![]() |
Ja pozostaję przy zapisie 4x na TDK +R. Małe błędy i cena płytki nie wysoka. Zapis i nośniki 8x wymagają dopracowania. Pytanie, jak będzie przy 16x?
|
Verbatim +R 8x. Ten sam plik 4,35GB, czas zapisu 9min 34sek. Cena z pudełkiem 8zł. Tym razem Verbatim dał plamę.
|
Platinum -R 8x. Ten sam plik 4,35GB, czas zapisu 9min 33sek. Cena z pudełkiem 5zł.
|
Platinum +R 8x, plik 4,35GB czas zapisu 9min 18sek. Cena z pudełkiem 5zł.
|
Cytat:
http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...achmentid=9299 |
Witam szanownych forumowiczów.
Mam pytanko odnośnie najnowszych sterowników do nForce paczka 5.03, czy one sprawiaja jakieś kłopoty z litkiem 832. Chodzi mi dokładnie o sterownik IDE? |
[BaGRoS]Odczyt x4 dla tych palonych x8?
Standard ilości błędów ustalono przy założeniu odczytu płyty z prędkością 1x. Niestety, taki przeprowadzony test trwa stanowczo za długo, więc przyjeło się używać prędkości 4x a same kryteria jakości przenieść bez zmian. Ustawiamy więc wartość 4x. |
Odczyt x4 dla tych palonych x8?
|
Ilość załączników: 1
Cytat:
:mruga: |
Znamy już testy płytek x4. Proponuję teraz testy VS08 płytek x8 i palonych x8. Która będzie najlepsza?
|
Cytat:
W chwili obecnej w ogóle nie powinno być błędów C2, zważywszy na coraz lepszą korekcję błędów w napędach - bo z jakością płytek to różnie potrafi być Zdarzają się - to fakt, ale zazwyczaj to tłocznie takie jak Plasmon, Machinary S.A. itp. W każdym bądź razie cennych danych takiej płytce bym nie powierzył :nie!: |
Cytat:
Dzięki za odpowiedzi |
Cytat:
|
do mensir67pl
a kiedy nagrywany ??? :spoko: |
Test Kprobe GIGAMaster DVD+R (nosnik AML) niezly wynik
:spoko: |
Cytat:
Błędów C2 nie było wcale, ale może przy CDR nie ma, nie wiem... |
Cytat:
|
Cytat:
|
Czas nagrania na 812S@832S
Witam,
Czy to normalne ze nagranie na DVD RW esperanza w nero 700 mb danych przy firmware 812S@832S Omnipatcher full opcja zajmowalo 40 min. Oraz w nero pasek Used bufor lelvel jest na 100% a pasek bufer level jest na 6% i tak stoi oczywiscie plyta jest nagrana ale wczesniej bufor level byl na 100 i used level byl na 100% pytanie moje brzmi czy wszystko jest ok. Dzieki za odpowiedzi. |
U mnie VS08 wypala poprawnie.
Plik 624 MB x10 TDK-RW |
Wlasnie dlatego ciagle mam w kompie mojego starego dobrego TDK CDRW4800B (jakby nie patrzec tez LiteOn) do nagrywania CD, a "832" VS08 do DVD. No i jeszcze Toshiba SD-M1712 do odczytu:)
|
Zapytacie: Ale dlaczego nie VS08 - przecież to za***isty bios! Lepszy od Sony, 812 US0N i wszystkich poprzednich dla 832!
Ano dlatego, że w przypadku DVDR/W może jest i lepiej, ale dla CDR/W - dużo dużo gorzej :tak!: Żałuję tylko, że nie zachowałem wyniku z kProbe dla VS08, ale pamiętam, że średnia błędów C1 była na poziomie 60 :wow: No i co wy na to? Sprawdzaliście u siebie nagrywanie CDR/W? Dodam tylko, że całe procedury były powtarzane kilkakrotnie - raz na tym biosie, a raz na tym - żeby nie sugerować się ilością nagrań (teoretycznie z razu na raz powinny być coraz to gorsze wyniki) Jak to napomknąłem w którymś z postów: Lepsze jest wrogiem dobrego. Rodzi się więc pytanie: Czy w tym przypadku nie mamy do czynienia z niedopracowaniem CDR/W czy to po prostu jakaś anomalia w tym względzie :idea: |
A teraz z innej mańki
Wśród nawału ekstazy spowodowanej możliwościami nagrywania DVD, coraz bardziej tanich napędów i nośników.... :taktak: trzeba czasami nagrać CDR/W No i proszę - oto wynik nagrywania płyty Mint x10 CDRW 812@832 VS04 |
Cytat:
Duży dla komputera Mały dla ciebie - w końcu to on wypala, a nie ty :D |
Cytat:
P.S. miedzy 5-8 rano to slonce mi wali w komputer (zreszta tak jak cala reszte dnia) - wiec moje pytanie czy mam kompa wyniesc do lazienki gdzie nie mam okien (ale tu za to duza wilgotnosc) ?? dziekuje bardzo |
Przy jakichś bolączkach możesz się posłużyć tymi postami:
http://forum.cdrinfo.pl/showthread.p...1.7#post284165 http://forum.cdrinfo.pl/showthread.p...1.7#post287842 :D |
no tak.... rozumiem DZIĘKI
|
Cytat:
Zobacz TU i TU - zrób tak jak tam napisano :tak!:, a problemy przeminą z wiatrami :D |
Mam taki problem. Nagrałem TDK DVD+RW na 812 -USOJ- potem zmieniłem nagrywarke tak jak wy @832 -VS08- (jest ok ) dalej zrobiłem reinstalacje systemu a teraz w systemie nie rozpoznaje mi zawartości płyty ( w tym przypadku 6 X divx ) W kProbe driver SPTI widzi naędy a ASPI tylko cyfry 0 0 0 2 (w systemie sa wnaspi 4,60) z góry dzieki za pomoc !!!
|
Cytat:
|
Temperatura a nagrywarka palono 6 plyt(te same dane) DVD-R verbatim jedna po drugiej
tescik Kprobe ostatniej 6. wyszystkie palone z predkoscia 4X w przedziale czsowym 5 - 8 rano POzdrawiam |
Cytat:
|
Cytat:
|
Ludzie to mam do was pytanie ty czy w końcu lepszy jest 812s@Sony DRU-700A czy 812s@832s????
To i to nagrywa DL więc jaka różnica??? |
Cytat:
|
nawet bardzo dobry
|
Witam.
Jestem tu nowy i chciałem spytać fachowców o zdanie na temat poniższego wykresu. Dobry czy niebardzo ? Płyta TDK. |
jaka ?
Czytalem troche na forum o tej nagrywarce 812s@832
jednym sie udaje przerobic jednym nie ale od czego to zalezy ? jakom kupic na co zwrócić uwage z którego miesiaca jest by sie na 100% dalo przerobic na 832 dzieki za odp. Pozdrawiam |
Ilość załączników: 3
Cytat:
troche tego przepalilem i moim skromnym zdanie Verbatim ,TDK +/- porownywalne nosniki choc te ostatnie TDK-R (Madein Taiwan)troche zeszly na ..... verbatimy+r i wynik Kprobe dorzucilem A bedza i tdk+r zobaczymy :spoko: |
Cytat:
wszystko jest tu pieknie i przejrzyscie napisane fakt troche zabawy wgrywania ,testowania :mruga: http://forum.cdrinfo.pl/showthread.p...light=strategy |
Cytat:
|
Witam - to może i ja wstawie wykresik :)
Verbatim-R palony x4 na 812S@832S (napęd black). |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Siemka, moze mi ktos powiedziec, gdzie sie ustawia to Write strategy zeby te ścierwiaste plyty BENQ sie jakos przyzwoicie wypalaly? Wpadly mi w rece 4 sztuki.. wypalilem 1 i po przepuszczeniu przez Kprobe mam: PI max 566; PIF max 16 Masakra jednym slowem Dobrze by bylo zrobic uzytek z pozostalych 3 :) Mam bios Vs08... palnik 812@832 z marca |
No i jeszcze raz Verbatim +R 4x palony 6x. Tym razem bez "wyskokow". Pomimo ze nagrany z przygodami (wywalilo mi Nero podczas nagrywania Lead-Out'u, ale dogralem sobie jeden plik w nowej sesji i juz plytka jest czytelna:)), to wynik raczej niezly.
