![]() |
heh jakbym ja dorwał taką płytkę (za rozsądną kasę) to bardzo chętnie bym potestował na zmodowanym 1213s
|
Cytat:
|
Teraz czytalem artykul na temat nagrywania DL i sie dowiedzialem ze sa dwie metody nagrywania - PT i OT.
Technologia OT nagrywa tak ze najpierw jedzie od srodka do brzegu a na drugiej warstwie z brzegu do srodka (po co to pisze?? zaraz dojde do sedna) Na testach odczytu widac ze wlasnie ta technologia jest stosowana do zapisu DL i zastanawia mnie to : "W przypadku OT niewygodny jest fakt że na warstwie L0 musi być conajmniej tyle samo danych co na warstwie drugiej L1 - aby uniknąć repozycjonowania lasera w kierunku brzegu płyty podczas zmiany warstwy. " I teraz pytanie wrzucajac np 12 divx na taka plyte ktore zajma np 6GB danych to czy automatycznie sie wszystko podzieli tak ze na kazda warstwe bedzie po 3gb i bedzie wszystko odczytywalne? Albo majac nagrany jeden plik 6gb bedzie mozna go calego odczytac czy przy zmianie warstwy musi byc koniec pliku. Pytam dlatego ze w komentarzach gdzie znalazlem ten artykul (cdrinfo.pl) bardzo zle sie na temat OT wypowiadali Tak sie wlasnie zastanawiam czy by plytki DL wlasnie nie nagrac z danymi. Nikt jeszcze tego nierobil, wszczyscy filmy nagrywali.. CO wy na to??? |
Spróbujemy i tego nowego.
|
Ilość załączników: 1
Cytat:
a tak pozatym pojawil sie juz VSC4(VSC4 - patched for quality +R 6x and 8x burns (Experimental)o jakis nowy twor na codecguye http://codeguys.rpc1.org/firmwares.html http://codeguys.rpc1.org/firmwares/8....patched-q.rar widze ze chlopcy pracuja :) ta to jest jakas poprawiona wersia VS0B prawdopodobnie ^_^ tak wyglada odrazu po wrzuceniu do omni |
Cytat:
aż dziw że średnie PIFy nie takie złe :help: |
Benq DVD-r x2 burn x2 bios VS08
|
BenQ z MM 50szt wałek 29,90 PLN burn x16 832VS08
|
Nic straconego jest jeszcze 30 szt. A właśnie wgrywam VS08.
Wypalę i zapodam testy. :piwo: |
Cytat:
Po przetestowaniu biosów Teaca, Sony i Litka :O Okazuje się, że najlepiej palą te od Litka :taktak: Wybierałbym między VS04, VS08 i VS0A Z tych wszystkich naprawdę radziłbym spróbować jeszcze zapomnianego VS04 :mruga: Naprawdę potrafi pokazać pazurki :> |
Cytat:
:piwo: |
Cytat:
|
Cytat:
|
Już się pozbyłem 70 szt. :jupi2: :piwo:
|
Cytat:
|
wiec jednak ladna tapeta na scianie bedzie :)
|
Te płyty to porażka :bicz:
|
Cytat:
Zycze Ci sukcesow na 10 wyszystke kosz na 10 ze zmienna strategia zapisu 1 moze byc ale jak dlugo a 20 jeszcze mam nawet ich nie dotykam czekaja na lepesze czasy POzdrawiam |
:piwo: no to razem
zamiesc wykresy tych plytek tapetowych :) jak juz nagrasz na vs0a :) |
Ok. już hula masz u mnie browca :piwo:
Zobaczymy co z tymi Benq na VS0A bo zrobiłem spooory zapas :spoko: |
Cytat:
|
Właśnie zmodowałem 812 na 832 biosem VS0A do testów ,ale czy da się jakoś wyłączyć mrugającą na pomarańczowo diodę ?
|
Cytat:
|
Bios 812@832
Usiłowałem wgrać Do Teac-a DV-w58G zmodyfikowany bios LiteON 832 i DVDinfo Pro pokazywał, że wszystko jest ok zgodnie z zamierzeniami ale czytnik przestał wogóle widzieć płyty. Na dodatek nieopatrznie w napędzie zostawiłem płytę przy flashowaniu z powrotem do TEAC-a. Od tego momentu nagrywarka jest zupełnie zimna. Czy jest szansa na naprawę?
|
Bo tanie ^_^
|
Cytat:
|
Druga z paczki palona x2
|
Cytat:
|
W MM w Czeladzi.
|
tapetka jakich malo ze swieca w reku trzebaby bylo szukac takiej drugiej :)
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
BENQ DVD-R x2 palona x2 z wyprzedaży w MM po 0,99zł.
