![]() |
Ilość załączników: 1
A oto i odnaleziona płytka
Verbatim DVD+RW x4 burn x4 be1640BEGB Jak na Verbatim to dosyć niezłe Kukuryku, nieprawdaż? || |
Cytat:
faktycznie niezłe kukuryku, ale pamiętaj, że mówiliśmy o MKM DVD+R DL a tutaj akurat na dzień dzisiejszy nie ma nic lepszego. |
Cytat:
Po co nam więc DL? ??? :blee: |
Cytat:
1. DL nam po to abysmy mieli czym cwiczyc rzut dyskiem - letnia olimpiada juz niedlugo - w tej Adam na nartkach sie nie popisal - wiec w nas nowa nadzieja na nowa narodowa dyscypline sportowa, coprawda do niedawna Polska z nartami miala tyle wspolnego co swinia z lataniem - ale jak widac - mozna (swinie w katapulte i tez poleci) Tak wiec panowie rzucac i trenowac, niby to dyscyplina grecka, ale....... Norwegowie nie bez powodu wymyslili tony kawalow o malyszu 2. Tutaj juz nie jest za wesolo, mysle ze na nasz rynek Central Europe wpychane sa nosniki gorszej jakosci, mialem doswadczenia z monitorami samsunga, z paroma dyskami etc - coz, jakie sa wykresy kazdy widzi Ok, to sie udzielilem, a tak powaznie - moze to i teoria spiskowa - ale uwazam ze jestesmy smietnikiem tych firm do wypychania towaru 2 klasy... |
geneza problemu jest taka:
ludzie mają mało kasy więc kupują taniochę, która nie działa. zamiast iść z tym do sklepu i oddać, to stwierdzają, że nie ma sobie czym dupy zawracać. więc importerzy nie mając problemów, sprowadzają coraz gorszy chłam. alleluja i do przodu :w00t: |
tak trzeba bedzie zrobic - kupowac cos lepszego niz esperanza...., kolega platinium poleca ale jestem sceptyk wizyta w sklepie mnie czeka
|
Padł mi LITON SOHW 812S
witam proszę o pomoc.
Mam nafrywarkę LOTE-ON SOHW 812S która była przerobiono na 832S.Jednak przez przypadek sciagnąłem fimware do SOHW 1633 który uruchomiłem i rozpoczoł się proces fleszowania a co za tym idzie napęd przestał dzałać. ??? Jak można przywrócić go do życia. ??? ??? ??? Prosze o wskazówki : |
Cytat:
|
http://cdrlab.pl/article_wstep_2057.html
dziękuje za pomoc wykonałem wszystkie wskazówki które są na powyższej stronie i nawet nie drgeło otrzymałem taki komunikat "SST(SST39LF/VF080)(+3,3V)" 1f0. Master/Slaver: a0 nie wiem co dalej? ??? ??? |
Ilość załączników: 1
DVD+R Platinum 16x wypalony @ 8x w Nero 7.0.8.2
http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...1&d=1143675101 |
Show 812@832 Vsom
Witam serdecznie.
Bardzo proszę o poradę odnośnie softu, który najlepiej wybrac? Zależy mi na jakości zapisu dotyczy płyt dvd tylko 3 producentów Verbatim,TDK,Platinum DVD+R na (dvd-rom) nagrywam max x4.Z doświadczenia bym was prosił, który wybrać. Staram się nagrywać jak najlepiej, ponieważ mam już nie nowy odtwarzacz dvd Panasonic DV-32, który jest bardzo kapryśny. Wiem, że by najlepiej było zmienić nagrywarkę na Plextora 760 lub Pioneera 111 ale chciałem jeszcze coś z tej wicisnąć.Pozdrawiam :D |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
u mnie biosy od 832 źle się sprawowały, raczej sprawa tego mojego konkretnego egzemplarza, ale zasada jest ta sama do 832 też najnowszy a najlepiej chyba ten od codeguys http://codeguys.rpc1.org/firmwares/d...patched-cf.rar |
A jak dla mnie to ciągle i niezmiennie do końca swoich dni
W Lajtkoniku panoszył się VS0B :taktak: :mruga: |
Cytat:
VSOB na moim 812@832 palił tragicznie... |
Cytat:
|
Cytat:
Wtedy byś dopiero różnicę zauważył :> || |
Cytat:
|
Może mi ktoś podać link do firmware, które moge wgrać na 812S aby otrzymać 832S bo się pogubiłem i nie wiem co już wgrać a nie chce niczego zrąbać. Z góry dzięki
|
Cytat:
a bios polecam ten, choć nie wszyscy się ze mną zgodzą. http://codeguys.rpc1.org/firmwares/d...patched-cf.rar a najlepiej wgrać najnowszy od 812 i się nie wygłupiać, bo naprawdę dobrze na nim pali a palenie DL nie ma sensu. |
to ciekawe bo ja wgra***322;em najnowszy bios jaki by***322; na stronce Liteona i rozpocz***281;cie nagrywania trwa d***322;u***380;ej
|
Cytat:
|
Cytat:
Widzisz... wszystko wszystkim, ale u mnie po wielu wypalonych dvd, raz lepiej raz gorzej, wiem jedno... Moja nagrywarka "lubi" biosy od 832 i tak juz zostało. W tej chwili nie tylko bios jest 832 ale EPROM tez wymieniłem i działa :D |
troche zglupialem, zadko pale ostatnio CD-R, zazwyczaj DVD.
I od jakiegos czasu zauwazylem ze mam problemy nie zawsze mi wypala dobrze ( z DVD nie mam najmniejszego problemu) - jako ze zakupilem ostatnio 50 sztuk TDK myslalem ze to nosniki. Wczoraj niestety nawet juz nie czytala CD-R - rozebralem wyczyscilem i bez zmian. Nawet tloczonych juz nie widzi. To znaczy ze juz nie zobaczy - o co tu biega. Czy mozna cos jeszcze zrobi - moze czarodziej cos poradzi:D |
Cytat:
W przypadku niepowodzenia - czarodziejska sztuczka polegająca na locie koszącym w kierunku koszalina :> Może być? || :czar: |
wiesz ze to niezly pomysl, jak bede jechal do sianozat za niecaly miesiac to walne z calej sily przez okno:D.
A tym czasem zobaczymy co z tego wyjdzie;) |
Cytat:
|
Cytat:
Może go schować, a za 10 lat znaleźć - będzie niezły dowcip... || :mruga: |
Tak wlasnie zrobilem z plexem W2410A - teraz na nim znow( wyciagnalem z szuflady) nagrywam:D
|
Jak na razie lipa - co prawda pzrerobilem go na SONY z najnowszym biosem CY58 i sa postepy. Nagrane plytki widzi mijako czyste:haha:
Teraz poleci znow jako litek z VS0M - tzreba sie troche pobawic nim wywale:D edit VS0B to bylo ponad nad jego mozliwosci:( teraz mi pulsuje dioda - w morde - a czy powrocic do 851 - da sie jeszcze jakos edit a co sie stalo ze strona kowanskiego http://www.liteon401s.prv.pl/ |
wgraj jaki***347; patchowany bios od codek***243;w i wszystko wr***243;ci do normy
doda ci pusuje na pomara***324;czowo jak mniemam, to jest objaw wgrania biosu nie do tego modelu |
wgralem oryginalny od 851 i lipa - to znaczy sie lepiej bo nic nie czyta, ale dziala
|
vs0m od codek***243;w te***380; ci nie dzia***322;a***322; ??
