![]() |
No to gratulację :D Turboni to jeszcze musisz popatrzeć na film na odtwarzaczu DVD czy nie ma jakiś przeskoków i będziemy mogli się cieszyć. Jeżeli będziesz robił test "kinowy" ;) to podaj jaki masz odtwarzacz DVD.
|
podobno plytki DL pod koniec wakacj maja byc po 20-30zeta.
|
No i pinknie :D
|
Ilość załączników: 1
i oto k-probe PI w polowie wykresu jest dosyc wysokie ale w normie-jest to miejsce zmiany warstwy.
wiec moge powiedziec mam 812@832 ze stycznia 2004 i DL chodza na niej bez zajakniecia. || |
konczy sie wlasnie powoli zaraz bedzie wykresik.
|
No i jak tam k-probe wypadł?
|
Pliki z testami w nero dvd speed, a teraz idzie k-probe i zaraz zamieszcze fotki.
|| |
nagrywanie trwalo 43 minuty teraz idzie nero dvd speed.
|
wziolem film z wypozyczalni (zajmowal 8.1 GB) zrzucilem go w formacie iso w dvd decrypterze na dysk a potem z iso w dvd decrypterze nagralem na DL na 812@832 VS04 i dziala !!! Teraz zrobie testy kprobe i w nero dvd speed i zamieszcze wykresy.Wszystko poszlo bez zajakniecia.
|| |
Czyli co działa?
Nagrywa ona te płytki DL?? Bo jak tak to może wezme sobie upgrade BIOS'a zrobie :cool:
|
Dane plytki ||
|
kupilem DL za 60 zeta teraz bede nagrywal pozniej zamieszcze wykresiki.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
Tomorrow Never Dies .... :D |
Cytat:
Pozdrawiam Marcin Krzeminski |
Nagranej DL 8.5 Gb na 812@832 ??????????????
Gdzie ????? |
Cytat:
Byly juz chyba testy przerobionej 812 i wszystko dzialalo tylko ze jakosc zapisu nie byla taka jak na oryginale |
Nie
Nawet nie mam 832 mam 812 i cały czas zastanawiam się czy optyka ta sama bo jeśli nie to 812@832 i tak nienagra DL a jeśli ta sama to bedzie ok |
Czyżbyś rozkręcił swojego litka 832s ?
Podziwiam twoją odwagę :) Ja, jak już coś otworzę, mało kiedy udaje mi się to spowrotem złożyć ;) Ale wracając do tematu - musiałbyś poszukać na jakichś zagranicznych forach (np. cdfreaks) |
Witam
W 832 optyka to SF-DB 10SA a jaka jest 812 ??? ktoś wie ????? |
Cytat:
Fajna stronka ja tez sie dolacze tylko ze mam nagrywarke Nec i zwykly czytnik dvd. Jak robilem na nim testy to wykres byl lepszy niz na nagrywarce??? Mam troche tandetnych plyt nagranych na max predkosci ale ostatnio nagrywam z minimalna predkoscia.... Mam taka jedna uwage. Widzialem tam dwa testy Esperanzy +R. Wiec moze lepiej by bylo jakby te testy sie pokazywaly po kliknieciu i tam by sie dopiero wybieralo predkosc zapisu. Teraz tak jak jest to zrobi sie bardzo dluga lista i bedzie to niezbyt czytelne.... |
Do mojego pomysłu przyłączył się jak narazie tylko jeden ochotnik. Wyniki jego testów można oglądnąć pod www.liteon.bastylia.com
Nie będę umieszczał kolumny z ID dysku bo widać go na wykresie. |
Cytat:
|
Cytat:
No wiec tak wracajac do hurtowni. Co trzeba zrobic aby miec ceny hurtowe czyli takie po jakich kupuja sklepy. Z kim pogadac jakie papiery wziasc. Aha i jeszcze jedna sprawa czy to co bede kupowac u nich bedzie automatycznie brane na firme??? pytam sie dlatego ze oficjalnie nie mam komputera :D wiadomo z jakiego wzgledu chociaz oprogramowanie mam calkowicie legalne (win95 i open office. Nawet sobie niewyobrazacie jak windows 95 chodzi na 512MB ramu :D) tylko wystarczy ze kontrola mi wejdzi a kompa mam w moim pokoju i tylko spojrzy w jakis kat i zobaczy te za***iste ilosci plyt DVD i CD :( |
nie musi ja mam na auto-moto zarejestrowana
|
Cytat:
|
Cytat:
Mam || |
Cytat:
|
Który bios jest leprzy od 832s vs04 czy Sony 700A VY05 ??
