![]() |
Serdeczne dzięki za pomoc. :)
Dziś poczytam sobie jeszcze artykuły na temat wymiany biosu a jutro wezmę się do roboty. Pozdrawiam. |
alez to ludzie nikomu juz nie dowierzaja :>
|
Co zrobić?
Ilość załączników: 2
Pomóżcie, może da się lepiej? Próbowałem już prawie wszytkiego VS0E czysty i paczowany, VS0B też czysty i pacze zmieniałem strategie itd, ale złe były obrazy co zrobić? Przez pomyłkę kupiłem TDK-R "minus" i kiepsko się nagrywa!!! oczywiście, co zrobić? tylko przerobienie na sonego coś dało z paczem CG4E, czy coś da się jeszcze zrobić?
|
po mojemu jak na "minusa" to jest OK
i pamietaj PI max 280 i PIF max 4 to dobra plytka P.S. ale najwazniejsze jest to ze powinna ona chodzic w stacjonarce bez freezow |
Cytat:
|
ja mam niektore gorsze wyniki, ale jak powtarzam najwazniejsze ze dziala "bezfreezowo" :spoko:
|
Zmiana SOHW812S NA 832S
Witam wszystkich.
Jestem posiadaczka modelu Liteona SOHW 812S, zwrocilam uwage na forum, ze jest mozliwosc zmiany biosu w tym modelu tak aby byl modelem z biosem 832s. Wertowalam wasza dyskuje, jednak bez waszej porady nie jestem w stanie tego sama zrobic. Prosilabym o krotkie faqu, ktora obecnie wersje biosu najlepiej zainstalowac krok po kroku i w jaki sposob. Znalazlam 2 strony z biosami ktore podajecie,ale nie wiem jak to ugryzc, za duza ilosc tych biosow jest. http://codeguys.rpc1.org/firmwares.html http://dhc014.rpc1.org/indexOEM.htm#SOHW-832S Prosilabym rowniez o wskazowke jak odczytywac wykresy z programy Kprobe. Pozdrawiam Martyna |
witamy na forum :tak!:
jesli chodzi o biosy to masz wrzucac te ze strony codeguys *.exe (rozpakowujesz klikasz i flashuje sie), lub biosy w wersjach *.bin (za pomoca ltnflash, lub mtkflash) jesli chodzi o konkretny numer biosu i to jak wypala to juz kwestia danego egzemplarza nagrywarki. chcesz najnowszy CG4E w wersji *.exe to pisz na GG lub miala |
Cytat:
:mruga: A TU - jak czytać kProbe :czytaj: |
Cytat:
***8226; VS01/VS03/VS05 - stock - unscrambled (old) (dhc014) ***8226; VS04/VS08/VS0A/VS0B - stock - unscrambled (old) ***8226; VS0E - stock - unscrambled ***8226; VS0E - patched - crossflashing (for 451S, 851S, 812S, etc.) ***8226; CG2B/CG3B/CG3E - patched - improved +R burn quality (old) ***8226; CG4E - patched - improved burn quality (for 451S, 851S, 812S, 832S, Sony 700A, etc.) |
ja uzywam CG4E potraktowanego jeszcze omnipatcherem 3.18 i wypala porzadnie naplusach
|
Cytat:
|
@legion
wgrala :mruga: bo kolezanka ma na imie Martyna |
Cytat:
***8226; VS0E - stock - unscrambled A potem ***8226; VS0E - patched - crossflashing (for 451S, 851S, 812S, etc.) ? |
Cytat:
tak sie wgrywa ipg : http://forum.cdrinfo.pl/showpost.php...postcount=3583 program tu: http://seba.wsm.wielun.pl/pliki/ltnflash124.rar |
Cytat:
http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...chmentid=12103 Pozdrawiam Martyna |
A ja wyskocze z takim malym pytankiem, czy oplaca mi sie dodac do biosu funkcje auto-bitsetting? Co mi to wogle da poza wykrywaniem plyty przez odtwarzacze jako tloczonej? :P
|
wykrywanie booktype'a plutki jako DVD-ROM w kompie :tak!:
a to bardzo przydatna rzecz :> |
Cytat:
|
nowy bios CG5E od codekow na ich stronie :tak!:
nie testowalem bo nie mam co palic :mruga: |
Cytat:
Bo zaraz znowu ktoś zabłyśnie :> |
dobry pomysl zaloze z trzy :>
1. nowy bios do 832 2. do przeeobki _51@832 3. dla testerow CG5E :> zawsze trzy topiki wiecej |
Cytat:
Nowy bios CY58 dla DRU-700A :D |
Cytat:
|
no CG5E to samo co CG4E praktycznie niema szczegolnych zmian :D niewiem po co go wystawili :D
|
Cytat:
Zobacz TU :czytaj: I te wykresy ... 8 ) :taktak: |
Cytat:
w kazdym razie u mnie :D |
Cytat:
Jak masz tak za***isty palnik To niezależnie jaki bios byś nie wpakował To i tak wszystko będzie nagrane podobnie Czyli :spoko: :piwo: |
heheh :D no tak ale twoj nie jest gorszy a teraz tez i benq :piwo:
|
Cytat:
Powiedzmy sobie szczerze! Miałem już dość ciagnięcia się w tyle za waszymi wykresami :\ Więc musiałem coś z tym zrobić :mruga: |
Firmware VSOG
Czy ktoś już używa nowego biosu VSOG?
