Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Nośniki optyczne

Nośniki optyczne Testy nośników CD/DVD/Blu-ray/HD DVD

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 14.06.2005, 01:42   #4051
robert_d
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 26.01.2004
robert_d zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Szkoda że tak późno, ale rzadko mam czas coś napisać, ale Elias wykazał się dokładną znajomością marketingu (sprzedaż itp.) i znikomą (właściwiej by było powiedzieć żadną) na temat jakości, co do artykułów w pismach typu chip, enter itp. trafiają się całkiem niezłe artykuły i są naprawdę warte przeczytania (ale w jakimś expercie ***8211; który jakiś czas temu dostałem od kolegi naczytałem się takich bzdur, że ręce opadają , niewiedza pokrywana jest tam własnymi fantastycznymi pomysłami, przykład: wiedzieliście o tym że ścieżki na płytach głównych robi się z miedzi bądź aluminium i wypala się je laserem , do tej pory jestem w szoku , polecam jeśli komuś wybitnie się nudzi) ***8211; trzeba trafić , ale testy, jakby zawsze były pisane ***8211; w najlepszym przypadku ***8211; przez ludzi którzy którzy sprawiają wrażenie że są parę lat (czyli całe wieki ***8211; jeśli chodzi o komputery) z wiedzą wstecz, szczególnie że testy jakości - nie wspominając o trwałości ***8211; zawsze były w nich na szarym końcu.

Ostatnio zmieniany przez robert_d : 14.06.2005 o godz. 01:53
robert_d jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 14.06.2005, 01:49   #4052
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz

Data rejestracji: 30.11.2004
ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
trzecia i ostatnia - wszyscy zainteresowani dostaną

pięknie, ale TAKI pik
ed hunter jest offline  
Stary 14.06.2005, 02:53   #4053
Yacho
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 16.07.2002
Yacho zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez icemac
@VIZZARD
co do platyn to pamietasz moze moje wykresy z rozkladem n-studenta
n-studenta ? afaik nie ma takiego czegos chyba t-studenta jak juz gorszy bylby normalny chi-kwadrat albo co najgorsze Poissona
Yacho jest offline  
Stary 14.06.2005, 03:12   #4054
robert_d
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 26.01.2004
robert_d zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Yacho
n-studenta ? afaik nie ma takiego czegos chyba t-studenta jak juz gorszy bylby normalny chi-kwadrat albo co najgorsze Poissona
Czepiasz się szczegółów, jeśli człowiek jest n (bądź t) lat po studiach i nie pracuje w zawodzie, to grunt że wie (jak mu się wydaje) że wie o co chodzi.
robert_d jest offline  
Stary 14.06.2005, 06:56   #4055
Death Man
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 26.05.2005
Death Man w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez Elias
I jeszcze pytanko.
Wydaje mi się, że jeszcze ktoś z tego forum brał udział w tym teście.
Wiesz może kto

Nie wiem. Jestem wolnym strzelcem, nie udzielam się w tych kwestiach nigdzie. Opinię mam taką. Nie powielam testów na przykładzie jednej parti!!!. te nośniki z chipa traktowałem podejrzanie i jak były, problemy takie jak z verbatimami. Jechałem do hurtowni brałem partię z hurtowni A, wszystkich podejrzanych płyt, przeciętnie 25 płyt jednego producenta, a potem w hurtowni B oraz C. Dlatego powtarzam testy są powtarzalne........Nagrywarki to Plextor Px 716a, Liteon 1653s Lg 4163B oraz CDRW jakiś Lg do podglądu....
Metoda była prosta ale czasochłonna. Wypalając np. razy litku, robiłem testy w litku, lg, plexie. Bez oszczędzania na czasie, każdy napęd sprawdzał każdy nośnik, często testy były weryfikowane po 4 czasem 5 razy, a mistrz którego sprawdzałem dogłębnie bo miał dużo błędów Verbatim niestety.....Nie wszystko co się świeci to złoto.
Death Man jest offline  
Stary 14.06.2005, 07:03   #4056
Death Man
Stały bywalec ;)

Cytat:
Napisany przez pawelblu
(Data rejestracji: 26-05-2005)

Panie jak Pan ma powarzalne C2 w duzych ilosciach na TDK, Verbatimie i Dysanie to naped jednak ma DUZO do rzeczy (czy 3 napedy jak wolisz, lub konfiguracja kompa) ...

