![]() |
Wiesz my tutaj z legionem to takie drugie codeguys :D
|
Cytat:
|
Cytat:
We are Codeguys_PL :) |
Ilość załączników: 1
Cytat:
--------------------------------- i platyna8x plalona 4x:) |
Cytat:
i moja platyna palona 8 x |
Hi!
VS0Blegion lub VS0Blegion2 ładuję przy pomocy Flash Utility of coz... Flashowanie przebiega niby ok, ale po 'compare' dostaję info "Offset 0x0667 is different". Co jest grane? |
Cytat:
Niby ta sama spółka ale może być inaczej :taktak: |
Cytat:
I z "czystym" VS0B też... 3mcie się. |
Problem z booktype powoduje nforce2 i jego sterowniki do kontrolerów ide.Tak na 99%.Dlatego tez kprobe u mnie sie burzy.Ale jeśli nie ma potrzeby urzywać booktype,jak @legion mówi, to problemu juz nie ma.:D Dzięki za pomoc.Ruszam do testów :D
|
Cytat:
Więc jeżeli to bruździ - w co szczerze wątpię Ażeby stery miały wpływ na bitsetting To zobacz TU i TU :czytaj: :mruga: |
Cytat:
Problem z innei beczki.Po wachlowaniu biosami doszedłem mniej więcej do tego co dla mnie dobre.Do nagrywania.ALE........ Spawarka żle CZYTA końcówki płyt.Zapisuje dobrze,wszelkie wykresiki może nie rewelacyjne,ale w normie.Tym czasem przy odtwarzaniu filmu dvd nagranego na dvd-r verbatim wychodzi pikseloza.Na końcu filmu,jakieś 5 ostatnich minut.Oczywiście testowałem na wielu płytach i filmach i jest to samo.Te same płytki w LG chodzą bez zarzutu.Na stacjonarkach wszelkiej maści też.Jakieś pomysły ?? |
Cytat:
|
Ilość załączników: 2
Wszystkim którzy mają problemy z prawidłowym nagraniem płyt polecam zmiany strategii zapisu. Nwet niekonieczne jest włączanie opcji force fallback, bo ja osobiście wole nagrywać w x4, mam większe zaufanie do płyt tak wypalonych że dłużej wytrzymają. Przedstawiam tu wykresy =płyty DVD Verbatim Pastel TY01 obie nagrane do końca tymi samymi danymi w w jednej z nich strategia oryginalna T01 a druga zmieniona na T02. Żadnych dodatkowych opcji nie uruchamiałem. Wyniki przedstawiam dla ludzi, aby nie musieli tracić kilku dni na kombinowanie czytanie i zastanawianie się czy oddać nagrywarę do servisu. Do dzieła.
|
verba4x(z czarnym napisem :D) nagrana 8x cloneDvD2 :D
|
Cytat:
|
Cytat:
------------------------------------------------------------- az sie oko cieszy tylko ocena jakosci lekko zanizona |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Nie ściągaj! :nie: Look At THIS :czytaj: :cisza: :D |
Cytat:
Pytanie: Czy zmienialeś strategię zapisu tej płytki z MCC002 na MCC003 ?Wykresy bardzo ładne. Nagrywara chyba ''Golden Edytion" ;) |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
BTW A mailik doszedł? :idea: :czar: |
co wy tam mailujecie ja tez chce dostac maila :D
|
Cytat:
|
Cytat:
|
o super :D
fajny ale jaki gryzacy nie jest wsciekly :> |
I tak.Odinstalowałem stery ide od nforca i nagle wszystko zaczęło działać.Kprobe chodzi,booktype widzi nagrywarke,a sama nagrywarka nagle zaczęła prawidłowo czytać koncówki płyt.Zastanawia mnie tylko jedno.W kprobe jak ustawie na aspi to nie mam żadnych napedów,dopiero stery spti pokazują wszystkie napędy.To tak ma być ??
