![]() |
Cytat:
|
A ja mam pytanko odnośnie wgrywania firmware'u 832S.VS05.mod-c64k
Ściągnąłem Ltnflash 1.2.4, bin jak wyżej, Update zaznaczyłem, GO i % przececiały w 0,5 do 100% i czekam i czekam, a tam ciągle Please Wait, to po 5 mins "wyłączyłem". Na szczęście 812@832(vs04) działa nadal :) I teraz, co z tym fantem zrobić, znaczy jak zflashować, żeby dobrze było ?? |
Cytat:
|
Cytat:
|| |
Cytat:
Nagralem kolejna i jest bardzo podobny wynik. || |
Ilość załączników: 1
Cytat:
|
To ja trochę z innej beczki
Liteon 812@SonyU18A bios UYS1 Hawk MCC x4 DVD-R burn x4 |
Jak na Hawka to ładnie za ta cenę. Tylko sam koniec jak by był taki jak środek to super.
|
niezly, niezly. Zaczynamy testowac plytki ktora lepsza i ktory sprzet lepszy ?
|
panowie, dopiero zaczynam temat dvdrw, czy dobrze widze? bawicie sie 832s z biosem VS05? Wlasnie podrzucilem do mojego 812s@ VS04.
gdzie znajde nowy VS05 bo na stronie nie widze ;/ http://www.liteonit.com/ODD/English/...e_dvd%20rw.asp |
Cytat:
|| |
No to i ja podrzuce wykresik. Plytka Verbatim +R certyfikowana dla 4x i wypalana z taka predkoscia. Nagrywara: 812@832 z kwietnia z biosem VS05 (.bin potraktowany omnipatcherem wylacznie z opcja "fix orange light..." - wgrywany ltnFlash BEZ "update boot code").
http://zeus.polsl.gliwice.pl/~polaczek/sohw-832.png |
Cytat:
|
No sluchajcie to teraz lookamy na jakiej plytce mamy naj naj naj naj lepszy wynik i w koncu moze skorzystamy z opcji "write strategy" jaka oferuja ostanie wersje omnipatchera. W skrocie opcja ta sluzy do tego aby nagrywara ustawiala takie parametry palenia slabej plyty jak pali dobre plytki, przez co ze slabej otrzymujemy dobra ;) chyba w miare zrozumiale to wyjasnilem :)
|
;)
|
wiecej na temat nowego omnipatchera : http://club.cdfreaks.com/showthread.php?t=97590
|
Witam.
Tydzień temu kupiłem 812 (USOF), a następnego dnia trafiłem na te forum i odrazu wgrałem nowy biosik pierw USON. Następnie 812S@832S VSO4 i jak narazie niemiałem żadnych problemów. Czekam więc jak wszystcy na płyty R9. Pozdrawiam. |
Cytat:
|
zgadza sie,i nawet Turboni juz jedna wypalil na 812S@832S :mruga:
|
Cytat:
|| |
To wiem. Miałem na myśli to, że trzeba poczekać na normalne ceny. Czy ktoś już próbował nagrywać na takich płytkach?
|
Ok. Dzięki.
|
Cytat:
|
Sorki. Głupio wyszło napisaliśmy razem.
|
hehe :spoko:
|
_Vip_ mam pytanie. Wgrywałeś już ten fw VS05 i co tam zaznaczyłeś w omnipatcher'u? :)
|
teraz w palniku mam bios od code65536 i nic w nim nie zmienialem.
|
Cytat:
|
|
Ilość załączników: 2
troche historii Platinum8x nagran na vs03 i philips4x
|
legion przestaw kprobe na predkosc x4 ,a nie na MAX
BTW przy nagrywaniu x8 czesto jest marna koncoweczka,poradzic na to moze nowy omnipatcher i jego opcja "force-fallback",plytka powinna byc wtedy rownomiernie palona. Narazie niemam co wypalac,ale jak skoluje jakis film to sprawdze na dvd+r x8 od platinuma http://www.1000lecie.pl/~vip/omni.jpg przy zwyklych plytkach x4 ,roznicy nie widac (wszystko w granicach bledu pomiarowego) http://www.1000lecie.pl/~vip/VS05_omni.jpg |
Cytat:
|
Uwaga w makro są hawki za 3.17zł sztuka / pakowane po 5 sztuk. Jedna płyta z tych 5 to hawk produkowany przez MCC, a reszta to jakies kiepskie produkowane przez AN32.
http://free.polbox.pl/g/gutek18/hawk_an32.png |
Kprobe v 2.2.3 juz jest dostepne:)
http://seba.wsm.wielun.pl/pliki/KP2Setup.exe Wersja 2.2.3 oferuje prawidłowo działającą funkcję szybkiej zmiany znacznika book type. Pozwala ona na natychmiastową zmianę wspomnianego znacznika w przypadku płyt DVD+RW (tylko +RW). Nowa funkcja dostępna jest pod przyciskiem Write Now ! w menu Tools / Bit Setting. |
moje wyniki pod linkiem
|
to prawda z tym mieszaniem plytkem w packach !!
z esperanzami jest tak samo -sa takie ktore maja widoczne 2 warstwy plastiku a sa takie ktore maja tylko 1na a po nia napylony filtr!!!
|
ostrzezenie
czy mial ktos okazje nagrywac przerobiona i nie przerobiona 812@832 plytki mediastore DVD-R 4X. Bo ja tak. Do tej pory bylem zadowolony z przerobienie. ale nie przerobiona nagrywala i czytala je bezproblemowo a przerobiona ma problemy z odczytywaniem. co wy na to?????
PS. ale i takl nie wroce. Bo jest lepiej niz na czystej 812-stce. a tak po dluzszej chwili krecenia sie przedstawia, nic innego nie moge na niej robic... poszla do kosza |
Cytat:
Lecz to tylko przy okazji. Mnie zależy głównie na dobrej jakości nagrania, jeżeli przy tym jest bardzo dobry wyniczek to :spoko: |
prosze kogoś znającego się o wyjaśnienie do czego służa te opcje i co daje ich włączenie
|
Cytat:
nie kupuj ich jesli chcesz sie pocieszyc swoja nagrywarka kup sobie philipsx4 platinium lub esperazca oraz dysan(roznie z nimi bywa) tanie a bardzo dobre |
Zrobiłem teścik płyty Vakoss DVD+RW4X nagrywanej i kasowanej kilkakrotnie. Zobaczcie co mi wyszło, czy to normalne? ???
Test był przeprowadzany dwa razy i wyniki wyszły podobne. Mimo takich wyników stacjonarne DVD (Manta za niecałe 300zł) czyta tą płytkę bez problemów, nawet sie nie zacięła ani razu. Na Platinum wygląda to dużo lepiej tzn na początku PI skoczyło do 300-400 ale ostatecznie średnia wyszła 1,68. |
Cytat:
|
Quick
|
Jutro ją sformatuje na Full i powtórze teścik a teraz ide spać (jutro do roboty trzeba iść (( ).
|
Cytat:
Powinno być lepiej :taktak: |
Cytat:
tylko co zrobic gdy jest niedzila a sytuacja do ściany Cię przycisnęła. chyba będzie lepiej zapłacic więcej i coś nagrać, by mieć możliwość to pozniej odczytac. Esperanza sa w miare, przeważnie na nich nagrywam, czasem też na hawkach ale tych z MCC. od dzis kupuje tylko sprawdzone. |
Witam :)
Wgrałem bios vs05 od code65536. i jak narazie to mam same problemy :( Jest problem przy odtwarzaniu filmów, przy przewijaniu filmu zawiesza się i zaczyna mielić sprzęcik. Wróciłem do biosa vs04 i czyta lepiej, Film oryginalny "Sphere" na tym biosie czyta bez problemu. Sprawdzał ktoś jak sie zachowuje przy czytaniu płyt tłoczonych na tym nowym biosie ? Z góry dziękuje za odpowiedz pozdro |
Cytat:
|
VS05 ma problem z czytaniem drugiej warstwy. To mogloby tlumaczyc dlaczego sa klopoty z odczytem oryginalnej plyty z filmem. Trzeba poczekac. Mysle, ze code65536 szybko to poprawi bo w sumie firmware jest bardzo dobry
|
Ja tesh uważam że jest dobry. Pod wielowa względami lepszy od VS04. :)
|
Jeszcze jedno, czy przy flashowaniu 812 na 832 muszę najpierw wgrać biosa US0N
a później np.832S.VS05.mod-c64k, czy moge odrazu wgrać biosa z 832 (832S.VS05.mod-c64k) ?? |
Cytat:
Wicio666 mozesz odrazu flashowac VS05 |
Cytat:
na jakiej podstawie tak twierdzisz w tej chwili ogladam Powrot Krola i nic zlego tam nie stwierdzam w ogladaniu (moze jedne czyta inne nie????)moze predzej plyta pozyczona z wypozyczalni (porysowana) roznie to bywa |
niestety chlopaki maja racje :ysz:
DVDDecrypter sie wywalil przy przejsciu na druga warstwe,jest to orginal z mojej prywatnej kolekcji i nie ma ani jednej ryski,wiec to nie wina nosnika http://www.1000lecie.pl/~vip/decrypter.jpg trzeba czekac na poprawiona wersje VS05 |
DVD Decrypter 3.2.3.0 Powrot Krola poszlo bez problemu od czego to zalezy??? ciekawy temat
|
Małe info szczególnie dla tych którzy ślą mi nowe testy płyt i przeglądają zamieczone.