Ciekawe kiedy rejestrowala sie reszta specjalistow-testerow z forum - wczoraj ??

Czyzbysmy to wlasnie dzisiaj mieli odkryc kulisy tych bezsensownych, sponsorowanych testow ??

Poza tym jak rozni ludzie 'testuja' na swoich roznych kompach, na roznych napedach, rozne plyty i potem to jedna osoba zbiera i opisuje, to az zal d... sciska - kto to wymyslil !!
Opanuj się. Nieznasz prawdy. Owszem były błędy C2 w dużych ilościach, ale najczęsciej w ostatnich sektorach. Po za tym temperatura piecyka ma wpływ!!!!!!!!! Jak nagrywarkę się wyłączyło z kompem, tych błędów było troszkę mniej ale niewiele. Po za tym, 3 napędy się niemogą mylić. Tym bardziej że były z różnych półek. Po za tym ewdentne dziwadła sprawdzałem w rw lg. I też często powielał wyniki z innych napędów. Co śmieszniejsze, verbatimy mam sprzed roku, z uszkodzonymi sektorami i czytają się super. Powiem ci tak w chipie nr 5 albo 6 widnieje moja opinia...........
Death Man jest offline  
Stary 14.06.2005, 08:13   #4057
icemac
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz

Data rejestracji: 24.02.2003
icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez Yacho

czepiasz sie literek

ja tam edukacje mam juz za soba i *******ami sobie glowy nie zaprzatam

P.S.
cos mi swiecilo z tym studentem i wpisalem n

dzieki robert i zieleninka
Stary 14.06.2005, 08:56   #4058
Elias
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 07.02.2005
Elias zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Panowie
Naskoczyliście na mnie, bo mam do czynienia ze sprzedażą nośników i myślicie że chcę tu kogoś interesy bronić.
Wieżcie mi że dla mnie najlepiej jak wszyscy przestawią się na zakup Verbatima i TDK, bo na tym jest najlepsza przycinka (Paweł powinien coś o Tym wiedzieć), a na nośnikach pokroju Espery zysku praktycznie nie ma.

Odnośnie moich wywodów na temat jakości, to poczytajcie sobie dokładniej moje posty. Jak widzicie nie wyrażam swojej opinii na ten temat, przytaczam tylko średnią z tego co widzę w sprzedaży.
Z tego co tu czytam i widzę w wykresach, to szukacie jakiegoś ideału, którego niestety nie znajdziecie, bo każdej marce na rynku zdarzają się jakieś wtopy (włącznie z verbatimem, którego osobiście uważam za najlepszą markę na Polskim rynku).

GFK polonia (bo taka jest faktycznie nazwa) posiada dane z kas marketowych na temat przechodzącego przez kasy towaru ( wszystkie sieci marketów bez wyników biedronki i Leclerca). Markety przesyłają do GFK dane na temat sprzedaży, a w zamian dostają wyniki sprzedaży zsumowane. Dane zawarte w badaniu GFK są w 100% wiarygodne jeśli chodzi o sprzedaż w marketach.
Oczywiście producent chcąc takie dane dostać musi za nie słono zapłacić.

Nie umniejszam w moich postach Waszej wiedzy na temat nośników, ale z niektórymi wypowiedziami się nie zgadzam.