Pozdrawiam |
jest to hurtownia i bez zarejestrowania firmy nic nie kupisz ale jak chcesz stronke ich to www.action.pl Na stronce nie ma cen a dzisiaj bylem bo kupowalem u nich liteona ldw-851s dla znajomego i kosztowal mnie 275 zeta netto box
|
podaj mi linka gdzie mozna kupic. Wychodzi 390zl brutto za OEM. Wlasnie chce kupic sobie NEC 2500A dokladniej jutro chce zamowic. Wiec moze tam bedzie taniej
|
od jutra w sprzedazy plytki dvd+r DL. za 60 zeta/sztuka. Jutro kupuje sztuke i testuje sprzeta. a tak apropo to 832s mozna kupic od jutra w Actionie 319 zeta netto oem a 350 zeta netto box.
|
Cytat:
Gdyby jednak tak było, to po co te wszystkie testy nośników? Ludzie nie zaprzątali by sobie przecież głowy dla jakichś głupich wykresów, testów szybkości itp. A o ile bogatsi bylibyśmy, gdyby wszyscy kupowali płytki DVD-R za 3 zł, zamiast firmówki za 7 zł :matrix: |
Fajnie, tylko koniecznie dodaj kolumnę z ID nośnika
|
Po dziwnych i niewyjaśnionych problemach z subdomeną uruchomiłem testową stronkę. Kto chce się przyłączyć może pisać na adres podany na stronce i słać z opisem wykresy kProbe.
www.liteon.bastylia.com |
Witam!
Wreszcie zmieniłem FW z VS03 na VS04 i jestem :spoko: :peace: :spoko: Płytka TDK +RW http://acn.waw.pl/bajbus/tdk.PNG |
Kto mi pomoże !!! mój liteon 812s nie potrafi dobrze nagrać płyty DVD. Po nagraniu niby jest OK ,kiedy tą płytę kopjuje pojawia się błąd <<Read error TCSectorReader TCE>> pojawia się zawsze jak nagrywam powyrzej 4 gb w okolicy 90% pełnej płyty DVD, nie ma znaczenia czy + czy - R czy RW.
|
Cytat:
|| |
Cytat:
|
jutro kupuje dvd+r DL nagram filmik i dam znac jak poszlo.
|
Cytat:
No to zwracam honor |
Cytat:
Dla mnie bajka:spoko: |
Cytat:
Bo i tak już nieraz miewałem, a posty śledząc - nie tylko ja |
Ilość załączników: 2
Cytat:
1. Liteon 812@832 VS04 burn x4 2. Nec 2500A 1.07 v2b5 burn x4 |
LITE-ON SOHW-832S można już kupić za 414zł (wesja OEM)
http://www.skleppc.pl/index.php?m=item&id=4042 |
Nagrałem drugiego verbatimka i w kprobe dałem szybkość 4x. Wygląda dużo lepiej gdyby nie te kilka kresek.
http://free.polbox.pl/g/gutek18/verbatim2.PNG |
Cytat:
Co do kprobe - ogólnie mówiąc im mniej kolorowo tym lepiej :mruga: |
Witam!
