![]() |
U mnie niestety kilka padło na LiteOn mimo że nie stosowałem overburningu i nagrywałem je x8. Części nie da się czytać na niektórych napędach.
|
nawet mi nie mowcie o tym syfie jakim jest Hawk. Qpilem w Tesco w kopertach 25szt. dystrybutor Manta. Z jaka bym predkoscia nie nagrywal [najwolniej 8x] to po nagraniu Scan Disk Nero pokazuje zolte kwadraciki. Na innych nosnikach zero problemow. Najlepiej sie nagrywaja na CDRW LG CED-8120B z predk 4x - najmniej kwadratow. i zauwazylem ze po miechu warstwa gorna od srodka i od zewnatrz odchodzi :/ SYF jednym slowme co z tego ze za 0.99 ??
|
Hawki kupowałem ze złotym nadrukiem (x56) , z białym( x 4 0 ) i ze srebrnym (x 48 )
Nagrywałem je zawsze wolniej od szybkości nominalnej aż skusiłem się na 10'cio pak za 13 złotych - pierwsza płytka jest inna od pozostałych - ma nr.seryjny i papierową wkładkę na pudełku, pozostałe są w pudełkach bez katroników i nie mają numeru serii . Postanowiłem sprawdzić ile się da z nich wycisnąć . Więc poza tą pierwszą płytą wszystkie pozostałe nie pozwalają się nagrać ani przeprowadzić testu powyżej szybkość x 24. Jestem bardzo poirytowany tym bo sądząc z OPAKOWANIA ICH RAZEM Z JEDNĄ ,,LEPSZĄ '' PŁYTKĄ TO CELOWE DZIAŁANIE (hurtownika,producenta? ) by wepchnąć szajs pod pozorem okazyjnego zakupu. Odradzam wszystkim Hawki w slimowych pudełkach pakowane po 10 sztuk i sprzedawane po atrakcyjnej cenie . To wyrzucone w błoto pieniądze. :ysz: |
prawda jest taka ze Hawki to byly dobre kiedys...
|
A ja pale do dzisiaj na Hawkach i nie narzekam. Jedyna roznica jest to, ze mam Teaca 512eb a wiec pale z v=12X.
|
kupilem 5 i wszystkie wyrzucilem
|
Ilość załączników: 1
kupiłem 10 Hawków przetestowałem je z każdą prędkością ..beznadzieja .
Ten screen jest z nagrywania x12 (wybrałem najlepszy:) )przy x24 pojawiają się już błędy C2 na końcówce płyty. |
porównanie Esperanza silver-silver ta sama cena 90groszy za sztuke ...
nagrany x32 :) |
Dostałem od kolegi płytki Hawk x48 i nagrałem je x24. Mam nagrywarkę LG i nie mogłem sprawdzić błedów c1 ale udało się c2.Dołączam wykres z nerocdspeed i czy ktoś mógłby mi powiedzieć czy ta płyta jest do kitu i nadaje się już do wyżucenia(interesuje mnie czy będzie się dalo z niej coś odczytać.??
|
kodziu - ta płyta to tragedia, tyle na ten temat. Tzn. jest po prostu marnie nagrana, a czy da się odczytać to musisz sam zobaczyć.
Jak wygląda dobry wykres z nero cd speed? Zajrzyj w przyklejony wyzej temat "Nosniki..." tam gdzies na końcu dałem swój wykres. |
OK, zobacze przeczytam i zamieszcze drugi z nagraną płytą tyle że x16.
|
Do ciapek: niestety nie mogę znaleźć w moim nerocdspeed cdquality test ale dołanczam test płyty nagranej x16. Wydaje mi się ze juz lepiej ale jakby ktoś mi mógł powiedzieć którą dać koledze a którą zostawić sobie(nagrane to samo z obrazu płyty) ||
|
Ja kupiłem 10 takich płyt w Tesco i już żałuję. Jedna po wypalniu nadawała się tylko do użytku jako tarcza strzelnicza :smutny:
Kolejne już lepiej ale i tak nie ma żadnej, która w teście Scandiska w Nero byłaby cała zielona. Płytki nagrywam na LiteOn 48125S z prędkością 12-16x, więc chyba nie forsuję ich zbyt bardzo. Po za tym po rozpakowaniu zobaczyłem, że niektóre płyty są porysowane, mają jakieś dziwne pręgi na powierzchni zapisywalnej i postrzępione krawędzie. |
Andy ja mam takie same problemy ale to wina chyba gościa który mi je dostarczył (kolega) widziałem że za delikatnie się z nimi nie obchodził ale to już jego problem.
A i na temat pierwsza płyta x24 nie nadaje się do odzytu bo na 84% występuje bład ze nie mozna odczytać a druga x16 nie jest czytana przez moje stare dvd lg 40x/12x. Nagrywarka jakoś sobie z nią radzi. Aha i czy ktoś mi może napisać gdzie w nerocdspeed jest cdquality test?? |
kodziu ta płytka wygląda już wiele, wiele lepiej - masz odpowiedź jaką CD sobie zostawić ;).
Nie masz zwykłego testu CD Quality? Co to wogóle za wersja Nero ma testy na C1,C2? Jedna sprawa jeszcze....zobacz jak te płytki wyglądają w zwykłym teście na "kwadraciki" (ScanDisk). Jak tam będzie dość żółto to nie będzie dobrze. Na prawde ciężko ngarać płytke tak żeby nie było żadnych errorów w CD Quality test. ScanDisk może jest mniej dokładny, ale tam otrzymamy ogólny zarys płyty w jakim jest stanie i tam właśnie dobrze jest mieć same zielone kwadraciki. P.S. Ten CD Quality Test to właśnie to w czym zamieszczasz screeny ;). Podejrzewam, że masz po prostu inną wersje Nero... i spolszczone Nero CD Speed. pzdr |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:57. |