![]() |
Nie wiem, ale mozna miec zawsze nadzieje :)
W kProbe pokazuje w prownaniu do Twojego wykresu ze tak jakby byl woogole inny producent samego nosnika ( Intenso to tylko "sprzedawaca) :) Wiec ja mam nadzieje ze jakosc nosnikow z czasem idzie w góre i Intenso sie juz nie zepsuje :) ( gosc zachwalał na giełdzie ze to bardzo dobry niemiecki producent ) Zreszta na tej płytce był jakis znaczek niemieckiego testu i została ta płyta wyrózniona :) |
Cytat:
|
legion
To twoje Intenso to zupełnie inny nosnik niz ten co ja kupiłem Panowie, moze znajdzie sie ktos z Krakowa kto miał te płytki intenso x1-8 tylko ze z cake 10 szt ?? Bo niechciałbym wtopić w kupienie 10 szt i miec jakosc jak Princo :) |
Cytat:
|
Cytat:
opcie omni:enable bitsetting oraz fix the dead drive blink podobnie jak vip edyszyn:) i tu zmiana strategi nie pomoze moze minimalnie polepszy sie zapis ale plytki sa do sypu dlugo nie posmigaja ale zawsze sie trafi jakas z pudelka lepsza ale co tu wymagac od plytek kupionych za 2.80 :taktak: |
Panowie
Własnie w tej firmie kupowałem, mają stoisko w Krakowie http://www.flamingo.nagraj.pl/sklep.php?a=k&k=14 |
Muszę zmartwić mieszkańców Warszawy i okolic. Wróciłem z giełdy i wszyscy jednym chórem mówią, że o płytkach Intenso +R x8 nic nie słyszeli, owszem są pakowane tylko po 10 szt. bez pudełka w cenie 2.70zł/szt. + i -R x4.
|
Cytat:
pozdro. |
Ilość załączników: 1
no ja tez kupie na probe bardzo mi sie podoba wykresik.
a teraz esperanza dvd+r x4 nie jest zle ale moglo byc lepiej :D |
Cytat:
|
slawekj
Niemoge nagrac x4 bo kupiłem tylko jedną sztukę :) Ale jutro lub w Poniedziałek kupie wiecej i zrobie test :) |
To fakt. Jakość nagrania Intenso +R x8 przy tej cenie jest bardzo dobra. Ale to jedna strona medalu. Czy jednak po dłuższym czasie ta jakość zapisu będzie utrzymana i czy nie powstaną odbarwienia. Już dużo takich płytek po roku musiałem wyrzucić.
|
Cytat:
Jak narazie to i 1 miejsce na moim celowniku zajmuje Intenso +R x8. Tylko zeby na gieldzie byly po 2.6 PLN. |
Cytat:
|
I kolejna płytka z serii: tanie mięso psy jedzą :mruga:
Magnetik -R x4 za niecałe 3 zeta. |
Mam takie pytanko troche off-topic. Od której wersji ghost obsługuje nasze palniki tak aby palic DVD ?
|
Ja byłem na giełdzie w Krakowei, ale myusle ze Wawie tym bardziej będą i to moze w lepszej cenie :)
Mam nadzieje ze te w cake 10 szt są tymi samymi nosnikami :) - Wyglądaja identycznie i też są x8 |
Cytat:
I o to właśnie cały czas walcze ! płytki po 2.6 w cake z taką jakością po prostu rewelacja :D ! Tylko gdzie ta gielda jest ? Mam nadzieje ze w W-wie beda w takiej samej cenie. |
Panowie
A ja dzisiaj kupiłem na giełdzie Intenso DVD+R x 1-8 - palone x8 i zobaczcie jaki idealny wykres :) ( W opisie nośnika widać ze to już inny nośnik niz te Intenso co testował kolega ) W koncu znalałzłem idealne dla siebie płytki i w dodatku w atrakcyjnej cenie :) Co prawda kupiłem w opakowaniu box, ale mysle ze te z cake powinny byc takie same - box 3,20 , cake 10 szt - 26 zł Poniżej wykres :) |
Cytat:
końcu sie nie przycina ? Krde gdyby nie ta końcówka, może coś sie da zrobić dla tej plytki zmianą strategii bo wynik jest zachecający do kombinacji. Jakie masz wrzucone opcje w omni ? |
Cytat:
|
Cytat:
kicha :nie: ale smiga wszedzie:) |
Cytat:
Po co mi palnik w ogóle jak u slawekj'a będę nagrane płytki zamawiał po 2PLN :taktak: I to przetestowane :jezyk: |
Cytat:
|
Próbował ktoś ostatnio płytek intenso +R x4 na tych nowszych VSO8 i VSOA.