|
usuń aspi (killaspi.bat), reset, (instaspi.bat), reset, i zobacz czy jest ok (aspichck.exe)
Jak nie to usuń aspi, reset, odinstaluj pomocniczy kontroler ide (jeżeli na tym masz nagrywarkę) (Mój komp.-właściwości-sprzet-manager urządzeń), reset, kontroler sam Ci się zainstaluje, potem zainstaluj aspi i reset i ............... mi w każdym bądź razie pomogło (mój OS : WINXP PRO PL SP2 :D) Pozdrawiam |
platyna 8x palona 8x :D
|
Cytat:
|
ladnie :D
|
Witam
Verbatim 4x palona 4x |
Cytat:
Ale jak to mówią: Liteon i kProbe to syf :mruga: :czar: |
no wlasnie tak mowia :(
moze nero jakis test jakosci :> |
platimum 8X palona 2.4 X
wolniej nie znaczy lepiej POZdrawiam |
Dla fanów NERO ta sama verba co parę postów wcześniej
Oryginalny bios liteon-a włączony tylko auto-bitsetting. Zaznaczam, iż mam bardzo słaby Burst Rate 13,92 MB/S, dlatego płyty palę tylko 4x. |
Cytat:
:piwo: dla ciebie |
Cytat:
Cytat:
|
Chciałem się tak OT spytać, czy to jest dobrze zainstalowane ASPI? :-)
Nero InfoTool 2.21 ASPI Information ---------------- System ASPI : ASPI is installed and working properly Wnaspi32.dll : 4.71 (0002) 45056 bytes July 17, 2002 Aspi32.sys : 4.71 (0002) 16877 bytes July 17, 2002 Winaspi.dll : n/a 4455 bytes July 17, 2002 Wowpost.exe : n/a 3535 bytes July 17, 2002 Nero ASPI : ASPI is installed and working properly WNASPI32.DLL : 2.0.1.59 160016 bytes December 16, 2003 |
Cytat:
|
Witka.Walka z aspi i kontrolerem ide + sp2 skonczyła sie reinstalką systemu.I tak
Na czystym systemie dvddecryper i kprobe !!NIE KORZYSTA Z ASPI! tylko z SPTI. Wgrałem mojej spawarce biosa spatchowanego omni mojej produkcji i sama spawarka zachowuje sie w normie.Przy dvd-r max 60 pi i 10 pif w/g nero i kprobe.Przy dvd+r jest jeszce lepiej.Ale.....Dziwią mnie te aspi.Konfig kompa jest ponizej.Stery do nforca najnwsze.Bios do plyty najnowszy.Komp jak na 1 rok tez wypas.A cos mi nie działa.Szlaga mnie trafia ........:( |
stery do nforca do kontrolera wywal i niech winda zainstaluje swoje i po klopocie :)
|
Cytat:
wgraj stery do nForca jakieś starsze a na zapytanie czy zainstalować IDE SW kliknij nie i będzie po problemie (w tych nowych możesz też tak zrobić ) |
Cytat:
Poza tym juz wiem, że 25, 26 listopada będę miała okazje wymienić... Zresztą nieważne. KUPIĘ LITKA. Oczywiscie Nec zostaje i dopiero się testy rozkrecą. :) Model pewnie wypadnie... no właśnie, jaki? Może zapowiadaja coś nowego? |
Cytat:
:) |
a ja czekam na cos wiecej niz 1653:)
i dopiero wymiana :D |
Cytat:
|
Cytat:
|
Tak z ciekawosci zapytam moze ktos ma jakies wrazenia odnnosnie tego podkladu na dvd+r
|
AXE 4x palona 4x
|
no jestem pod wrazeniem duzym :)
ale cena w cdlandzie jest o 1 zeta wieksza od verbatimek +r wiec narazie wybieram verby :) axe 10 na szpuli 25,50 a verby 24,50 :) |
juz palilem na AXE, wszystkie byly od MBI, nie wzbudzily mojego zachwytu, chociaz czytaja sie po dzis dzien (kilkadziesiat plytek, rozne napedy znajomych), wykresy mialy b. przecietne, ale byly atrakcyjne cenowo, teraz sa drozsze od VERB, czyzby az tak poszli w gore z jakoscia?