je***347;li nie to RIP :( |
jaki bym nie dawal to nie jest to na VS0M czyta CD-R ale nie wszystie - chyba najlepiej na nim sobie radzi
Trudno, grunt ze DVD pali dobrze |
spr***243;buj jaki***347; starszy mo***380;e b***281;dzie lepiej, moj 451@832 przesta***322; nagrywa***263; dvd i jest jako czytnik u rodzic***243;w w kompie ;)
na kzdy nap***281;d przyjdzie czas |
przy VS0G zatrybil z oryginalami, nie wszystkimi co prawda - na VS0M to samo, postawilem znow CG5J i zobacze co bedziei ;)
edit litki sa jednak piekne - tyle mozna w nich grzebac ....:haha: Powrocilem do sytuacji z poczatku mam znow CG5J i czyta, z tym iz nie wszystko. Chyba juz tak zostawie - dziwi mnie tylko czemu z czasem przestal czytac:ysz: |
Cytat:
:ph34r: |
znalazlem takie cos w szufladzie i wlozylem
http://img379.imageshack.us/img379/2...wara6cz.th.jpg powinno byc lepiej;) |
Cytat:
Widzę, że pojawiła się jakaś plaga LG :help: BTW Dobrze, że nie znalazłeś tam kostiumu Batmana :> :D |
Cytat:
LG - takie bylo poprostu pod reka;) |
Cytat:
A jednak! :> Ale to i tak lepiej, że nie Bartmana :mruga: Cytat:
:fiu: |
Cytat:
Zrobiłem jak powyżej i faktycznie komp pomulił, ale zbootował się z dyskietki, po wpisaniu odpowiednich komend wgrywanie biosu stanęło na 0% (czyli nawet nie zaczęło) z komunikatem ERR:don't read input file. Próbowałem jeszcze z innymi wersjami bin, ale zawsze to samo. Czy mogę się pożegnac z moim Litkiem? gwarancja minęła. Nie mozna jakos inaczej chipa z biosem reanimować? |
Cytat:
|
Dzieki legion za zainteresowanie
bios wgrywałem oryginalny od 832 i od 812. Próbowałem jeszcze kilka wgrać tzw. sprawdzonych zawsze mi wywala ten sam komunikat don't read the file. napęd dyskietek jest ok, bo dla sprawdzenia wgrałem bios do karty graficznej. Pliki bin tez sa ok -znajomy sprawdzał na swoim napedzie. wygląda na to, ze kosć biosu sie jakoś "zablokowała". |
Witam...
Cytat:
Dawno nie nagrywalem plyt na moim sohw 832s, lecz ostatnio potrzebowalem wypalic kilka plytek, zakupilem Verbatimy x16 (MCC 004) - wczesniej uzywalem Verbow z mniejszymi predkosciami nagrywnia (chyba mcc 002...) i wypalalo idealnie, lecz teraz nowe x16, chcial nagrywac tylko 2.4x... Wiec nagralem z takowa predkoscia, potem przetestowalem KProbe i wyszly mi straszne wyniki ;/ Tak wiec pomyslalem nad update BIOSu, gdyz mialem starego vs03 i tak sie zastanawiajac i czytajac to forum doszedlem do wniosku iz wgram CG5J - co uczynilem... Teraz zaczyna sie problem z cytatu: wykrylo pieknie plytke, molgme nagrywac x4, x6 i x8 i wybralem pedekosc x4 (uzywajac Nero 6.3.1.10). Po chwili patrze, ze bufor napedu stoi na 6%, odczytu 100%, a nagrywania 1% i stoi. Teraz jak to pisze to jest nagrane 9% w czasie 48min O.o To 1 moj problem tego typu, wiec nie wiem czy w innym programie tez tak by palilo, czy normalnie i sie zastanawiam czy to problem napedu/FW czy oprogramowania - moze mam za stare Nero??? Jesli Ktos ma jakies sugestie, albo doswiadczenie z tym problemem plz help ;) |
Cytat:
I spróbuj znaleźć płytki o indeksie nagrywania x8 Wykonać! :czytaj: :D |
Cytat:
Co do biosu VS0B to w komentarzach pod tym biosem (na tej stronie) ludzie pisza, iz kszani poczatek i koniec na verbach... hmmm... Moze zamiast VS0B to VS0M lub VS0A? [EDIT] A moze zostawic CG5J i po porstu kupic plytki x8?:P |
Cytat:
Na Verbach świat się nie kończy :nie: Zwłaszcza że ostatnio ich jakość pozostawia wiele do życzenia :ysz: Bios VS0B był w zasadzie najlepszym biosem jak dla mnie I po różnych testach nie zmieniałem go na stałe na żaden nowszy :nie: Ale to kwestia indywidualnych upodobań i danego egzemplarza palnika :taktak: |
Cytat:
A jakie bys polecal plytki zamiast Verbow? to przetestuje w na mojej wypalarce ;) |
sony
|
Cytat:
Mog***261; by***263; Ale przypuszczam, ***380;e te z indeksem x8 s***261; praktycznie ju***380; chyba nie do dostania A z "***243;semek" mo***380;na spr***243;bowa***263;: Imation, Intenso, Dysan... :czytaj: :taktak: |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:40. |