Na starych biosach nie była to rewelacja, ale czytały się wszędzie poprawnie. Może na tych nowych biosach bedzie ok ? Płytki na giełdzie po 30 zeta za 10 szt. |
Cytat:
|
Jestem już skołowany co kupować
Jade zaraz na giełde po płytki, chcę kupić płytki do 10 szt. za max 30 zeta.
Ostatnio sie naciołem na te cholerne skye niech je szlag :bicz: wszystkie poszły w imie nauki (zmiany strategii) do śmieci . Jestem już tak skołowany tymi wszystkimi opiniami i skanami ze hej. Tylko proszę bez propozycji typu TDK, Verbatim. Dzieki. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
No wreszcie Zebra się odezwał :taktak:
I dziś może wgram mój świeżutki pachnący eepromik :jupi: |
Cytat:
|
Cytat:
Tylko co w tych TDK siedzi ??? |
Cytat:
Jak już nagrasz, przetestujesz, to co mi po takiej nagranej płytce :haha: |
Cytat:
Ciekawe jak na Necu by wypadła? |
A czy 4zł za sztukę w box po 10szt. za TDK x4 +R to dobra cena?
|
Cytat:
POzdrowienia :spoko: |
Cytat:
|
Cytat:
Jest lepej strategia TYG02/52 wypala wyraźnie lepiej ale jest nadal źle. Jak to mówią w tym przypadku z gówna placka nie ulepisz. Dalej jazda :bicz: z tymi Skyami |
Oto skan płytki sky -R x4 [AML] - palona x2 812@832VSO8 cena na gieldzie 3 zeta (opakowanie 10 szt.)
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Sprawnie na temat i bezstresowo nosnik TRAXDATA 8x(palona8X)= 3.60 pln |
Cytat:
|
Cytat:
Płytka była kopnięta! :D |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Bo jak narazie to tylko TDK, TDK, Verbatim i ewentualnie Platinium oraz Hawk a to wszystko jest powyżej 2 zeta niestety. Pozdro. |
Zakładam nowy interes. Sprzedaż testowanych płytek. Klientów na pewno nie zabraknie. :spoko:
Można już składać zamówienia. :telefon: |
Cytat:
i wybrac championa :) tutaj mozna powiedziec ze zadne super modyfikacje oraz podkrecanie nagrywarek nic nieda jak na rynku pelno badziewia :taktak: |
Cytat:
|
Cytat:
|
tak to jest jak sie ufa znaczka firmowym na plytkach z 5 zl :)
|
Cytat:
------------------------------------------------------------- ogolnie to zwracam plytki ja sie nie czytaja(przyjmoja bez zajakniecia) ale te sie czytaja i no erroes po scanie ma 10 szt BOX i 6 juz wypalalem identyczne wyniki a cake 15 wypalone (rewelacja)Kprobe |
Cytat:
|
Cytat:
a ot i cala prawda verbatim i verbatim box |
Cytat:
a ot i cala prawda verbatim i verbatim cake |
Za dużo "kreatywnych" handlowców w naszym kraju. Przecież wiedzą co kupują. A póżniej nam g...o sprzedają.
|
Cytat:
|
Witam Wszystkich :)
Narazie będę czytak tak jak wczesniej :) No ale mam juz mozliwosc zadawania pytan :))) Miłego Weekendu |
slawekj
To i tak masz lepsze wyniki niz na moim Platinium DVD+R x8 za 3,20 :) A ktos mi odpowie dlaczego na VS08 padła płytka Platinium DVD-R x8 przy nagrywaniu na 95 % ?? |
Cytat:
|
Dzieki za info, ale moja pomylka chodzi mi o eeprom zmodyfikowany np. przez Zebre zeby mozna bylo wgrywac bisy od orginalnej 832 ze strony liteona
|
Cytat:
|
Dzieki za info, ale moja pomylka chodzi mi o eeprom zmodyfikowany np. przez Zebre zeby mozna bylo wgrywac bisy od orginalnej 832 ze strony liteona
|
Cytat:
|
Pytanko . czy ma ktos eeproma do litka z 21.01.2004 r.
|
Cytat:
Verbatim Verbatimowi nie Rowny Kupilem dzis +4 x (box) tragicznie a z cake 25 +4 x (rewelacja) A i kupilem Tarxdate 8x - 3,60 pln nosnik to samo co Platinum 8x testy pozniej i dobre wyniki jak na Esperanz-ie z GSC002 |
Jedyne co mam problem - to mialem ostatnio dwie szt Platinum DVD-R x8 i na VS0A sie wypalila a na VS08 przy 95 % sie wywaliła :( - Co to mogło być, to naormalne przy "-" x8 ??
|
Cytat:
|
Cytat:
a testowany byl x2. Nie pytał bym o to gdyby było na forum, śledze trn wątek od samego poczatku. Pozdro. |
Czy to prawda ze Bios w Litku 812@832 - VS08 ma mniejsze błedy niz VS0A ??
|
Cytat:
http://forum.cdrinfo.pl/showthread.p...ie+p%B3yty+dvd |
Cytat:
U wszystkich te płytki działały na stacjonarnych DVD nawet tych rozkapryszonych. Więc stwierdziłem że zakupie kolejną partię tych płytek. Niestety w sklepie już nie było, zaproponowali mi Msonic x2 -R (złota) w tej samej cenie, okazało się że to też jest GSC001/50. Po zmianie na VSOA wyniki się poprawiły i przy nagrywaniu x2 błedy PI na poziomie 60 PO 3, stwierdziłem wiec że zmienie palenie tych płytek na x4 wynik identyczny jak przy paleniu x2. Wszystkie stacjonarki łykają jak młody pelikan kombinerki bez szarpania. Niestety koleś w sklepie powiedział że już ich nie bedzie. I teraz prośba i pytanko. Czy ktoś palił na płytkach BENQ x4 ? są w sklepie po 2 zeta. Jeśli tak to niech wrzuci skan. Proponuje wogóle potestować lipne płytki takie po 2 zeta, może uda się pomodzić ze strategią albo co? TAK aby wyniki były na poziomie. |
Cytat:
i wydaje podejrzane jęki :D Może faktycznie zatrzymam ją na jakąś "specjalną" okazję :mruga: |
Cytat:
US0A - to bios a nie patch :D Wgraj jak ci radzi gutek18 bios ze strony Liteona - najlepiej US0Q Kontynuuj dalej zabawę, ale nie na biosie US0A - tylko nowszych BTW - jeżeli jest z tą płytą jak piszesz - to nie wyrzucaj jej! To prawdziwa PŁYTA ROZPIERDUCHA - wymarzony prezent dla wroga :D Po prostu wkładasz i .... :> |
Ożesz... faktycznie tamten gorszy. I co ciekawe, Vizzard twierdzi, że płytka śmiga, że hej. Moje Vakossy wywaliłem do śmieci - nie dało się ich odczytać. Chociaż jedną płytkę jeszcze trzymam - nagrałem tam dosyć ważne dla mnie pliki (koncert) i może jakiś inny napę ją łyknie...?
|
Cytat:
|
No... Może teraz się uda...
Płytka Vakoss (-R) palona x4. Wyjątkowo podłe nośniki - wypaliłem trzy i żadnego nie da się odczytać... :-/ |
Cytat:
|
bry bry!
Witam!
Przebrnąłem przez te 1400 postów (ufff...), wgrałem biosa VS08 (812S@832S - luty 2004) i... jeszcze działa ;p To mój pierwszy tutaj post, więc nie bijcie jak coś schrzaniłem :mruga: Hmmm.... chciałem wkleić tu teścik płytki ale nie wiem jak :-/ To może ja pójdę jeszcze poczytać FAQ... |
Uwaga! Jest nowy robak prze LiteOn,a wypuszczony "not original". Zeskanowałem system i wszystko gra. :spoko:
|
Cytat:
A jeszcze jedna rzecz - płyte widzi jako DVD-ROM, nie pamiętam abym zmieniał Book TYPE, ale patchowałem nagrywarkę aby to swobodnie robić więc pewnie gdzieś tam w locie też zmieniłem book type'a. Jak zmusić moją nagrywarkę aby chciała zobaczyć tą płytę i zechciała ją sformatować. pozdr. Damian |
Cytat:
Z twojego mail'a mogę wnioskować, że u kogoś innego powinno to ruszyć. Pytanie czy jest jakiś soft, który potrafi "twardo" sformatować płytę DVD+RW. Bez jej analizy itp. Wkładasz, nie ważne co jest, ustalasz odgórnie co włożyłeś - to ty narzucasz parametry - i formatujesz. pozdr. Damian |
format c:
nagrywara bedzie OK,ale chyba system Ci sie skaszanil (BTW jest cos takiego jak GHOST,2minutki i masz nowy system) |
Niejestem Turboni ani VIP, ale spróbuj wgrać orginalny firmware ze strony liteona.
