![]() |
Cytat:
http://forum.cdrinfo.pl/showpost.php...postcount=3508 |
Hehe, a który polecasz ? :-)
Lepiej z wszystkim zaznaczonym, czy jednak to nie ma sensu? :-) |
Cytat:
|
Dobra, a ten legion to jest z booktype?
Gdzie znaleść program którym to wrzuce do napędu? No i jeszcze strategie zapisu bym chciał zmienić omnipatcherem :) |
Cytat:
o strategii: http://forum.cdrinfo.pl/showthread.p...0&page=7&pp=15 |
No ale te Twoje biosy, to nie są BIN. Plik nie ma rozszerzenia. Ani LtnFlash, ani Omnipatcher nie chce ich łyknąć :(
|
no wypakowales te biosy:)
napewno dzialaja i sa tam biny cos zle robisz |
No kurde, wypakowalem archiwum i mam plik. W Total Commanderze pokazuje mi, że plik nie ma rozszerzenia. Omni go nie chce przyjąć. Sam nie wiem co psuje.
Jak coś to moje GG to 187930 - możesz się odezwać jak Ci się chce :-) |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Masz 812@832 czy oryginalny 832? :idea: |
Cytat:
|
Cytat:
Aby wchodziły biosy oryginalne litka musisz mieć zmodyfikowany eeprom przez ZEBRE :taktak: |
Ilość załączników: 2
Cytat:
Ale żeby było jasne to diode migającą zlikwidowałem przez powtórne wgranie biosu @legion2.Nadal jednak nie podoba mi sie nagrywanie.Ponieważ Kprobe robi u mnie na xp ekran śmierci to wykresiki ma z nero :( Tak to wygląda na biosie @legion2,płyta verbatim dvd-r x4 palona x2 http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...id=11777&stc=1 A tak verbatim dvd-r x4 palone x2 na biosie @legion http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...id=11776&stc=1 |
zmien predkosc na x4 i zrob jeszcze raz testy
|
ta nagrywarka woli plusy :taktak: albo tak jak mowi turboni:) bo ustawiles na max a powinno byc 4x
|
Ilość załączników: 1
Nagrałem dzisiaj kolejne płyty z filmami DVD-video (archiwizowane filmy z VCR-VHS) w Nero (tylko kopiowanie). Testy wg. mnie wyszły na dobrym poziomie, niemniej na tym forum widziałem już lepsze. Może Bios VS0B Codeguys'a na tyle pozwala w mojej 812S@832S.
Oto płyta Verbatim DVD+R x4. |
To samo zarchiwizowałem na płycie TDK DVD+R x4 i poniżej przedstawiam wynik testu. Obie płyty czytają się bez problemu na stacjonarnym DVD.
|
Po zmianie prędkości odczytu jest jeszcze gorzej.Tak jakby "czym szybciej tym lepiej " :O
Z ciekawości zrobiłem jeszcze coś takiego:Verbatim x 4 palony x 4:Ciekawostką jest to że liteon na którym jest to palone ma potężne kłopoty z odczytem tej płyty.Pikseloze przy szybkich scenach na końcu filmu robi.Natomiast dvd LG w tymsamym kompie odtwarza to bezbłędnie.Stacjonarki też. Nie wygląda to dobrze wcale.A płytek w minusie mam jeszcze z 50 szt także musze je spalić i dopiero na plusy moge przejść.Spróbuje powrócić chyba do 812 :( I jeszcze jedno.Może mi ktoś powiedzieć czemu Kprobe robi u mnie ekran śmierci ?? Wersja 4.2.4 ?? |
Witam.
