![]() |
Cytat:
|
Cytat:
po drugie czy masz wlaczone DMA i jak nagrywarka jest podlaczona ??? po trzecie czy zainstalowales aspi ???? :) Cytat:
Cytat:
oraz wysyp zywch trupow chamska angielska komedia :) |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
minimalnie sprawuje sie od CG4E i CG5E ale jeszcz trzeba wyprobowac CG5G narazie umnie dzial w spawarce oficjalny VS0G od litka :D Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
czy te biosy z tej stronki http://codeguys.rpc1.org/firmwares.html można odrazu wgrywać do 812S@832S ???
mam jeszcze pare pytań mam teraz bios VSOA (812S@832S) jak nagrywam DVD 4x to przy zgrywaniu strasznie wolno kopiuje nie przekracza 4MB/s a jak mam DVD nagrane 8x to kopiuje max odczytu DVD16x o co chodzi ??? jak to poprawić ??? jak sprawuje się ten nowy bios VSOG w 812S@832S ??? do czego są te inne opcje ??? (Enable auto-bitsetting wiem do czego) mam ten biosik 832S.VS0G.patched-cf jak go najlepiej ustawić w OmniPatcher do 812S@832S ??? jeżeli spaczuje ze wszystkimi opcjami to co to zmieni ??? http://gzmagic.webpark.pl/omnipatch.jpg Z GÓRY DZIĘKI ZA ODPOWIEDZI |
Cytat:
Tamten był jak najbardziej :spoko: Ale to tylko moje zdanie :mruga: :czar: Cytat:
Może Matrixa? :> :matrix: |
Cytat:
Muszę wymyślić coś nowego :taktak: A teraz mam pytanie właściwie do legiona ale inni też moga odpowiadać :D Ide jutro do wypozyczalni i co byście polecili??? |
Jejć, po 5 miesiącach z okładem nowy BIOS. Według Codeguys dołożono do bazy sygantury 3 czy też 5 nośników:] No sorry to sa kpiny:/ Minusy palą się rewelac, Verbaim Minus wypalł mi się w okolicach 1100 błędów PIO. Cudo.
Tutaj fajny post z porownaniem płyty palonej na Nec'u i na Litku http://club.cdfreaks.com/showpost.ph...8&postcount=30 Bez komentarza. Jakiś koleś pisze w poście tak, komentując fatalne wyniki Cytat:
|
Witam Bardzo a to Bardzo prosze o pomoc ,kupiłem litka DRW-2S81 odrazu zrobiłem z niego 832S chodzil dobrze az do momentu kolejnej firmwaru zaczoł całyczas mrugać na pomorańczowo.Za pomocą waszego forum udało mi się to naprawić.I teraz włąśnie zaczęły się schody.CD-romy pali bez problemu ale wszystkie płytki DVD wychodzą z błędami(od verbatiów po miedia mart )wogóle nie da się z nich nic skopiować.Na przerzucaniu firmwarów spędziłęm chyba 10gdz. zaliczyłem chyba wszystkie z 812 i 832 i nic.Błagam o pomoc.Co to może być.Jeszce pomyśłałęm że może załąduje orginalny firmwar ale nigdzie nie moge znaleść bin do DRW-2S81.Sam już nie wiem ,jeszcze raz prosze o pomoc.
|
Gdyby tak jeszcze ktoś na minuski znalazł receptę ;)
|
Cytat:
Cytat:
Ale czy lepszy? :idea: :> |
Ilość załączników: 1
Cytat:
Cytat:
Cytat:
------------------------------------------------------------------------------ verba8x palona 8x tym razem na nero :( |
No to powracam z biosami :D
Legion znowu otwieramy spółkę? Dzisiaj przygotuję biosy aby wrzucić je na podpis :taktak: :piwo: |
Cytat:
|
Przesiadlem sie z biosu VSOA na VSOE i jak dlamnie zadna rewelka. Tj bez zmian dalej litek chodzi bardzo dobrze :D. Moze ciut lepiej wypalilo mi platinum +RW (bledy pi mniejsze pif tak samo). Oni naprawde w tych biosach nic nie zmieniaja...
|
ladny wykresik :tak!:
|
Cytat:
|
czy moge "przerobic" litka 851 s zeby wypalal szybciej ??
|
no ladnie :D
|
czysty bios VS0G tylko bit wlaczony plyta verba8x nagra 8x na Decrypterze :)
|
polecieli z tymi biosami :mruga:
i znow cos nowego ciekawe jak w praktyce |
Cytat:
|
Firmware VSOG
Czy ktoś już używa nowego biosu VSOG?
Jakie wrażenia? |
Cytat:
Powiedzmy sobie szczerze! Miałem już dość ciagnięcia się w tyle za waszymi wykresami :\ Więc musiałem coś z tym zrobić :mruga: |
heheh :D no tak ale twoj nie jest gorszy a teraz tez i benq :piwo:
|
Cytat:
Jak masz tak za***isty palnik To niezależnie jaki bios byś nie wpakował To i tak wszystko będzie nagrane podobnie Czyli :spoko: :piwo: |
Cytat:
w kazdym razie u mnie :D |
Cytat:
Zobacz TU :czytaj: I te wykresy ... 8 ) :taktak: |
no CG5E to samo co CG4E praktycznie niema szczegolnych zmian :D niewiem po co go wystawili :D
|
Cytat:
|
Cytat:
Nowy bios CY58 dla DRU-700A :D |
dobry pomysl zaloze z trzy :>
1. nowy bios do 832 2. do przeeobki _51@832 3. dla testerow CG5E :> zawsze trzy topiki wiecej |
Cytat:
Bo zaraz znowu ktoś zabłyśnie :> |
nowy bios CG5E od codekow na ich stronie :tak!:
nie testowalem bo nie mam co palic :mruga: |
Cytat:
|
wykrywanie booktype'a plutki jako DVD-ROM w kompie :tak!:
a to bardzo przydatna rzecz :> |
A ja wyskocze z takim malym pytankiem, czy oplaca mi sie dodac do biosu funkcje auto-bitsetting? Co mi to wogle da poza wykrywaniem plyty przez odtwarzacze jako tloczonej? :P
|
Cytat:
http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...chmentid=12103 Pozdrawiam Martyna |
Cytat:
tak sie wgrywa ipg : http://forum.cdrinfo.pl/showpost.php...postcount=3583 program tu: http://seba.wsm.wielun.pl/pliki/ltnflash124.rar |
Cytat:
***8226; VS0E - stock - unscrambled A potem ***8226; VS0E - patched - crossflashing (for 451S, 851S, 812S, etc.) ? |
@legion
wgrala :mruga: bo kolezanka ma na imie Martyna |
Cytat:
|
ja uzywam CG4E potraktowanego jeszcze omnipatcherem 3.18 i wypala porzadnie naplusach
|
Cytat:
***8226; VS01/VS03/VS05 - stock - unscrambled (old) (dhc014) ***8226; VS04/VS08/VS0A/VS0B - stock - unscrambled (old) ***8226; VS0E - stock - unscrambled ***8226; VS0E - patched - crossflashing (for 451S, 851S, 812S, etc.) ***8226; CG2B/CG3B/CG3E - patched - improved +R burn quality (old) ***8226; CG4E - patched - improved burn quality (for 451S, 851S, 812S, 832S, Sony 700A, etc.) |
Cytat:
:mruga: A TU - jak czytać kProbe :czytaj: |
witamy na forum :tak!:
jesli chodzi o biosy to masz wrzucac te ze strony codeguys *.exe (rozpakowujesz klikasz i flashuje sie), lub biosy w wersjach *.bin (za pomoca ltnflash, lub mtkflash) jesli chodzi o konkretny numer biosu i to jak wypala to juz kwestia danego egzemplarza nagrywarki. chcesz najnowszy CG4E w wersji *.exe to pisz na GG lub miala |
Zmiana SOHW812S NA 832S
Witam wszystkich.
Jestem posiadaczka modelu Liteona SOHW 812S, zwrocilam uwage na forum, ze jest mozliwosc zmiany biosu w tym modelu tak aby byl modelem z biosem 832s. Wertowalam wasza dyskuje, jednak bez waszej porady nie jestem w stanie tego sama zrobic. Prosilabym o krotkie faqu, ktora obecnie wersje biosu najlepiej zainstalowac krok po kroku i w jaki sposob. Znalazlam 2 strony z biosami ktore podajecie,ale nie wiem jak to ugryzc, za duza ilosc tych biosow jest. http://codeguys.rpc1.org/firmwares.html http://dhc014.rpc1.org/indexOEM.htm#SOHW-832S Prosilabym rowniez o wskazowke jak odczytywac wykresy z programy Kprobe. Pozdrawiam Martyna |
ja mam niektore gorsze wyniki, ale jak powtarzam najwazniejsze ze dziala "bezfreezowo" :spoko:
|
Cytat:
|
po mojemu jak na "minusa" to jest OK
i pamietaj PI max 280 i PIF max 4 to dobra plytka P.S. ale najwazniejsze jest to ze powinna ona chodzic w stacjonarce bez freezow |
Co zrobić?
Ilość załączników: 2
Pomóżcie, może da się lepiej? Próbowałem już prawie wszytkiego VS0E czysty i paczowany, VS0B też czysty i pacze zmieniałem strategie itd, ale złe były obrazy co zrobić? Przez pomyłkę kupiłem TDK-R "minus" i kiepsko się nagrywa!!! oczywiście, co zrobić? tylko przerobienie na sonego coś dało z paczem CG4E, czy coś da się jeszcze zrobić?
|
alez to ludzie nikomu juz nie dowierzaja :>
|
Serdeczne dzięki za pomoc. :)
Dziś poczytam sobie jeszcze artykuły na temat wymiany biosu a jutro wezmę się do roboty. Pozdrawiam. |
@soundtrax nic dodac nic ujac kolega @vizzard :piwo: tak ci to na kreslij ze lepiej juz nie mozna a co do jezenia wlasow to mowie ci ze nie ma zadnych obaw jak by co jest strona kolegi Seby :D ale na pewno nie bedziesz z niej korzystal :) dopiero jak cos nie rozwalisz a linka ktorego podales to tylko kilku panikarzy napisalo nie potrzebnie ze cos jest nie tak ja VS0B i VS0E (i nie tylko ja ) przetestowalem na rozne sposoby jedyny problemem moze byc jedynie jakosc nosnika albo zle podpieta nagrywarka lub brak aspi :D
|
Cytat:
W OP zaznacz te opcje Zapisz i wrzuć go w napęd Będzie OK :mruga: |
To jeszcze raz ja.
Przeczytałem sobie to: http://www.cdrinfo.pl/software/bios.php?id=4231193356 i włos mi się zjeżył na głowie. Kol. Legion. Jesteś pewien, że ten bios jest OK? Pozdrawiam. |
OK. Może być i VS0B. Tylko która wersja?
Zapewne któraś przemielona OmniPatcherem. Kol. Legion wskazuje odnośniki do biosów, ale jest ich tam kilka i różnią się zawartością. Który więc wybrać????? Pozdrawiam. ps. Rozumiem,że z tym biosem będę miał DL, tak? |
Cytat:
no takiego wyniku to jeszcze nie widziałem w pastelach. a zła opinia pasteli to może się ciągnąć z cd-r sam kiedyś kupiłem takie i zostały po nich pudełka. do niedawna jak słyszałem słowa verbatim pastel to stawało mi przed oczami wywalwnie trzydziestu paru złotych za 10 w błoto. (cd-r dawno ;) ) |
Sam nie wierzyłem to sie pochwale.Swoją drogą to zawsze myślalem że pastele to jakieś gorsze verbatimy :D Wszystko na biosie vsoe z aplyy tylko.Troche pogrzebałem tylko przy strategii dla platyn ale nic nie daje to niestety.
Kprobe: http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...id=15954&stc=1 i to samo w nero http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...id=15955&stc=1 |
Cytat:
:D |
litek woli plusy raczej minusy nie lubi :(
Z plusow mozesz robic przez bt tloki czyli plyty takie jak masz orginaly w wypozyczalni (DVD-ROM) a co do biosu to polecam narazie VS0B i VS0E :D(812@832) |
Witam.
To pytanie już padło nie raz. Którą z wersji biosu rekomendujecie? Od kilku miesięcy eksploatuję Lite-Ona 812S (rev. US0F) Do tej poru paliłem wyłącznie Verbatimy minusy, czwórki. Teraz spróbowałem z ósemkami i wyszła kaszanka. Na oko już widać, że wypalona płaszczyzna płyty od pewnego miejsca inaczej odbija światło i oczywiście od tego miejsca pada odczyt płyty w napędzie. Pomyślałem, że już czas zmienić bios napędu tylko nie wiem na który. ??? Dotychczas nagrywałem wyłącznie na Verbatimach (dane na plusach, a mat. DVD na minusach). Proszę o radę i pozdrawiam. ;) |
@Seviladon
plyty TDK na pokladzie ricoha lepiej sie pala niz na podkladzie TDK corp. :D podobnie lepiej sie pala verby na podkladzie MCC002(4x certy.ale pala sie na 8x) niz na MCC003(8x certy.ale pala sie 12x) :D |
Cytat:
:D |
Juz wszystko ok, (nagralem jeszcze raz na ta sama plytke) moze faktycznie plytka byla walnieta, nagrywalem na TDK ale ten jakos dziwnie wykrywany byl przez kprobe a mianowicie ricoh company limited przy czym inne plytki jako tdk corporation :O, i do teg ote ricoha byly w dvd boxie ???
ps. max na wykresie bylo 9 || |
Cytat:
Zależy także co to za nośnik :idea: |
Ale jak sie nagranie skopalo to i odczyt moze sie kopac, przynajmniej tak mi sie wydaje :P, bo wlasnie nagralem jedna plytke i 400 z kawalkiem errorow w jednym miejscu (( i wykres od razu do gory skoczyl :(
|
Cytat:
Także na dwoje babka wróżyła :D Najlepiej sprawdź u kogoś innego dla pewności :mruga: |
Uff, dzieki :P, juz chyba za bardzo moja czarnula sie przejmuje :D, a i jeszcze jedno, jak w kprobe jakies bledy pokazuje to przy nagrywaniu cos sie skopalo?
|
Cytat:
Kreskę olej A bios zostaw :taktak: Interesuje mnie tylko to: Cytat:
|
Sory za jeszcze jednego testa, ale chcialem sie zapytac czy martwic sie ta dluga kreska :P (Sohw 312@832 VSOB nagrywane na TDK 4x +R), i tak przy okazji czy mozna powiedziec ktory bios najlepszy, czy trzeba testowac :>. Chodzi mi szczegolnie o DVD+R do ps2.
http://pico32.w.interia.pl/mgs2.JPG |
Cytat:
|
Ilość załączników: 3
Cytat:
http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...id=15665&stc=1 http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...id=15666&stc=1 http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...id=15667&stc=1 |
Cytat:
no fakt napisałem cienko może pokaże..... :zawstydz: |
Cytat:
|
Cytat:
Najlepiej jak można kreseczki samemu policzyć. :> :) |
Cytat:
|
Cytat:
|
i druga :D
|
verby8x nagrane 8x tym razem dodalem do biosu opcje force-fallback :D
|
Cytat:
|
Cytat:
|
wybaczcie za brak obrazka RICOHJPNR02 ale taki sam jak poprzednie :tak!:
tak samo "brzydki" |
Cytat:
dowcipnis :D ale moze to by im pomoglo :> - kto wie |
Cytat:
Ja nienawidzę remontów :podbite: A wypał :spoko: |
Cytat:
-------------------------------------------------------------------------- verby8x(MMC03)po 2.20 jedna nagrana 4x druga 8x |
dzisiaj leci nastepna platyna - zobacze jak sie wypali po powrocie do "starych" ustawien - jutro scan, bo MCC2 od verbatima - to i tak ladnie sie pala od przejscia na 832 z poczciwego 451 :tak!:
|
Cytat:
Mi też się trafił taki cake Tyle, że to była 25-ka Dysanów DVD+R x8 I mam nadzieję, że to jedna z niewielu wpadek Dysana Bo naprawdę ładnie się palą jak na tę cenę :taktak: BTW Powinni sobie kupić Plextora lub Benka I zanim zapakują płytki To każdą sztukę skanować :> :mruga: |
zmiana strategii
@VIZZARD
jak obiecalem dla potomnych :tak!: http://icemac.w.interia.pl/platyna.png wynik taki jak poprzednio na oryginalnej strategii, pozniej zmiana na MCC2, MCC3 :mruga: i to samo. Wina cake'a z nosnikami (taki mie sie trafil :( ). Powrocilem do oryginalnych strategii RICOH R002 ale jesli chodzi o skan powierzchni wszystko czytelne, brak obrazka, bo mi sie komp wyresetowal pod koniec skanowania (podczas instalacji zwalonej wersji progza) |
Cytat:
|
Cytat:
|
AndKoc:
Cytat:
|
Cytat:
|
Muszę niestety zakończyć tą pouczającą i ciekawą debatę, ale niestety idę spać, bo wstaję 4:20 :czas: i zasuwam do pracy. :bicz:
Dobrej nocy i jeszcze raz dzięki. :spie: |
Cytat:
No muszę przyznać, że dość enigmatyczna ta literówka ... :> Z tym overburningiem to i tak ci nie uwierzę :nieee: Jak poszukasz na forum - to będziesz wiedział dlaczego :mruga: A co do zmiany bitsettingu na US0Q odeślę cię przykładowo TU :czytaj: I jeszcze screena stamtąd zamieszczę :taktak: No i oczywiście cieszę się z tego, że poczucie humoru nie jest ci obce || A oto i screen |
Z tym ,,PROSIŁAM'' to po prostu literówka. Jestem chłopisko 5 na 9 i jeszcze rosnę (w poprzeg ^_^ ). Co do wyśmiewania to lubię żarty i potrafię się śmiać również z siebie :jezyk:
A jeśli chodzi o overburning to zdażyło mi się raz nagrać dla kogoś filmek troszkę większy niż standard. Nero zgłosił, że kompilacja jest większa niż pojemność płyty i zapytał czy włączyć więc mu pozwoliłem. Weryfikacja w nero była pomyślna, a gość któremu nagrywałem oglądnął i nie nażekał. Z tąd wnioskuję, że się powiodło. :taktak: Chętnie chlapnę za wasze zdrowie panowie i za wspólny sukces ekipy forum. :D |
Cytat:
Cytat:
1. Przejrzałeś(łaś) mnie na wylot :smutny: Głównie się naśmiewam, przy czym niechcący pomagam ^_^ 2. Używasz raz rodzaju męskiego, a raz żeńskiego w wypowiedziach, więc o co chodzi? Bo ja nie wiem dalej ... :mruga: 3. Moje przeoczenie, że napisałem 832 miast 812 - czeski błąd - tak jestem przyzwyczajony do swego Litka :jezyk: Natomiast reszta się zgadza. Tzn.: - pisałem o biosie US0Q - a on jest do Litka 812 - nie muszę sprawdzać linka do BookType 1.3.3 - bo obsługuje on 812-stkę - nieprawdą jest, że US0Q nie ma obsługi bitsettingu - bo sam wielokrotnie korzystałem gdy 812 miałem - wniosek - trzeba dobrze robić :mruga: 4. Overburning DVD do 4500MB ^_^ Chciałbym zobaczyć płytę przepaloną choćby o 50MB i działającą na tej 812-stce. Polecam użycie szukajki w kombinacji z wyrażeniem OVERBURNING DVD :czytaj: 5. Wypijmy za happy end i za kolejny przypadkowy sukces ekipy forum.cdrinfo.pl :piwo: :czar: |
Patrzcie ludziska VIZZARD niechcący mi pomógł ^_^
Mój błąd i moja wina miałem program Boot type 1.0.6, a nie 1.3.3. :zawstydz: Sprawdziłem na 1.3.3. i zadziałało :jupi: Dzięki wszystkim którzy chcieli i którzy nie chciel mi pomóc. Zasugerowałem się tym, że w 411 którą miałem wcześniej Zapis według księgi Boot Type DVD-ROM miałem w opcjach nero, a przy 812 tej opcji nie ma. Jeszcze raz dzięki i przepraszam, że zawracałem gitarę szanownym kolegom. :mruga: |
Cytat:
|
Vizzard można by pomyśleć, że jesteś bardziej skory do wyśmiewania niż do pomocy no ale cóż śmieszków też potrzeba na tym smutnym świecie.
1. Poza tym gdzie napisałem, że mam 832 poczytaj dobrze JEST TAN NAPISANE 812. 2. Wiem dobrze,że USOQ nie obsługuje Boot type, ale USOJ owszem, a jak już napisałem nie da rady zmieniś tradycyjnymi sposobami (upgrade)zmienić na poprzednią wersję. 3. Sprawdź jeszcze raz link z programem do boot type,a zwłaszcza o wersji 1.3.3 i poczytaj które modele obsługuje 4. Według podanego opisu postępowałem i nie zadziałało i stąd wiem, że mi nie obsługuje 5.Overburning mam włączony i dla CD (82min) i DVD 4500MB wszystko w NERO 6.6.0.3 Bartek15 wysłałem Ci ten mój bios i dziękuję,że choć ty traktujesz początkujących poważnie. Pozdrawiam :taktak: |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:52. |