![]() |
Cytat:
nie paliłem nigdy DL (parę razy mnie kusiło ale jak pomyślałem ile płytek DVD-5 mam za jedną DVD-9 to rezygnowałem) ale jadę w 812S na oryginalnym biosie US0Q, palę 4x i tak jest najlepiej (a sprawdziłem wszystko - majgorsze wyniki na biosach sony :ysz: ; chwała Panu, że elektrownia nie miała głupawych pomysłów) |
Ilość załączników: 1
Platinum DVD+R 8x palona 8x przez najnowsze CloneDVD na oryginalnym biosie ze strony litka :D :>
|
Ilość załączników: 3
czy ktos mi moze wytlumaczyc o co chodzi z ta gora na 30% wszystki moje nagrane dvd tak maja, a jak nagrywam 8x to juz masakra pierwsza palona 4x duga 8x (dwie very z jednego cake)
edit:... nastepna veraba i tan sam defekt, czy to juz pora oddac na gwarancji ?? - problemu nie bedzie z oddaniem moze mylna nazw ale 3 plyta w zalaczniku nagrywana takze 4x(podobie jak 1) |
Ilość załączników: 2
Tym razem wykresy z kprobe
Najpierw płytka wypalona w lg1632b potem ten sam materiał wypalony na litku 832s. Wypalane dvddecryptorem z iso. Przy okazji ponawiam pytanie o najlepszy bios do zapisu płyt DL dla litka 832s. |
ok panowie :)
zapodam jeszcze test w kprobe pozdrawiam |
na tak ladnie tylko nero sprawdzil pierwsza warstwa a drugiej nie :D
|
no to ladnie sie nagrala :D
|
W załączniku wykres z cd-dvd speed
Płyta Verbatim DVD+R DL palona na LG 1632B a sprawdzana na litku 832S Pozdrawiam |
Dzisiaj mój litek 832s sprawił, że wyrzuciłem do kosza płytkę DVD+R DL Verbatim. Nagrywarki na razie nie wyżuciłe. Nagrywałem na biosie VS0G z zaznaczonym bitsettingiem. Mnóstwo błędów PI i PIF. Niestety nie dysponuję wykresem. Generalnie totalnie skopana została końcówka płyty. Po tym przykrym zdarzeniu podłączyłem nagrywarkę LG 1632B (chyba taki to symbol) i płyta (druga DL) nagrała się pięknie. Niewielkie błędy na pierwszym leyerze na drugim za to zero błędów.
W związku z tym mam pytanie. Jeśli ktoś nagrywał płyty DL na nagrywarce 832s (i owe płyty działają) to niech napisze jaki bios stosował. Nie chcę zamieniać na razie nagrywarki. Pozdrawiam PS. Wrzuciłbym wykres nagrania DL na LG ale niestety nie wiem jak to zrobić i nie czuję się dzisiaj najlepiej aby szukać tego na forum. Jeśli komuś zależy na tym wykresie (z cd-dvd speed) to niech krótko napisze jak mam wrzucić tego jpga |
ja mam nieciekawe doświadczenia z biosem CG5G. wywaliłem kilka płyt i znowu jadę na US0Q || płyt DL nie używam, szybszych niż 8x też :haha: :P (wykrywa je jako 2,4 z tego co wiem - plusy oczywizda) a na tym biosie pali u mnie najlepiej. :piwo:
|
no coz, nie ma to jak testy... Wgralem CG5G, po czym wsadzilem DVD-RW MEMOREX x2 i... nie moge jej skasowac, bo wywala mi jakies Bledy (nero 6.6.0.8a), zaraz zobacze jak sprawa sie ma z VS0G, no jesli bez zmian, to wgrywam Stary bios spowrotem (VS0A albo VS0B)
|
to nie prawda ze ja mam problemy z kasowaniem CDRW :nie:
u mnie kasuje to co mam :taktak: |
A co z tymi problemami z kasowaniem CDRW? czy ktos jeszcze sie z tym spotkal (w przypadku biosu VS0G)... pozroofki
|
Cytat:
Błędy korygowalne na pierwszym poziomie - czyli PI Nie są aż tak ważne :nie: Trzeba pamiętać także - że to losowy test 4 płytek A także to, że na innych strategiach może być inna tendencja Póki co jednak u mnie dalej zostaje VS0B :mruga: W OP tylko zaznaczony ABS :czytaj: |
Czyli ktory biosik najlepiej zaaplikowac? VS0G? czy jakis od CodeGuys (CG5G?)?