Pozdrawiam wszystkich
Elias jest offline  
Stary 14.06.2005, 10:03   #4059
demek
ZnakJaworznickiegoBikera

Data rejestracji: 22.03.2005
demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
a na zagranicznym rynku jakie plyty sa dobre? verbatimy tylko w polsce bo np w niemczech juz nie ? oswiec nas co do innych dobrych plyt na za granica
Intel Pentium 4 630 3,0@5,6 GHZ --100% O/C CLUB 3Ghz@6750Mhz
PISIOR - PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ I OJCIEC RYDZYK
MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM
demek jest offline  
Stary 14.06.2005, 10:40   #4060
loki7777
Guru

Data rejestracji: 05.11.2004
loki7777 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>loki7777 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>loki7777 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>loki7777 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>loki7777 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
Dobra tyle napisaliscie, ale jakosc dobrnalem do konca.Jesli ktos pisze lub sugeruje, ze hawki sa dobre bo sie duzo sprzedaja, to sie myli.Hawki kupuja ludzie nagrywajacy pirati , a dlatego, ze dla nich nie liczy sie jakosc tylko cena, niska cena plytki = wiekszy zysk. Po drugie w marketach nie ma super wyboru jesli chodzi o plytki dvd, i z tego co sie orientuje, to malo ludzi tam kupuje (ale moge sie mylic), a jak juz to biora shity typu esperki, hawki mediaXXXX itp badziewia, bo sa tanie i jest ich zawsze duzo na stanie, a np. dobrych plytek jest pare cakow i tyle. Co do testow, to sorki, ale juz od dawien dawna ( 5 lat jak nic) testy w gazetach sa sponsorowane i nie mozna sie nimi sugerowac.
Co do wykresikow Platinum, to potwierdza, coraz gorsze, chociaz u mnie na necu, nie mialem jeszcze takiej plyty, wypalonej przeze mnie, ktora nie dala by sie odczytac do konca
loki7777 jest offline  
Stary 14.06.2005, 10:46   #4061
pawelblu
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 17.01.2003
pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez Death Man
Nie wiem. Jestem wolnym strzelcem, nie udzielam się w tych kwestiach nigdzie. Opinię mam taką. Nie powielam testów na przykładzie jednej parti!!!. te nośniki z chipa traktowałem podejrzanie i jak były, problemy takie jak z verbatimami. Jechałem do hurtowni brałem partię z hurtowni A, wszystkich podejrzanych płyt, przeciętnie 25 płyt jednego producenta, a potem w hurtowni B oraz C. Dlatego powtarzam testy są powtarzalne........Nagrywarki to Plextor Px 716a, Liteon 1653s Lg 4163B oraz CDRW jakiś Lg do podglądu....
Metoda była prosta ale czasochłonna. Wypalając np. razy litku, robiłem testy w litku, lg, plexie. Bez oszczędzania na czasie, każdy napęd sprawdzał każdy nośnik, często testy były weryfikowane po 4 czasem 5 razy, a mistrz którego sprawdzałem dogłębnie bo miał dużo błędów Verbatim niestety.....Nie wszystko co się świeci to złoto.
Czytam, czytam i normalnie cuda na kiju. Czyli jak u siebie nagram verba na plexie i na litku bede mial bledy pod koniec tak (w koncu zadbales o przekroj pomiedzy dostawami) ?? Bo jak nie bede mial to sie okaze ze test byl do bani (zreszta z ogromnej ilosci wykresow na forum widac ze uzytkownicy ktorzy sie tym zajmuja na codzien maja inne zdanie niz odswietny tester-wolny_sztrzelec-nieudzielajacy_sie_nigdzie)
PS. Swoja droga po co do nagrywania CDRow uzywales tylko nagrywarek DVD a CDRW Lg nie ??
Cytat:
Napisany przez Elias
Panowie
Naskoczyliście na mnie, bo mam do czynienia ze sprzedażą nośników i myślicie że chcę tu kogoś interesy bronić.
Wieżcie mi że dla mnie najlepiej jak wszyscy przestawią się na zakup Verbatima i TDK, bo na tym jest najlepsza przycinka (Paweł powinien coś o Tym wiedzieć)
Poczytaj o czym pisales w postach w tym temacie to bedziesz wiedzial dlaczego naskoczyli.
Jezeli jest sie dystrybutorem espranzy to ma sie najlepsza przycinke na esperanzie i zadne badania, wywody czy sciemy tutaj nic nie zmienia.
Cytat:
Napisany przez demek
a na zagranicznym rynku jakie plyty sa dobre? verbatimy tylko w polsce bo np w niemczech juz nie ? oswiec nas co do innych dobrych plyt na za granica
Esperanzy oczywiscie.
pawelblu jest offline  
Stary 14.06.2005, 10:51   #4062
demek
ZnakJaworznickiegoBikera