Jakie wrażenia? |
Cytat:
|
polecieli z tymi biosami :mruga:
i znow cos nowego ciekawe jak w praktyce |
Ilość załączników: 1
czysty bios VS0G tylko bit wlaczony plyta verba8x nagra 8x na Decrypterze :)
|
no ladnie :D
|
czy moge "przerobic" litka 851 s zeby wypalal szybciej ??
|
Cytat:
|
ladny wykresik :tak!:
|
Przesiadlem sie z biosu VSOA na VSOE i jak dlamnie zadna rewelka. Tj bez zmian dalej litek chodzi bardzo dobrze :D. Moze ciut lepiej wypalilo mi platinum +RW (bledy pi mniejsze pif tak samo). Oni naprawde w tych biosach nic nie zmieniaja...
|
Cytat:
|
No to powracam z biosami :D
Legion znowu otwieramy spółkę? Dzisiaj przygotuję biosy aby wrzucić je na podpis :taktak: :piwo: |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
------------------------------------------------------------------------------ verba8x palona 8x tym razem na nero :( |
Cytat:
Cytat:
Ale czy lepszy? :idea: :> |
Gdyby tak jeszcze ktoś na minuski znalazł receptę ;)
|
Witam Bardzo a to Bardzo prosze o pomoc ,kupiłem litka DRW-2S81 odrazu zrobiłem z niego 832S chodzil dobrze az do momentu kolejnej firmwaru zaczoł całyczas mrugać na pomorańczowo.Za pomocą waszego forum udało mi się to naprawić.I teraz włąśnie zaczęły się schody.CD-romy pali bez problemu ale wszystkie płytki DVD wychodzą z błędami(od verbatiów po miedia mart )wogóle nie da się z nich nic skopiować.Na przerzucaniu firmwarów spędziłęm chyba 10gdz. zaliczyłem chyba wszystkie z 812 i 832 i nic.Błagam o pomoc.Co to może być.Jeszce pomyśłałęm że może załąduje orginalny firmwar ale nigdzie nie moge znaleść bin do DRW-2S81.Sam już nie wiem ,jeszcze raz prosze o pomoc.
|
Jejć, po 5 miesiącach z okładem nowy BIOS. Według Codeguys dołożono do bazy sygantury 3 czy też 5 nośników:] No sorry to sa kpiny:/ Minusy palą się rewelac, Verbaim Minus wypalł mi się w okolicach 1100 błędów PIO. Cudo.
Tutaj fajny post z porownaniem płyty palonej na Nec'u i na Litku http://club.cdfreaks.com/showpost.ph...8&postcount=30 Bez komentarza. Jakiś koleś pisze w poście tak, komentując fatalne wyniki Cytat:
|
Cytat:
Muszę wymyślić coś nowego :taktak: A teraz mam pytanie właściwie do legiona ale inni też moga odpowiadać :D Ide jutro do wypozyczalni i co byście polecili??? |
Cytat:
Tamten był jak najbardziej :spoko: Ale to tylko moje zdanie :mruga: :czar: Cytat:
Może Matrixa? :> :matrix: |
czy te biosy z tej stronki http://codeguys.rpc1.org/firmwares.html można odrazu wgrywać do 812S@832S ???