I jakie opcje w OMNIPATCHER najlepiej pozaznaczac? pozdroofki |
Ilość załączników: 4
|
Ilość załączników: 4
Porównania ciąg dalszy
Zrobię zestawienie zbiorcze - łatwiej będzie porównać Płytkami nagrywanymi były płytki Datex DVD+R x4 nagrywane x8 po zmianie strategii Takie same warunki testów Dodatkowo porównanie na Benku celem uwiarygodnienia :mruga: Spawarka oczywiście Litek 832 :taktak: VS0B http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...id=18683&stc=1 CY58 http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...id=18684&stc=1 VS0G http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...id=18685&stc=1 CG5G http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...id=18686&stc=1 |
Cytat:
|
Ale już sędzia bezstronny ...
Datex DVD+R x4 burn x8 832VS0B(Liteon) + strategy + speedup http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...id=18667&stc=1 Datex DVD+R x4 burn x8 832CY58 + strategy + speedup http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...id=18666&stc=1 |
Krótkie porównanie biosów VS0B vs CY58
Datex DVD+R x4 burn x8 832VS0B(Liteon) + strategy + speedup http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...id=18662&stc=1 Datex DVD+R x4 burn x8 832CY58 + strategy + speedup http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...id=18663&stc=1 |
Cytat:
To naprawde dziala. Po wgraniu ktoregos z kolei biosu nagrywalo mi tylko 4x bo jak bralem 8x to mielilo mielilo i wkoncu rozpoczynalo nagrywanie w sumie 20-30 min. a plytka, mimo ze verba, pozostawiala wiele do zyczenia a terac - prof. miodzik ;) |
Cytat:
|
verba palona 8x na roxio easy dvd i szajsung palony tym razem 4x :( ten sam program
|
Cytat:
juz pali normalnie ;D - ani error ani nic ;D (x 4 x 8 spox ... dzieki za helpa ;} pozdro :O |
Datex DVD+R x4 burn x8 832VS0B(Liteon) USB + speedup
|
Datex DVD+R x4 burn x8 832VS0B(Liteon) USB + zmiana strat. + speedup
|
Cytat:
Może faktycznie coś masz pokrzaczone w tych swoich biosach :idea: |
Cytat:
|
Cytat:
|
moze mam cos w tych biosas pociupane jeszcze...
|
Cytat:
To niedobrze :nieee: |
po "updejtach" nero - czytaj : mam 6608 ; /
dorzuce scrina z kprobe ;} ale nie mam bladego pojecia o co tam biega (mona po polsku gdzies o tym poczytac?) i omni patcherze ? :> |
Cytat:
Albo 6.6.0.8 :mruga: |
To i ja coś o VS0B :taktak:
Jeszcze cieplutki Palony w jeszcze pachnącej nowością zewnętrznej obudowie USB :> Datex DVD+R x4 burn x4 832VS0B(Liteon) |
no wlasnie, to mozliwe ze od nero zaczac? , bo kurde po tych "ostatnich" biosach,
doslownie potrafil mi wywalic 4-7 bykow, ale mozliwe ze to bylo tez po "updejtach" nero, no sila rzeczy uzywam tego choc nie mam sensymentow ani sie nie upieram, wazne jest dla mnie wypalanie 'danych' - filmy zawsze sie odzyska :D, ale walniete iso to nie... |
Cytat:
|
witam, ( tak szybko sie wetne ) :D
- panowie mam problem, szybko opisze sprawe : - odkad powstal ten topic mam 812@832 - i tak sobie nagrywam z roznym skutkiem uzywajac na biezaco nowych biosow itd. wypalilem sporo plytek - ale jakos 2-3 wersje biosu wstecz (cg4e, cg5e po ostatnia) pojawiaja (tak mniemam - moze to zbieg okolicznosci) mi sie bledy na wypalonych plytach. problem polega na tym ze ja pale duzo iso, w nero6, (jako dane na dvd) - i wlasnie od tego czasu robiac sobie takie w nero6 veryfi - wypadaja mi tam errory ( choc moge zgrac na dysk i odpalic i dziala ten bin ), poniewaz dane te sa dosyc wazne dla mnie, wole miec pewnosc ze sa OK, tylko teraz kompletnie nie mam pojecia co dalej z tym zrobic... [ cofalem sie z biosem, pale na tdk, verb i platynie (raczej x4 - z obawy), wypalam tez filmy i tam problemu nie ma(albo nie jest tak dokuczliwy)..zaczynam sie zloscic na ten sprzet i mam go ochote wyjb..c przez window ] dzieki :} za info.. pozdro |
Cytat:
:piwo: |
Cytat:
dzisaj wypalona plyta szajsung 8x palony 8x :)
|
Cytat:
Espera... trudny temat ale jak sam wspomniales ma kilku producentow, pale na nich juz od kilku miesiecy(tylko 8x) i zawsze mam MCC, wiem ze 4x sa z AML :) |
Cytat:
|
ja mam cztery plytki -R od espery, wykres kprobe podobny do twojego, ale plytka u mnie dziala i u kumpla tesh - wiec sie nie przejmuje
|
Cytat:
sprawdze nerocd speedem etc |
a dziala ci w stacjonarce bez zaciec pod koniec ??