Znowu miałem jakąś dziwną przerwę w pracy subdomeny. Obecnie działają (??) dwa adresy, tak na wszelki wypadek: www.liteon.bastylia.com www.liteon.sierakow.com Dzisiaj zamieszczę kolejne kilka testów płyt:) |
Cytat:
Ja mam prośbe odnośnie formatu plików *png. Czy możesz te pliki pozamieniać na *.jpg. Nie każdy ma w pracy przegladarke która poprawnie wyświetla *.png. A szefa nie da sie pogonic :bicz: i zainstalowac coś nowszego. Przydały by się jeszcze skany płyt Pozdrawiam ! |
Esperanza -R palona 4x
|
Cytat:
|
Cytat:
|
no ja wczoraj wgralem bios vs05... jak narazie plyty sie dobrze pala, ale z DL jeszcze nie mialem do czynienia... ktos wie kiedy wyjdzie jakas poprawka? a moze lepiej wrocic do vs04 i zostawic go w spokoju? wszystko na nim chyba dobrze dziala...
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
rozumiem ze na jednych plytkach przy zgrywaniu (orginal DL)na HDD wyklada sie na inny nie??? czy tak ??? przy 2 probach zgrywania(orginal DL)na HDD obie zakonczyly sie sukcesem - czy sa inne objawy tej (usterki) :O a moze to chodzi o wypalanie DL |
No widzisz, to nie jest tak do konca. Na cztery sprawdzane plyty nie chcial odczytac jednaj. Oczywiscie mowa o oryginalnych tloczonych plytach. Jednak po powrocie do biosu VS04 nie bylo problemu z odczytem zadnej plyty, nawet tej ktora na VS05 nie chciala sie zrippowac
|
ja juz sobie darowalem VS05
Flashowalem teraz VS04 + najnowszy Omnipatcher (zaznaczone opcje na fotce) http://www.1000lecie.pl/~vip/VS04_omni.jpg No i teraz Decrypter poszedl gladko :mruga: http://www.1000lecie.pl/~vip/dvddecrypter.jpg Zwroccie uwage na predkosc odczytu ,przy VS05 nie przekraczala ona 4.0x Chyba nie predko zrezygnuje z tego bioska.Wieczorem bede jeszcze wypalal obraz partycji systemowej z GHOST'a na Platinum'ku x8 +R to przepuszcze kprobe'a |
tez mialem ten sam problem z vs05 ale po powrocie do orginalu czyli 812 tez to zaczelo mi sie dziac i jak kiedys pisalem to zaczely mi sie pojawiac problemy z DVD-RW (nie moglem go ani skasowac ani sformatowac) wiec dzisiaj poszedl do serwisu i w srode jak dobrze pojdzie bede mial pelna 832.
|| |
to znowu ja :)
Czy do oryginalnej 832s mogę wgrać "przerobiony " bios (oczywiście od 832 np. VS04) w omnipatcher'ze ? |
tak
|
Chłopaki to jak wkońcu. Lepiej wgrać spowrotem VS04 czy może biosik od Sony 700A? Który lepszy? :) Teraz mam VS05 i podobno sa błędy (problemy) z odczytem drugiej warstwy.
|
musisz sam potestowac ktory u ciebie lepiej smiga ja niestety narazie nie moge potestowac, ale z vs05 bylem zadowolony a na sony tez palil super.
