![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Nośniki optyczne Testy nośników CD/DVD/Blu-ray/HD DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Nikoniarz
Data rejestracji: 26.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witam,
Dziś dostałem Verbatim DVD-R 4x i oto: Unique Disc Identifier : [DVD-R:TYG01] -------------------------------------------------------------------------- Disc Type : [DVD-R] Manufacturer ID : [TYG01] Disc Application Code : [Unrestricted Use : Consumer Purpose] Recording Speeds : [1x - 2x - 4x] Blank Disc Capacity : [2,298,496 Sectors = 4,489.3 MB = 4.38 GB] -------------------------------------------------------------------------- [DVD Identifier - http://DVD.Identifier.CDfreaks.com] -------------------------------------------------------------------------- myślałem, że będzie MCC a tu TY! ![]() Zamówię ich chyba więcej, :zeby: Pozdrawiam Kris |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Wstrętny Podlizuch Piłata
Data rejestracji: 07.04.2004
![]() |
|
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 05.09.2003
![]() |
Wchodzę dzisiaj do Carrefoure w Plejadzie w Sosnowcu. Patrzę sobie na półkę z płytami - a tam same badziewie.... Patrzę na półkę na samym dole, przy samej podłodze, a tam elganckie pudełeczka, pięciopaki płyt DVD Verbatima..... Patrzę na cenę - paczka 5x DVD-R Verbatim - 36 złych!! Szybko liczę - kurde - 7,20 za płytkę. Tak tanio to nawet na giełdzie nie było. Normalnie coś koło 9 zł kosztują. Patrzę na DVD+RW (5 sztuk) - 50 zł!! Kopara mi opadła! 10 zł/sztuka. Na giełdzie ok. 15 zł widziałem, nie mówiąc już o okolicznych sklepach komputerowych, gdzie ceny trochę zwyżkują. Od razu sobie zaaplikowałem dwie paczuszki - jedną -R i jedną +RW. Nie ma co - Kerfur mi zrobił fajny prezencik na święta. Akurat potrzebowałem kilku dobrych płytek na pewne dane. Jak ktoś mieszka blisko i potrzebuje kilku płytek w dobrej cenie - to niech się wybierze. Może jeszcze będą.
DVD+RW - manufacturer ID - [MKM] DVD-R - manufacturer ID - [MCC 01RG20] Pozdrawiam! |
![]() |
![]() |
#4 |
Caliente
Data rejestracji: 30.09.2002
![]() ![]() ![]() |
verbatim
#5 | |
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP Data rejestracji: 17.01.2003
![]() ![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#6 | |
![]() |
Cytat:
na zdjeciu widac, że to sa kolorowe, jako, że zostala jedna paczka kolesiowi więc zalicytowalem, jak dojdą to napisze czy z nimi wszystko ok. ale po 6,2 za sztuke to by bylo super. |
|
![]() |
![]() |
#7 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 07.10.2003
![]() |
Ale jaja.
Sprzęt: LiteOn 811s Spróbowałem na Esperanzach DVD-R 4x i Magnetics DVD-R 4x, niestety błedy przy symulacji/zapisie w Nero. Kupiłem na próbę TDK DVD-R 4x idealnie się nagrała na 4x, odczyt wszystkich danych 100%. Zachęcony tym sukcesem kupiłem jeszcze 10 tych TDK ale w innym sklepie (w Krakowie). Wkładam płytę do napędu a Nero podaje mi 2x zapis to max !!!! Co u licha, sprawdzam drugą - to samo ![]() Fakt nagrała się dobrze ale w 30 min. ![]() Sprawdziłem obydwie płytki w DVD Identifier i podaje mi to samo: Media code/Manufacturer ID: TYG01 (Tayio Yuden) Ale przy tej pierwszej speed 1x - 2x - 4x A przy tych dwóch tylko 2x !! Płytki różnią się trochę opakowaniem. Na tych 2x z boku wytłoczony jest napis DVD. Przy wewnętrznej krawędzi płyty jest tylko jeden numer seryjny (na tej prawdziwej 4x są aż TRZY). A myślałem, że jak zainwestuje w TDK to już nie będę miał niespodzianek - a tu taki byk. |
![]() |
![]() |
#8 | |
Bywalec
Data rejestracji: 03.04.2004
![]() |
Cytat:
![]() |
#9 | |
![]() |
Cytat:
koleś pisze pakowane po 5 szt czyli 5 opakowan po 5 sztuk! coś z nimi nie tak czy co? może to jakieś przedwojenne płytki? |
|
![]() |
![]() |
#10 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 26.11.2003
![]() |
albo łojone i gość chce się szybko pozbyć gorącego towaru, sprzedając po 25 szt.
