![]() |
Problem
Witam mam nietypowy problem otoz po przerobienu nagrywarki liteon 812 s na 832 s nie iwdzi ona niektorych typow czystych płyt :wow: myslalem ze to jakis blad i powrocilem do modelu 812 s jednak tu jest to samo... jest na to jakas rada ? (mam najnowszy firmeware do liteona 812 s)
I jescze jedno przedtem w moj komputer pokazywalo stacja dyskow dvd-rw a teraz pokazuje stacja dyskow dvd-rm . Prosiłbym o pomoc z gory dziekuje |
Ja mam problem z nowymi dvd-r
Ja natomiast mam od jakiegos czasu problemy z nowymi plytami DVD-R. Nagrywarka nie widzi plyt takich jak firm jak TDKx8 lub Verbatimx16, bez problemu czyta natomiast słabsze płyty np. Titaniumy. Mam 812@832 z biosem VS0M. Powrot do wczesniejszych biosow nic nie daje. Po wlozeniu nowej płyty do napedu plyta nie startuje, a slychac tylko ciche stuki i trzaski. Moze ktos widzi jakies rozwiazanie, bo mi sie wydaje, że moj liteonik konczu zywot. Ale moze sie myle.
|
zabytki do muzeum ||
:P |
Cytat:
|
Cytat:
może trzeba udać się z nim do Tajwanu, do fabryki, tam pewnie coś wymyślą? do tej części Azji najlepiej lata się z Frankfurtu. :P |
Stuka tylko czasami, jeszcze wycisne z niego trochę życia :)
|
Witam
Czy ktos juz moze testowal nowy bios? Mam zamiar go wgrac, ale najpierw chcialbym zobaczyc jakies wykresiki - ewentualnie opinie na jego temat. Pozdrawiam |
Ilość załączników: 1
Verbatim 8x DVD+Recordable Certified
palony 8x Nero 7.0.1.2 Dodam tylko, że przy wcześniejszym FW PI był przy tych płytkach ~500 |
Mediastore DVD+R x4 burn x8 832VS0M :>
|
Cytat:
to koniec świata...już nawet mediastore się przedstawia jako MCC003 i co narobiliście pisząc "najlepsze płyty dvd to verbatim od mitsubishi mcc003 blebleble" || |
Tak właśnie lecę z CDkami - Verbatim Crystal - i zauważyłem, że bardzo szybko po zakończeniu nagrywania danych płytka jest zamykana i prawie od razu wyjeżdża tacka.
DVD+R (Sony) też jakoś szybciej się zamykają. |
Cytat:
mam LaiTka 812S przerobionego na 832.......... |
Verbatim 8x DVD+R Pastel
palony Nero 7.0.5.4 8x 2 duże pliki, format UDF |
Tragedia :smutny: Przeflashowałem napęd biosem VSOM, wszystko pięknie i tym podobne, wszelkie programy mówią, że mogę nagrywać DVD+R DL, inne płytki świetnie się wypalają, lecz gdy przychodzi do wypalania DL, to dupa ;( DVD Decrypter zamierzał nagrywać z prędkością 0.1x, przy buforze wielkości 2% :blee: Nero już trochę szybciej, ale bufor 6%, minęło 1.5h a ja mam 7% nagrane :ysz: Płytki Verbatim DVD+R DL Advanced AZO 2.4x. Po prostu załamka, chciałem sobie Xenosagę nagrać, a tu taki zonk :ysz:
|
Cytat:
Bo to syf jakich mało... :blee: :| |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:22. |