|
Chwalony Verbatim +R x4, to i ja spróbowałem. Błędy podobne jak w TDK +R . Uważam, że TDK jest lepiej wykończony. Pozostaję przy TDK.
|
Prawdopodobnie byly zaklocenia w sieci elektycznej - cala noc nie mialem pradu i dopiero kilka godzin temu podlaczyli spowrotem. Moze jeszcze nie wszystko dziala jak trzeba :mruga:
Nagram jeszcze jedna i zobaczymy jak wyjdzie... |
Cytat:
Może jakaś ryska, albo pyłek kurzu :taktak: Albo sąsiad wiercił dziurę w ścianie wiertarą .... :sciana: |
Verbatim +R certyfikowany do 4x palony 6x.
Zeby nie ten "wyskok", to byloby idealnie... |
Cytat:
|
Cytat:
|
koles juz nie wie jak ma zarobic,za takie aukcje powinna byc kasacja konta
,a ten litek z drugiej aukcji powinien byc do odratowania |
Znalazłem dwie ciekawe aukcje na allegro:
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=28463137 - i tak wychodzi taniej niż gdyby kupić litka 832. http://www.allegro.pl/show_item.php?item=28431680 - gość pewno kombinował z firmwarem tylko sie nie chce przyznać. |
A teraz kopia ISO tej płytki. Kopia lepsza od oryginału. To świadczy o dobrej korekcji błędów. Tylko czekać na tańsze DL.
|
Następny test. Oryginał DVD-ROM, plik filmowy 7,2 GB.
|
tak,powinno byc wlasnie x4
|
no zgadza sie predkosc odczytu na max a powinno byc ile? 4
|
ja dalej nie potestowalem bo nie odzyskalem dzis mojego DVD+RW,a szkoda mi marnowac +R dla testu :(
legion,tych wykresow niezazbytnio da sie porownac, bo ten z VS03 jest poprostu bledny :] |
Ilość załączników: 2
w koncu po przegladnieciu i po testach jakie zrobil tutaj koledzy wgralem sobie VS08 :spoko:
i teraz maly tescik VS03(tylko w Kprobe jest na Max) i VS08(lepiej) na plytkach platinium8x |
Cytat:
a tak apropo moze ktos chcialby pozyczyc palnik na pare dni bo moj jest w serwisie od tygodnia. || :piwo: |
Cytat:
Pozdrawiam. |
slawekj. Dlaczego zapodajesz niepelne wyniki testu? A co z wilgotnoscia? ||
|
no ladnie tez mi sie podoba to znaczy ze biosek VS08 jest lepszy od bioska z soniaka
|
no slawekj jestem pod wrazeniem wkoncu teraz piszesz jak powinienes od poczatku.
oby tak dalej :spoko: || |
No slawekj
Piękne wykresy! :spoko: |
I następny VY05. Ten sam plik filmowy.
|
Oto testy. VS08 górą. Powracam do VS08.
|
Cytat:
Później dwa następne na innym pliku filmowym. |
przeca teraz wszystkie super markety jak MM pracuja w niedziele :mruga:
BTW - nie pitolic mi tu o glupotach tylko biosik testowac :d |
Cytat:
:spoko: |
Właśnie kupiłem następne DVD+R DL. Nagram i zrobię test.
|
biosik od 700A juz wgrany :mruga:
jak ktos chce poeksperymentowac to prosze : Sony DRU-700A.VY05_812S_vip_edition.exe screen z omnipatchera : http://www.1000lecie.pl/~vip/omnisony.jpg jak odzyskam od sasiada moje DVD+RW to potestuje |
trzebaby bylo przetestowac i zobaczyc co i jak by sie mialo do siebie
|
tak sobie wlasnie siedze przy kawce i rozmyslem :]
Zastanawia mnie sprawa jak sie maja najnowsze bioski do analogicznego napedu z 812/832 czyli SONY DRU-700A.Ktos kiedys pisal ze na biosku ze soniaka jakasc nagrywania jest lepsze niz na VS03/VS04 ale jak sie to ma do najlepszego jak narazie VS08 ?? |
Cytat:
U nas w MM ani widu, ani słychu tanich Verbatimów:ysz: |
Cytat:
|
niezla cena.Ja raczej plytki kupuje na allegro :] platinum +R x8 25szt za 79zl :] do tego odrazu zamowilem pudelka na plyty DVD i jest luksus :]
|
Ja te plytki w Media Markcie kupuje. Paczka 10 sztuk na szpuli kosztuje 39,99. Do wyboru sa "+" i "-".
|
Cytat:
|
To z pewnoscia "wina" plytek. Juz wczesniej podsylalem moje wyniki kProbe'owania Verbatima +R i byly rownie piekne, a temperature tez mam spora (Prescott 2800@3640):P Teraz juz praktycznie tylko na nich nagrywam. Tym bardziej ze kosztuja po 3,99 za sztuke.
|
Cytat:
|
Dzięki . Nie ma jak forum. :)
|
Cytat:
Zapisuję obraz w *.PNG Piszę posta Klikam w przycisk 'Zarządzanie załącznikami' i "Przeglądaj' Pokazuję ścieżkę dostępu do tego pliku Daję 'Upload' Dostaję komuniat: "Wielkość załączonego obrazu jest za duża. Maksymalny rozmiar dla tego typu pliku wynosi 640 x 480. Twój plik ma rozmiar 572 x 636. " Więc zmniejszam obrazek do dopuszczalnej wielkości, po czym powtarzam procedurę Tym razem wszystko spoko :spoko: Daję 'Publikuj' I obrazek jak malowany :tak!: |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Już wszyscy wiemy, że masz Worda, ale ... czy mógłbyś w końcy podawać załączniki w pliku graficznym? Wszyscy jakoś mogą i potrafią :taktak: Dzięki! :uklon: Wiedziałem, że można na ciebie liczyć :tancerka: |
Cytat:
|
Cytat:
Totalny zgon, dzięki, poczytam |
Cytat:
Ps: moje uznanie za hydraulikę. |
pytanko do kolegow czy juz ktos wypali DL na VS08 ?
|
Pytanko do Vip'a
Jak tam prace nad artykulem o 812@832 ?
Juz sie niemoge doczekac, moze udostepnil bys na forum chociaz fragmet opisujacy jak dzialaja funkcje omnipatchera i cos o strategiach nagrywania. Pozdro. |
Cytat:
Ja znalazłem TU :mruga: |
Cytat:
To Verbatim? |
Cytat:
Czekamy na testy :czytaj: |
Pwyżej masz gotowy plik.
|
Cytat:
Gdzie znalazłeś ??? |
Cytat:
|
Poniewaz jestem swiezym userem 812@832 ( tx _vip_ )wypalielm plytke i zrobilem jej tescik w kprobe ...
http://www.rush.lanet.wroc.net/vdvdpr.PNG Czy ktos by mogl mi powiedziec czy dobrze czy zle jest wypalona plytka ?? |
Cytat:
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:02. |