![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Nośniki optyczne Testy nośników CD/DVD/Blu-ray/HD DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#4051 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 26.01.2004
![]() |
Szkoda że tak późno, ale rzadko mam czas coś napisać, ale Elias wykazał się dokładną znajomością marketingu (sprzedaż itp.) i znikomą (właściwiej by było powiedzieć żadną) na temat jakości, co do artykułów w pismach typu chip, enter itp. trafiają się całkiem niezłe artykuły i są naprawdę warte przeczytania (ale w jakimś expercie ***8211; który jakiś czas temu dostałem od kolegi naczytałem się takich bzdur, że ręce opadają , niewiedza pokrywana jest tam własnymi fantastycznymi pomysłami, przykład: wiedzieliście o tym że ścieżki na płytach głównych robi się z miedzi bądź aluminium
![]() ![]() ![]() Ostatnio zmieniany przez robert_d : 14.06.2005 o godz. 01:53 |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#4052 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
trzecia i ostatnia - wszyscy zainteresowani dostaną
![]() ![]() pięknie, ale TAKI pik ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4053 | |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 16.07.2002
![]() |
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
#4054 | |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 26.01.2004
![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#4055 | |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 26.05.2005
![]() |
Cytat:
Nie wiem. Jestem wolnym strzelcem, nie udzielam się w tych kwestiach nigdzie. Opinię mam taką. Nie powielam testów na przykładzie jednej parti!!!. te nośniki z chipa traktowałem podejrzanie i jak były, problemy takie jak z verbatimami. Jechałem do hurtowni brałem partię z hurtowni A, wszystkich podejrzanych płyt, przeciętnie 25 płyt jednego producenta, a potem w hurtowni B oraz C. Dlatego powtarzam testy są powtarzalne........Nagrywarki to Plextor Px 716a, Liteon 1653s Lg 4163B oraz CDRW jakiś Lg do podglądu.... Metoda była prosta ale czasochłonna. Wypalając np. razy litku, robiłem testy w litku, lg, plexie. Bez oszczędzania na czasie, każdy napęd sprawdzał każdy nośnik, często testy były weryfikowane po 4 czasem 5 razy, a mistrz którego sprawdzałem dogłębnie bo miał dużo błędów Verbatim niestety.....Nie wszystko co się świeci to złoto. |
|
![]() |
![]() |
#4056 | |
Stały bywalec ;)
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#4057 | |
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz
Data rejestracji: 24.02.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
czepiasz sie literek ja tam edukacje mam juz za soba i *******ami sobie glowy nie zaprzatam P.S. cos mi swiecilo z tym studentem i wpisalem n ![]() dzieki robert ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
#4058 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 07.02.2005
![]() |
Panowie
Naskoczyliście na mnie, bo mam do czynienia ze sprzedażą nośników i myślicie że chcę tu kogoś interesy bronić. Wieżcie mi że dla mnie najlepiej jak wszyscy przestawią się na zakup Verbatima i TDK, bo na tym jest najlepsza przycinka (Paweł powinien coś o Tym wiedzieć), a na nośnikach pokroju Espery zysku praktycznie nie ma. Odnośnie moich wywodów na temat jakości, to poczytajcie sobie dokładniej moje posty. Jak widzicie nie wyrażam swojej opinii na ten temat, przytaczam tylko średnią z tego co widzę w sprzedaży. Z tego co tu czytam i widzę w wykresach, to szukacie jakiegoś ideału, którego niestety nie znajdziecie, bo każdej marce na rynku zdarzają się jakieś wtopy (włącznie z verbatimem, którego osobiście uważam za najlepszą markę na Polskim rynku). GFK polonia (bo taka jest faktycznie nazwa) posiada dane z kas marketowych na temat przechodzącego przez kasy towaru ( wszystkie sieci marketów bez wyników biedronki i Leclerca). Markety przesyłają do GFK dane na temat sprzedaży, a w zamian dostają wyniki sprzedaży zsumowane. Dane zawarte w badaniu GFK są w 100% wiarygodne jeśli chodzi o sprzedaż w marketach. Oczywiście producent chcąc takie dane dostać musi za nie słono zapłacić. Nie umniejszam w moich postach Waszej wiedzy na temat nośników, ale z niektórymi wypowiedziami się nie zgadzam. Pozdrawiam wszystkich |
![]() |
![]() |
#4059 |
ZnakJaworznickiegoBikera
Data rejestracji: 22.03.2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
a na zagranicznym rynku jakie plyty sa dobre? verbatimy tylko w polsce bo np w niemczech juz nie ?