Zanim, drogi użytkowniku LiteOna, zupełnie się załamiesz, zwymyślasz tych tandeciaży z Tajwanu i ciśniesz znienawidzony kawał złomu przez okno- "bo źle wypala" - pomyśl - "a może to ja coś robie nie tak?". Samo posiadanie urządzenia tej marki skłania do zabawy biosami (thanks vizzard, _vip_, legion, sławek i inni) :), ale co zrobić gdy "wszystko robię tak jak napisali, a płyty kaszani". Do rzeczy - jeśli flashujesz z bina zawsze po wgraniu biosu, sprawdź poprawność operacji funkcją "compare" obecną w prograniku, którym uaktualniasz bios !!! (jeśli z exe, to wyciągnij bin :P) Trzy przypadki: a) uszkodzona taśma, na której jest przypięty napęd. b) taśma źle realizuje - napęd ustawiony na "master", na środkowej wtyczce. c) to samo co b), tylko litek tego nie lubi. Dopiero, jesli "compare" jest "identical", a dalej są problemu zacznij się martwić. Objawy: a) co któreś uruchomienie sysa, widzisz napęd "blebleble" z biosem "blebleble"- po restarcie może już być OK. b) to samo, tylko wogóle nie napęd zaginął. c) po wypaleniu niektórych typów płyt, jest "unknow manufactured", a przed wypaleniem producent był. d) błędy w probe- duże zgrupowania niewielkich szpilek (taki szeroki słupek). e) zrypane płyty :D. Recepta: a) wymiana kabla. b) litek na koniec taśmy. Przećwiczone na własnej skórze. Pozdrawiam. PS. Nie wiem, czy ta pisanina się komuś przyda, ale to najdłuższy post jaki w życiu naskrobałem (i choćby dlatego było warto ;)). |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
|
Legion i komu dobrze pali :> :piwo:
Verbatim DVD+R 4x palony 8x w Alcoholu 120% :D |
Teraz ta sama płytka w Nero CD-DVD Speed :D
|
Cytat:
|
Cytat:
Tez przylaczam sie do opini i jestem za i nadmieniam ze pojawiala sie wersja 3.41 |
Cytat:
http://www.cdspeed2000.com/ |
W ogóle to chyba nie piszecie to co myslicie - w jednym progranie np (kprobe ) wychodza wam testy lepiej, a w drugin np nero - gorzej i jestecie za***icie podnieceni.
Jest to zalosne. Mialem was naprawde za fachowców , ale chyba zmienie zdanie bo z tego co czytam to zajmujecie sie o *******ami, nie konkretami (wykresy wam tylko w glowie , ktore ze swojego doswiadczenia daja wam wyniki jakie same chca.) |
Wydaje mi sie, ze piszecie to co inni chca , ale zastanowcie sie, nad problemem i dajcie subiektywna odpowiedz , a nie serkastyczne docinki.
Potraficie tylko komus ublizyc , a nie doradzic. Sam troche eksperymentuje i wiem co dla mnie najlepsze - mam litka 851. Jestescie cienkie Bolki jak tylko chwalicie sie wykresami k-probe , powiedzcie takim uzytkownikom litkow jak ja co najlepiej wgrac i w jaki sposob, aby ich nagrywarka spelniala swoje zadanie . Rozgniewany obserwator tego forum. |
Cytat:
Aby sprawdzić jak pali nagrywara np. na nowych płytkach. Cytat:
Ile można gadać na tamet np. chcę kupić nagrywarę do 500zł jaką polecicie? I jest nieprawdą że zajmujemy się tylko wykresami. Poczytaj forum a dowiesz się czym się zajmujemy :taktak: Cytat:
Bo nie masz takich wykresów jak my mamy (Legion, Turboni, VIZZARD, slawekj i ja) :jezyk: :> |
Cytat:
Co do powtarzalności wyników Kprobe i Nero to jest bardzo duże i można przyjąć, że różnice są w granicach błędu. I jest nieprawdą że zajmujemy się tylko wykresami. Poczytaj Forum a zmienisz zdanie. :taktak: :) |
Cytat:
popieram CALKOWICIE jesli ktos wypalil 100 szt DVD i tyle samo prawie wyrzucil do kosza moze miec jakies doswiadczenia w tym temacie a przynajmnie ja ma temat modelu 812 i 832 |
Forum to czytam regularnie od kilku miesiecy, i nie zmienie zdania.
