![]() |
Cytat:
|
Cytat:
|
Jest nowe omni 1.3.14 :)
|
Cytat:
|
Cytat:
Poczekajcie do końca października lub początku listopada :D :taktak: |
Cytat:
Cytat:
|
Panowie mozecie byc spokojni..nowy probe...nowy wynik ofkoz gorszy. Nie wiedzialem, ze wersja progsa ma takie naczenie :ysz: Na plytce jest dokladnie 3.11 GB, az tak malo to nie jet ale w poniedzialek postaram si ezakupic wiecej tych plytek i ponagrywac...zobaczymy jak wyjdzie.
http://oczo.murka.net/kprobe/DVD+R V...m_burn8x.2.PNG |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
ok zassam i jeszcze raz zrobie...tak czy siak do tej pory chyba plytk aktora mi osobiscie sie najlepiej wypalila!
|
Cytat:
|
Panowe zadko tu postuje...w sumie to tylko czytam wasze madrosci jednak dzis wypalilem kolejna plytke...zapuscilem proba i spadlem z krzesla...czy to wogole mozliwe. Luknijcie na wykres! :wow: Verbatim DVD+R Digital Movie palony x8 na biosie VS0B.
http://oczo.murka.net/kprobe/DVD+R Verbatim_burn8x.PNG |
Cytat:
jak bedzie taki modelik to niech mi sie pojawi w hurtowni to bede pierwszy w kolejce na wymiane swojego palnika :) |
Turboni ale wyjdzie też 1673S:
Zapis: 16x DVD+-R 8x DVD+RW 6X DVD-RW 4x DL 48x CD-R 24x CD-RW Odczyt: DVD - 16x CD - 48x Już na to czekam :) |
Cytat:
Ale nikt jeszcze nie próbował flashować, więc nie jest powiedziane, że się nie da. Np. 451S też jest na innym chipe niż 832S a działa :D |
no iestety nie bedzie instrukcji inny chip sterujacy :(
|
no to teraz drodzy specjaliści czekam spokojnie na instrukcje przeróbki 812@832@1653 :D
|
juz wiem ale jeszcze to nie to co chce od litka ma palic -r x16 a reszta taka jak teraz jest w 1653. :spoko:
|
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Muszę go mieć :ja_chce: |
Cytat:
Ale w tym układzie to Ricoh MP5308D bije Neca na głowę :taktak: Nie mówiąc już o AOpen DRW-8800 :D |
Cytat:
A jeszcze lepszy Pacific Digital U-30201. :) |
Cytat:
|
Cytat:
W końcu 832 > 812 Dwadzieścia punktów różnicy !!! :taktak: :mruga: |
Cytat:
po testuj sobie tez inne z tych co zamiescilem:) biosow "ze wszystkim" nie jest najlepsza opcja dla palnika ale wybor jak zawsze nalezy do uzytkownikow:) |
Cytat:
Bo podobno 832 sobie radzi :D |
Witka.W temacie zmiany biosu jestem totalnym lamerem.Jednak przygotowany przez @legiona bios "ze wszystkim" wgrałem bez najmniejszego problemu.:cool: DZIĘKI za tak fachowe przygotowanie opisu i biosu.Chociaż przebrnięcie przez 255 stron dyskusji troszke mi zajęło :D:pisze:
Pytanie jednak dotyczy nie jakości wypalania czy odczytu płyt tylko safe diska.W 812s jest napisane że nie radzi sobie z safe diskiem powyżej 2,5(inaczej jest w samym teście a inaczej w zestawieniu nagrywarek !!) 832 ponoć radzi sobie świetnie.Jak jest po zmianie 812@832 ?? |
Cytat:
tak odczyt ma lepszy ale co palenia do dvd +r 8X to CG3B jest lepszy przynajmniej dla mnie POzdrawiam |
Cytat:
|
Cytat:
nie w tym rzecz jest to ta sama plyta palona na CG3B osobiscie uwazam za CG3B jest minimalnie lepszy od VS0B |
no to na Vs0B o wiele lepiej:) ale totale podobne:)
|
Ilość załączników: 1
Cytat:
i ta sam plytka palona na CG3B i sprawdzona na biosie VS0B |
Takie male co nieco na temat kprobe
dvd+r Tdk CMC palona 4x na CG3B |
Cytat:
|
i w cdspeed
|
widze ze male zmiany @bartek15 :D
plyta jak zawsze :) verba4x za 2zl:D palona 4x na cloneDVD2 |
Litka zostawiam. A Plextor pod koniec miesiąca. To tylko układ. :spoko:
|
no bo zmieniasz palniki jak rekawiczki :)
|
Cytat:
Nie ma to jak prać pieniądze mafii 8 ) Oj slawekj slawekj! Zobaczysz, że w końcu ktoś się połapie :bicz: |
Plextor PX-716A już zamówiony. Będą testy i porównania. :) :piwo:
|
Cytat:
Powiem szczerze, że już u kogoś go widziałem :taktak: Nawet nie wiem czy nie na tym forum :idea: || |
to zalezy :D
:piwo: |
Cytat:
|
Cytat:
:D |
fajny awatorek :spoko:
zrobiles sobie czy zassales ?? |
Wiem o co biega :> No to może ja też cenę podniosę :)
|
Cytat:
wtajemniczeni wiedza o co biega :) |
Nie nic :nie: Znalazłem Cię w aukcji memo :)
|
Cytat:
oczywiscie ze ja a co ??? |
Turboni czy to Ty? http://www.allegro.pl/show_user.php?uid=466648 :)
|
Testował ktoś nowy bios GC3B od Sonego 700A? Jest na stronce codeguys :D
|
Nie ma za co :piwo:
|
THX :piwo:
|
Czy ten jest OK? No lepszy to już chyba być nie może :D
|
Czyli ten jest OK ? Verbatim +R x4.