|
Cytat:
|
|
Ilość załączników: 2
I dla przypomnienia ten sam Mint na VS04 i VS08
|
Cytat:
Mint x4 DVD-R burn x4 832VS0A |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
a jakiego bys chcial jeszcze ?? |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Sprawdzalem ta Traxdate DL na litku 812@832 z biosem VS08 i VS0A i w ogole jej nie widzial. Tak jakby plytka byla spalona (tak jak koles z allegro twierdzil). Wsadzilem u siebie do Nec i ja widzi tak jak powinien. Odczyt z Smartburna dosc dziwny :D
Drive Type = DVD DUAL Disc Type = DVD+R DL Nominal Capacity = 4.38GB Manufacturer Maybe = Unknown SMART-BURN Speed Limit = 96913.2X (Write) Zreszta zawsze jakos dziwnie mi smartburn pokazuje (zwykle plytki ze maja 7.86gb) Odczyt z nerona jest w normie. Nero CD/DVD speed takze pokazuje prawidlowo. Jak bede miec co nagrac to nagram i zrobie test na Litku 812@832 Z tego co wiem to plytka jest z fabryki Riteka, kodu nie pamietam ale wiem ze w biosie VS0A juz byl. Z tego co czytalem na cdfreaks to mowia ze jest to bardzo dobry i tani nosnik |
Cytat:
@Legion moze kupil dobra partie plytek i dlatego tak mu pali - sam jestem pod wrazeniem poprostu trzeba szukac dobrych plyt. a tak na marginesie dla ludzi co uwazaja liteona za slaba nagrywarke niech zobacza jego wykres i pokaza lepszy. |
Cytat:
Zycie pokaze kwestia plyt i temperatury:) |
Cytat:
|
Cytat:
sam szok przezylem teraz mnie wodom polewaja :O:) a tak pozatym to zdrowie :piwo: |
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
Mint x4 DVD-R burn x4 832VS04
|
Cytat:
|
Kolejna ciekawostka
Mint x4 DVD-R burn x4 832VS08 |
jednak cos mi kprobe walnol i po restarcie kompa oraz 2 sprawdzeniach :O
verb ten sam co wczesniej chyba plyta mojego zycja :D |
Cytat:
|
Czas na jakiś dobry wykres z mojej 832 :taktak:
Hawk x4 DVD-R burn x4 832VS08 |
Cytat:
|
Cytat:
|
kolejny verb4X palony 4X :)
|
zmien na + jak mozesz
|
Takich szpilek w tej ilości to jeszcze nie miałam. Ogólnie zawsze mam gorsze wykresy od Was ale to chyba dlatego, że 99% moich płytek to minusy.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Verb4x (+) palony 4x na Vs0a jest cytuje "piknie" i teraz co powiecie plytka z tego samego 25 packa (2,50) wczesniejsz plyty poraszka wina Vs0B |
Verbatimek dvd+r x4 palony x4 bios VS0A jest piknie :D :jupi:
|
Kto mi szpilek nawkładał? :blee:
|
Lite on leci na serwis mam nadzieje ze go przyjma, bo jakies spiecie w nim mialem z tej calej zabawy z biosem i jest juz definitywnie ****any
|
Cytat:
http://seba.wsm.wielun.pl/ratowanie.htm |
LiteOn
Nie nuweczke jutro wam powiem gdzie jak kupie!!Zresztą jak chcesz to możesz wierzyć albo nie ja nie miał bym po co kłamać.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
I drugi test SONY -RW
|
Cytat:
TDK+RW |
Ludzie pomozcie, cos mnie skusilo zeby overclokowac mojego Liteona 812s na 832 i po wgywaniu biosa programem mtkflash w dosie(uzylem komendy mtkflash 3 w /b /m *.bin moj liteon zakonczyl zywot, nie wykrywa go w biosie, probowalem go ratowac odlanczajac tasme ale nic nie pomaga. Z gory dzieki za odpowiedz!!! :'(
|
Cytat:
|
Ilość załączników: 3
Sorry. Tset który zamieściłem ( ten VS08) to nie był ten który chciałm zamieścić. Poprostu rano sie spieszłem i dlatego tak wyszło. jeszcze raz zamieszczam test płyty Verbatim DVD+R 4X nagranej z prędkością 4X, oczywiście na VS08..
Zdaje mi się że chyba najlepiej nagrywa u mnie płyty na VS08, ale nie wiem do końca. I jak zawsze wcześniejsze testy tej samej płyty tylko nagranych na VS0A i VS0B. |
Cytat:
|
Gdzie ty widziałeś 812S za 199zł :O Chyba używaną :taktak:
|
LiteOn SOHW-812S
Do wyboru mam tylko BOX ale za 199zł nie mam co narzekać.
|
Cytat:
|
Cytat:
bios 812s US0Q 48/11 (PI/PIF),bios VS0A 54/24 to te chyba dobre nie sa :mruga: |
Cytat:
|
Może ktoś wie jaki bios najlepsiejszy jest do płytek +RW? Kupiłem płytke Emteca i mnie przerazily testy :D Zrobiłem juz 4 testy biosów i ciągle szukam lepszego, bo przy najlepszym biosie srednie PI 10.4 i PIF 4.2 to chyba nie zbyt ładne parametry.
|
Cytat:
:jupi: |
Cytat:
po 451@832 wszystko jest mozliwe :] |
Panowie wlasnie dostalem ta Traxdate DL co byla na allegro. Czekam tylko jeszcze na procka i bede wypalac na NEC 2500A. Niestety musze czekac na procka bo sprzet pentium II 400 to troszke malo :D. Caly czas sie zastanawiam co nagrac na ta plytke.
Poniedzialek badz wtorek to bedzie realna data testu. BTW ma ktos kopie zapasowa koncertu Rammstein ale w wersji 8,5gb :) |
Cytat:
|
Cytat:
to by byla juz jazda :) |
to moze kiedys sie doczekamy 812/832@1633 :]
|
Cytat:
Cytat:
nie ma co tu oceniac (strasznie nie czytelne wykresy jak dla mnie:) ) :taktak: |
LiteOn SOHW-812S
Acha dzięki ale nie wiem czy w sklepie zgodzą się mi rozpakowac przed kupnem. :|
|
Na napędzie jest taka etykieta i tam jest podana data produkcji :taktak:
|
LiteOn SOHW-812S
Witam jestem tutaj nowy (pozdro for ALL) i mam następujące pytanie :
Mam zamiar jutro zakupić LiteOn'a SOHW-812S tylko mam takie pytanie wie ktoś jak sprawdzić z którego miesiąca pochodzi elektronika tego użądzenia przed zakupem bo widze ze od kwietnia 2004 wychodzi chyba najlepszy model który da się zrobić na LiteOn SOHW-832S?? |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:49. |