maM LITKA 815@832 Z BIOSEM VSOB i jestem zadowolony. Nie robcie tych wykresow, bo wiekszosc ludzi jest zszokowana, bo przeciez nie maja tych nagrywarek co Wy. (np 812). Dajcie sobie spokoj , a ewentualnie doradzajcie w sytuacjach jak jestescie w 100% pewni swojej racji. Pozdrowienia - bierny obserwator |
Cytat:
|
Ps. zawsze wypalam na lepszych plytach np. Verebatim - i wszystko chodzi mo OK
|
Ilość załączników: 5
Biosy VS0B do 812S/832S w różnych wersjach :D
Wszystkie tworzone OmniPatcherem 1.3.14 :taktak: |
Cytat:
nie sztuka jest palic na litku markowe nosniki i na podkladach markowych po to jest miedzy innymi to forum zeby uchronic przed wyrzucaniem plyt do kosza |
Cytat:
Dla przykładu wykresik SONY DPR120N2 x4. Takie wyniki nie osiąga się przypadkiem. To dobrze dobrana strategia zapisu dla nośnika na określonym napędzie. A można tego doświadczyć tylko poprzez nagrywania tym samym plikiem różnymi strategiami zapisu. Zachęcam. :taktak: :) |
Cytat:
A mówiąc krótko- jak mnie nie interesuje jakis temat to tam poprostu nie zaglądam :D |
Benek99 wlozyl kij w mrowisko. Jego opinia jest w dzisiejszych czasach bardzo niewygodna. Od okolo pol roku na forum jest duze lobby wykresowe. Tak jak kiedys robienie wykresow mialo sens bo wyniki wydawaly sie byc w miare obiektywne tak teraz conajmniej od modelu 832 przesalo sie oplacac robic testy w kprobie - dlaczego - bo nie odzwierciedlaja one w zaden sposob stanu faktycznego plyty (zreszta od poczatku technologi DVD nie bylo takiego stopnia dokladnosci i przekladalnosci wynikow na stan faktyczny jak w CDRach). To ze jedna plyta bedzie w normie a druga powyzej nic nie znaczy tak naprawde. Czesto zdarza sie tak, ze lepsza wykresowo plyta zachowuje sie duzo gorzej w odczycie, a ta ktora jest wykresowo gorsza zachowuje sie duzo lepiej. To wiekszosc osob wie, ale jakos lubi o tym zapominac i lubi uznawac ze tego problemu nie ma.
Nie chce mi sie po raz setny pisac tego samego bo temat Kprobe to shit (test w Nero opiera sie na tych samych procedurach), wraca cyklicznie i tylko czasem wybucha z wieksza lub mniejsza sila. Jak powiedzial Sobal kiedy rozmawialem z nim ostatnio na gadu, kilka dni temu: 'Ja mam zasade - Nie robic zadnych testow na liteonach' I coprawda do konca sie z ta mysla nie zgadzam, poniewaz testowanie na liteonie nie daje kompetentnej oceny, to jednak te testy sa fajna ciekawostka i w ramach wlasnych testow i doswiadczen fajnie miec taka zabawke. ZABAWKE - nic wiecej. |
Cytat:
Już pisałem, że na CDinfo.com zrezygnowano z Kprobe i stosuje się obecnie Plextools. Ale musi być Plextor. Pozostaje do testów jedynie KProbe i Nero. Nie ma żadnych dowodów, że Litki od modelu 812S zawyżają wyniki. To tylko przypuszczenia. Wykresy określają jednoznacznie co jest dobre a co złe. To że są różnice w przypadku starszych napędów to normalne i zrozumiałe. Są lepsze rozwiązania konstrukcyjne, elektronika i oprogramowanie. To dotyczy wszystkich napędów każdej marki. Wystarczy porównać wyniki np. Plextora 712A po zmianie biosu z 1.03 na 1.05 i jakie duże różnice. I nikt na forum nie mówi, że wyniki są niemarodajne czy zawyżone. Tak faktycznie jest i dotyczy również napędów LiteOn'a. A to, że różnice jakości wypalania Litka są coraz mniejsze lub w wielu przypadkach lepsze nawet od Plextora to fakt potwierdzony testami i wynikami. Dlatego dalej będę namawiał do testów i wykresów. Na dzień dzisiejszy to jedyna metoda. :) Cytat:
W ocenie końcowej Litka napisane: Cytat: "Can be used for DVD media error measurements". Pytam czy to wada czy zaleta ? W ocenie testujących zaleta. :taktak: Robić testy jak najwięcej. Bo czytając płytki tylko w napędach możemy lub nie dowiedzieć się jakie dane są zapisane. I nic więcej. :taktak: :) |
Cytat:
Cytat:
Coprawda fakt, faktem 708 i 712 to nie byly rewelacyjne modele (byly sredniackie - szczegolnie jak na ta cene). Cytat:
|
[/IMG]
Cytat:
W wielu przypadkach wykresy i porównania są "oderwane". Inny sprzęt, oprogramowanie, płytki, rodzaj pliku i programu nagrywającego. Tak nie można porównywać, bo wyniki będą zawsze inne. I tak właśnie jest. Robię porównania w tych samych warunkach, na tym samym sprzęcie i tym samym plikiem ISO. Zmienają się tylko płytki i programy nagrywające i kolejne napędy Litka. I widać od razu różnice, o tym pisze. Dobrym przykładem jest opisywana zmiana taśmy z 40-to na 80-cio żyłową, gdzie różnica w ilości błędów zmniejszyła się o 17%. Bez zachowania jednakowych warunków byłoby to niemożliwe. Itd... :) Cytat:
Będzie dobra lektura i podsumowanie. A wyniki są zaskakujące. Dotyczy to wielu napędów. :taktak: Przykład: Plextor 712A bios 1.03 FUJIFILM03 http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...id=11794&stc=1 Plextor 712A bios 1.04 FUJIFILM03 http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...id=11795&stc=1 Plextor 712A bios 1.03 RitekG05 http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...id=11796&stc=1 Plextor 712A bios 1.04 RitekG05 http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...id=11797&stc=1 Skala taka sama jak w Kprobe i Nero Disc Quality. I te same pytania, dlaczego tak... a to tylko Plextor, napęd jeden z wielu. :taktak: Po co wykresy ? Bez wykresów każda płytka jest taka sama. Różni się tylko nazwą i nośnikiem. :) |
ja mam 451, i jak wykres jest brzydki to plytka tez jest brzydka, generalnie slabe wykresy oznaczaja jednak slaba jakosc plyty (widac na aiwie, philips radzi sobie duzo lepiej)
INHO nie mozna ewidentnie lekcewazyc wynikow nazywajac je zabawka - jakies rozeznanie daja, bo verbatim zawsze pali sie lepiej niz inne, zbyt szybko wypalone plytki maja wykresy gorsze niz wypalone z predkoscia certyfikowana, wiec kProbe daje jednak pewne rozeznanie, dokladnosc pewno pozwala nawet na parudziesiecia procentowa skale bledu, ale nie mozna lekcewazyc kProbe nie ma co dyskutowac, ci co sie interesuja wykresami beda robic to nadal, i tyle z mojej strony |
Cytat:
|
A co powiecie na ta sama plytke testowana na 832 i wynik ponizej 30 PI a potem zmiana BIOSu na sony i test tego samego nosnika z wynikiem 1500 PI. To ma byc program diagnozujacy !! Co on diagnozuje - najpierw ze plytka jest bardzo dobra a potem ze to smiec. Rozumiem zeby wynik roznil sie nawet 2x czy 3x ale to jest roznica 2 rzedow wielkosci !!