jak tak to dobra plyta :D |
esperanza DVD+R AML x4 palona WinOnCD 6 naped orginalnie 832S CG5G
testowana jak widac http://deltaforce.one.pl/~rb/aml.jpg co wy na to, kibel czy znosnie? |
Cytat:
:spoko: eProformance DVD+R x8 Datex DVD+R x4 Dysan DVD+R x8 Platinum DVD+R x8 :\ Mediastore Monarch Hawk |
Verbatim DVD+R 4x printable :spoko:
|
Zdravim kolegy slovany:-))) S jakymi medii mate nejlepsi zkusenosti? Ja s Traxdata DVD+R 4x a Verbatim DVD+R 4x printable. Spatne s Arco Circle DVD+R 4x a Bulkpaq DVD-R 4x. Mam 812@832 CG5G. Muzete poradit nejaky eshop (www?) co ma i obchod (sklep) u hranic Cech (Czeczin, Bialsko atd.).
|
Cytat:
|
Cytat:
wgrywasz bios od codekow do 812 starszy niz najnowszy, pozniej najnowszy ze strony litka i masz znow oryginal 812 :tak!: |
witam panowie jak powrocic do 812 z 832 ?
|
Cytat:
no jakos dam nie doczytalem ze chodzi o cd-rw jak najbardziej ale DVD-RW i DVD+RW POZdrawiam |
Cytat:
w kazdym razie widzialem notke przy ktoryms tam ostatnim relu biosu ze problem z RW zostal rozwiazany |
wlozylem dzis na VS0G cd - rw 16-24 x VERBATIMA do skasowania i kicha
nie kasuje czy to moj problem czy ..... jak u kolegow? EDIT Troszke sie zamotalem to byla cd-rw 32 x ale w pudelku od 24 x ale oile dobrze sobie przypomimam to 32x cd-rw tez na wczenieszym biosie nagrywalem i kasowalem oczywiscie z predkoscia 24 x a co do 32x cd-rw to Benq1620 bez problemow kasuje i nagrywa do 24x a litek wymieka widzi tylko predkosc 16 x nie kasuje - nie nagrywa |
male porownanie miedzy VS0B a CG5G takie same usrawiena czyli tylko increase oraz bit :)
- plyty : Verby8X nagrane 8x na CloneCD :) |
Cytat:
|
Cytat:
Jak to specnaz :D || |
Vizzard jestes niezly spec :)
|
Cytat:
:zawstydz: Cytat:
Dobry pomysł :taktak: Najlepiej gdzieś tak przez tydzień :mruga: :piwo: |
dzięki dzięki dzięki dzięki dzięki dzięki dzięki :) jesteś kochany :D bo już miarem w gaciach że pozegnam się z moją nagrywareczką :) a teraz znowu działa jak należy :D jupiiiiiii AAAAA ide spać bo już z tego wszytskiego wole sie tylko położyć i nic już nie ruszać :D :piwo: :piwo: :piwo:
|
Cytat:
:taktak: |
fuck fuck fuck wgrałem bios nowszy z G na końcu i coś mi sie skaszaniło :( dioda nagrywarki mi cały czas mryga i nie odczytuje płyt... cd jak i dvd... prosze o pomoc, jak wrócić do poprzedniej części biosu??
|
Cytat:
Pod SOHW-832S :taktak: :> |
zauważyłem że ty masz jakiegoś moda VS04 a ja mam VS0E... czym one się różnią? i czy mógłbyś podać linka jak masz do tej twojej... :)
|
Cytat:
|
a sprawdzałeś x2? bo mi wyskakuje jakiś error... a pozatym po zmodowaniu wszystko wygląda ok, płyty nagrywane x4 chodzą bez problemu(Verbatim) i w Nero InfoTool pisze że moge nagrywać płyty DL :) tylko jeszcze będe musiał kupić i wytestować :D
|
Cytat:
Cytat:
|
Witam jestem nowy, nie czytałem wszystkich stron ponieważ jest tego za duzo :) mam tylko jedno pytanko dlaczego nagrywarka po zmodowaniu nie nagrywa płyt z prędkością x2? i czy można to jakoś naprawić?
|
A ja jestem ciekawy czy na jakosc nagrania wpływa zasilacz bo ja mam 150watt hipro wyciagniety z IBM'a900mhz ktory ma lepsze napiecia niz Codeen 300watt
A to moj komputer z zasilaczem Hipro 150watt Intel Celeron 1,7 ASRock P4i45G 256ramu pc333 ati radeon 9000 64mb 20gb maxtor z IBM'a liteon 812@832 |
|
Te płyty to PROFORMANCE sprawdzalem w nero płyte nagraną8x i mi na litku pokazało 77pkt a w BenQ 1620 pokazało 93pkt .Troche dziwne.
|
Witam dziś kupiłem takiego litka 812@832 za 100 zlotych i mam pytanie na jakich płytkach on dobrze wypala oraz ile ma gwarancji bo moj jest z czerwca 2004 .na plytkach performance + przy 8x 77 pkt :blee: a na benQ 1620 97 pkt
|
Cytat:
|
A ja bardzo proszę o ewentualne wyniki osiągnięte na płytach TDK +i- (jeśli ktoś ma) Dziękuje!!!
Szukałam w wyszukiwarce! ale proszę o jakiś link z opisem funkcji omnipatchera- Serdecznie dziękuje! w choć najbardziej chodzi mi o jedno czy funkcja fallback w biosie działa tylko przy max. prędkości? Aten link to i tak mi się przyda- bardzo proszę i z całego serca dziękuję :serdusz: |
Cytat:
Mój Litek SOHW 832s z biosem VSOA palił świetnie Verbatimy DVD-R. Poniżej screen. Może na początku PI trochę dużo, ale płytka chodzi na czułym na jakość stacjonanrym LG. A drugi obrazek to DVD-R No Name (produkcja chyba od Traxdaty) wynik jeszcze lepszy. P.S. Sorki, ze troche odgrzewam teamt, ale dawno nie czytałem tego topicu. A tak w ogóle to na tym Litku, potem już z biosem VSOB i VSOE nagrałem jeszcze kilka DVD-R Verbatima. Wykresy były podobne, nawet lepsze. Teraz gdzieś mi się zapodziały, ale jak znajdę dam znać. |
Ilość załączników: 3
A tak dawno na LITKU nic nie nagrywalem - nowy bosik
PLATINET 8xna8X http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...id=17306&stc=1 http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...id=17308&stc=1 tescik tej plytki puszczony na BENKU http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...id=17309&stc=1 |
numer podaj i pelna nazwe jakas ;) leniwiec jestem wiem :D
widzialem 6 z napisem ROXIO i mnie odrzucilo wiec stad pytanie bo wiesz, roxio to EasyCD kojarzy |
Cytat:
trzaskam na starej wersji :) nie widzialem jeszcze nowej :D |
A teraz dysan nagrany 8x przez CloneCD :D
|
trzeba bedzie znowu WinOnCD zainstalowac
mozesz rzucic jakies slowa kluczowe cobym je muk w emule search wpisac i jaka teraz jest najnowsza wersja i inne jakies dodatki zeby to dzialalo ;) |
Dysan nagrany 8x przez gowniane nero :)
|
verba8x(VS0G) i dysan8x(CG5G) nagrane 8x :)
|
Ilość załączników: 5
VS0G oficjalny (od codekow taki sam wiec niema co wstawiac tych samych biosow)
|
Kurcze ale OFF topic zrobiliście :)
a ja chcę nowy bios do 812@832 |
Cytat:
Ale ogólnie film :spoko: Ale i tak najlepszy był Ja, robot :taktak: |
Cytat:
Bo nie o trupach? :> || |
Cytat:
|
Cytat:
Ja robot, Dolina cieni, Wysyp żywych trupów, Świt żywych trupów, Teksańska masakra piłą mechaniczną :taktak: Wszystkie fajne tylko ten Dolina Cieni trochę dziwny :| |
Cytat:
|
[QUOTE=legion]po pierwsze czy wrzucales bios przerobiony w omni z ostania funkcja wlaczona ???
po drugie czy masz wlaczone DMA i jak nagrywarka jest podlaczona ??? po trzecie czy zainstalowales aspi ???? :) OK a więc biosy przerabiałem omni i itnflasch.DMA jest włączone i nagrywarka jest secendery master i w trzecim punkcie nie wiem czy zainstealowane aspi ;-(.Moze rozjasnisz mi umysl z tym aspi.I napisz jakąś pewną konfiguracje np.jaki bios czy przez omni i co zaznaczyc w omni oraz jakiej płytki użyć żeby było pewne że powinno wyjść dobrze.Wielkie dzieki za pomoc. |
Cytat:
Cytat:
Inne posty i załączniki są chwilowo ignorowane :D :> |
Panowie co to za OT??? Wypróbowałem ten nowy bios i na mojej nagrywace 812@832 daje najlepsze wyniki jakie kiedykolwiek miałem. Próbowałem dać przykładowy screen z wynikami ale coś mi nie chciało załącznika przyjąć :|
|
Cytat:
|
Cytat:
:spoko: |
Cytat:
:mruga: :spoko: |
No teraz leci w kinach taka jakby czwarta część Matrixa :D
Ten Constantine :D Chyba się na to przejde do kina :taktak: |
Cytat:
Weź trzy części To czwartą masz gratis || :taktak: |
Cytat: