![]() |
@_Vip_
Cytat:
Czy potrzebuje jeszcze osobno jakiegoś progsa do ustawienia tej opcji ? W nero nie ma problemu, ale jak się ma sprawa DVDdecryptera, czy nagrywając w nim będe miał płytke DVD-ROM, czy jeszcze potrzebuje osbno jakiś progs do ustawienia tej opcji, żebym w każdym progsie mógł nagrywać z book type? z góry dziękuje z odpowiedź pozdro |
wlasnie wgralem vs08 do mojej 812 ze stycznia.narazie jest ok.probuje przegrac film .czas apokalipsy-powrot.wielkosc pliku 7.76GB.zrzut dvd decrypter.jakim programem najlepiej nagrac na dvd+r double layer verbatim?
|
Cytat:
A jak przyjemnie się czyta. |
Cytat:
Pytanko mam tez do wszystkich, czy ktos zna przyczyne nieczytania plytki nagranej moja nagrywarka ale tylko przez moja nagrywarkę812@832(sprawdzona w stacjonarnym). byl to film, u mnie nie dziala a na stacjonarnym smiga bezproblemowo. nagrywareczka nie ma problemow z zadna inna nagrana przsezemnie ani z zadna nagrana przez innych liteon812s(marzec2k4)@832VS08 |
Cytat:
:spoko: |
luknijcie bo ja jestem pod wrażeniem
http://sobal.senet.pl/ratamahatta/gu...0@%20832S.html |
Opuszczam Forum. Tak będzie lepiej dla Wszystkich.Proszę o załączenie lepszego testu a zaproszę na dobry obiad.
|
Cytat:
http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...achmentid=9108 bez komentarza Kprobe mozesz tez zrobic DVD-ROM |
Cytat:
|
Cytat:
teraz do moderatora: Prosze zabieszcie go stad bo juz nie moge:) |
Cytat:
Pozdrawiam. |
Cytat:
|
Cytat:
Pozdrawiam. |
Cytat:
@legion: ubiegles mnie o kilka sekund:) |
Cytat:
P.S wsadz sobie do napedu orginal jezeli jakis posiadasz sprawdz sobie Kprobe ile bedow tam zobaczysz |
Cytat:
Pozdrawiam. |
Cytat:
|
Cytat:
Plytka ma dobre wyniki. Bedzie spokojnie przez rok odczytywana. Mam bardziej masakryczne plyty od 6 miesiecy:D |
Cytat:
Pozdrawiam. |
Od kilku tygodni w MM mozna dostac Verbatimy "+" lub "-" pakowane po 10 sztuk za 39,99. Tanio i dobrze:)
|
Cytat:
Pozdrawiam. |
Ilość załączników: 1
Czy mógłby mi ktoś powiedzieć cos o wykresie zrobionym kprobe płytki którą nagrałem ( moja piersza).
Płytka Lite-on DVD-R 4x (dołaczona była do nagrywarki).Może ktoś zna strone na której jest wyjaśnione jak należy czytac wykresy w kprobe. Oczyuwiście prękość w kprobe ustawiona na 4x. |
Cytat:
Gazeta bym zbytnio nie ufal. Zalezy kto zleci wykonanie testu. Nie pamietam dokladnie przykladow. Ale czasami sie tak zdarza ze w jednej gazecie wygrywa jakas plyta malo znana a takie firmy jak TDK i Verbatim sa na koncu. W innej gazecie jest skolei naodwrot. I komu tu wierzyc??? Nie mowie ze w kazdej gazecie ale jest to dosc czesta przypadlosc. Czasami nawet sie zdarza ze takie testy sa robione na kilku roznych nagrywarkach. Zreszta nosniki trzeba wybrac do swojej nagrywarki. Ogolnie sa dobre TDK i Verbatim Srednie Platinum Z najtasznych i w miare "dobrych" to epseranzy. To jest tak bardzo uogolnione ale jesli ktos chce w przypadku esperanzy zaoszczedzic 10-20gr i wybierze cos tanszego to juz roznica jakosci jest wrecz ogromna... |
Cytat:
Pozdrawiam. |
Moze jak komu by się chciało mógłby zrobic ranking :) płytek DVD na których najlepiej nagrywać. Nie trzebaby było przeszukiwac calego forum by odszukać która płytka nalepiej sie nadaj do nagrywania.
|
Fakt trochę dużo tych stronek :)
|
Ale sie tu porobilo jak nie mialem kompa...
Juz sie niemoge doczekac az dostane nec'a Offtopic Heh dobre to z wilgotnoscia. Ciekawe jaka mam wilgotnosc jesli nie mam obudowy tylko wszystko lezy na stoliku a temperatura to 19-20 stopni. Do tego plyta wypalana z predkoscia x2,4 i jakosc znaczacej poprawy niezauwyzlem. No chyba ze dysk mam za wolny na x2,4 ale plytki cd wypalaja sie spokojnie x52. Wiec moge smialo powiedziec ze temperatura i wilgotnosc raczej nie maja zwiazku. Jak bedzie ladna pogoda to wyjde nawet z kompem na ogrodek i nagram plyte w celu zdementowania plotek Co do kasowania tamtych postow od nr 722 to ja bym proponowal zostawic tylko te co nawiazuja do nagrywania i wywalic te wszystkie klotnie i takie tam bzdety. W ciagu 3 dni napykaliscie 20 stron :D |
[QUOTE=cichytom]Czy majac SOHW-812 US0N spatchowana do 832 VS04 aby uzyskac 832 VS08 musze wgrac plik: VS08 - stock (for use with the OmniPatcher) czy VS08 - patched - 451S@832S, 851S@832S, 812S@832S ze strony: http://codeguys.rpc1.org/firmwares.html ? Dzieki.[/QUO,
Po rozpakowaniu wgrywamy VO8.exe do omnipather'a,zaznaczamy na dole wszystkie pola i zapisujemy nowy plik. Następnie uruchamiamy, po załadowaniu resetujemy komputer. system zgłosi nowy napęd. Gotowe. Pozdrawiam. |
No i juz jestem szczesliwym posiadaczem 812@832 :)) wszystko poszlo bezproblemowo , testy plytek dopiero wieczorkiem jak z roboty wroce :)
|
Czy majac SOHW-812 US0N spatchowana do 832 VS04 aby uzyskac 832 VS08 musze wgrac plik: VS08 - stock (for use with the OmniPatcher) czy VS08 - patched - 451S@832S, 851S@832S, 812S@832S ze strony: http://codeguys.rpc1.org/firmwares.html ? Dzieki.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
- wielkość pliku 8.159.680 kB czas zgrywania 17min 31s. - max czytania 11.215 kB/s (8.1x) - czas zapisu pierwszej warstwy 22min 23 s. - całkowity czas zapisu 44min 43s. Pozdrawiam. |
:)) za 15 min w moje rece wpadnie 812 :)) a jakie plytki polecacie do tej nagrywary ?? + czy - ?? z tym nowym biosikiem ??
|
wykresik ladny,ale napisz cos o materiale zrodlowym
|
Witam.
Ale jaja się porobiły z całkiem pożytecznego wątku. :wow: Pozdrawiam. |
Wykresik wlasciwie bardzo ladny, tylko dlaczego w wordzie ???
Nie ma sie czego wstydzic ;) |
Powracam na forum. Jestem zrelaksowany, dosyć o pogodzie, jeżeli kogoś obraziłem to przepraszam.Teraz fakty.
Oczekiwany wykres Verbatim DVD+R DL V08. |
Cytat:
|
wyslalem notke do modera zeby posprzatal ten syf (wszystko od nr.722 out )
|
Cytat:
|
Cytat:
|
koniec na dzis z tymi glupotami szkoda topicu
|
BaGRoS,pewnie miales odpowiednia wilgotnosc :D....sorry ale nie moglem sie powstrzymac:D:D:D
|
Cytat:
|
No ja może nie czytałem tak wiele jak kolega slawekj który tu pisze. Z komputerami jestem jedynie od 8 roku życia, czyli jakieś 22 lata do dzisiaj. Ale nawet teraz nie mogę stawać z wiedzą kolegi.
Dodam tylko, że jakby przeczytał cały wątek znalazłby drugi wykres który zrobiłem z odczytem x4 bez szpilki!!!! Dodać należy, że nagrywałem z plików z sieci LAN BEZ BUFOROWANIA!!! Na żywca!! A diody od LAN ledwo mrugały (zapis x4)... No i na driverze do IDE od nVidia, a jak czytałem w tym wątku, nieraz nie udaje się nic wypalić na tych sterach :D Płyta to płyta MSI :D |
Wlasnie zrobilem upgrade i stalem sie posiadaczem 832 za 325zł.
Wielkie dzieki Panowie za pomoc. PS. A propo szukania w postach, jest tego tak dużo że można sie pogubić i wiele opini jest podzielonych. |
ale niestety nikomu sie czytac niechce bo przeciez prosciej zakladac nowy topic,a o szukajce to nie wspominam nawet :mruga:
|
i oby tylko po 20 razy
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Dzieki
Wg mnie powinno sie wszystkie posty skasowac i napisac jeden: Jak zmienic 812 na 832 i jakie bedą tego plusy i minusy |
Cytat:
tak, wystarczy ze odpalisz ten pliczek.naped powinien byc juz calkowicie zgodny z 832S prosze niech ktos wywali te brednie o wilgotnosci |
A teraz troszeczke luzu. jest pozno. zona mnie zacheca. Wszystkim dziekuje do jutra, dobrej nocy.
|
Cytat:
beda mieli co czytac ci co maj prenumerate na ten temat ustawiona :wow: |
Cytat:
|
Cytat:
|
dokladnie wyciac i spalic
|
Kupilem sobie dzis 812s (w Vobisie of coz ;). Przejrzalem polowe watkow i nie za bradzo kumam wszystko. Napęd z Kwitenia'04, BIOS w wersji US0F. Czy wystarczy wgrac bios "http://www.1000lecie.pl/~vip/VS08_moded.exe" czy jeszcze nalezy dokonywac innych operacji?
|
dobra nie robmy az takiej nagonki
PROSBA DO MODEROW - bylo by super gdyby ktos mogl wywalic wszystkie posty od numerku 722 chyba ze ktos sie sprzeciwia,ale IMHO wyjdzie to tylko na dobre dla tego watku |
Cytat:
pozdrawiam. |
ale atmosfere zaczniemy niszczyc, ale cos za cos wole super wykres w kprobie niz miec warstwe ozonowa nad glowa
|
Cytat:
chyba nie dawno wlaczyli go do sieci(net_u) i teraz musi odreagowac to co sie naczytal :O |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
prosze...przestan juz pisac cokolwiek |
djetc,dzieki,bo juz naprawde mam dosc przez gadanie o wilgotnosci :]
|
Cytat:
|
Cytat:
Masz racje, to temat na osobny wątek, a 4888 to cena z 15" LCD |
jeszcze nie wystepuja to ty masz farta. a nie kazda plyta z duza iloscia bledow bedzie czytana moge zaraz zamiescic fotke plytki ktora pod koniec odtwarzania tnie sie i staje nawet najlepsza korekcja bledow nic nie pomoze.
|
i jeszcze jedno...porownaj sobie wydajnosc moich pamieci przy FSB250 z referencyjnymi wynikami na twojej "cudownej" i7020
AIDA 32 - memory benchmark |
Cytat:
Kazda plyta nagrana z duza iloscia bledow bedzie prawidlowo odczytywana bo tak jest przewidziana korekcja bledow. Sukcesem jest nagrywanie z mala iloscia bledow. A to jest trudne, ale mozliwe. pozdrawiam. |
Cytat:
|
nie dajemy sie tylko czekamy cierpliwie na faktu a nie na czysta teorie
|
Cytat:
Klawiaturę pewnie też masz podkręconą, no nie? :mruga: |
Cytat:
ale to szkoda nawet palcow i klawiatury na goscia On podpuszcz a my sie dajemy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :bicz: |
Cytat:
To ja miałem napisać! :D |
tez sklaniam czolo wobec moderatorow za ta glupia dyskusje ale nie znaszej winy ona jest.
|
Cytat:
no wlasnie....czysta teoria,zero praktyki |
Cytat:
|
ja czekam i bede czekal lub niech koles powie poprostu co i jak i nie pisze zeczy bardzo dziwnych.
|
Cytat:
tak wyglada moje chlodzenie : http://www.1000lecie.pl/~vip/hydor10.jpg http://www.1000lecie.pl/~vip/lcd21.jpg Procesor ,czyli Barton 2500+ przetaktowany na 2500MHz pracujacy na magistrali systemowej rownej 250MHz (10x250)synchronicznie z 2x512MB pamieci DDR o predkosci 500MHz (oczywiscie w trybie dualDDR) ,zasilany napieciem Vcore2V jest chlodzony przez jeden z najwydajniejszych blokow marki CFD o naziw Uriel rev2 ,ktory schladza tak przetaktowany CPU do temperatury nie przekraczajacej 50'C w stresie(w spoczynku ok 40'C).Dodatkowo chlodzony woda jest mostek polnocny plyty glownej i procesor graficzny.Czujniki termiczne monitorujace temperature w obudowe nigdy nie sygnalizuja temperatury powyzej 30'C Przepustowosc calego systemu jest tak duza ,ze jeszcze bedzie nam dane poczekac bardzooo dlugi okres zanim AMD wprowadzi standardowo procesory na szynie 500MHz DDR.Architektura oczywiscie jest calkowicie odmienna od intelowskiej i nawet nie waz sie porownywac tych dwoch platform w teorii wyzszego FSB(u Intel'a 800MHz) Dwa dyski pracujace z predkoscia 7200rpm o pamieci podrecznej 8MB zapewniaja transfery grubo przekraczajace wymogi nagrywarek. Czy twoim zdaniem ta maszyna nie podola w nagrywaniu plyt dvd z predkoscia x8 ??? I NADAL CZEKAM NA JAKIEKOLWIEK DOWODY POPIERAJACE TWOJE SMIESZNE TEZY P.S - przepraszam moderatorow za ten offtopic i zasmiecanie tak dobrego do niedawna watku |
Komputery to moja pasja. tysiace godzin przeczytanych ksiazek i czasopism.
Zadnego lania wody. Tylko fakty. Czy wykresy cos zmienia? |
Cytat:
:* |
Cytat:
Jak się nie znasz, to nie wypisuj takich bzdur!:bicz: W innych topicach pawelblu już to wielokrotnie wyjaśniał, że ten pik - to przypadłość chipu Mediatek na którym Liteon stoi :taktak: Zresztą wpisać np. wyraz 'pik' w wyszukiwarkę jest niezbyt trudno :tak!: Jak dla mnie ta płyta jest nagrana naprawdę dobrze jak na esperę :taktak: |
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Ilość załączników: 1
Cytat:
dziwiczy 812S.US0N DvdinfoPro nie wyswietlal tej informacji |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
A dlaczego z kwietnia ja mam z lutego inni marzec.styczen i smigaja z vs08 ja kupowalem 812Box i na pudelku bylo Styczen dopiero po wgraniu vs04 moglem sprawdzic ze naped jest z lutego |
slawekj juz znalazlem twoj opis DL a mozesz jakies fotki zamiescic z k-proba i np. z nero dvd speed bo pisac kazdy moze a jednak fotka to fotka.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
dobra a co do wymagan kompa ?? jakie powinny byc minimalne ??
bo narazie mam to co kupilem z 4 lata temu :)) ABIT KT7-RAID & Duron 600@1000 ( nieprzerwanie od 4 lat :) ) 512 SDRAM ( ale fajne bo bardzo szybkie jak na sdramy :)) ) czy nie bede mial klopotow z predkosciami :)) |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 02:05. |