![]() |
Cytat:
Nie wiem ile jest prawdy w "kwiecien 2004- bedzie dzialac na 100% " , bo sam posiadam z lutego i nie mialem problemu z przerobieniem na 832 jak i z przywruceniem jej do pierwotnego stanu . Dodam ze w pracy mialem kilka egzemplazy rowniez z lutego , marca i nie mialem zadnych problemow z przerobieniem ich na 832 . Nie wiem czy faktycznie bedzie mozna na nich wypalac DL , ale dvd -+r(w) wypala sie bardzo dobrze . |
Ja teraz mam ze stycznia 2004 812@832 z VS04 i jest bez jakiegokolwiek problemu, flashowanie też bezbłędnie przeszło :spoko:
-=Jollo=- |
Witam.
Posiadam nagrywarkę Sohw 812S ze stycznia 2004 i zmiana biosu przebiegła bezproblemowo. Jednak wypalenie płytki stało sie nie możliwe ponieważ w momencie gdy bufor nagrywarki spadał to już definitywnie. Na tym kończyło sie wypalanie płytki. Wielokrotnie zmieniałem Bios i zaczynałem mieć już dosyć. wreszcie postanowiłem dokonać ostatniej próby: Zainstalowałem najnowszego Nero 6.3.1.15 (poprzednio miałem wersje 6.3.1.10) i najswierzsze sterowniki Aspi do Nero. I problem zniknął. Pali super. |
ja mam ze stycznia i u mnie po flashowaniu wszystko biega ok. czyta, nagrywa, kasuje. mam starsze nero 6, aspi tez jakies starsze i biega.
pozdrawiam |
Ilość załączników: 1
Właśnie przerobiłem 812S z kwietnia na 832S VS04. Wszystko poszło bez problemów. Dołączam test pierwszej płytki wypalonej już na 832S jest to Verbatim DataLifePlus (Pastel Disc) DVD R+ 4x certified, palony x8 w Nero. Płyta zawiera film "The Matrix Revolutions". Pozdrawiam
|
Witam,
nie mam 812S - mam 832S z 04.2004 omnipatched do VS04, ale niestety problem z IDE w kompie chyba (HP Vectra cos tam, P4 2 GHz, i850, 256MB RDRAM, w2k SP4 PL), bo ani Sony-DRU510A ani 832S nie potrafia wiecej niz 1.4x zapisywac - ZENADA. Jutro sprawdze na IBM Thinkcentre (P4 2.6GHz itd itp) - jezeli Sony tam pojdzie to i Liteon - trzeba bedzie hddeka przerzucic i poswiecic troche czasu na przejscie (inna platforma badz co badz). Pozdrawiam mogacych sie cieszyc brakiem straty czasu, |
reinstalka systemu (u mojego sasiada pomoglo) i/lub instalacja ASPI
|
Może rozwieje część wątpliwości. Sprzedaję klientowi to co on chce, jeśli się nie zna to LG żeby mieć spokój z serwisem, jeśli ma być tanio to nawet bubel.
Sam wybrałem LiteOn 812S żeby mieć w pełni funkcjonalny napęd x8 za małe pieniądze a nie tylko nagrywarkę czy odtwarzacz. Przez przypadek na forum zobaczyłem jak zrobić 812@832. Zanim wypaliłem pierwszą płytkę przerobiłem go. W omnipatcher zaznaczyłem z góry na dół wszystkie opcje dla wersji v03 i v04. Do testów poszły te same dane - mp3, ok. 4,3GB, płyty: Esperanza +R x4 i TDK +RW x4. Wyniki widać na obrazku http://80.53.32.2/kprobe.jpg Wszystkie płyty nagrywane x4 i są automatycznie robione na DVD-ROM. Pierwszy i drugi wykres to Espera, trzeci TDK. Wszystko palone w nero a model Litka z kwietnia. Do dnia zakupu miałem Lite-Wstręt teraz widzę, że zakup był trafny a do pełni szczęścia czy ważnych danych mogę stosować płytki TDK lub inne dobre. Po wymuszeniu nagrywania na Espreranzie x8 płyta poszła do kosza:) Espera nagrana na biosie v03 nie przechodzi testu kprobe do końca, po zmianie na v04 nagrywa czy odtwarza poprawnie (??). Nie lubiłem LiteOn ponieważ na 5 sprowadzonych CD-RW 3 zaraz wróciły do serwisu, ale to było 1,5 roku temu i chyba widać poprawę litka. |
Wykres przedstawia płytkę Esperanza DVD+R paloną z predkością 4x. Dodam że moja nagrywarka jest ze stycznie 2004.
|
wielkie dzieki.sprobuje i dam znac :spoko:
|
Cytat:
heh, reinstallka to jest dobra dla poczatkujacych - napisalem tu gdyz nie znalazlem rozwiazania - a jak znalazlem to nie dziala - chodzi o wlaczenie trybu DMA dla urzadzen. ASPI dziala dobrze bo nagrywa wogole (CD'ki nagrywaja sie prawidlowo) - kwestia jest w predkosci - szyna wiecej nie puszcza bo nie ma DMA wlaczonego - w rejestrze pozmienialem co trzeba, reboot i chyba ciagle nic - bo DMAEnabled ciagle pokazuje na '0' dla obu urzadzen. Wlasnie support HP Polska sie tym zajal ;) P.S. Mam do zgrania dzis pare plytek - ale tylko je zgram kiedy bede wiedzial. ze to potrwa po 15minut kazda a nie tak jak teraz. Pozdrawiam, |
a gdzie jest powiedziane ze bez ASPI palnik nie nagrywa ??,ja u siebe wywalilem i wszystko ladnie chodzi :]
|
zmodowałem swoją 812 na 832, biosem VS04 i wszystko pięknie lata. Problem mam jednak inny, podczas zabawy z book type coś poszło nie tak i teraz nie mogę wyczyścić płyty DVD+RW.Po włożeniu płyty do napędu, napęd usiłuje ją odczytać, ale nic z tego,natomiast programy (nero, alc) wyrzucają komunikaty o braku płyty w napędzie i koniec. Czy ktoś wie o co tu chodzi?
|
Witam!! Jesli ktos sledził moje perypetie - to juz wyjaśniam dlaczego miałem problem ze swoją 812S - 832S. Otóż powod był prozaiczny - tak naprawde to w kompie mam 851 S :-) modowaną na 812S :-) Ale jajko - nie pamietam kiedy ją zmodowałem :-)
Pozdrawiam - właściciel 851S-812S bios US05 extra info 2004/02/12 08:34 serial number - brak |
:haha:
|
Cytat:
u mnie okazalo sie, ze to nie ASPI bo bylo. Po instalacji 2 driverow z hp.com - inaccessible_boot_device i po 4h nic z tego - dobrze ze ERD Commander pomogl i zgralem wszystkie dane - wiec jednak reinstallka - chyba 2 reinstallka OS'a przez parenascie lat pracy :) Podesle wyniki Kprobe'a jak wreszcie zgram cos normalnie :) Pozdrawiam zgrywajacych w/o problems, |
Ja dalej nie moge wywnioskowac z postów, co takiego lepszego jest w tym biosie 538?
|
sorry: 832 biosie
|
wgrywałem bios do litka 812s@832s ver vs03 pojawił się vs04 i jestem w kropce niepamiętam który wgrywałem : 832S.VS04.patched-812S@832S.exe czy 832S.VS04.stock.exe pomocy
|
Cytat:
|
drugi raz jestem twoim dłużnikiem - dzięki
|
bios wgrany wszystko OK
|
niezamaco, ale sugeruję jednak bios od 812 US0N bo póki co jest najnowszy.
|
Przetestowałem kolejną płytkę DVD na 812@832 i biosie VS04. Jest to Emtec DVD-R w slimie. Ogólnie nie polecam, zwłaszcza, że producentem nośnika jest jakiś Longten Tech Co.,Ltd. Płytka palona w tempie 4x.
|
Zaczynam się zastanawiać po co w ogóle my to wszystko testujemy? :O
Komu potrzebna jest informacja czy dana płyta jest dobrze wypalona czy źle, zwłaszcza że oceny dokonujemy na podstawie jakiegoś tam programu :D Najgorsza płytka jaką mam MMore x4 +R nawet nie przeszła testu do końca, a wszystkie łącznie z tą działają idealnie w odtwarzaczu DVD Aiwa i w napędach LG, LiteON. Wszystkie też bez przeszkód dają się skopiować na dysk. Jedyną znacząca różnicą, dla oczu i uszu, jest to, że przy słabych płytkach zapis zaczyna się od dziwnych odgłosów szalejącej optyki i sam początek trwa nieco dłużej. Przy dobrych płytkach (Platium, TDK, Verbatim) zapis następuje natychmiast. |
z nudów :D
|
I charakterystyki są bardzo ładne, kolorowe...
|
jak wybierać w tej samej cenie płyty - to lepiej tą gdzie mniej czerwonego - znaczy błędów :) :lol:
|
musisz sam potestowac i zobaczyc na ktorych nagrywa ci najlepiej. metoda prob i bledow az w koncu znajdziesz plytki tanie i odpowiednie do twojej nagrywarki
pozdrawiam |
sprzet mi powoli siada zaczyna przestawac ragrywac DVD-R/RW. Robie wlasnie test na kolejnym dvd-rw i nawet nie moze go sformatowac.Wrocilem do orginalu 812 i jedno rw nie poszlo teraz testuje inne. Czyzby SERWIS ?? ||
A to by znaczylo ze wymienilbym na pelna 832 || pozdr |
No to w ramach ekscytacji wykresami, także coś ode mnie
Gigamaster x4 DVD-R palony x4 A propos wykresów - już czekam na kProbe 3.0 :D |
Cytat:
Dlaczego mialbys dostac odrazu model 832?? Chyba maja jeszcze na magazynach 812? |
Cytat:
poniewaz kupowalem ja w hurtowni tzn mialem 411 ale padla dostalem w zamian 812 za ta sama kwote wiec teraz jakby padla to moge wybrac sobie w hurtowni nagrywarke do kwoty za ktora kupilem 411 a byla to wysoka cena bo 411 byla nowoscia i dopiero wchodzila na rynek. || |
Dla SpokojnoŚci .........troszke Historii Jako Jeden Z Pierwszych WgraŁem Pacza Do Mojej 812@v03 I Ku Mojej Uciesze MiaŁem Inny SprzĘt PÓŻniej PokazaŁ Sie Orginalny Bios Do 832 ZaŁadowaŁem I Co? Nagrywarka PadŁa [tylko PomaraŃczowe SwiateŁko I Brak Oznak Życia] PÓŻniej PokazaŁ Sie Bios 812@832v04 MyŚle Do OdwaŻnych Świad NaleŻyjedno KlikniĘcie I JuŻ Jest 832 V04 Od Tego Czasu Niemam Najmniejszego Problemu Z NagrywarkĄ [ukŁony Dla Ludzi KtÓŻy RobiĄ Pacze]nagrywam Tylko Na Firmowych KrĄŻkach I CaŁy Czas Testuje RÓŻne PŁytki +i- Najmniejszych ProblemÓw KŁaniam Sie Wszystkim.....micronik
|
Turboni to mnie troche zmartwiles z tym twoim palnikiem,moze jednak ten nieszczesny styczen 2004 cos ma wspolnego z padem napedu.U mnie narazie niema najmniejszych problemow ani z odczytem czegokolwiek,ani z nagrywaniem (pamietam ze miales problem z tloczonymi plytami)
|
Cytat:
Myślę Turboni, że to jednak bios się nie przyczynił do padu napędu. Jakie masz objawy? Na wszystkich płytach? Jaki masz zasilacz w kompie? Dokładałeś coś do konfigu???? -=Jollo=- :cool: |
Witam
Ja mam male pytanko. Sledze wszystkie Wasze wypowiedzi na temat tej nagrywareczki i jej modyfikacji bo sam zamierzam kupic w tym tygodniu taką. Ale już się pogubiłem, więc mam małe pytanko - czy przy zakupie mam zwracac uwagę na datę produkcji czy nie?? Bede bardzo wdzieczny za rady i sugestie :spoko: |
dla swietego spokoju szukaj napedow z marca/kwietnia 2004 lub nowszych :mruga:
|
cos sie sypie przy flaszowaniu
COs jest nie tak ...
odebralem wczoraj swoja 812 - niestety teraz jestem @work i nie wiem z jakiego jest miesiaca - no ale podejrzewam ze raczej nie ze stycznia czy z lutego ... odpalam sobie 832S.VS04.patched-812S@832S.exe i ... problem polega na tym ze przy 70% nagle skacze do 100% i krzyczy ze FAILED. ktos mial podobny problem ?? dodam tylko ze naped widzi plyte cd ( nie dvd bo nie proobowalem ) wiec w sumie istnieje mozliwosc ze dziala ... tylko nie wiem czemu pojawia sie ten error. |
Zmiana biosu ltn 812s
Wgrałem nowy bios do LTN 812s USON pod WIN i chciałbym teraz powrócić do oryginalnego, który pobrałem z sieci to jest USOAb, kopii oryginału nie zrobiłem. Oryginalny to USOA bo sprawdziłem prze aktualizacją.
Chce powrócić ponieważ, występuję więcej błędów na nagranych płytach, i czasami ma problemy przy nagrywaniu płyt w formacie DVD Video na tym nowym biosie. Jak mam to teraz zrobić? Prosiłbym o łopatologiczny opis, jakimi programami i poszczególne czynności w tych programach. Czytając forum doszedłem do wniosku, że działając na aktualny bios mojej nagrywarki tj. USON programem tj. 812S.US0N.stock.exe spowoduję, że będę mógł powrócić do starego biosu programem tj. USOA .exe pod WIN. Aktualnie nie chce mi przyjąć starego biosu. Podobno działając tym programem 832S.VS04.patched-812S@832S na 812 robimy z niej jakiś model SONY ***8211; czy warto? A działąjąc tym programem 812S.US0N.stock na wyżej wymieniony, który jest już wgrany powracamy do biosu 812s USON. |
testowalem esperanzy, emtec i verbatimy DVD-R/RW i nie chce nawet jej sformatowac lub nawet skasowac.
W sprzecie nic nie zmienialem od 6 miesiecy wiec to nie wina kompa. |
Turboni sprawdz formatowanie w Alcohol120% z opcja "ignoruj bledy TOC" powinno dzialac
|
zaraz zobacze i dam znac.
|
Witam!
Śledzę Waszą dyskusje i mam pytanie,posiadam 812s ale do kompa jest właczona przez IEE 1394A.Czy ktoś może fleszował w takiej konfiguracji ?czy bezpieczniej włączyc do fleszowania przez IDE? Pozdrawiam :piwo: |
Witam Jestem pierwszy raz na forum
Mam pytanie. Posiadam liteon 812s ale nie mogę ustawić pod Win 98 opcji DMA. Mimo restartu dalej nie jest zaznaczona. Bios rozpoznaje UDMA . Jak to włączyć? Dzięki za wszystkie propozycje |
zakończenie seji w trybie DAO nie powiodło się
17:46:29 #33 Text 0 File DVDR.cpp, Line 4388
Drive: LITE-ON DVDRW SOHW-832S Book Type request: none Changing the book type was finish with error code: 0 17:46:29 #34 Text 0 File dlgbrnst.cpp, Line 1703 Set remaining time: 0:00,000 (0ms) -> OK 17:46:29 #35 CDR -1066 File ThreadedTransferInterface.cpp, Line 1707 Błędne pole polecenia! 17:46:29 #36 TRANSFER -24 File ThreadedTransferInterface.cpp, Line 1707 Nie można wykonać polecenia Zakończ w trybie DAO! 17:46:29 #37 Text 0 File DVDR.cpp, Line 2215 EndDAO: Last written address was -1 17:46:29 #38 Text 0 File DVDR.cpp, Line 4388 Drive: LITE-ON DVDRW SOHW-832S Book Type request: none Changing the book type was finish with error code: 0 17:46:29 #39 Text 0 File dlgbrnst.cpp, Line 1703 Set remaining time: 0:00,000 (0ms) -> OK 17:46:29 #40 Text 0 File dlgbrnst.cpp, Line 1703 Set remaining time: 0:00,000 (0ms) -> OK 17:46:29 #41 Phase 38 File dlgbrnst.cpp, Line 1845 Zapis z prędkością 2x (2*770 KB/s) nie powiódł się! Existing drivers: File 'Drivers\ASPI32.SYS': Ver=4.71 (0002), size=16877 bytes, created 2002-07-17 08:53:02 File 'Drivers\PXHELP20.SYS': Ver=2.02.62a, size=20016 bytes, created 2003-10-28 12:02:00 (Prassi/Veritas driver for win 2K) File 'Drivers\atapi.sys': Ver=5.00.2195.6699, size=86672 bytes, created 2003-06-19 10:05:04 (Adapter driver for rec) Registry Keys: HKCU\Software\MPET\VCool (Power saving: VCool) HKLM\Software\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\WinLogon\AllocateCDROMs : 0 (Security Option) Za pomocą nero 6.3.1.15 nagrywałem płyte dvd-rw TDK, na końcu sesji zakomunikował że zapis nie powiódł się , nie można zamknąc seji w trybie DAO. Koniec pliku log zamieściłem powyżej. Czy to normalne przy RW? |
mam to samo, a co ciekawe płytka, mimo tych komunikatów, nagrana jest prawidłowo. Ale ten nośnik, TDK dvd-rw w kprobe ma sporo błędów, no chyba że mam taki egzemplarz...
|
Cytat:
|
Alcohol 1.9.2 - nie nagrywa na 812@832 VSO3 ze stycznia
Dziwna sprawa z tym alcoholem, po prostu nie nagrywa mi nic, palnik zaczyna nagrywac bo czerwona dioda sie zapala ale po chwili wywala error ze sie niepowiodlo sprawdz w logu (( .Troche inaczej jest przy +RW, czyszcze na full w nero ale alcohol twierdzi, ze plytka nie jest czysta, chodz w info pokazuje ze disk writable, zeby wypalic plytke musze podpiac obraz i kopiowac w locie w nero. Acha ta sama plytke ktora juz niby zaczol nagrywac alcohol, nero nagrywa bez bolu. Instalowalem alcohola ze 3 razy moze to jakies ASPI albo co ? Moze juz ktos sie z tym spotkał ?
|
Cytat:
Jeszcze jedno: powyższe występuje przy DVD- , przy DVD+ nie stwierdziłem takich objawów. -- Pzdr. Sławek |
Cytat:
Witam. Rozumiem ,że jak zainstakuję wcześniejszą wersje NERO problumu nie będzie? Mam bios 832S.VS04.patched-812S@832S litku i na nim jeszcze nie nagrywałem zwykłych DVD-rom ale domyslam się że także problemów nie będzie po zainstalowaniu starszej wersji NERO, czy tak? |
Cytat:
|
:wow:
Cytat:
|
To dla przykładu i z nudów. Nośnik MMore x4 +R, nagrywany x4. Nie przechodzi testu do końca - wywala błąd. Reszta jak na obrazku. Płyta działa prawidłowo w stacjonarnym DVD i w samym litku. Zawartość, to film "Życie jest piękne".
Napęd 812S@832S v04 z pełnymi opcjami. |
Bardzo Prosze o pomoc !! moja nagrywarka 812S po zmianie na 832S przestala dzialac !
jestem zalamany !! zachcialo mi sie kombinowac ! pomóżcie ! nagrywarka jest z kwietnia 2004 ! nic niedziala system niewidzi bois z plyty niewidzi jej komp sie wiesza przy starcie jak zglaszaja sie napedy !! pomocy |
pomóżcie mi !!! nikomu nieżycze takiego stresu i nerwów !!! moje GG4077880 piszczie jak sprawic by SOHW812S znowu zadzialal ??? pomocy !!
|
Cytat:
Nawet Nero Vision się wywalał podczas zapisu - po zmianie wersji Nero działa. |
Cytat:
Zainstalowałem NERO 6.3.1.10 i jaK NAGRAŁEM dvd-rw WSZYSTKO OK DZIĘKI ZA RADĘ |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
812s=1213s?????
Na stronie tej http://dhc014.rpc1.org/indexOEM.htm#L pokazał sie biosik do 1213s i zastanawiam sie czy będzie można zmodować nasze 812s na 1213s. Jak myślicie????
Pozdrawiam |
Cytat:
|
Wgralem bios od sohw-1213s do swojej 812 i dupa po resecie komp nie wykrywa jej naped zachowuje sie jak martwy dioda nie mryga i nie mozna wysunac tacki, wiec powrocilem spowrotem do 812@832.
|
Cytat:
|
Cytat:
|| |
Cytat:
|
Wlaśnie magrałem płyte DYSAN DVD+R 2.4X (nagrana właśnie tą prędkością) na mojej 812S@832S VS04:
http://mtvk.pl/darek_k/DYSAN_DVD+R_na_812S832S_VS04.JPG Płytka niby ok gdyby nie ta końcówka..... |
Witam was, czy ktoś z was miał już doczynienia z płytami nagranymi w ten sposób?Znajomy zmienił firmware w tej wypalarce, nagrał DL ale ponoc badzo duże czasy dostęu są jeżeli chodzi o dane na drugiej warstwie. Czy ktoś z was mógł by zweryfikować te informacje.
Pozdrawiam |
powiedz znajomemu zeby podeslal nam kilka plytek DL to sprawdzimy :mruga:
raz ze narazie takich nosnikow u nas niema,dwa ze jak juz sie pojawia to beda kosztowaly dosc sporo |
Cytat:
|
Iee1394
Cytat:
Pozdrawiam |
Po zmianie biosa na 832 w nagrywarce 812 zauwazylem jeden mankament bufor jak zejdzie do zera podczas nagrywania i dioda zaswieci sie na żółto to juz po plytce gdyz nagrywarka niechce zaczać dokańczać pracy miał to ktoś ??? może jakiś sposób na biosie oryginalnym wszystko OK
pozdrawiam |
eh nie ma sensu modowac bo nagrywarke 832S mozna juz dopasc za 450zl :)
i ma sie pewnosc ze nie zwali napedu ;) |
Cytat:
Pozdrawiam |
Z kolejnych nudów. Płytka Verbatim DVD-RW x2 nagrywana z taką prędkością. Dane to MP3, ok. 4,3GB. Napęd 812S@832S v04. Płytki nie można zmusić do pracy z prędkością x4. Jak na moje oko wykresik jest ładny.
W weekend postaram się zrobić stronkę i umieścić na niej wszystkie moje wykresiki. Jeśli ktoś będzie się chciał do tego przyłączyć może mi dać znać - serwis@sierakow.com Powstałaby w ten sposób ładna baza danych o nośnikach. Co Wy na to? |
Jestem za takimi testami jakie były kiedyś dla cdr, gdzie podawana była nazwa płytki, producent itd. dzięki temu będzie mniejsze ryzyko kupna tandety. Pozdrawiam
|
pomysł spoko, tylko jak możesz to podziel je na kategorie bo jak wrzucisz wszystko do jednego wora to bedzie to tak samo wygodne jak ten przyklejony topic (no offence :) ). No i oczywiscie testy na z góry ustalonych ustawieniach.
Znaczy sie wysyłać te fotki na "serwis@sierakow.com" ? |
W sumie obrazki można słac na ten adres w oryginalnej wielkości (piksele) byle spakowane w jpg. Do obrazku opis płyty i napędu.
Na stronie chciałem podzielić na rodzaje płyt: +/- i r/rw czyli 4 kategorie. |
Nie widzę żadnych przeciwwskazań, ażeby cztery takie topiki przykleić i tu dopisywać wyniki na ustalonych ustawieniach, biosach, kProbach, ect., ect. W końcu od tego jest przecież forum, czyż nie?
|
tak, a jeżeli jest 50 stron a ty szukasz konkretnej płyty?
|
Cytat:
|
Witam Wszystkich !!! Mam Litka 812S model ze stycznia 2004 ! Pierwszy upgrade bios-u na 832S zkonczony niepowodzeniem ! nagrywarka padla ! z pomocą HOSY - serdeczne dzieki za pomoc w reanimacji napedu !!!! ponowiłem przejscie na 832S i pełny sukces !!! działa bez zastrzeżeń ! wszystkie DVD + i - R i RW działają ! jestem zadowolony naped smiga az miło . pozdrawiam . naped ze stycznia i jest OK!
|
Yo
mam pytanko z jaka maksymalna predkoscia sprawdzacie te plytki w kprobe bo jak ja dajena maxa szybkosc to mam wyniki na tdk 600 z 812@832VS04(812 z lutego)
|
Dziwne akcje z KProbe
Dziwnie sie u mnie zachowuje ten KProbe. Wczoraj spalilem Intenso -R x4[Opto Disc] z predkoscia x2 i dzis testuje, ustawiam odczyt w Kprobe na x4 i PI szaleje w granicach 800-900 PO 100-300 :O zrobilem stop i z ciekawosci odczyt ustawilem na max i wyniki PI do 150 PO do 0,05 - oso chodzi ?!?!
Testy robilem na 812@832 VSO4 palnik ze stycznia ale serial wskazuje na luty |
Mam problem, przy nagraniu nie pokazuje błedów, płytka nagrana prawidłowo, niby tak :mruga:
Jak próbuje szczytać to nagrywareczka robi to bez problemu, ale inny napęd nie szczytauje zawsze jakieś błedu przy końcu płyty ! Kumpel tez u siebie ma problemy ze szczytaniem koncówek płyt, płyt prze ze mnie nagranych !! Stacjonarne DVD też się wyłamuje przy koncówce :help: A nagrywarka szczytuje wszystko bez problemowo :piwo: Obecnie mam biosik 812@832 v04 Czyżby to on był powodem tych błedów :help: |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Ja wczoraj kupilem za 485zl :)
|
Rozwieje wątpliwości cenowe. Ceny hurtowe brutto:
LiteOn 812S bulk + soft - 357zł LiteON 832S bulk + soft - 480zł Jak ktoś ma przeznaczone niecałe 400zł na napęd to na pewno nie będzie dla niego pryszczem zakup modelu droższego o 123zł:) |
Jako ze mam zamiar kupic w ciagu najblizszych dni nagrywarke Lite-On zaczalem przegladac ten watek i w zwiazku z tym mam pytania.
Czym oprocz biosu rozni sie w takim razie 812 od 832? Czy tylko za bios placi sie te dotakowe 150 zl? I czy lepiej kupowac 832, czy robic "upgrade" 812? |
W zeszlym tyogodniu kupilem LiteOn'a 812S BOX za 390 PLN i po przeczytaniu wszystkich zamieszczonych tu postow postanowilem go przerobic na 832S. Dodam tylko ze jest to model - Luty 2004 z FW: US05. Wgranie FW przebieglo bez zadnych klopotow wg ponzszych krokow:
- wszelkie pliki sciagnalem ze strony: http://codeguys.rpc1.org/firmwares.html - za pomocą programu Firmware Flashing Tool v1.0.0 wykonałem i zweryfikowałem kopie FW: US05. - uruchomiłem plik 812S.US0N.stock.exe z archiwum 812.US0N.stock.rar - po dwoch restartach (WinXPSP1PL) stałem sie posiadazem 812S z FW US0N. - testy nagrywania i odczytu przebiegly pomyslnie. - uruchomilem program DVDRWOmnipatcher i wgralem plik 832S.VS04.patched-8125S@832S.exe. Opcja "Crossflashing" byla zaznaczona - tak ma byc. - uruchomilem plik 832S.VS04.patched-8125S@832S.exe z archiwum 832S.VS04.stock.rar - po dwoch restartach stałem sie posiadaczem 832S z FW VS04. - testy nagrywania i odczytu przebiegly pomyslnie i do dzisiaj naped pracuje bez najmniejszych klopotow. Na koniec mam pytanie: Czy po ukazaniu sie FW: VS05 bede musial uruchomic plik 832S.VS05.patched-8125S@832S.exe czy tez 832S.VS05.stock.exe ? |
wszystko ladnie rozmawiamy sobie jak zastosowac alternatywne rozwiazanie zeby miec lepszy sprzet.A czy moze ktos spotkal sie z wypowiedza produceta jak sie ustosunkowal do tego typu praktyk i w jaki sposob chce temu zapobiec przeciez musimy miec swiadomosc ze w ten sposob uciekaja mu pieniadze przez palce jezeli ktos cos wie to poprosze o jakies informacje.A tak na marginesie tez jestem uzytkownikiem 812@832 .Ale musze powiedziec ze brak mi jakichkolwiek problemow tu opisywanych,sprzet dziala bez zarzutu
|
Cytat:
Jakiś czas temu Nec wydał oficjalne oświadczenie, że by neca 2500A na 2510A nie przerabiać bo wiąże się to wówczas z utratą gwarancji, brakiem kompatybilności i dużą awaryjnością. Był nawet taki topic na forum - ostrzeżenie firmy Nec - czy coś takiego |
Cytat:
Cześć Czytam to forum od jakiegoś czasu i zauważyłem że są dwie szkoły przeróbek 812->832 powyższa i druga taka samo poza tym że bez: "uruchomilem program DVDRWOmnipatcher i wgralem plik 832S.VS04.patched-8125S@832S.exe. Opcja "Crossflashing" byla zaznaczona - tak ma byc." czy może któś powiedzieć którą stosować ???? Co dało wgranie pliku w DVDRWOmnipatcher ??? |
Cytat:
|
Ilość załączników: 3
Jestem wsciekly :wsciekly: . Kupilem w tamtym tygodniu 812s. Pierwsze 2 plytki nagralem biosem US0N. Jedna z nich to tani szmelc - intenso +R (Optodisc), nagrywany 2,4x. Efekty mozna podziwiac na zalaczniku pierwszym.
Po 2 dniach wgralem nowy bios 812@832 (v04) i nagralem taką samą płytke - wynik wydaje sie byc troche gorszy (załącznik 2). Stwierdzilem, ze skoro kolega _Vip_ i paru innych forumowiczow tak chwali Platinumki +R x8, to kupie ze 4 sztuki - na dobre filmy DivX, zeby dlugo trzymaly. Niestety albo trafilem na wadliwą sztukę, albo PLATINUM sucks :bicz: (patrz załącznik 3) I co o tym sądzicie? Moze powinienem wrocic do biosu 812, choc narazie 832 sie spisuje w miare dobrze, czyta +R/RW, jedynie przy wlaczaniu booktype (oryginalny od liteona) pokazuje komunikat ze nie wykryto nagrywarki DVD. Pozdrawiam |
tez mialem problem z booktype.Tak samo nie wykrywal palnika.problem ten ustepuje po usunieciu ASPI z systemu :mruga:
Spokojnie mozesz sobie darowac booktypa,szczegolnie ze poprzez omnipatchera mozesz sobie uaktywnic funkce auto-bittseting i automatycznie wszystkie DVD+R/RW beda nagrywane juz jako DVD-ROM,niewspomne juz o nowszych wersjach NERO z opcja "DVD-Rom wg ksiegi" Co do Platinumow...sprawdz na jakich masz nosnikach,powinno byc RICOHJPN.Wczoraj kupilem DVD+RW od TDK z nadzieja ze beda na Ricochu a tu mi jakis syfiasty Philips wyskoczyl :( |
Cytat:
Narazie nagralem tylko jedna plytke, moze pozostale beda lepsze...w co wątpię Zauwazylem jeszcze jedno: po 30 minutach jeszcze raz zaczelem skanowac tą samą plytke (platinum) i wyniki PI były średnio o 50 mniejszcze niż poprzednio - przynajmniej na początku nośnika. Nie skanowałem do końca bo szkoda mi było czasu... Czy ktos jeszcze zauwazyl takie cos? A moze plyta dopiero po "ostygnięciu" osiąga najlepsze parametry :mruga: |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 04:47. |