No ale slawek juz wkrotce potestujesz na Plextoolsach plytki nagrane na litku to zobaczysz o co mi chodzi i czy wyniki beda takie rozowe jak poprzednio (choc te plytki ktorych uzywasz to wysoka polka i drastycznych roznic [chyba] nie bedzie) :) |
Cytat:
Dajcie mu MODa! :klnie: Zróbcie to, zróbcie tamto! Jesteście tacy, śmacy, owacy! I bardzo dobrze! Chyba nie wyobrażasz sobie jaki świat byłby nudny Gdyby wszyscy na świecie byli tacy jak ty! :D Cytat:
A czym eksperymentujesz? Siusiakiem? Bo chyba nie Liteonem :nie: Eksperymenty to można robić, jak się ma jaieś porównanie, jakieś wyniki A mój drogi bez przetestowania bzdurnym Nero Speedem I jeszcze bardziej *****wym kProbe To sobie można płytki pod słońce oglądać A nie eksperymentować Zaraz ktoś powie, że w stacjonarce mu chodzi A i owszem - chodzi Ale z pewnością nie jest to żaden definitywny wyznacznik jakości - ani płytki ani sprzętu nagrywającego Dlaczego? Ano dlatego, że poza bardzo wieloma innymi czynnikami Dochodzi bardzo ważny - odtwarzacz stacjonarny Na którym przykładowo wszystkie płytki takie jak Vakoss, Mediastore, Vobis i inne wynalazki nawet nie jękną Ana innym tylko: "NO DISC" Cytat:
Większość problemów związanych z Liteonami Jeżeli nie wszystkie - już zostało rozwiązanych I miast się gniewać - wytrawny obserwator - także parę linków mógłby podrzucić Cytat:
Cytat:
Właśnie takich jak powyżej :czytaj: Cytat:
A tu krzyczą, że wykresy to chujnia! :klnie: A tak się akurat przypadkowo składa Że zazwyczaj na Verbatimach wychodzą jedne z najlepszych wykresów :wow: Więc nie mówimy tutaj o kilku punktach, ale o kilkuset Wiadomo, że dokładnie nic nie odzwierciedli procesów jakości wypalania Oraz wpływu na niego czynników wewnętrznych i zewnętrznych Bo wiele razy już było, że kProbe i Nero Speed to nie wyrocznia :nie: Jednak robiąc to wszystko mamy chociaż ogólne pojęcie na ten temat Cytat:
Ostatno na forum pojawia się coraz węcej domorosłych guru Którzy uważają, że pozjadali wszystkie rozumy świata *******ą wszystko i wszystkich, bo im się wydaję, że są pępkami świata Nie uznając żadnych argumentów - bo sami ich nie mają Wielokrotne gadki w stylu: "Jesteście żałośni" "Jesteście głupi" "Nie znacie się" "A ja i moja spawarka - my to dopiero debeściaki" "Po co wam to" and much more fantastic To już chleb powszedni Zapominają oni jednak w swym egocentryźmie Że my tu wiedzę czerpiemy nie z kosmosu Ale wzajemnie ucząc się od siebie I nawet jeżeli ktoś klepie głupoty, to zaraz go drugi ktoś naprostuje Jeżeli ktoś jakiś fake popełnia - nie przejdzie to niezauważone Bo mówcie co chcecie, ale fachowców tu nie brakuje I na podstawie przeczytanych postów można stwierdzić Że powstali oni właśnie tu - na forum Na początku wiedzą nie grzesząc By teraz uważanymi być za expertów w tej dziedzinie Dodatkowo nie wypada tu nie wspomnieć o grupie entuzjastów na rozdrożu: "Co kupić tak do 500zł" i "Jestem zielony" Jak jesteś zielony - to dorastaj, wchłaniając cenne i pożyteczne pierwiastki wiedzy Których dostarcza żyzna gleba jaką jest forum Przynajmniej rośliny tak robią i zobaczcie jak kwitną A co do tych co mają gotówkę I nie chce im się cennego czasu poświęcać na czytanie To niech sobie kupią Komputer Świat Tam jest wszystko fachowo, rzeczowo, na temat I bez wykresów! :czar: |
pawelblu, a nie jest moze tak, ze to wina biosu sony'ego, ze taki slaby wynik?