mam jeszcze pare pytań mam teraz bios VSOA (812S@832S) jak nagrywam DVD 4x to przy zgrywaniu strasznie wolno kopiuje nie przekracza 4MB/s a jak mam DVD nagrane 8x to kopiuje max odczytu DVD16x o co chodzi ??? jak to poprawić ??? jak sprawuje się ten nowy bios VSOG w 812S@832S ??? do czego są te inne opcje ??? (Enable auto-bitsetting wiem do czego) mam ten biosik 832S.VS0G.patched-cf jak go najlepiej ustawić w OmniPatcher do 812S@832S ??? jeżeli spaczuje ze wszystkimi opcjami to co to zmieni ??? http://gzmagic.webpark.pl/omnipatch.jpg Z GÓRY DZIĘKI ZA ODPOWIEDZI |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
minimalnie sprawuje sie od CG4E i CG5E ale jeszcz trzeba wyprobowac CG5G narazie umnie dzial w spawarce oficjalny VS0G od litka :D Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
po drugie czy masz wlaczone DMA i jak nagrywarka jest podlaczona ??? po trzecie czy zainstalowales aspi ???? :) Cytat:
Cytat:
oraz wysyp zywch trupow chamska angielska komedia :) |
Cytat:
|
Cytat:
Wypożyczę 3 to 4-ty dostanę gratis :D @VIZZARD Matrixa oglądałem :P :D |
Cytat:
Weź trzy części To czwartą masz gratis || :taktak: |
No teraz leci w kinach taka jakby czwarta część Matrixa :D
Ten Constantine :D Chyba się na to przejde do kina :taktak: |
Cytat:
:mruga: :spoko: |
Cytat:
:spoko: |
Cytat:
|
Panowie co to za OT??? Wypróbowałem ten nowy bios i na mojej nagrywace 812@832 daje najlepsze wyniki jakie kiedykolwiek miałem. Próbowałem dać przykładowy screen z wynikami ale coś mi nie chciało załącznika przyjąć :|
|
Cytat:
Inne posty i załączniki są chwilowo ignorowane :D :> |
Cytat:
:piwo: |
[QUOTE=legion]po pierwsze czy wrzucales bios przerobiony w omni z ostania funkcja wlaczona ???
po drugie czy masz wlaczone DMA i jak nagrywarka jest podlaczona ??? po trzecie czy zainstalowales aspi ???? :) OK a więc biosy przerabiałem omni i itnflasch.DMA jest włączone i nagrywarka jest secendery master i w trzecim punkcie nie wiem czy zainstealowane aspi ;-(.Moze rozjasnisz mi umysl z tym aspi.I napisz jakąś pewną konfiguracje np.jaki bios czy przez omni i co zaznaczyc w omni oraz jakiej płytki użyć żeby było pewne że powinno wyjść dobrze.Wielkie dzieki za pomoc. |
Cytat:
|
Cytat:
Ja robot, Dolina cieni, Wysyp żywych trupów, Świt żywych trupów, Teksańska masakra piłą mechaniczną :taktak: Wszystkie fajne tylko ten Dolina Cieni trochę dziwny :| |
Cytat:
|
Cytat:
Bo nie o trupach? :> || |
Cytat:
Ale ogólnie film :spoko: Ale i tak najlepszy był Ja, robot :taktak: |
Kurcze ale OFF topic zrobiliście :)
a ja chcę nowy bios do 812@832 |
Ilość załączników: 5
VS0G oficjalny (od codekow taki sam wiec niema co wstawiac tych samych biosow)
|
verba8x(VS0G) i dysan8x(CG5G) nagrane 8x :)
|
Dysan nagrany 8x przez gowniane nero :)
|
trzeba bedzie znowu WinOnCD zainstalowac
mozesz rzucic jakies slowa kluczowe cobym je muk w emule search wpisac i jaka teraz jest najnowsza wersja i inne jakies dodatki zeby to dzialalo ;) |
A teraz dysan nagrany 8x przez CloneCD :D
|
Cytat:
trzaskam na starej wersji :) nie widzialem jeszcze nowej :D |
numer podaj i pelna nazwe jakas ;) leniwiec jestem wiem :D
widzialem 6 z napisem ROXIO i mnie odrzucilo wiec stad pytanie bo wiesz, roxio to EasyCD kojarzy |
Ilość załączników: 3
A tak dawno na LITKU nic nie nagrywalem - nowy bosik
PLATINET 8xna8X http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...id=17306&stc=1 http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...id=17308&stc=1 tescik tej plytki puszczony na BENKU http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...id=17309&stc=1 |
Cytat:
Mój Litek SOHW 832s z biosem VSOA palił świetnie Verbatimy DVD-R. Poniżej screen. Może na początku PI trochę dużo, ale płytka chodzi na czułym na jakość stacjonanrym LG. A drugi obrazek to DVD-R No Name (produkcja chyba od Traxdaty) wynik jeszcze lepszy. P.S. Sorki, ze troche odgrzewam teamt, ale dawno nie czytałem tego topicu. A tak w ogóle to na tym Litku, potem już z biosem VSOB i VSOE nagrałem jeszcze kilka DVD-R Verbatima. Wykresy były podobne, nawet lepsze. Teraz gdzieś mi się zapodziały, ale jak znajdę dam znać. |
A ja bardzo proszę o ewentualne wyniki osiągnięte na płytach TDK +i- (jeśli ktoś ma) Dziękuje!!!