Dzisiaj kupiłem 812 z datą prdukcji kwiecien 2004. Wgrałem biosa 832 V04 i nagrałem płytke verbatim 4x DVD-R szybkością 4x. Zrobiłem test w kprobe. Tylko nie bardzo sie znam na tym kprobe wiec czy moze mi ktoś napisac czy to jest dobry wynik czy nie. http://free.polbox.pl/g/gutek18/verbatim.PNG |
No nie odrazu wyrocznia, ale kiedys sledzilem ten wątek i natknąłem sie na jakis post, który traktował o normach EEC, czy jakos tak. O ile dobrze sobie przypominam, to PI chyba nie powinno przekraczac 50, a PO (w nowym kprobe PIF to chyba PO??) moze byc góra 1, czasami 2. Tymczasem mój wykresik zupełnie odbiega od tych norm
Narazie spośród 3 (roznych) testowanych przeze mnie plyt jedna sie ladnie nagrywa - PLATINUM +RW 4x (tą nagrywałem full speed x4). I zastanawiam sie, czy przypadkiem szybciej nagrana plyta moze miec lepszą strukture? Zerknijcie na stronke: http://www.liteon.neostrada.pl/kprobe.html Przykladowy TDK -R 1-4x wypalony z predkoscia 4x ma znacznie lepszą charakterystyke od tego samego nośnika (nawet ten sam producent), ale wypalonego z prędkością 2x :blee: Myśle sobie - gostek pewnie pomylił obrazki i wkleił odwrotnie. Ale patrze dalej i taka sama sytuacja dla plytki platinum :wow: . Bylem pewien, ze szybsza prędkość = gorsza płytka, a tu... O co chodzi ??? EDIT: Wlasnie wypalilem drugiego platinum (z tego samego kija), ale tym razem predkoscia 6x. Efektu mozna bylo sie spodziewac (patrz zalacznik). Wynik wielokrotnie lepszy od poprzedniego (palonego 4x)- gdyby nie ten początek... Teraz bede chyba probowal smażyć platinka x8 || |
kprobe czasami rozna dziwne rzeczy pokazuje :mruga: i napewno nie nalezy go traktowac jako wyrocznia
|
Cytat:
Narazie nagralem tylko jedna plytke, moze pozostale beda lepsze...w co wątpię Zauwazylem jeszcze jedno: po 30 minutach jeszcze raz zaczelem skanowac tą samą plytke (platinum) i wyniki PI były średnio o 50 mniejszcze niż poprzednio - przynajmniej na początku nośnika. Nie skanowałem do końca bo szkoda mi było czasu... Czy ktos jeszcze zauwazyl takie cos? A moze plyta dopiero po "ostygnięciu" osiąga najlepsze parametry :mruga: |
tez mialem problem z booktype.Tak samo nie wykrywal palnika.problem ten ustepuje po usunieciu ASPI z systemu :mruga:
Spokojnie mozesz sobie darowac booktypa,szczegolnie ze poprzez omnipatchera mozesz sobie uaktywnic funkce auto-bittseting i automatycznie wszystkie DVD+R/RW beda nagrywane juz jako DVD-ROM,niewspomne juz o nowszych wersjach NERO z opcja "DVD-Rom wg ksiegi" Co do Platinumow...sprawdz na jakich masz nosnikach,powinno byc RICOHJPN.Wczoraj kupilem DVD+RW od TDK z nadzieja ze beda na Ricochu a tu mi jakis syfiasty Philips wyskoczyl :( |
Ilość załączników: 3
Jestem wsciekly :wsciekly: . Kupilem w tamtym tygodniu 812s. Pierwsze 2 plytki nagralem biosem US0N. Jedna z nich to tani szmelc - intenso +R (Optodisc), nagrywany 2,4x. Efekty mozna podziwiac na zalaczniku pierwszym.