![]() ![]()
Tanie konta shell, www, php, sql - info priv Moj kanal Youtube /msg demek at freenode // Intel Pentium 4 630 3,0@5,6 GHZ --100% O/C CLUB 3Ghz@6750Mhz PISIOR - PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ I OJCIEC RYDZYK MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM |
![]() |
![]() |
#4060 |
Guru
Data rejestracji: 05.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Dobra tyle napisaliscie, ale jakosc dobrnalem do konca.Jesli ktos pisze lub sugeruje, ze hawki sa dobre bo sie duzo sprzedaja, to sie myli.Hawki kupuja ludzie nagrywajacy pirati , a dlatego, ze dla nich nie liczy sie jakosc tylko cena, niska cena plytki = wiekszy zysk. Po drugie w marketach nie ma super wyboru jesli chodzi o plytki dvd, i z tego co sie orientuje, to malo ludzi tam kupuje (ale moge sie mylic), a jak juz to biora shity typu esperki, hawki mediaXXXX itp badziewia, bo sa tanie i jest ich zawsze duzo na stanie, a np. dobrych plytek jest pare cakow i tyle. Co do testow, to sorki, ale juz od dawien dawna ( 5 lat jak nic) testy w gazetach sa sponsorowane i nie mozna sie nimi sugerowac.
Co do wykresikow Platinum, to potwierdza, coraz gorsze, chociaz u mnie na necu, nie mialem jeszcze takiej plyty, wypalonej przeze mnie, ktora nie dala by sie odczytac do konca |
![]() |
![]() |
#4061 | |||
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP Data rejestracji: 17.01.2003
![]() ![]() |
Cytat:
PS. Swoja droga po co do nagrywania CDRow uzywales tylko nagrywarek DVD a CDRW Lg nie ?? Cytat:
Jezeli jest sie dystrybutorem espranzy to ma sie najlepsza przycinke na esperanzie i zadne badania, wywody czy sciemy tutaj nic nie zmienia. Cytat:
|
|||
![]() |
![]() |
#4062 |
ZnakJaworznickiegoBikera
Data rejestracji: 22.03.2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
a juz myslalem ze hawki :? ale niestety mnie zawiodles
![]()
Tanie konta shell, www, php, sql - info priv Moj kanal Youtube /msg demek at freenode // Intel Pentium 4 630 3,0@5,6 GHZ --100% O/C CLUB 3Ghz@6750Mhz PISIOR - PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ I OJCIEC RYDZYK MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM |
![]() |
![]() |
#4063 |
XII
Data rejestracji: 02.06.2004
![]() ![]() ![]() |
a wszystko zaczelo sie od mnie LOL
![]() ![]() Ostatnio zmieniany przez legion : 14.06.2005 o godz. 11:00 |
![]() |
![]() |
#4064 | ||
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP Data rejestracji: 17.01.2003
![]() ![]() |
Cytat:
http://forum.cdrinfo.pl/showthread.p...739#post405739 Cytat:
|
||
![]() |
![]() |
#4065 |
Stały bywalec ;)
![]() |
Wszyscy jesteście w błedzie cholera, nieważne ile verbatimy mają błędów po wypaleniu w procesie starzenia się zmniejszają, w końcu w komorze robili test na przyśpieszone starzenie i błędy zmniejszały się w Tdkach, Verbach, Hp, Platinetach. Zwiększały dramatycznie w Hawkach oraz Imation. Ale to nie ma nic do rzeczy!!!! Często nośniki Imation są nieczytelne po pół roku a Hawki czytelne, i jak to wytłumaczycie
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
DVD Decrypter jak nagrć DVD ROM | max66 | DVD-Video | 6 | 01.01.2005 19:14 |
problem z tmpg | fati | DVD-Video | 1 | 11.12.2004 22:24 |
VCD na DVD można tak??? | gados82 | DVD-Video | 2 | 11.05.2004 17:05 |
Chce kupić DVD playera - prosze pomóżcie mi wybrać | RNT-Robo | Napędy optyczne DVD | 12 | 07.05.2004 15:17 |
Jak skopiowac dvd nagrana DVD X Copy XPress | zorba | DVD-Video | 10 | 29.07.2003 16:02 |