![]() |
Cytat:
|
Ja TDK kupuje po 4,59zł w komputroniku właśnie sprawdziłem i już staniały :D Rano były po 5,20 :taktak:
Bulkpaq w VideoŚwiecie po 2,50zł :taktak: |
widzicie a ja kupuje tylko platinum 8x po niecale 2 zl, zaufalem tym plyktom. CD-R nagrane jakies 2-3 lata temu (nagrane na LG GCE-8320B)dalej bez problemowo sa czytane przez wszystkie napedy CD-ROM nawet te sprzed 9 lat. do muzki tezx sa dobre. dlatego kupuje platinum.
na dobry poczatek soboty wszystkim zdrowie :piwo: |
Cytat:
:taktak: no a jak sobota i tylko swierze piwko z lodoweczki dla wszystkich :piwo: |
W moim mieście nie mam zbyt duzego wyboru, ale kupuje zawsze Verbatimy + lub - Pastele po 5 szt. w paczce za 5,90/szt lub Verbatim DataLifePlus +R za 3,99 pakowane po 10 szt lub -R za 4.20 też po 10 szt. ew. Dysany +R za 2 zł, które palą się rewelacyjnie na mojej 812@832 lub 1213@1633, tylko jakoś bardziej mam zaufanie do Verbatima.
|
Cytat:
czy ja wiem. przepalilem ponad 100 platinumow +R i zaden nie byl zly, PImax=do 25. Ja nie wymagam więcej od tych plytek. -R to inna bajka <- nie dotykać. z tymi to mialem mnostwo problemow i juz nie pale. |
Ilość załączników: 1
wlassnie wygrzebvalem starego hawka ( :) 2 miesiace), dalem go na test i jest to samo co na poczatku, ale niech ktos mi wytlunmaczy dlaczemu nie chce on dzialac bezproblemowo na wszystkich dvd??? <- długo go mieli :)
kurcze ale mam tu zielono od buteleczek po lewej puste po prawej pelne jest remis, ja kibicuje pustym a wy ... ? ^_^ :piwo: |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
bo jest minusem a stacjonarki roznego typu i dvd-rom raczej ich nie lubia :) |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
co do plytek -R zalezy od firmy. z platinum to PImax=od 25 do 130 na 1 plytce(moje wyniki), zawsze takie same. ale jakos dzialaja na nagrywarkach. kurcze mam juz caly zapas piwa, kumpel przyszedl i nagral se parenascie plytek i zostawil tylezsamo browakow, - nie rozumiem go sam se nagrywa i jeszcze daje za to piwko :blee: , ale za to mam czym wypic zdrowie wzystkich forumowiczów ZdRóWkO :piwo: Nagrywatreczka dalej bezproblemowo dziala, nagram pare plytek i dam jakis wykresik po calym dniu ciezkiej jej pracy |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ja sie nie boje o litak ale ty mozesz odpasc ale zdrowie z toba trzeba wypic :piwo: |
Ilość załączników: 1
Cytat:
Cytat:
tak teraz paczei i widze ze strasznie sie dzis uaktywnilem na roznych forach dyskusyjnych, pewnie dltego ze od rana sobie popijam przy okazji :piwo: no i jeszcze obiecany tescik, nie mam niestety zadnego dvd na zbyciu, poprostu nie chce marnowac ostatniej plytki, moze sie jutro przyda, a cd-rw obiecalem kumplowi nagrac na jutro, wiec oto esperanza 8x10x12x |
W koncu mam dobry biosik do mojego 451@832 CG2B, zamieszczam screan z kprobe, na innych biosach PI dochodzilo do 150-200 i skakalo a tu jest super, tyle ze nie mam bitsetingu, ma ktos jakis modyfikowany ten bios z bitsetingiem ? i powiedzcie co myslicie o wykresie, palone na platinum x8
http://www.gral.pl/~piter/komputer/dvd/platcg2b.JPG |
Cytat:
|
dlaczego Ci sie nie podoba ?
|
141 tys. błedów total to jest bardzo dużo ja na platinum 8x palonej 8x mam 32 tys. błędów :D
|
Cytat:
|
Cytat:
|
w stacjonarce bez zajakniecia
podaje jeszcze wyniki z biosu VS0A i co ten nowy nie jest duzo lepszy ? http://www.gral.pl/~piter/komputer/dvd/platx8vs0a.JPG |
Heh bo masz dobrą stacjonarkę :taktak: Umnie na Thomsonie nawet płytki TDK się tną co jest max. 10 błędów PI. A dzisiaj oryginalny film z wypożyczalni obejrzałem na szybkim podglądzie :taktak: Film 1,5 godziny w 10 minut :D
|
Cytat:
|
to mzoe nagrywarke wywale na smietnik i pede nagrywal na cdr ? nie dolujcie juz mnie :) mam 50 innych plyt nagranych pol roku temu których PI dochodzi do 200 a PIF do ponad 20 i chodza wszedzie nawet w stacjonarce cyberhome za 130zł.