http://www.liteonit.com/ODD/English/...e_dvd%20rw.asp |
Cześć,
spotkała mnie wczoraj rzecz, która mnie kompletnie zaskoczyła, a mianowicie. Spatchowałem swojego Litka 812S patchem ze strony codeguy's z włączonym bitsettingiem (812S.US0A.patched-bs.exe). Patch US0A - taki sam jaki miałem fabrycznie zainstalowany. Wszystko poszło OK, zaznaczam, że wcześniej nie miałem problemów z nagrywarką, zależało mi tylko na możliwości zmiany book type'a. Wypaliłem dwa razy tą samą płytkę TDK+RW wyniki, po sprawdzeniu Kprobe były / są bardzo obiecując, ale ... i tu zaczęły się schody. Chciałem skopiować to co wypaliłem na płytce, wprost z DVD na HDD i część plików byłem wstanie, a część nie ... Ale to pryszcz. Wchodzę do DVDInfoPro, a tam nie ma nagrywarki (fizycznie zniknęła z systemu), to samo w CDmate'cie i Nero. W "moim komputerze" jest, a soft jej nie widzi. Podkreślam, że cały czas jest ta płytka, która wypaliłem w napędzie. OK, reste i komputer podnosi się jakieś 5 minut (zdecydowanie zadługo). Zniknęła karta muzyczna i oczywiście nie ma DVD. Pow yciągniećiu płyty z napędu i resecie - wszystko wróciło do normy !!! Po włozeniu płyty do napędu i próby odwołania się do niej napęd znika dla systemu !!! Jak to jest możliwe, żeby płyta powodowała wycięcie napędu z systemu (Windows 2000 - niesaśmiecony). O co chodzi ? Płyty nie jestem wstanie reformatować, po włożeniu znika napęd ... ?!?, dla programów, które obsługują nagrywarki, ale jak wejdę przez Total Commandera to spokojnie widzę to płytę, jest na niej nagranych 6 filmów, żeby było śmiesznie 3 z nich mogę obejrzeć, reszta jest niedostępna ... Zastanawia mnie fakt, jak sprawdziłem poprawność nagrania w Kprobe ... on też przestaje widzieć napęd po włożeniu - tzn. znika jego nazwa pozostaje info G: ................... I to przy wyborze SPTI bo przy ASPI w ogóle go nie ma. Panowie Turboni, VIP macie jakieś pomysły ? pozdr. Damian |
Dzięki za "normalne" wyjaśnienia :D
|
Cytat:
To był taki niewinny żart :taktak: Co do tłoczni - to nigdy nie ma się pewności - dopóki się nie sprawdzi, bo różne rzeczy już bywały :taktak:, np. CMC - tłocznia ogólnie pojmowana jako ta z dolnego pułapu jakościowego (czasami błędnie) - robiła dla Verbatima, TDK, Dysana. A znowuż to w tematach przewija się, że są Espery od Tajio Yuden - tłoczni czhyba najlepszej na świecie :wow: Jeżeli pytasz o zmianę strategii zapisu - to mam dla ciebie smutną wiadomość :( - nie ma żadnej zasady :nie: To zmiany eksperymentalne i sam musisz dojść do tego, ewentualnie korzystając z eksperymentów innych. Ja ci nie pomogę - bo się w to nie bawię :P |
ej na przeca napisalem :]
|
Bardzo dziekuje że pośmialiście sie ze mnie :( Poprostu trzeba było napisac że oni nie są producentami, napisać kto je produkuje i tyle, a nie nabijać się jeszcze.
A co do zmiany strategii to jak ją zmienić żeby płyty były jak najlepiej nagrywane ? |
To żart taki jest :D
|
Cytat:
To chyba oczywiste: "Verbatimy robi Verbatim, TDK robi TDK, Sony robi Sony ...." "A co to jest tłocznia?" i jeszcze parę tekstów wymyślić mogę, żeby kawę na ławę wyłożyć :D |
Cytat:
A skad ja wiem co Ci pan mowil w markecie napisz to sie razem posmiejemy???? 8-) |
Cytat:
|
Cytat:
co do PLATINUM - tak nie jest producentem nosnikow jak wiekszosc np. Esperanza itp. Z Verbatimem to raczej przejezyczenie polecam dla kogo robi RiTEK http://www.mediamatch.de/mediainfo.p...TEK-R03-002%5D :spoko: a wlasnie RiTEK wypuscil DVD+R Double Layer(patrzec kiedy u mas w kraju) |
Jestem także w szoku :O
|
Cytat:
|
Cytat:
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:16. |