tzn. chodzi mi o to, ze ta plytka moze wlasnie jest b. dobrze nagrana, ale kProbe to test odczytu i jak bios do d*py to i wykres musi byc do d*py bo sorry, ale okreslenie 'plytka jest bardzo dobra' nie jest zbyt konkretne - ja bym powiedzial, ze plytka zostala odczytana b. dobrze (bios 832) co rokuje duze nadzieje, ze rowniez b. dobrze zostala nagrana czyli powiedzmy 'jest b. dobra'. A to, ze bios sony'ego daje slaby wykres, oznacza ze plytka sie zle odczytuje, ale niekoniecznie jest zle nagrana. pewno potrafilbys to jakos matematycznie ujac, jakies implikacje czy cos w tym stylu, ja juz tego nie pamietam, bo dawno sie tego uczylem, a szkoda, bo sie musialem naklepac deczko :) |
ta nagrywarka zaczyna mnie powoli denerwować
Chodzi oczywiście o liteona 832 S bios VSOB (najnowszy oficjalny), jak jąkupiłem to działy się różne cuda ale dzięki temu forum wydawało mi się że wiem już jak palić aby było dobrze. Palęna verbatimach pastel, TDK tych od Ricocha i jest ok. Ale teraz zachciało mi się przegrywaćfilmy DVD, zazwyczaj filmy trzeba troche przerobić aby sięzmieściał na płytę 4,7 GB, ale zarówno Clone DVD, DVDShirk, DVD Decrypter na końcu płyty po wypaleniu robią dużąilość błędów, PI okło 300 co w porównaniu z początkowym stanem (poniżej 10) jest niedoprzyjęcai, zdarzyłó się raz nawet że płytka pastel nie chciał być czytana w odtwarzaczu komputerowym LG. Do postu załączam wykres.
Proszę abyście mi doradzili co zrobić, dość mam już kombinowania, zastanawiam sięczy jakbym wgrał bios od sony ( nie wiem który ale napewno od 700A) to czy to coś zmieni, czy nagrywarka będzie inaczej się zachowywać, a może to nic nie da i trzeba zrobić jeszcze coś innego? |
Cytat:
|
przetestowałe inną płytę - tym raze DVDRW ale pod koniec wyskoczyło coś innego
prze teście Kprobe na końci płyty wyskoczył Servoerror 030900 after LBA 22EF .... a teścik przysyłam wam- nie wiem co jużmam myśleć |
Cytat:
przy podobnej sytacji pomoglo full format - i ponowne nagranie |
BookType nie widzi mojej nagrywarki 812@832s . !!. :O Czemu ?? :O
|
DonAlberto, moze sprobuj wgrac VS0A, niektorym lepiej sluzy, chociaz rzeczywiscie na zadnym biosku sie tak dziac nie powinno. RW od ricoha pali mi podobnie, moze mnie nieco mniej PIFu wychodzi.
a to servo error tez ciekawe, moze Twoj litek jest akurat felerny? czy na pewno palisz zgodnie z specyfikacja (tzn. nie wiekszy speed niz certyfikowany)? |
Cytat:
co robić, reklamować?? ale jak jeśłi dane pali całkim poprawnie , oczywiście nigdy nie dogrywam do 100 % płyty, a film tak pierdzieli? Jeśłi reklamować to na jakiej podstwie? A może się pobawić omnipatcherem i coś ustawić coby pomogło? |
DonAlberto ja bym na Twoim miejscu oddał na gwarancję nagrywarę i Ci pewnie wymienią napęd... kiedyś miałem podobny problem ale na napędzie combo (oczywiście marki LiteOn). Co prawda były to zwykłe cdr ale też nie umiał nagrać do końca bez błędów. Oddałem i dostałem nówkę. Spróbuj po co się masz męczyć :D
|
Cytat:
|
Ilość załączników: 2
zrobilem teraz bo mialem chwilke 2 wykresy tej samej plytki Esperanza DVD+R palona x4 jakis juz czas temu na litku 832 na biosie VS0A
|
A ja dlaej męcze się z moim litkiem, teraz uwaga, dla próby nagrałem na TDK od Ricoha i tu zamieszczam wykres. Czyżby moje verbatim Pastele TY01 był do dupy, czy może pobawićsiętroche strategią zapisu, pozmieniaćto i owo w omnipatche-rze nie wiem, raczej zanim wyśłe jąde serwisu to siewstrzymam kilka dni, tym bardizej że będę mógł to zrobić dopiero w najbliższy weekend.
Acha co pozmieniać o omni aby było lepiej? |
Cytat:
maniek |
Ale męczę to co powiecie nato??
Bios przerobiony, dodana opcja zapisu 8 włączona opcja force fallback i faster burn no i wykresik zupełnieinny, musze jesxcze spróbować jak chodiz w stacjonarnym odtwarzaczu bo te poprzednie sie przycinały na końcu płyty Acha mam pytanko aby nie czytać całego forum po nagielsku co vidziałem link vizzarda czy faster burn powinno być włączone czy raczej nie i jakie opcja powinny być zaznaczone skoro już sie bawie omnipatcherem? |
Jak juz wczesniej zwracale na to uwage tylko teraz sie utwierdza
verbatim verbatimowi nie rowny plytki zakupione w paku 10 luz. na roznych wersjach biosu koncowki lekkie gorki - spostrzezenie sa to z tym opisem kodem . inny zakup bez tegoz opisu kodu i jakby nie te plyty wszystko w normie i naprawde przelecialem 4 wersje biosu i to sam |
Wreszcie zakupiłem Pastele , a oto wynik :wow: :piwo:
|
A oto i wynik i jednej znich - nic naprawde nie daje zaglowanie biosem
|
Też kupuje te Verbatimy w paku 10 szt. wykresy podobne.Też próby na różnych biosach efekt podobny.
|
Cytat:
----------------------------------------------------------- tak jak pisalem bez tego opisu na srodku pierscienia sa oki ale jak wiadomo verbatim ma pare tloczni i to sa z tej gorszej i wszyscy jada na tym samym Code: MCC002 |
najlepsze sa made in singapore potem taiwan tez jest dobry ale lipne sa z indi.
teraz patrze na plytki z jakiej fabryki sa :D |
Cytat:
|
a tu platyna8x nagran 8x :D
|
Cytat:
|
Cytat:
Ladne te wykresy powiedz jeszce jakie masz wersje ASPI |
Cytat:
---------------- System ASPI : ASPI is installed and working properly WNASPI32.DLL : 4.71 (0002) 45056 bytes July 17, 2002 ASPI32.SYS : 4.71 (0002) 16877 bytes July 17, 2002 WINASPI.DLL : 4.60 (1021) 5600 bytes July 17, 2002 WOWPOST.EXE : 4.60 (1021) 4672 bytes July 17, 2002 Nero ASPI : ASPI is installed and working properly WNASPI32.DLL : 2.0.1.59 160016 bytes December 16, 2003 |
Jak to ASPI sprawdzić?
|
Włączasz Nero Info Tool i masz wszystko na ten temat :taktak:
|
System ASPI
wnaspi32.dll 4.60 (1021) 45056 bytes September 10, 19... aspi32.sys 4.60 (1021) 25244 bytes September 10, 19... winaspi.dll 4.60 (1021) 5600 bytes September 10, 19... wowpost.exe 4.60 (1021) 4672 bytes September 10, 19... Nero WNASPI32.DLL 2.0.1.68 160016 bytes July 28, 2004 to źle czy dobrze ;) |
Cytat:
|
Cytat:
Edit - Jeśli omnipatcher podaje to co jest w biosie ustawione to nie było autobitsettingu ustawionego w tym biosie. Mam jeszcze jedno pytanie.Nie moge niestety dokopać sie nawet do jakiegos ogólnego opisu strategii zapisu nagrywarki.W omni jest tego mnóstwo.Jak mniej więcej to dobrać.Po oznaczeniu nośnika ?? Czy zostają mi tylko testyu,wykresiki i palenie płyty za płytą ?? Może jakiś inny sposób ?? |
strategie zapisu i omnipatcher
Mam pytanko dodyczące strategi zapisu i force-fallback - czy ta opcja działa tylko tak jak jest napisane w 8X czy pomaga coś w 4, a pytam dlatego że mam już dość prób, wypaliłem 5 verbatimów pastel końcówki są do dupy, przy tej opcji troche lepiej ale palę w 8x czego wolałbym uniknąć, jednak mam większe zaufanie do wolniejszczego zapisu tak jak płyt CDR któe paliłme w max 16.
Drugie dotyczące straegii zapisu, czy mogęsobie bezkarnie kombinować, i nie chodzi mi tu o mcc i cmd tylko w związku z faktem że ricoha pali mi rewelacyjnie nawet końcówki chciałbym jego strategię zapisu wrzuciś to Verbów TY. CZy ktoś już to robił może ktoś mi najnowsze gotowe strategie. Jakie są konsekfencje przecholowania. shift (faster burn) for 8x +R - czy tą opcję włączacie w swoich biosach? A jeśli tak to samączy z tę która jest włączana automatycznie - force-shifting Acha jeszcze jedno czy wykrzyknik przy nośniku oznacza że zmieniono strategię dla tego nośnika. Pozdrawiam i czekam na odpowiedz. |
Cytat:
no to musisz ustawi a strategie zapisu mozesz zobaczyc tu http://forum.cdrinfo.pl/showpost.php...3&postcount=67 mozna to sprawdzic np. cdspeed czy sie wypalaj na dvd-rom |
Cytat:
|
Cytat:
i wynik |
"Chwilę" mnie tu nie było i chyba mi coś umknęło. Podczas mojej ostatniej wizyty na forum wszyscy zgodnie twierdziliście, że bios VS0B jest gorszy niż VS0A. Teraz natomiast widzę dużo postów zachęcających. Czy codeguys lub litek cos zmienili w VS0B???
|
Cytat:
:D |
Cytat:
a nie mowilem ze sa dobre :D Cytat:
|
Cytat:
wymienilem tasme ATA na inna i jeszce ten biosik lub ta wersje ale za chwile inna tylko sie wyprodukuje VERBA tu juz nie tak pieknie tam na tamtym wykresie jest tylko 3.45 gb |
Cytat:
A jak zmienić strategie zapisu to ja mniej więcej wiem,jest dość intuicyjne.Bardziej zależało mi na info co to daje ewentualnie co można popsuć zmieniając to. |
Cytat:
Cytat:
strategia polega na tym ze mozsz dla danego nosnika zrobic taki myk by sie palil dokladniej i lepij niz teraz np. verb4x mozesz wypalac nie 4x tylko 8x itp lub wolniej to zalezy jaki nosnik uzyjesz :D |
Legion wpdanij na mała imprezkę z non2.0 w temacie "Nie kupujcie nagrywarek litka" :taktak:
|
Cytat:
|
witam, przepraszam za pytanie, ale siedze teraz na modemie z tpsa i wiecie... koszt, zanim przeczytam wszystkie posty to strace majatek, moje pytanie brzmi:
Czy ktos juz 812s@832s wypalil jakas plytke D-L - dziala czy nie? Mam 812s z kwietnia, bios: 832S.VS04.patched-812S@832S.auto-bitsetting.exe dzieki i jeszcze raz sorry ;- ) |
dziala bez problemu wypalnie dl:D
|
o super, czy warto wgrywac jakiegos nowszego biosa? dodam ze biosa od 832s wgralem dopiero jakis miesiac temu, od tamtego czasu wypalilem ok 30 plytek dvd-r marnej jakosci :P oraz kilka cd-r i cdrw i wszystko lata bez problemu nawet na stacjarnych dvd, przed @832s tez bylo wszystko ok (kupilem ja pod koniec maja) jescze raz thx :)
|
wgraj sobie VS0B oficjal w moim podpisie jest do pobrania:D
|
Cytat:
U mnie BookType działa bezproblemu na tym samym biosie :taktak: |
Cytat:
wygrzebalem z archiwum :D |
@Daniel290 wbij mój jeden z pięciu biosów, powinno działać :taktak:
|
eh chlopaki ja sie pogubilem juz, macie moze swoje stronki czy cos z opisami ktory bios czym sie rozni, bartka widze 2 wersje a legiona z 5 albo i lepiej :P
|
Już mam 5 wersji :)
|
fakt ;-)
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 08:48. |