zaraz wypale x6 |
Z tego co zuważyłem to płytki lepiej sa czytane przez mniej markowe odtwarzacze dvd :taktak:
|
Cytat:
Cytat:
|
A jaki odtwarzacz dvd byś polecił ale taki do 500zł. Wymień jakieś 3 :taktak:
|
Cytat:
|
Cytat:
http://forum.cdrinfo.pl/showthread.p...page=211&pp=15 platinum palone 8x na VS0A przez mnie i przez bartka15 |
O legion zauważyłeś, że mam zmieniony nick :)
|
Cytat:
|
platinium x8 palony x6
http://www.gral.pl/~piter/komputer/dvd/platx6cg2b.JPG |
Cytat:
|
nie chce ku.. w koncu dobry bios bo mnie juz to leczy!!! i wy mnie dolujecie jeszcze bardziej jak znalazłem normalny bios w koncu.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Bo grzeszysz || Jest taki chipset nForce2, a płyt jest od zatrzęsienia: Abit, Epox, Soltek, ect., ect. ... Uważam, że jest to bardzo dobry chipset, jak nie najlepszy do tej pory dla AMD Myślę, że użytkownicy tegoż hardware'u mnie poprą :taktak: Lecz nie jest to właściwy temat na tego typu rozważania Odeślę tylko do forum.tweak.pl - sprawdź, czy prawdą jest to co mówisz :czytaj: |
Cytat:
|
Cytat:
Więc ten wykres to trochę idealistyczny zbytnio jest :> |
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
Z tego co wiem to bardzo wiele osob go poleca i do tego Divx czyta. I nie ma problemow z czcionka polska do divx, oprogramowanie mozna sciagnac bez problemu. Tez jest stacjonarka Red Star za cene 250zl okolo bo nie wiem dokladnie. Pewnie nie slyszales o tej firmie bo glownie w niemczech tylko sie z tym spotykalem. Jest to OEM JVC. Podobno nawet divx czyta ale cos nie chce mi sie wiezyc (kumpel sie niebardzo zna i mowi ze mu czytalo, pewnie byl to zwykly mpeg) Co do odtwarzaczy sony to echh nie wiem jak teraz ale wszystkich co znam i mieli wieze z sony to dosc szybko im laser padal (mi zreszta tez padl). Ludzie to zdecydujcie sie czy Kprobe sprawdza jakosc zapisu czy odczytu. Jakby niepatrzec to przy zabrudzonym czytniku bledy beda straszne a jakosc moze byc bardzo dobra. Pewnie stad niektorzy maja takie wyniki na TDK jak Slawekj a inni w granicach Pi 30-40 Dla mnie najlepszym testem jakosci plyty to jest sprawdzian na stacjonarce u kumpla (tak wybrednego czytnika to niewidzialem nigdy. Wszystkie plytki TDK, Verbatimy i platinumy sie ciely mocno a esperanzy mniej ale i tak sie ciely. Wypalalem z minimalna predkoscia na 401@811. Co do wieszania sie AMD to bylo spowodowane to chipsetem (Via KT133X) ktory byl wadliwy i pozniej jakos tak wszyscy mowili. Mam trzy kompy w domu dwa na intelu i jeden na AMD. Jeden na intelu chodzi dobrze drugi czasami potrafi sie zwiesic (pewnie jakies plyty glowne syfiate) na AMD ja pracuje i sie nie wiesza. |
Cytat:
|
Ale i tak jeszcze do jakosci nagrania kazdej plyty ma tez duzo program do ich wypalnia
i to moze byc tez istotny element skladajcy sie na plyte oraz jej jakosc a nawet kulture pracy w poszczegolnych urzadzeniach |
Cytat:
Nie omieszkam odbić i w druga stronę :piwko2: |
Cytat:
|
Cytat:
http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=39615 |
Cytat:
|
Cytat:
racja o tym zapomnialem, przepraszam, ale czy do momentu tego chipstetu nie bylo nic ciekawego na rynku, kazdy mial jakies spore wady, kumpel mial jakegos via nie wiem jaki byl i komp mu zwiasa zaliczal co chwla, najsmiesznej bylo jak nagrywal dvd 4x, 99% i .... reset a plytka w koszu, nie bede moze go cytowal, i tu nie wiem jak mogelm zapomniec sam mu doradzielm zeby go kupil (nforce2 na abicie) bo wszyscy chwala i procka nie bedzie musieal zmieniac |