Data rejestracji: 22.03.2005
demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
a juz myslalem ze hawki :? ale niestety mnie zawiodles
Intel Pentium 4 630 3,0@5,6 GHZ --100% O/C CLUB 3Ghz@6750Mhz
PISIOR - PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ I OJCIEC RYDZYK
MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM
demek jest offline  
Stary 14.06.2005, 10:56   #4063
legion
XII

Data rejestracji: 02.06.2004
legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
a wszystko zaczelo sie od mnie LOL taka piekna dyskusia i wystarczy poczytac miedzy wierszami jakie brednie sie tu wypisuje

Ostatnio zmieniany przez legion : 14.06.2005 o godz. 11:00
legion jest offline  
Stary 14.06.2005, 11:04   #4064
pawelblu
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 17.01.2003
pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez demek
a juz myslalem ze hawki :? ale niestety mnie zawiodles
Wystarczy czytac, to sie bedzie wiedzialo.
http://forum.cdrinfo.pl/showthread.p...739#post405739
Cytat:
Napisany przez legion
a wszystko zaczelo sie od mnie LOL tak piekna dyskusia i wystarczy poczytac miedzy wierszami jakie brednie sie tu wypisuje
Ja tam czytam wiersze i widze brednie - nie musze czytac miedzy nimi. A to ze taka dyskusja powstala ... hm tyle czasu stracilem na opisywanie rzeczy dla nas oczywistych ktore dla lobby sa nie do przyjecia, ze sam nie wiem czy warto bylo czas tracic i ja rozpoczynac. Tym bardziej ze mam kolejny pomysl ... moze by tak kazdy nagral Verbatima i pokazal koledze testerowi jak verbatim nagrywa sie 'amatorom' ktorzy nie umieja nakierunkowac odpowiednio testu jak zawodowcy (choc wolni strzelcy, nie udzielajacy sie nigdzie).
pawelblu jest offline  
Stary 14.06.2005, 11:12   #4065
Death Man
Stały bywalec ;)

Wszyscy jesteście w błedzie cholera, nieważne ile verbatimy mają błędów po wypaleniu w procesie starzenia się zmniejszają, w końcu w komorze robili test na przyśpieszone starzenie i błędy zmniejszały się w Tdkach, Verbach, Hp, Platinetach. Zwiększały dramatycznie w Hawkach oraz Imation. Ale to nie ma nic do rzeczy!!!! Często nośniki Imation są nieczytelne po pół roku a Hawki czytelne, i jak to wytłumaczycie Rodzaj lakieru jest najważniejszy, sposób wyważenia, warstwa odblaskowa, a nie marka czy firma!!! Verbatimy są dobre bo starzejąc się są i będą czytelne z powodu jakości całego procesu. titaniumy, Esperanze też są rewelacyjne. W sumie wszystkie nośniki byłyby dobre, gdyby były wypalane razy 32, nie mniej i nie więcej!!!!! Takie mam konluzje po testach, tylko Imation i Omeg nie polecam.
Death Man jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: