![]() |
Cytat:
|
Cytat:
Też już by ci zbrzydło :\ Gadanie wciąż na ten sam temat :D BTW CMC to właśnie coś jak Malezja ^_^ |
Cytat:
|
Cytat:
P.S. W Komputroniku TDK DVD+R 4x box są po 3,59zł :D |
Cytat:
Cytat:
P.S ale wazne ze sie udalo :) Cytat:
|
Bo te biosy od legiona mają wirusy w sobie || :)
P.S. Wykresy ładne. TDK od CMC są dobre ale nie aż tak jak Ricoh :taktak: |
A pro pos biosika od legiona. Miałem niezłą jazdę, bo bo wgranie go i restarcie nie chciała mi winda się odpalić - cały czas otrzymywałem niebieski ekran że coś tam CDR4...dll coś tam błąd wywołała :P
A na dodatek nie mogłem znaleźć oryginalnego BIOSU żeby przywrócić MTKFlashem. Ale w końcu na upartego wystartowałem z odłączonymi urządzeniami ZDROM i na gorąco robiłem flash :D:D:D |
I znowu zmieniacie temat dyskusji
Należy się Wam wszystkim :bicz: BTW: Co powiecie na ten wykresik? Kupiłem ostatnio na próbę 5 sztuk TDK DVD+R ze szpindla po 3,5pln. W kodzie proucenta pisze CMC Magnetics Corporation. Co to takiego? http://www.citysat.com.pl/~omen/Kprobe/TDK%20DVD+R1.PNG |
malezja piekny kraj i nie daleko do vietnamu ;)
|
ta firme z malezji znam i to dobrze :D
2400+ mobile i barton ale smieszny jest ten procek 512 caschu i fsb 266:) |
Cytat:
Tomaszu! :D Prosto z Malezji :ja_chce: Tylko nie mów, że tę firmę też znasz :mruga: |
no moze ale jak nie zobacze na wlasne oczy to nie uwierze :>
a ten pierwszy link co podales to znam ta firme i wlasciciela - niezly przekret :D |
|
no moze - nasi wschodni sasiedzi kiedys lubili slabsze amd rasowac i numery im zmieniac a potem na rynek - allegro :>
|
Cytat:
|
no i w dodatku mobilnymi z chlodzeniem wodnym (z sila wodospadu). :)
|
Cytat:
|
Cytat:
|
ach ci zazdrosni :D
|
Ilość załączników: 1
Ach! Ci zakochani .... ||
|
no pewnie :piwo: bardzo chetnie
|
Cytat:
|
verba4x nagran 4x na winoncd 6 (kprobe po polsku:D ja @Bartek15)
|
A to by się zgadzało :D Idę spać. Dobranoc all
|
Cytat:
|
Też tak myslę, ze czas za zmianę :piwo: Więc chyba jednak 1633S@F16 się szukuje :D Tylko co powiedziec w serwisie???
|
Cytat:
|
Ogólnie rózne rzeczy tak pali. Nagrywałem film na Bulkpaq DVD-R i w tym samym miejscu ok. 3500 błedów. Sims 2 na Platinum DVD+R tez 3500 błedów, czyli cos jest z nagrywara nie tak :smutny:
|
Cytat:
|
Ale na płytach różnych marek ten sam efekt? W tym samym miejscu?
|
Cytat:
Wielokrotnie mam po nagraniu takie przypadki. To wina nośników. Ale tego nie można reklamować a szkoda. Wyrzucam do kosza. |
Nagrana była gra Sims 2 w wersji DVD :D Była już spakowana w iso.
|
Cytat:
|
Tylko, że mam tak na każdej płycie. Ostatnio nagrywałem na Bulkpaq DVD-R i mniej więcej w tym samym miejscu jest tyle samo błędów, ale tylko PIF. Na TDK, Verbatimie zawsze wychodzi coś ok. 3500 błędow PIF :|
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Platinum DVD+R 8x palona 8x @ MCC 003 (tak na próbę)
W omni zaznaczone: aplly recommended media tweaks, odczyt 8x auto bitsetting Nagrane jak zwykle CloneDVD2 :) P.S. Cos duże PIF jest w jednym miejscu :| |
Cytat:
|
czyli tak jak z bartonem 2400+ :)
|
no moze kolega @hafla recznie to wypakowije :D ja juz mu to pisalem ale spiera sie nadal:)
|
Cytat:
sam zassalem bo ten bios w pliku bin (jest od mojego palnika) rozpakowalem JEDEN raz i wgralem ltnflashem i wgral sie bez problemu. moze nie biez sie za rzeczy ktore przewyzszaja twoje umiejetnosci :> |
Cytat:
|
jak chcesz sobie ponabijac postow to idz do dzialu offtopic tam mozesz sobie rozne (takie) bajki pisac
no niestety ja nie robie zamieszania tylko ty robisz je. pierw piszesz swoje opinie i bredzisz bzdury a potem jeszcze twardo upierasz sie ze masz racje jakby ci zalezalo to od razu bys zamiescil fotke ale z aparatu przez ciebie wykonanego wiesz ja tez moge sobie zrobic skan mojego procka potem zabawa w photoshopie i tez mage miec athlona 1700+ barton jak bys przeczytal to bys zobaczyl jakie sia roznice miedzy tymi prockami a jak bys mial chwile to zrob screen shota z programu np: aida lub everest z danymi procka tylko zeby byl na orginalnych ustawieniach i nie krecony. a na zdiecie to chetnie poczekam. uwazam ze nie ma sensu ciagnac tej dyskusji jak bedziesz mogl to udowodnic to wtedy porozmawiamy. |
to nie ja robie zamieszanie wokol mojej osoby tylko Ty. nie wiem czy zauwazyles ale w pierwszym topicu napisalem, ze jest na JADRZE barton. skonczmy temat. bo to faktycznie nie to forum. jak wylacze kompa w tym tygodniu to podesle Ci zdjecie. pozdr.
|
Cytat:
|
procesor mobilny to nic innego jak procek z obnizonym napieciem i odblokowanym mnoznikiem
i jeszcze raz ci mowie nie bylo procesorow AMD Athlon XP 2400+ Barton jesli chodzi o to ze masz mobilna to sie zgodze AMD Athlon XP 2400+ M ale wersja mobilna to jest zupelnie cos innego niz barton roznice 2400+ fsb 266, cash 256 2500+ barton fsb 333 cash 512 i wyjmij sobie go i sprawdz i jak zrobisz fotke to podeslij mi ja chetnie zobacze informacje o prockach znajdziesz na www.amd.pl lub www.amd.com i nie zasmiecaj tego topicu bo robisz zamieszanie wokol swojej osoby |
no... w koncu :) pozdrawiam wszystkich.
|
Nie musisz nic udowadniać :nie: Jak jest ze stanów to możliwe, że były tam 2400 XP Barton.
|
nie robie zamieszania tylko poprostu wiem co mam. 2400XP 1,45V wersja M (mobile) dlatego takie niskie napiecie. nie bylo ich w Polsce. ten jest sprowadzony ze stanow od goscia z allegro. udowodnic??
|
Nie było bartona 2400 XP więc, nie rób tutaj zamieszania :nie: I kto tu chce zwrócic na siebie uwagę???
|
co mam Ci przeslac skan tego bartona z numerem seryjnym?? sprawdz sobie dokladnie bo nie chce mi sie go wyciagac ale na specjalne zyczenie zrobie to.
|
och turboni widze, ze sie zakochales... poprostu nie lubie przechwalania sie. skoro moje komentarze Cie nie obchodza to po co na nie odpisujesz. a co chlodzenia wodnego to Magda byla blisko.
|
Turboni :rotfl: On ma napewno jeszcze wodne chłodzenie, ale jak wstawi do miski z wodą!
Ale jeśli mówisz o mnie to powinno być "...jej sprawa" a nie "jego" :) :piwo: |
Cytat:
za***iscie specjalna seria. a to co ktos ma w podpisie nie powinno ciebie interesowac bo to jest jego indywidualna sprawa - a jak ci sie nie podoba to komentarze zostaw dla siebie bo one nikogo nie obchodza :bicz: :bicz: |
fajnie sobie masz. napisz sobie jeszcze na czole "ale jestem snobką". nie problem wyrzucic kupe kasy na kompa. chodzi o to, zeby robic to z glowa. radeon 9500 przerobiony na 9700 i 900zl w suchym. (gdy go kupowalem). Athlon 2400xp na jadrze Barthon podkrecony na 3200XP. (specjalna seria) ale i tak nie wkleje sobie tego w podpis. :>
|
Cytat:
zwieksz troche czcionke i bedzie ladnie albo pokombinuj troszke na podstawie tego co ci podeslalem. :) |
Dzięki. :) To musze sprawdzić czy działa...
|
Cytat:
|
Cytat:
rozpakuj flash od legiona. otrzymasz plik bez rozszerzenia. zmien jego rozszerzenie na .zip i jeszcze raz rozpakuj. Legion ma spakowane podwojnie plik. mowilem mu o tym ale nie chce mi uwierzyc. |
Cytat:
A jeszcze jakby Legion albo Turboni mi łopatoligicznie powiedzieli jak zrobić takie ładne "coś", co się dokleja do każdego postu pod spodem to bym wrzuciła swoją konfigurację. :* |
Cytat:
i przejechac ten bios http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...chmentid=11224 |
Z tym biosem dzieje sie to samo cos za szybko mi sie to programuje, po restarcie nadal VS0A. Legion a mozesz zrobic ten bios z programem flashujacym?
|
To fajnie :)
|
Cytat:
|
tez lntflashem ?
|
a co ten nie pasuje do 812@832s ?
|
Cytat:
|
z force-shifting
|
Cytat:
|
Pomocy! Mam litka812@832s bios VS0A VIP_EDITION. Legion jak wgrac ten twoj bios VS0B? Uzywam LtnFlasha ale jak wybieram update nastepnie wybieram ten twoj bios to nagrywarka moment pomiga dioda i to wszystko, pasek postepu tez cos szybko dochodzi do konca. Po restarcie nadal jest VS0A. Wisz moze jak rozwiazac ten problem ?
|
Cytat:
pozostawilem to wedlug uznania uzytkownika tych biosow:) mozna zrobic jakis przyklejony temat o strategi :taktak: slawekj w swoim temacie zrobil maly pokaz "aplly recomended media tweaks" :) |
legion a dlaczego nie zaznaczasz "aplly recomended media tweaks" i nawet nie zmieniasz prędkości?
|
Cytat:
|
Cytat:
|
no dzieki za blyskotliwa spostrzegawczosc....
Widze ze vs0b, ale jest tam kilka "odmian" z roznymi opcjami (chyba) i pytam ktora wybrac?? pozdroofki |
Cytat:
Crypter zassssysaj biosa od legiona ;) |
Wgraj sobie najlepiej ten VS0B od legiona :taktak: Masz link przecież :D
|
Siemano :)
Legion, mam prosbe. Mozesz mi poradzic, ktory z tych udostepnionych przez Ciebie biosow (a jest ich chyba z 5) najlepiej wgrac? Niedawno z wakacji wrocilem i troche wypadlem z tematu. Bede wdzieczny za porade :) |
ta sama plyta co wyzej:)
|
verb4x palona 4x dla odmiany przez UltraISO 7.22ME :D
|
ona od zawsze miala litka jak my mielismy :)
|
Cytat:
Cytat:
skad wiesz ze nie zepsol jak masz takie szczescie to po co brac sie za nagrywanie jezeli nec robi takie cudenka zbyle gownianej plytki:D |
Cytat:
na NEC-a. Fakt że nie użyjesz Kprobe, ale po co? Mi NEC nie zepsuł jeszcze żadnej płyty, a używając litka, genorowałem na tym forum trochę postów bo ciągle coś było nie tak. Generalnie litek to loteria, jak trafisz dobry egzemplarz :taktak: to będziesz szczęśliwa, ale jak masz takie szczęście jak ja to nie ryzykuj :nie: |
Hehe ludzie jesli sie pisze jak legion jeden pod drugim to zaden problem miec 1.000 mostow ;p
|
Cytat:
|
Cytat:
Legion wygrałem :jezyk: |
A czy warto 3 666 postów mówi samo za siebie :D
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
tak troche poza tematem legion ile godzin siedzisz dziennie na forum bo juz przekroczyles próg 10 postow na dzien :wow: niezle dlatego sie pytam gdzie ty trylko wypisujesz ???
|
A może po prostu dokupić Litka? W ciągu ostatnich 2 dni wymieniłam w moim kompie wszystko w związku z nagłym przypływem gotówki na ten cel to może i tak zaszaleję. :) To chyba nie będzie wcale taki zły pomysł... Hmmm...
|
Cytat:
|
no madzia juz po kprobe nec nie podaje sie testa w kp wiec albo litek albo nec wybor nalezy do ciebie i nikt ne bedzie cie za to nongratowal:haha:
l jak zostaniesz przy nec'u trudno:D |
Sławek! Nie rób ze mnie beki bo ja poważnie pytam. :) Mogę jeszcze oddać i powiedzieć, że jednak chcę Litka.
|
Cytat:
|
No i już nie mam po co się u Was pokazywać. Po padzie otrzymanego niedawno Litka 1213S pan w sklepie powiedział że wymieni mi go na NEC 3500A i się zgodziłam! :) Wiem że teraz bedę w tym wątku persona non grata ale i tak bedę zaglądać... :P Czy to oznacza koniec wykresów w kProbe? :(
|
powiem krutko bardzo cienki wykresik ale dobrze ze sie czyta
|
Po raz pierwszy skusiłem się nagrać na płycie Esperanza DVD-R x4, chociaz nie należą one do najlepszych. Może wynik PI nie jest zbyt dobry ale płyta bez problemów jest czytana w DVD stacjonarnym, a to w przypadku nagrania DVD jest najważniejsze.
|
no zdal a jutro zakupie 10 sztuk verbatimek dvd-r i powypalam i zobacze jak jest :)
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:31. |