Po 2 dniach wgralem nowy bios 812@832 (v04) i nagralem taką samą płytke - wynik wydaje sie byc troche gorszy (załącznik 2). Stwierdzilem, ze skoro kolega _Vip_ i paru innych forumowiczow tak chwali Platinumki +R x8, to kupie ze 4 sztuki - na dobre filmy DivX, zeby dlugo trzymaly. Niestety albo trafilem na wadliwą sztukę, albo PLATINUM sucks :bicz: (patrz załącznik 3) I co o tym sądzicie? Moze powinienem wrocic do biosu 812, choc narazie 832 sie spisuje w miare dobrze, czyta +R/RW, jedynie przy wlaczaniu booktype (oryginalny od liteona) pokazuje komunikat ze nie wykryto nagrywarki DVD. Pozdrawiam |
Cytat:
|
Cytat:
Cześć Czytam to forum od jakiegoś czasu i zauważyłem że są dwie szkoły przeróbek 812->832 powyższa i druga taka samo poza tym że bez: "uruchomilem program DVDRWOmnipatcher i wgralem plik 832S.VS04.patched-8125S@832S.exe. Opcja "Crossflashing" byla zaznaczona - tak ma byc." czy może któś powiedzieć którą stosować ???? Co dało wgranie pliku w DVDRWOmnipatcher ??? |
Cytat:
Jakiś czas temu Nec wydał oficjalne oświadczenie, że by neca 2500A na 2510A nie przerabiać bo wiąże się to wówczas z utratą gwarancji, brakiem kompatybilności i dużą awaryjnością. Był nawet taki topic na forum - ostrzeżenie firmy Nec - czy coś takiego |
wszystko ladnie rozmawiamy sobie jak zastosowac alternatywne rozwiazanie zeby miec lepszy sprzet.A czy moze ktos spotkal sie z wypowiedza produceta jak sie ustosunkowal do tego typu praktyk i w jaki sposob chce temu zapobiec przeciez musimy miec swiadomosc ze w ten sposob uciekaja mu pieniadze przez palce jezeli ktos cos wie to poprosze o jakies informacje.A tak na marginesie tez jestem uzytkownikiem 812@832 .Ale musze powiedziec ze brak mi jakichkolwiek problemow tu opisywanych,sprzet dziala bez zarzutu
|
W zeszlym tyogodniu kupilem LiteOn'a 812S BOX za 390 PLN i po przeczytaniu wszystkich zamieszczonych tu postow postanowilem go przerobic na 832S. Dodam tylko ze jest to model - Luty 2004 z FW: US05. Wgranie FW przebieglo bez zadnych klopotow wg ponzszych krokow:
- wszelkie pliki sciagnalem ze strony: http://codeguys.rpc1.org/firmwares.html - za pomocą programu Firmware Flashing Tool v1.0.0 wykonałem i zweryfikowałem kopie FW: US05. - uruchomiłem plik 812S.US0N.stock.exe z archiwum 812.US0N.stock.rar - po dwoch restartach (WinXPSP1PL) stałem sie posiadazem 812S z FW US0N. - testy nagrywania i odczytu przebiegly pomyslnie. - uruchomilem program DVDRWOmnipatcher i wgralem plik 832S.VS04.patched-8125S@832S.exe. Opcja "Crossflashing" byla zaznaczona - tak ma byc. - uruchomilem plik 832S.VS04.patched-8125S@832S.exe z archiwum 832S.VS04.stock.rar - po dwoch restartach stałem sie posiadaczem 832S z FW VS04. - testy nagrywania i odczytu przebiegly pomyslnie i do dzisiaj naped pracuje bez najmniejszych klopotow. Na koniec mam pytanie: Czy po ukazaniu sie FW: VS05 bede musial uruchomic plik 832S.VS05.patched-8125S@832S.exe czy tez 832S.VS05.stock.exe ? |
Jako ze mam zamiar kupic w ciagu najblizszych dni nagrywarke Lite-On zaczalem przegladac ten watek i w zwiazku z tym mam pytania.