Cytat:
|
A co powiecie o tym Panasonicu:
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=30848327 bo cena mi odpowiada :) |
Cytat:
|
No dobrze Sony super też tak sądzę, ale co z DL uruchomić się uruchomi ale co z druga warstwą??? Niektóre czytaja tylko 1 warstwę :|
|
Cytat:
|
To muszę pogadać z tatą abyśmy kupili Soniaka. Thomsona DTH220E właśnie wystawiam na allegro :)
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
duzo jest modeli ktore maj z nimi problemy sony jest bardzo czule ja polecam tani sprzecjor a czyta wszystko co popadnie MANTA |
Legion teraz to już nie wiem co kupić :ysz: Mój Thomson miał problemy z każdą płytką nawet oryginalną i TDK DVD+R więc jest już na allegro. A nie chcę kupić czegoś podobnego :nie:
|
Cytat:
|
Najzabawniejsze jest to ze jak bylem w sklepie to najtaszne stacjonarki najlepiej czytaly. Jeden to nawet odpalil +R ktorych nieodpala, gosciu sam sprawdzal i tez mu niedzialalo a przy bitsettingu smigalo:)
Jeden kumpel ostatnio wygral jakies stacjonarne DVD najtansze jakie bylo i wszystko czyta. Dzis chyba jeszcze sprawdze czy ta DL ktora nagralem bedzie czytac |
Nie kompa znosić mi się nie chce :nie: :)
Mój wuja ma jakieś tanie dvd i czyta mu wszystko co umnie się zacina. Może jednak ta MANTA jak mówi Legion. |
Cytat:
ale wiesz jak sam nie sprawdzisz to nigdy niemasz pewnosci moj kolega mam mante i nie ma z nia problemow ale jak wiesz to roznie bywa ale sony mozesz sobie kupic bo ja mam DVP-S336 starszy model ale jest ok plusy same i przerobione na dvd-rom czyta miodzio ale z gorszymi nosnikami ma problemy oraz minusami |
mam kumpla co w wypozyczalni pracuje i ludzie przychodza z pretensjami ze im film sie tnie lub nie chce chodzic bo plyta jest troche porysowana a maja dobre sprzety SONY, PANASONIC, i inne a on wsadza do MANTY i wszystko pieknie chodzi. ludzie mowil mi ze pluja sobie w twaz ze takie drogie kupili a na takim tanim chodzi pieknie :D
|
Cytat:
|
Czyli lepiej kupić coś taniego np. MANTA, Yakumo...
|
Cytat:
|
Legion mówisz o tej mancie http://www.hawk.com.pl/catalog/produ...roducts_id=251
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Tylko, że ta Manta chyba nie ma Dvix? W tej cenie z dvix to chyba bedzie tylko to http://www.allegro.pl/show_item.php?item=30745829
|
Cytat:
|
Cytat:
http://www.divx.howto.pl/modules.php...rticle&sid=660 |
jedyny plus tej manty to to ze ma wyjscie VGA a tak to bym jej nie kupil, celowal bym bardzie w kierunku jakiegos Pionka, 444, kumpl ma i czyta doslownie wszystko co mu wpadnie, na allegro czasami sie trafiaja w cenie kolo 500zł, mozna jeszcze nowy czase mznalesc w jakims sklepie w cenie 1500-2000zł jest to juz model starszy ma 2-3lata
Zanjomy w wypozyczalni ma Yamache model z prze 5 lat chyba który nie czyta nawed CD-R a DVD +r/-R radzi sobie jak zloto. Yamaha dobry sprzet, acz kolwiek kolega kupil model chyba 830 za prawie 2.500zł a w srodku siedzi panasonic ale i tak czyta wszystko :) |
Chyba jednak ta MANTA :) Jak ją gdzieś zobaczę w Koninie to idę z płytkami potestować :taktak:
|
one sa w kazdym markecie ale najpewniej w kazdym TESCO
|
slawek a powiedz co myslisz o tym wykresie, stacjonarka powinna sobie proadzic ? platx8 palone x8
http://www.gral.pl/~piter/komputer/dvd/11111.JPG |
Tyle, że umnie jest tylko Kaufland, Hypernova, MiniMal, 3x InterMarche. Może w Avansie będzie albo w Marsie.
