![]() |
Cytat:
|
historia jednej płyty
Ilość załączników: 4
Cytat:
maniek |
Cytat:
|
Dajesz szybką odpowiedź, nie patrząc nawet na wykresy (w tym momencie w którym piszę -0 oglądane). SUPER.
maniek |
Cytat:
Moim zdaniem to jest bardzo dobry przyklad zanizania wynikow przez 832. Maniek - liczba wyswietlen nie aktualizuje sie ciagle, tylko co jakis czas. |
Cytat:
Cytat:
|
Ilość załączników: 1
Jescze jednen przykład. Płyta gigastore od AML palona na 401(błędy pow.1000) i teraz sprawdzana na 832. Moje sugestie są takie,że Kprobe nie lubi serii 401 do 811.
maniek |
Cytat:
|
Zgadzam się na wszystkie teorie, ale taka sytuacja jaką opisywałem powyżej nie miała miejsca w stosunku do płyt DVD RW. Wyniki na 401 i 832 są no prawie takie same (niskie PI i PIF)
maniek |
Cytat:
|
Ilość załączników: 2
Z innej beczki. Dwie płyty DVD RW: Esperanza i Verbatim. Obie poprawnie paliły na 401. Obecnie palą się również dobrze na 832 z tym, że ten sam film (wiele filmów) palony na Verbatimie ostro haczy w stacjonarce.Esperanzie jest to obojętne. Palone na 401 obie dobrze odtwarzały sie w stacjonarce. Zmiana biosu w 832 na VS0B pogorszyła jeszcze bardziej haczenie. Powróciłem do VS0A ale problem nadal istnieje. Czyżby 832 nie tolerowała tego rodzaju nośnika od verbatima?
maniek |
Cytat:
Korekcja - oczywiscie ma znaczenie, ale czy sama korekcja jest w stanie zmienic wynik z 1400 na 30 ??? Jezeli tak to publikowanie wynikow nie ma sensu. Cytat:
|
Obie płyty palone z tego samego pliku źródłowego na 832 w odstępie 15min.
maniek |
Cytat:
|
Cytat:
|
Panowie a co z tym aspi i windowsupdate? Mi w nero info tool pisze ze mam nie prawidlowe aspi systemowe, z windowsupdate nie chca sie sciagnac a mojego 812s@832s widzi jako DVD-RM. Czy tak powinno byc?
|
Cytat:
Ale to chyba nie ma nic do rzeczy bo ten sam verbatim polony na 401 odtwarzał sie poprawnie na tej stacjonarce natomiast palony na 832 haczy. maniek |
Cytat:
maniek |
Cytat:
|
Cytat:
maniek |
Cytat:
ale masz 812@832 czy 832 ? |
Cytat:
Jutro kupię następna płytkę RW. Wtedy się okaże czy to wina tylko tej jednej płyty czy też biosu lub nagrywary. maniek |
Cytat:
|
a teraz kolejny tescik dla osob, ktore mowia ze litek pali zle "-"
kupilem wlasnie przed 2 godzinkami plytke Verbatim DVD-RW x4 plytka palona x4 na oficjalnym biosie VS0B i programem WinOnCD 6 sprawdzona byla odrazu po wypaleniu :) |
Ja od początku jak dostałem 832S mówiłem, że bardzo dobrze pali płytki "-" :taktak:
|
verba4x palona 8x tylko z earlier shift :|
|
Ilość załączników: 2
Cytat:
|
Cytat:
juz widze co to za plytka a nie mozesz nagrywac na lepszych plytach :> |
Cytat:
maniek |
ja juz tylko pale verbatimki , platinium i memorexy a tdk jeszcze nie sprawdzalem :)
|
Cytat:
PI- max. 15 błędów PIF - max. 3 błędy :D |
a teraz verba4x palona 6x
z force-shifting :) |
i znowu Verbatimek DVD-RW x4 palony X4 przedchwila nagrany
:> |
pieknie :piwo:
|
Że tez Wam się chce nonstop robić te wykresy :| Ale wykresy piękne i to trzeba przyznać :)
|
wiesz to tak w miedzy czasie :> jak nie ma co robic :)
|
Cytat:
|
Cytat:
To czymże żyłby ten temat? :idea: :D |
Cytat:
Disc Type DVD+RW Book Type DVD-ROM Manufacturer Philips Electronics Media ID PHILIPS041 Protection System None Region 1,2,3,4,5,6,7,8 Format Capacity 4,38 GB Formatted Yes Capacity 4,38 GB Free Size 4,38 GB Free Blocks 2295104 Number of Layers 1 Linear Density 0.267 um/bit Track Density 0.74 um/track Maximum Read Speed 8,0x Maximum Write Speed 4,0x Current Write Speed 4,0x CLV Write Speed Performance Descriptor 1 4,0x CLV Write Speed Performance Descriptor 2 2,4x CLV Niestety verbatim cały czas zacina się na filmie w stacjonarce bez wgledu na rodzaj wgranego biosu, Kprobe poprawne. W kompie chodzi poprawnie tak samo media ja i data.+RW XIDEX na obu biosach zachowuje się poprawnie(esperanze również). Wnioski jakie z tego wysnułem są nastepujące: 832 jest w konflikcie z tym egzemparzem płyty verbatima jeśli nagrywam media i odtwarzam na stacjonarce (powtarzam, palona na 401 nie miała żadnego problemu w stacjonarce). Pozostaje mi tylko nagrywać na niej pliki data i poczekać na nowy bios. maniek |
a z tym sie nie zgodze ja nagrywam i u znajomej na stacjonarnym sony chodzi idealnie a nagrywam na verbatimkach (a i u innych tez chodzi idealnie) :D
|
Cytat:
To idealnie chodzi w odtwarzaczu Czy po odtwarzaczu? :> |
to zalezy czy jestem z kobieta i czy jest jej maz :D
|
@maniek997
ja tez nie mam takiego problemu niewiem bardzo dziwny przypadek moze cos nie jest tak z twoim litkiem jezeli takie rzeczy sie dzieja pozatym kolega @Turboni pali na - i + rw z tego co wiem nie ma problemow takich jak ty :) |
Cytat:
|
nie maz tej znajomej a kobieta jest moja - to sa dwie rozne kobiety :>
|
Cytat:
Moja rada. Zmienić stacjonarkę a Litka zostawić, palić na dobrych sprawdzonych nośnikach i po kłopocie. :) :piwo: |
Cytat:
Oczywiście jak nie ma męża jednej Layer :czar: |
no wlasnie :spoko: i wszystko sie czyta pieknie
|
ooo to maly trojkoncik:D
|
to jest tak jest layer jak nie ma dual :>
|
tak jeszcze przy :piwo: zrobilem jeden - kolejny tescik
nagralem ja od nowa po pelnym kasowaniu. Verbatim DVD-RW x4 palona x4 |
no znowusz ladnie to jednym slowem VS0B oficjalny zdal twoje rygorystyczne kryteria @Turboni :)
|
no zdal a jutro zakupie 10 sztuk verbatimek dvd-r i powypalam i zobacze jak jest :)
|
Po raz pierwszy skusiłem się nagrać na płycie Esperanza DVD-R x4, chociaz nie należą one do najlepszych. Może wynik PI nie jest zbyt dobry ale płyta bez problemów jest czytana w DVD stacjonarnym, a to w przypadku nagrania DVD jest najważniejsze.
|
powiem krutko bardzo cienki wykresik ale dobrze ze sie czyta
|
No i już nie mam po co się u Was pokazywać. Po padzie otrzymanego niedawno Litka 1213S pan w sklepie powiedział że wymieni mi go na NEC 3500A i się zgodziłam! :) Wiem że teraz bedę w tym wątku persona non grata ale i tak bedę zaglądać... :P Czy to oznacza koniec wykresów w kProbe? :(
|
Cytat:
|
Sławek! Nie rób ze mnie beki bo ja poważnie pytam. :) Mogę jeszcze oddać i powiedzieć, że jednak chcę Litka.
|
no madzia juz po kprobe nec nie podaje sie testa w kp wiec albo litek albo nec wybor nalezy do ciebie i nikt ne bedzie cie za to nongratowal:haha:
l jak zostaniesz przy nec'u trudno:D |
Cytat:
|
A może po prostu dokupić Litka? W ciągu ostatnich 2 dni wymieniłam w moim kompie wszystko w związku z nagłym przypływem gotówki na ten cel to może i tak zaszaleję. :) To chyba nie będzie wcale taki zły pomysł... Hmmm...
|
tak troche poza tematem legion ile godzin siedzisz dziennie na forum bo juz przekroczyles próg 10 postow na dzien :wow: niezle dlatego sie pytam gdzie ty trylko wypisujesz ???
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
A czy warto 3 666 postów mówi samo za siebie :D
|
Cytat:
Legion wygrałem :jezyk: |
Cytat:
|
Hehe ludzie jesli sie pisze jak legion jeden pod drugim to zaden problem miec 1.000 mostow ;p
|
Cytat:
na NEC-a. Fakt że nie użyjesz Kprobe, ale po co? Mi NEC nie zepsuł jeszcze żadnej płyty, a używając litka, genorowałem na tym forum trochę postów bo ciągle coś było nie tak. Generalnie litek to loteria, jak trafisz dobry egzemplarz :taktak: to będziesz szczęśliwa, ale jak masz takie szczęście jak ja to nie ryzykuj :nie: |
Cytat:
Cytat:
skad wiesz ze nie zepsol jak masz takie szczescie to po co brac sie za nagrywanie jezeli nec robi takie cudenka zbyle gownianej plytki:D |
ona od zawsze miala litka jak my mielismy :)
|
verb4x palona 4x dla odmiany przez UltraISO 7.22ME :D
|
ta sama plyta co wyzej:)
|
Siemano :)
Legion, mam prosbe. Mozesz mi poradzic, ktory z tych udostepnionych przez Ciebie biosow (a jest ich chyba z 5) najlepiej wgrac? Niedawno z wakacji wrocilem i troche wypadlem z tematu. Bede wdzieczny za porade :) |
Wgraj sobie najlepiej ten VS0B od legiona :taktak: Masz link przecież :D
|
Cytat:
Crypter zassssysaj biosa od legiona ;) |
no dzieki za blyskotliwa spostrzegawczosc....
Widze ze vs0b, ale jest tam kilka "odmian" z roznymi opcjami (chyba) i pytam ktora wybrac?? pozdroofki |
Cytat:
|
Cytat:
|
legion a dlaczego nie zaznaczasz "aplly recomended media tweaks" i nawet nie zmieniasz prędkości?
|
Cytat:
pozostawilem to wedlug uznania uzytkownika tych biosow:) mozna zrobic jakis przyklejony temat o strategi :taktak: slawekj w swoim temacie zrobil maly pokaz "aplly recomended media tweaks" :) |
Pomocy! Mam litka812@832s bios VS0A VIP_EDITION. Legion jak wgrac ten twoj bios VS0B? Uzywam LtnFlasha ale jak wybieram update nastepnie wybieram ten twoj bios to nagrywarka moment pomiga dioda i to wszystko, pasek postepu tez cos szybko dochodzi do konca. Po restarcie nadal jest VS0A. Wisz moze jak rozwiazac ten problem ?
|
Cytat:
|
z force-shifting
|
Cytat:
|
a co ten nie pasuje do 812@832s ?
|
tez lntflashem ?
|
Cytat:
|
To fajnie :)
|
Z tym biosem dzieje sie to samo cos za szybko mi sie to programuje, po restarcie nadal VS0A. Legion a mozesz zrobic ten bios z programem flashujacym?
|
Cytat:
i przejechac ten bios http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...chmentid=11224 |
Cytat:
A jeszcze jakby Legion albo Turboni mi łopatoligicznie powiedzieli jak zrobić takie ładne "coś", co się dokleja do każdego postu pod spodem to bym wrzuciła swoją konfigurację. :* |
Cytat:
rozpakuj flash od legiona. otrzymasz plik bez rozszerzenia. zmien jego rozszerzenie na .zip i jeszcze raz rozpakuj. Legion ma spakowane podwojnie plik. mowilem mu o tym ale nie chce mi uwierzyc. |
Cytat:
|
Dzięki. :) To musze sprawdzić czy działa...
|
Cytat:
zwieksz troche czcionke i bedzie ladnie albo pokombinuj troszke na podstawie tego co ci podeslalem. :) |
fajnie sobie masz. napisz sobie jeszcze na czole "ale jestem snobką". nie problem wyrzucic kupe kasy na kompa. chodzi o to, zeby robic to z glowa. radeon 9500 przerobiony na 9700 i 900zl w suchym. (gdy go kupowalem). Athlon 2400xp na jadrze Barthon podkrecony na 3200XP. (specjalna seria) ale i tak nie wkleje sobie tego w podpis. :>
|
Cytat:
za***iscie specjalna seria. a to co ktos ma w podpisie nie powinno ciebie interesowac bo to jest jego indywidualna sprawa - a jak ci sie nie podoba to komentarze zostaw dla siebie bo one nikogo nie obchodza :bicz: :bicz: |
Turboni :rotfl: On ma napewno jeszcze wodne chłodzenie, ale jak wstawi do miski z wodą!
Ale jeśli mówisz o mnie to powinno być "...jej sprawa" a nie "jego" :) :piwo: |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:58. |