Czym oprocz biosu rozni sie w takim razie 812 od 832? Czy tylko za bios placi sie te dotakowe 150 zl? I czy lepiej kupowac 832, czy robic "upgrade" 812? |
Rozwieje wątpliwości cenowe. Ceny hurtowe brutto:
LiteOn 812S bulk + soft - 357zł LiteON 832S bulk + soft - 480zł Jak ktoś ma przeznaczone niecałe 400zł na napęd to na pewno nie będzie dla niego pryszczem zakup modelu droższego o 123zł:) |
Ja wczoraj kupilem za 485zl :)
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Mam problem, przy nagraniu nie pokazuje błedów, płytka nagrana prawidłowo, niby tak :mruga:
Jak próbuje szczytać to nagrywareczka robi to bez problemu, ale inny napęd nie szczytauje zawsze jakieś błedu przy końcu płyty ! Kumpel tez u siebie ma problemy ze szczytaniem koncówek płyt, płyt prze ze mnie nagranych !! Stacjonarne DVD też się wyłamuje przy koncówce :help: A nagrywarka szczytuje wszystko bez problemowo :piwo: Obecnie mam biosik 812@832 v04 Czyżby to on był powodem tych błedów :help: |
Dziwne akcje z KProbe
Dziwnie sie u mnie zachowuje ten KProbe. Wczoraj spalilem Intenso -R x4[Opto Disc] z predkoscia x2 i dzis testuje, ustawiam odczyt w Kprobe na x4 i PI szaleje w granicach 800-900 PO 100-300 :O zrobilem stop i z ciekawosci odczyt ustawilem na max i wyniki PI do 150 PO do 0,05 - oso chodzi ?!?!
Testy robilem na 812@832 VSO4 palnik ze stycznia ale serial wskazuje na luty |
Yo
mam pytanko z jaka maksymalna predkoscia sprawdzacie te plytki w kprobe bo jak ja dajena maxa szybkosc to mam wyniki na tdk 600 z 812@832VS04(812 z lutego)
|
Witam Wszystkich !!! Mam Litka 812S model ze stycznia 2004 ! Pierwszy upgrade bios-u na 832S zkonczony niepowodzeniem ! nagrywarka padla ! z pomocą HOSY - serdeczne dzieki za pomoc w reanimacji napedu !!!! ponowiłem przejscie na 832S i pełny sukces !!! działa bez zastrzeżeń ! wszystkie DVD + i - R i RW działają ! jestem zadowolony naped smiga az miło . pozdrawiam . naped ze stycznia i jest OK!
|
Cytat:
|
tak, a jeżeli jest 50 stron a ty szukasz konkretnej płyty?
|
Nie widzę żadnych przeciwwskazań, ażeby cztery takie topiki przykleić i tu dopisywać wyniki na ustalonych ustawieniach, biosach, kProbach, ect., ect. W końcu od tego jest przecież forum, czyż nie?
|
W sumie obrazki można słac na ten adres w oryginalnej wielkości (piksele) byle spakowane w jpg. Do obrazku opis płyty i napędu.
Na stronie chciałem podzielić na rodzaje płyt: +/- i r/rw czyli 4 kategorie. |
pomysł spoko, tylko jak możesz to podziel je na kategorie bo jak wrzucisz wszystko do jednego wora to bedzie to tak samo wygodne jak ten przyklejony topic (no offence :) ). No i oczywiscie testy na z góry ustalonych ustawieniach.
Znaczy sie wysyłać te fotki na "serwis@sierakow.com" ? |
Jestem za takimi testami jakie były kiedyś dla cdr, gdzie podawana była nazwa płytki, producent itd. dzięki temu będzie mniejsze ryzyko kupna tandety. Pozdrawiam
|
Z kolejnych nudów. Płytka Verbatim DVD-RW x2 nagrywana z taką prędkością. Dane to MP3, ok. 4,3GB. Napęd 812S@832S v04. Płytki nie można zmusić do pracy z prędkością x4. Jak na moje oko wykresik jest ładny.
W weekend postaram się zrobić stronkę i umieścić na niej wszystkie moje wykresiki. Jeśli ktoś będzie się chciał do tego przyłączyć może mi dać znać - serwis@sierakow.com Powstałaby w ten sposób ładna baza danych o nośnikach. Co Wy na to? |
Cytat:
Pozdrawiam |
eh nie ma sensu modowac bo nagrywarke 832S mozna juz dopasc za 450zl :)
i ma sie pewnosc ze nie zwali napedu ;) |
Po zmianie biosa na 832 w nagrywarce 812 zauwazylem jeden mankament bufor jak zejdzie do zera podczas nagrywania i dioda zaswieci sie na żółto to juz po plytce gdyz nagrywarka niechce zaczać dokańczać pracy miał to ktoś ??? może jakiś sposób na biosie oryginalnym wszystko OK
pozdrawiam |
Iee1394
Cytat:
Pozdrawiam |
Cytat:
|
powiedz znajomemu zeby podeslal nam kilka plytek DL to sprawdzimy :mruga:
raz ze narazie takich nosnikow u nas niema,dwa ze jak juz sie pojawia to beda kosztowaly dosc sporo |
Witam was, czy ktoś z was miał już doczynienia z płytami nagranymi w ten sposób?Znajomy zmienił firmware w tej wypalarce, nagrał DL ale ponoc badzo duże czasy dostęu są jeżeli chodzi o dane na drugiej warstwie. Czy ktoś z was mógł by zweryfikować te informacje.
Pozdrawiam |
Wlaśnie magrałem płyte DYSAN DVD+R 2.4X (nagrana właśnie tą prędkością) na mojej 812S@832S VS04:
http://mtvk.pl/darek_k/DYSAN_DVD+R_na_812S832S_VS04.JPG Płytka niby ok gdyby nie ta końcówka..... |
Cytat:
|
Cytat:
|| |
Cytat:
|
Wgralem bios od sohw-1213s do swojej 812 i dupa po resecie komp nie wykrywa jej naped zachowuje sie jak martwy dioda nie mryga i nie mozna wysunac tacki, wiec powrocilem spowrotem do 812@832.
|
Cytat:
|
812s=1213s?????
Na stronie tej http://dhc014.rpc1.org/indexOEM.htm#L pokazał sie biosik do 1213s i zastanawiam sie czy będzie można zmodować nasze 812s na 1213s. Jak myślicie????
Pozdrawiam |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Zainstalowałem NERO 6.3.1.10 i jaK NAGRAŁEM dvd-rw WSZYSTKO OK DZIĘKI ZA RADĘ |
Cytat:
Nawet Nero Vision się wywalał podczas zapisu - po zmianie wersji Nero działa. |
pomóżcie mi !!! nikomu nieżycze takiego stresu i nerwów !!! moje GG4077880 piszczie jak sprawic by SOHW812S znowu zadzialal ??? pomocy !!
|
Bardzo Prosze o pomoc !! moja nagrywarka 812S po zmianie na 832S przestala dzialac !
jestem zalamany !! zachcialo mi sie kombinowac ! pomóżcie ! nagrywarka jest z kwietnia 2004 ! nic niedziala system niewidzi bois z plyty niewidzi jej komp sie wiesza przy starcie jak zglaszaja sie napedy !! pomocy |
To dla przykładu i z nudów. Nośnik MMore x4 +R, nagrywany x4. Nie przechodzi testu do końca - wywala błąd. Reszta jak na obrazku. Płyta działa prawidłowo w stacjonarnym DVD i w samym litku. Zawartość, to film "Życie jest piękne".
Napęd 812S@832S v04 z pełnymi opcjami. |
:wow:
Cytat:
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:02. |