|
dlamnie bombowy - koszalin.
plyta moze sie czytac lub nie |
ok no to dla swiecie wierzacych w kprobe mam zla wiadomosc mozecie sobie ten prog o kant pupy rozbic, wziolem ta plytke (wykres u góry) i poszedłem do EuroRTVAGD i przetestowalem na 14 odtwarzaczach i na wszystkich bez problemu sie czytala.
|
czytac a czytac to dwie rozne rzeczy trzebaby obejrzec caly film z tej plyty i zobaczyc czy sie nie tnie. a zobacz ta plyte za jakies 2-4 miesiace. :D
a skoro sam przetestowales to po co zadajesz takie pytanie i potem za 2 minuty sie chwalisz ze juz ja sprawdziles w euro na 14 i chodzi. |
przelecialem cala plyte bo najwiecej jest bledów po koniec i nic sie nei ciela, jeszcze zamieszcze wykres plyty msonic dvd-r nagrywanej pol roku temu i byla tez bez problemowo czytana (jeden naped wogule nie widzial).
|
Cytat:
Dla PO (Parity Outer), suma błędów nie powinna przekraczać wartości 4. Pojedyncze wysokie "szpilki" dla PO można ignorować". Także z Twoją płytką to jak w loterii. Dzisiaj będzie czytana ale pytanie jak długo? |
Żeby powiedzieć, że płyta się nie tnie trzeba film obejrzeć od początku do końca bez żadnego przewijania :taktak:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
A tak przy okazji to trzepneliscie kolejne 2-3 strony nie na temat (tym razem przynajmniej byla jakas dyskusja, no ale niestety nie miala nic wspolnego z Biosami do 812/832) .
Polecam kontynuacje juz istniejacych tematow o odtwarzaczach lub stworzenie nowego w przypadku nie znalezienia podobnego. Dyskusja o Kprobie tez juz byla. Dalsza dyskusja jest jalowa i nic nie wnosi dopoki nie pojawia sie nowe fakty. Kazdy ma swoje zdanie na ten temat i jest ono przynajmniej narazie niezmienialne. |
Cytat:
Nie mówiąc już o zaje..fajnym dźwięku SoundStorm, a i płytki MSI są najlepsze :D |
Cytat:
Może to dlatego - że na Epoxach nie ma pełnej wersji SS :smutny: Ale niektórzy powyrzucali SBAudigy - bo jakość SS bardziej im odpowieda :taktak: |
Cytat:
|
Cytat:
mialem SB 128, do tego podlaczony moj prywatnie zlozony zestaw glosnikow i wzmacniaczy, sub 300W(TDA7294), przednie2x100W(TDA7294)tył 2X70W(TDA2052) centralny 120W(TDA2052mostek). podlaczam audigy i przezywam szok. kurcze ten dzwięk jst cudowny do tego wlaczylem shreka na dvd wypalonego 2miesiace temu na litonku :) , i nic ciekawego, wladca piescieni cudo naprwade, prawie ze sie podniecilem, nie zaluje wydanai kasy Pamietacie mojego hawka dvd-r, zmienilem bios na VS0A i nie widzi go, na wszystkich starszych i nowszych jest na VS0A nie ma. nie rozumiem tego najlepiej mi pali VS0A, a nie czyta Hawka, mam dylemat na ktorym biosie pozostac |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Z SB128 na Audigy2 kX :O Ten szok może go zabić !!! :> |
Cytat:
|
Cytat:
A lordzik pewnie true 5.1 :peace: :serdusz: |
Hawk 4x DVD-R z TESCO :P
http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...id=10744&stc=1 |
Cytat:
Takze nigdy wiecej !! |
Cytat:
Poza tym był tylko specjalnie kupiony i nagrany, żeby sprawdzić jak Toshiba SD-M1912 sobie z DVD-R radzi. Właśnie otwarłem drugiego - ma piękną ryskę przez środek - chyba nie ma sensu go nawet nagrywać :ysz: |
Cytat:
|
Powołując się na fachową wiedzę uzytkowników tego forum mam pytanie o maksymalne dopuszczalne wartości PI i PIF w programie NERO CD-DVD Speed / Test Jakości dysku.
Nie mogę znaleźć tych informacji w necie, być może są one takie same jak w KProbe. :nie: http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...id=10746&stc=1 Jak oceniacie jakość nagrania płyty Verbatim DVD+RW przez LiteON 812S@832S-VS0A. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:52. |