|
![]() |
![]() |
#11 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 03.04.2004
![]() |
Witam
update na mojej stronce: http://dvd.for.pl/ ![]() ZMIANY: --------------------------------------------------------------------- Product / Company: - LINK --> Fotki testowanych nosnikow zrobione przeze mnie - LINK z wynikiem (R) --> Wyniki nagrania pod nero SPEED i sprawdzona prędkosc 100% git ***8224; 1 - LINK z wynikiem (1) --> Błedy odczytu - zle nagrany nosnik - AMEN ![]() Zapraszam do lekturki i dzielenia sie informacjami na tamat plyt, bede wszystkie uwagi analizowal Pozdrawiam
================================================== = LiteOn 851s *** XP2000 *** 512MB *** Radeon 8500 *** ASUS A7V 333 *** Audigy http://dvd.for.pl - testy nosnikow dvd ================================================== = |
![]() |
![]() |
#12 |
Bywalec
Data rejestracji: 25.01.2004
![]() |
Intenso -R x4 Optodisc
Witam. To mój pierwszy test wiec zabrałem się za niego myślę porządnie. Po przestudiowaniu standardów przedstawiam 3 wykresy:
1. PI - prędkość x4 sumowane po 8 bloków ECC. (granica standardu - 280) 2. PO - prędkość x4 bez sumowania bloków czyli 1xECC. (granica standardu - 4) 3. Dla pewności jeszcze PI bez sumowania (granica standardu - 35) Nośnik - Intenso DVD-Rx4: Disc Type = DVD-R Manufacturer = Opto Disc Cena - 3.1 PLN !!! albo 2.95 pakowane po 10. Ostatnio zmieniany przez draj : 11.04.2004 o godz. 10:24 |
![]() |
![]() |
#13 | |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 10.08.2002
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#14 |
Bywalec
Data rejestracji: 25.01.2004
![]() |
Robiłem x4 bo jak zauważyłem większość wynikow jest tu zrobiona x4 i jakos to trzeba porównać. Pozatym to jest film DVD - i dlatego zrobiłem też 3 wykres x1 - bo to przeciez sa "normalne" warunki dla płyty DVD z filmem.
W ramach wniosków: Proszę szanownych kolegów, zauważcie, że testowanie PO bez sumowania ECC ma większy sens moim zdaniem - bo jeśli na wykresie z sumowanym ECC po 8 bloków mój nośnik nigdy nie przekroczył "magicznych" 32 (co możnaby błędnie odczytywać za zgodność z normą) o tyle bez sumowania raz przekroczył 4 (co jest faktycznym wyznacznikiem poprawności i zgodności ze standardem). Czyli powinno testować się PI z sumowaniem 8xECC, natomiast PO bez sumowania bo to zaciera faktyczne błędy nośnika. Standard mówi jasno: PO max 4 na blok, a jeśli się trafi np. 31 a potem 0,0,0,0,0,0,0 to przy sumowaniu 8 mamy 30 (co możnaby odczytać jako poprwny wynik choć poprawny wcale nie jest. Pozdrawiam PS: Oto wykres przy max prędkości (na koncu 6.3): Ostatnio zmieniany przez draj : 11.04.2004 o godz. 12:39 |
![]() |
![]() |
#15 |
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP Data rejestracji: 17.01.2003
![]() ![]() |
Tak - testy robi sie ze speed 4x ECC 8
A Intenso -R wyszly u mnie tragicznie ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
DVD Decrypter jak nagrć DVD ROM | max66 | DVD-Video | 6 | 01.01.2005 19:14 |
problem z tmpg | fati | DVD-Video | 1 | 11.12.2004 22:24 |
VCD na DVD można tak??? | gados82 | DVD-Video | 2 | 11.05.2004 17:05 |
Chce kupić DVD playera - prosze pomóżcie mi wybrać | RNT-Robo | Napędy optyczne DVD | 12 | 07.05.2004 15:17 |
Jak skopiowac dvd nagrana DVD X Copy XPress | zorba | DVD-Video | 10 | 29.07.2003 16:02 |