Szukałam w wyszukiwarce! ale proszę o jakiś link z opisem funkcji omnipatchera- Serdecznie dziękuje! w choć najbardziej chodzi mi o jedno czy funkcja fallback w biosie działa tylko przy max. prędkości? Aten link to i tak mi się przyda- bardzo proszę i z całego serca dziękuję :serdusz: |
Cytat:
|
Witam dziś kupiłem takiego litka 812@832 za 100 zlotych i mam pytanie na jakich płytkach on dobrze wypala oraz ile ma gwarancji bo moj jest z czerwca 2004 .na plytkach performance + przy 8x 77 pkt :blee: a na benQ 1620 97 pkt
|
Te płyty to PROFORMANCE sprawdzalem w nero płyte nagraną8x i mi na litku pokazało 77pkt a w BenQ 1620 pokazało 93pkt .Troche dziwne.
|
|
A ja jestem ciekawy czy na jakosc nagrania wpływa zasilacz bo ja mam 150watt hipro wyciagniety z IBM'a900mhz ktory ma lepsze napiecia niz Codeen 300watt
A to moj komputer z zasilaczem Hipro 150watt Intel Celeron 1,7 ASRock P4i45G 256ramu pc333 ati radeon 9000 64mb 20gb maxtor z IBM'a liteon 812@832 |
Witam jestem nowy, nie czytałem wszystkich stron ponieważ jest tego za duzo :) mam tylko jedno pytanko dlaczego nagrywarka po zmodowaniu nie nagrywa płyt z prędkością x2? i czy można to jakoś naprawić?
|
Cytat:
Cytat:
|
a sprawdzałeś x2? bo mi wyskakuje jakiś error... a pozatym po zmodowaniu wszystko wygląda ok, płyty nagrywane x4 chodzą bez problemu(Verbatim) i w Nero InfoTool pisze że moge nagrywać płyty DL :) tylko jeszcze będe musiał kupić i wytestować :D
|
Cytat:
|
zauważyłem że ty masz jakiegoś moda VS04 a ja mam VS0E... czym one się różnią? i czy mógłbyś podać linka jak masz do tej twojej... :)
|
Cytat:
Pod SOHW-832S :taktak: :> |
fuck fuck fuck wgrałem bios nowszy z G na końcu i coś mi sie skaszaniło :( dioda nagrywarki mi cały czas mryga i nie odczytuje płyt... cd jak i dvd... prosze o pomoc, jak wrócić do poprzedniej części biosu??
|
Cytat:
:taktak: |
dzięki dzięki dzięki dzięki dzięki dzięki dzięki :) jesteś kochany :D bo już miarem w gaciach że pozegnam się z moją nagrywareczką :) a teraz znowu działa jak należy :D jupiiiiiii AAAAA ide spać bo już z tego wszytskiego wole sie tylko położyć i nic już nie ruszać :D :piwo: :piwo: :piwo:
|
Cytat:
:zawstydz: Cytat:
Dobry pomysł :taktak: Najlepiej gdzieś tak przez tydzień :mruga: :piwo: |
Vizzard jestes niezly spec :)
|
Cytat:
Jak to specnaz :D || |
Cytat:
|
male porownanie miedzy VS0B a CG5G takie same usrawiena czyli tylko increase oraz bit :)
- plyty : Verby8X nagrane 8x na CloneCD :) |
wlozylem dzis na VS0G cd - rw 16-24 x VERBATIMA do skasowania i kicha
nie kasuje czy to moj problem czy ..... jak u kolegow? EDIT Troszke sie zamotalem to byla cd-rw 32 x ale w pudelku od 24 x ale oile dobrze sobie przypomimam to 32x cd-rw tez na wczenieszym biosie nagrywalem i kasowalem oczywiscie z predkoscia 24 x a co do 32x cd-rw to Benq1620 bez problemow kasuje i nagrywa do 24x a litek wymieka widzi tylko predkosc 16 x nie kasuje - nie nagrywa |
Cytat:
w kazdym razie widzialem notke przy ktoryms tam ostatnim relu biosu ze problem z RW zostal rozwiazany |
Cytat:
no jakos dam nie doczytalem ze chodzi o cd-rw jak najbardziej ale DVD-RW i DVD+RW POZdrawiam |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:25. |