-edit- zapomnialem dodac, ze te AXE nagrywalem w lutym tego roku |
Cytat:
tak z ciekawosci chcialbym zobaczyc :D |
Cytat:
i jeszcze masz orinalny biosik litka czy po omni i ta plytka jest nieco krotka w sensie zagrania nosnika nie masz na calosciowej. DATEX +r po 1.25 sa na tym MBI |
Aktualnie nie posiadam tej płytki, ale poniżej przedstawiam wykres kolejnej. Na płycie nagrany jest ten sam materiał zajmuje około 3,5GB
Płyta AXE 4x palona 4x Co do biosu oryginalny VSOB liteon-a włączony tylko auto-bitsetting Odradzam kupno płyt marki AXE za tę kasę jak wspomniał Turboni można kupić Verbatimy. Na jakości Verby można polegać a jak będzie z AXE***8230;czas pokaże http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...id=12077&stc=1 NERO http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...id=12083&stc=1 |
ale jakos booktype ci nie dziala bo w kprobie pokazalby to ze masz dvd-rom :(
|
Cytat:
Chyba jednak działa:) |
dzialac dziala ale po wypaleniu plyta w k-probie jest widziana jako dvd+r a nie dvd-rom jak chcesz to zrobie jakis test ak u mnie chodzi i pokaze ci o co mi biega
|
Cytat:
|
ok juz poscilem wiec jak sie zrobi to podesle o co mi biega :)
edit: ok nie bylo tematu ale wiem ze (kojaze) na 100% kiedys kprobe pokazywal mi zamiast dvd+r jak mialem zmieniony booktype na dvd-rom ze plytka jest dvd-rom a nie dvd+r albo mi sie juz cos mocno porabalo sorki za zamieszanie:) :piwo: |
Cytat:
Niema problemu :piwo: dla Ciebie |
no wlasnie bo kojaze to ze zamiast dvd+r pokazywal mi dvd-rom na wykresie zapisanym
|
Jest nowy bios do 832S :taktak:
VS0E na stronie codeguys oczywiście i niedługo będzie na mojej :D http://codeguys.rpc1.org/firmwares.html P.S. Jest 215 obsługiwanych nośników :D Dzisiaj będą testy, jadę zaraz do wypożyczalni :spoko: |
jest tez on na stronie litka - orginal :)
|
Ilość załączników: 5
Nowy VS0E od codekow przejechany omni14 :
|
Cytat:
a apply ....... dodawales do kazdego czy czysty zostala czysty |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
|
teraz oficjalny ze strony liteon a bin od kolegi @Turboniego i dla niego big :piwo:
|
Cytat:
VS0Eoficjalny(autobitsetting+force fallback).rar z apply rozni sie od VS0E od CG z tymi samymi ustawieniami czyli autobitsetting+force fallback + apply no i dead drive blink(ale dead drive to w obu przypadkach jest on)? Any ideas? ahh porownywalem tym no LtnFlashem opcja Compare zaznaczajac wlasciwy naped i bios z pliku - cos zrobilem zle? |
Bios VS0E (oficjalny) do 812S/832S w różnych wersjach :D
Wszystkie tworzone OmniPatcherem 1.3.14 :taktak: Instrukcja: 1. Po ściągnięciu biosu trzeba na niego kliknąć prawym przyciskiem myszki. 2. Otwórz za pomocą. 3. WinRAR :) |
a gdzie biosy odemnie :( ten orginalny co podsylam w binie legionowi tez chce miec jakis wklad :)
|
Cytat:
no nic nie zrobiles zle a co mialo byc zle bo nie kumam:) Cytat:
|
Po drodze zgubione dwa biosy C i D. Ciekawe co w nich było?
maniek |
pewnie cos co sie nie przydalo w tym :D
|
Cytat:
ja mam 832S i nie musialem przerabiac wzialem oficjalnego od turboniego machnalem apply sobie + bitsetting + fallback + deaddrive dla sztuki i chcialem porownac bios VS0E od CG z oficjalem z tymi samymi opcjami z omni |
Cytat:
|
Jest nawet nowy BookType na stronie litka :D
|
Chyba pierwszy wykres KProbe na nowym biosie VS0E. Bios oficjalny z włączonym tylko autobitsetingiem (od legiona). Płytka to Platinum 8x (palone 8x na Nero 6.6.0.1).
Wg mnie jakaś taka mała masakra... Ale może to wina mojego sprzętu? |
a ja nie nazekam jakos niezle pali :)
|
No to czemu mi tak pali?
Zaraz robie testa z wszystkim zaznaczonym w omni... |
Cytat:
|
Właśnie sprawdzam, wypada troche lepiej - ale to dalej nie jest to :(
|
Widocznie może trafiłeś na jakąś gorszę partię :taktak:
|
Coś za często trafiają się te gorsze partie :(
Chyba będzie trzeba odwiedzić przy okazji serwis... |
Wgrywam VS0B od legiona, on najlepiej mi palił (ale do ideału daleko) :((
|
Ja jeszcze na VS0E nic nie paliłem, więc też nie mogę powiedzieć jak to wygląda :nie:
Chociaż na VS0B moim oczywiście super mi paliło. Ostatnio na Verbatimach DVD+R miałem błedy PIF max. total ok. 200 :D |
Właśnie stwierdziłem że KProbe to można sobie w buty wsadzić, żeby być wyższym :-) Nero CD/DVD speed pokazuje wszystko ładnie cacy :P A już chciałem nieść palnik do serwisu :-)
Jednak jak narazie korzystam z sprawdzonego VS0B. Jak się fachowcy wypowiedzą na temat nowego biosu to się pomyśli :P |
Cytat:
|
zabawne bo wykresy moje są identyczne... oba na płytach SHIT Esperanza - dawno temu na Lite On 812s, który dzisiaj to 832, kiedyś USON, dzisaj VSOE... zmieniony na wyzszy model - ale nagrywa tak samo na takich samych płytach - myślałem że będzie coś lepiej - myślę jednak że dodają po prostu nowe nośniki a stare pozostają w bazie takie same... a 832s przyda się bardziej jak wejda normalnie DVD R DL chociaż wątpię żebym wtedy używał tej samej spawarki :) na dziś jednak jestem zadowolony - taki wykres wystarczy aby dane trwale pozostały na nośniku, a za 12,99 CAKE ESPERANZA 10 sztuk to miła sprawa :)
załączam wykresiki... |
Cytat:
Jeżeli wszystko pójdzie zgodnie z planem, to niedługo przedstawimy ciekawy materiał i napiszemy nieco więcej na ten temat. |
[QUOTE=kovalek]Właśnie stwierdziłem że KProbe to można sobie w buty wsadzić, żeby być wyższym :-) Nero CD/DVD speed pokazuje wszystko ładnie cacy :P A już chciałem nieść palnik do serwisu :-)
Taaaaaaaa no pewnie, może i Kprobe nie jest całkiem obiektywny, ale jak u mnie po wyplanieu płyty dvd błędy są w np. przy końcu płyty powyżej 200 to stary odtwarzacz dvd Aiwa kumpla rwie film w tym samym miejscu. No i co, dziwne że inne testery pokażą wszystko ok. A tak na marginesie to ja już mam dość swojego 832, nagrywał mi przez tydzień czasu płyty TY (PAstele) ok, (bo zmieniłem strategię zapisu i wykresy były super) ale od wczoraj znowu to samo, czyli ******y końcówki. No i oczywiście jest ASPI itp i wszystko dupa. Nagrywarka idzie do serwisu, nie będę więcej marnował płyt, a od marnowania płyt jest gorszy brak czasu. pozdrawiam |
plytka dzis palona na 832 vs0e akurat nie dvd
nosnik to Verbatim Vinyl Gold predkosc wypalania 8X i kprobe odczyty ( co mozecie powiedziec lub co robie nie tak) ze tak rozbierzne wyniki (pomijajac fakt ze i tak nie sa za ciekawe. |
Kprobe test
z cd-rw |
Cytat:
|
Jednak chyba oddam palnik do serwisu. Zobaczymy co wymyślą...
Tylko jedno pytanko mam do was... Najpierw musze zmienić bios na 812S... Czy LtnFlashem da się to zrobić, czy będą jakieś problemy (zmiana z 832 na 812)... ?? |
Cytat:
wypadalo by zmienic na 812 problemow nie bedzie z przejsciem na 832 - 812 POZdrawiam |
Cytat:
sciagasz sobie jakis bios od 812 z tad http://codeguys.rpc1.org/firmwares.html a potem na niego wgrywasz orginalny bios ze strony litka i juz nie ma mowy ze cos bylo w palniku zmieniane :) |
Czyli który bios ( VS0E) mogę wgrać na mojego 812@832 , bo już nie wiem. I czy powinienem jakoś go "przerobić" w omni by się go dało "zaimplikować" na 812@832 .
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:38. |