![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Nośniki optyczne Testy nośników CD/DVD/Blu-ray/HD DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 03.04.2004
![]() |
jedyna uciecha TDK 1-4x poszly u mnie bezblednie 2.4x
![]()
================================================== = LiteOn 851s *** XP2000 *** 512MB *** Radeon 8500 *** ASUS A7V 333 *** Audigy http://dvd.for.pl - testy nosnikow dvd ================================================== = |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Forumator
Data rejestracji: 05.04.2002
![]() |
A co masz za nagrywarke? moze tu jest problem? ja mam kilkumiesieczne plytki nagrane na pionku i musze powiedziec ze mimo nagrywania na najtanszych nosnikach (gigamaster, vakoss, akoss, msonic, xdisc (kazdej co najmniej 10) z zadna nie mam klopotow. Jeden jedyny gigamaster z jakiejsc dziwnej fabryki czyta sie troche wolniej niz reszta, ktora dziala idealnie ale to wszystko.
#3 | |
The power of Playstation2
Data rejestracji: 23.05.2002
![]() |
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
#4 | |
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP Data rejestracji: 17.01.2003
![]() ![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#5 | |
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#6 | |
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP Data rejestracji: 17.01.2003
![]() ![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#7 |
Forumator
![]() |
Wiesz Pawelblu ze lubie Liteona, niestety chyba jak wynika z tego watku ich napedy DVD jeszcze w wiek dorosly nie weszly
![]() Co do poprawy jakosci napedow tej firmy to wydaje sie ze masz racje, sa sygnaly ze jest coraz lepiej. Faktem niestety tez jest ze gro ludzi ma te z poczatku produkcji (najczesciej podkrecone ale to nie stanowi) czyli te takie sobie. Powiem tak: trzymam kciuki za Liteona i licze ze bede mogl wrocic 'na lono' tej firmy ale narazie nie wydaje mi sie on optymalnym wyborem. Niemniej pozdrawiam wlascicieli Litkow i zycze doskonale nagranych plytek (nawet tych najtanszych).
#8 | |
volleyball
Data rejestracji: 14.11.2002
![]() |
http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=33676&page=2 post nr.27
Cytat:
![]() Mam Sony które nie wali się jak cała reszta, różnymi wynalazkami, próby dorównania marki. Modelów nieudanych i kolejnych topic'ów " pomocy bla bla bla nie nagrywa mi np.x-disc" Wszysko ma dla mnie chodzić na stacjonarnym. Tnie się równa się nie działa, a nie da się obejrzeć Czas leci i nagrywarki się zmieniają. Jakość nagrywania nośników itp. Te płyty które miałem były to princo, esperanza 1 ROK i 10 różnych cudów. Teraz z tych płyt nie można wyciągnąć nic. Były to pierwsze x1-x4. Chodzi tu o POKAZANIE, że marka czyni swoje. A NIE że nagrałem 3 miechy temu Hawka i trzymam go za kloszem by tylko jakiś pyłek się nie dostał i działa. Nagranie na VERBA czy TDK płacąc pare zł więcej, opłaca się obejrzenie filmu za rok czy nawet więcej. Jak Ktoś chce to zapraszam kupowanie czegoś taniego i mówienie że działa.......Mi nic do tego I to tyle :zeby:
nie bylo mnie od 2008 ![]() Ostatnio zmieniany przez miles : 14.04.2004 o godz. 20:57 |
|
![]() |
![]() |
#9 | |
![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#10 |
Forumator
![]() |
Miles spokojnie, marka? Verby od CMC, TDK od CMC. No faktycznie marka robi swoje
![]() Nie daj sie oglopic, marka to tylko taki cud majacy cie zachecic do kupna jednej rzeczy zamiast innej. Owszem zazwyczaj idzie w parze z dbaniem o dobre imie firmy ale regula to nie jest. Nie twierdz kategorycznie bo fakty przeca twoim opiniom, moje wszystki plytki dzialaja bez zarzutu choc faktycznie najstarsze maja okolo 6 miesiecy. wypalanie filmow X1 to dla mnie maly koszt w stosunku do 3X nizszej ceny. Jak po roku bede mial takie cuda jak ty to z pewnoscia sie zglosze i oficjalnie przeprosze. Narazie jednak - patrzac po tym ze plytki w testach transferu dzialaja identycznie jak zaraz po wypaleniu - twierdze ze banialuki mowisz. "Marka to marka" - to takie ogromne uogolnienie - troche prawdy (zazwyczaj markowe nosniki sa lepsze) duzo niczego (wypalone powoli dvd niefirmowe dzialaja identycznie dobrze (wiekszosc) a mam ich 3 razy wiecej za te same pieniadze). Problem w tym mysle, ze ludzie chca miec tanio i idealnie a tak nie ma. Kupuje tanie nosniki wiec pale je powoli - cos za cos.
#11 | |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 10.05.2003
![]() |
Cytat:
Nie mam zamiaru wgłębiać się w temat nośników. Chodzi tylko o marki. Tak się akórat stało, że skaszaniłem parę dysków, więc skoro i tak miałem wyrzucić to złapałem nóż introligatorski i zacząłem rzeźbić na brzegach. Teraz nie pamiętam wszystkich marek ale była Esperanza, która dość słabo się trzymała o ile pamiętam. Nośnika nie pamiętam. Ale... w sprawie marek masz wybór czy płytka ci się w napędzie rozleci lub po paru miesiacach utleni się na obrzeżu. Rozszczepiałem też Dysana, który mimo nośnika CMC był porządnie sklejony a TDK+R x4 BOX to już wogóle mistrzostwo świata. Tak więc nie mów, że marki to tylko pic na wodę i fotomontaż. Owszem, płacimy frycowe za markę ale nie tylko. Czasami warto zapłacić frycowe... Może masz jakieś zwalone tanie DVD i sprawdziłbyś jak się rozszczepiają? PS: w sprawie TDK CMC... no cóż, sam myślałem, że dobrze by było żeby wypuścili serię w cake lub na kiju ale widać że zarówno TDK jak i Verbatim w takich przypadkach dają ciało na równi z tanimi markami. Szkoda, bo zbiera mi się mały stosik BOX'ów po przepakowaniu w slimy... ;PPPp |
|
![]() |
![]() |
#12 |
Forumator
![]() |
To akurat jedna z najlepszych fabryk. Co do gwarancji to nie chce wywolac kolejnej wojny wiec powiem tak: na 99% bedzie ok. Zawsze jest jakis margines bledu.
#13 | |
Wstrętny Podlizuch Piłata
Data rejestracji: 07.04.2004
![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#14 | |
![]() |
Cytat:
Dobre do wszystkiego. Elros pochwal sie gdzie takie dostałes ![]() |
|
![]() |
![]() |
#15 | |
Wstrętny Podlizuch Piłata
Data rejestracji: 07.04.2004
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
DVD Decrypter jak nagrć DVD ROM | max66 | DVD-Video | 6 | 01.01.2005 19:14 |
problem z tmpg | fati | DVD-Video | 1 | 11.12.2004 22:24 |
VCD na DVD można tak??? | gados82 | DVD-Video | 2 | 11.05.2004 17:05 |
Chce kupić DVD playera - prosze pomóżcie mi wybrać | RNT-Robo | Napędy optyczne DVD | 12 | 07.05.2004 15:17 |
Jak skopiowac dvd nagrana DVD X Copy XPress | zorba | DVD-Video | 10 | 29.07.2003 16:02 |