|
Cytat:
|
Ilość załączników: 2
A więc który wykres lepszy,obie płytki to Platinum +R x8 palone x4 na CloneDVD ?
|
Cytat:
W omni najlepiej aplly recommended media tweaks i auto bitsetting :taktak: Ja mam fabryczny 832S i umnie lepiej pali na VS0B niż na VS0A :taktak: |
Gdzie można znaleść oryginalny bios VS0B i najnowszego Omnipatchera? Jakie opcje najelepiej zaznaczyć w omni, żeby wszystko ładnie chodziło na 812@832 (czytałem gdzieś, że najlepiej wszystkie).
No i kluczowe pytanko.. Czy opłaca się zmieniać z VS0A na VS0B ? :-) |
Cytat:
ale raczej mnie kreci PIF i jego total:D |
Czy lepiej mieć mniejsze PI ,czy mniej PIF w totalu ? Bo na VS0B mam większe PIF w totalu ,a VS0A daje mniejsze w totalu ale wyższe w PI.
|
a teraz verba 4x nagrana 8x za 2 zl na clonedvd2
|
W końcu się zebrałem i zrobiłem swoj 1 wykresik :P, płyta to Platinum DVD+R x8 nagrywana x8. Jak oceniacie??
http://www.zaginionyswiat.webd.pl/platinum8x.JPG |
Cytat:
tak cos mnie natchnelo do sprawdzenia plytki, bo u mnie w stacjonarce Ronin 908 i tak wszystko smiga :haha: i :piwo: dla kolegi legiona |
ladnie kolego :piwo:
|
a oto moje wyniki (veratim 4x z cake'a) z biosu CG3B nagrywarka 451@832 (wlaczone strategie zapisu, zwiekszona predkosc odczytu, autobisetting -?!?!? - bo nie pamietam co wrzucilem :D)
Date : 2004-10-04 18:06:11 Model : 1-0-0-0 LITE-ON DVDRW SOHW-832S CG3B Disc : DVD+R , MCC002 [Mitsubishi Chemical Corporation] Speed : 4x ECC blocks sum (PI/PIF) : 8/1 Scanned range : 0 - 2122866 Sampling count : 121796 Errors : 0 PI Max : 10 PI Average : 1,84 PI Total : 28553 PIF Max : 2 PIF Average : 0,03 PIF Total : 429 |
Jest nowy omni !!
|
paczka poczta polska - priorytet 10 plytek na szpulce wynosi 6 zeta :D
wiem bo sprawdzalem :D |
hmmm... a wysylkowo moze jakos da rade?
|
Cytat:
|
Cytat:
Jak nazbieram tak ze sto płytek do wypalenia To przyjadę :taktak: Na maraton :D |
no dlatego zapraszam cie do siebie :) na palenie :D
|
Fajnie macie :smutny:
|
Cytat:
Dobrze ze ja sie choc na 3 miejsce lapie po 2.60 pln :piwo: |
ja verby kupuje po 2,5 ale legion mnie przebija z cena narazie :D
|
Cytat:
:D |
K-probe
Witam
Gdzie znajde K-Probe po polsku??? Pozdrawiam |
Cytat:
|
Cytat:
Facet, namiary dawaj skąd mozna dostć tak tanio takie płytki!!! Najlepiej jakiś adres email, żeby można to było wysyłkowo załątwić. |
Cytat:
To skandal!!! :wsciekly: |
Cytat:
------------------------------------------- verba4x wypalona 4x dzisaj kupiona z packu po 10 za dwa 2zl :wow: |
Cytat:
|
zawsze lepiej niz pod gorke :D
|
Cytat:
|
Cytat:
|
moge ci pokazac taki ladny :> minus na verbnie bo wyglada jak espa.
|
Cytat:
Jak dla mnie to prawdziwy MINUS :D Verbatim x4 DVD-R revision 1.0 burn x4 832VS0B(Liteon) |
verbatim dvd-r nie jest zapomnianym nosnikiem ale powiem szczeze kupilem je z fabryki w indi i nie sa to takie piekne wykresy jak na plytka z taiwanu
|
Cytat:
|
Ilość załączników: 3
Cytat:
|
Bardzo ładny wykres jak na DVD-R ale ja na Bulkpaq DVD-R 4x mam lepsze wyniki :D
|
Tak dla oka juz troche zaponmniane nosniki DVD-R ale i calkiem slusznie
Verbatim DVD-R 4x 2.60 pln bios CG3B PALONA 4x |
Cytat:
nie jestem u party ale z athlonem przyznaje ci racje :spoko: o ortografie to sie nie martwie - wszystkich tak lapiesz, ze ktos popelnil blad (moze siedzisz ze slownikiem i sprawdzasz :>) |
Ilość załączników: 3
Cytat:
|
Cytat:
Potwierdzam, w WinRar'ze rzeczywiście trzeba dwa razy wypakowywać. |
Cytat:
I czasami nie sposób jest wiedzieć o wszystkim Dlatego dobrze, że są takie fora :taktak: Dzięki temu dowiedzieliśmy się na przykład Że jest coś takiego jak Athlon XP-M 2400+ Barton :D |
Cytat:
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:31. |