|
Tylko sa problemy z ta druga warstwą. Ale nie testowałem. Jutro idę po jakiś film to sprawdzę. Mam oryginał 832S więc może będzie inaczej. :)
|
Cytat:
|| |
Vip... jak mozesz zapodaj na forum pliczek z przerobionym biosem VS04 w tym nowym Omnipatcherze (ten cio sam teraz wgrales). Z gory dzieki
|
|
Cytat:
|
Vip odnośnie twojego moda, mój omni nie podświetla pierwszej linijki DVD-/+/9
|
nieprzejmuj sie tym,funkcja ta widocznie jest juz aktywna w Twoim napedzie
BTW - jesli ktos ma jakis problem z tym biosikiem to poprostu sciagnijcie ten biosik 812S@832S.VS04 i potraktujcie go najnowszym omnipatcher'em zaznaczajac wszystkie opcje i dodatkowo kliknijcie na "apply recomended DVD media tweaks" i to juz cala filozofia :] W tym tygodniu postaram sie skonczyc recenzje SOHW-812S dla OC-Serwis.pl ,obejmujaca min. modyfikacje na 832S jak i dokladny opis wszystkich funkcji jakie udostepnia omnipatcher |
_Vip_ ,tak off topic, ale czy ty jestes z "tauzena" czy mi sie tylko wydaje ? :cool:
|
nie wydaje Ci sie :D
|
Cytat:
Dodatkowo wkrótce umieszczę kolumny z wartościami Pi średnimi i maksymalnymi. Pliki z wykresami wedle życzenia kilku osób zmieniłem na jpg. Dodałem też nowy biosik v05, omni1.3.3 i kprobe2.2.3:) Pozdr. www.liteon.bastylia.com |
Jest juz vs08 :)
|
Cytat:
|
ok. zwracam honor :)
|
Na wstępie wszystkim użytkownikom forum chcę podziękować za wszystkie uwagi i doświadczenia.
Posiadam LiteOn 812s zakupionego w kwietniu br. Data biosu 2004.01.29. Wczytałem bios 812@832 V04. System zgłosił nowy napęd 832S. Kupiłem płytę Verbatim DataLifePlus DVD+R DL. Cena 60 PLN. Zrobiłem kopię ISO i nagrałem w Nero 6.3.1.17. Oto wyniki: - wielkość pliku 8.159.680 kB czas zgrywania 17min 31s. - max czytania 11.215 kB/s (8.1x) - czas zapisu pierwszej warstwy 22min 23 s. - całkowity czas zapisu 44min 43s. Cała proces nagrywania przebiegał bez żadnych zakłóceń. Po nagraniu sprawdziłem wielkość występujących błędów Kprobe 2 v 2.2.2. Temperatura wewnątrz obudowy komputera 32.5 C, wilgotność względna 50%. Proszę zwrócić uwagę na temperaturę i wilgotność . max to 50 C i wilgotność 80%. Czym wyższa temperatura i wilgotność powietrza tym większa ilość występujących błędów mimo poprawnego nagrania płyty. Bardzo ważnym elementem jest chłodzenie komputera. Oto wyniki: prędkość 4x PI średnie 2.54 max 22 PIF średnie 0.01 max 3. Błąd wielkości 22 powstał tylko przy przejściu głowicy na drugą warstwę. W opisywany sposób bez żadnych problemów można każdy napęd 812S przerobić na 832S. Wszystkim polecam. Występowanie opisywanych problemów z napędami wynika z innych przyczyn osobnych dla każdej konfiguracji komputera i systemu operacyjnego. Nawiązując do dyskusji na temat jakości nośników DVD. Został przeprowadzony bardzo dokładny test laboratoryjny. Na 6 możliwych punktów tylko trzy firmy są godne polecenia: Firma TDK -6 ; SONY i Verbatim 5. Pozostałe marki otrzymały od 2 do 4 punktów. W chwili obecnej nośniki TDK na których tylko nagrywam są w cenie od 6-7 ZLP. Na nośnikach nie warto oszczędzać. Dziękuję za uwagę i zapraszam do dalszej dyskusji. |
no to zaczynam testy || (procedura testowa identyczna jak z VS04 i VS05 na poprzednich stronach wiec bedzie mozna porownac)
http://www.1000lecie.pl/~vip/VS08_omni.jpg http://www.1000lecie.pl/~vip/dvdinfo_VS08.jpg |
I jeszcze jedna uwaga. Sprawdziłem możliwość odczytu na posiadanym DVD ***8211;Player AIWA XD - DV370. Nagrana płyta jest rozpoznawana jako DVD. Czas trwania filmu 3.5 godz. bez żadnych zakłóceń.
Pozdrowienia. |
Cytat:
wszystko ladnie i pieknie ale nie napisales ze kazdy litek zachowuje sie inaczej a naprwade powiem ci ze testowalem ich od groma i zawsze na tej samej konfiguracji sprzetowej zawsze w testach wychodzilo cos innego a tak po za tym bardzo dobrymi plytkami sa philips4x(3.50) i platinumx8(4.00) ktore sa o wiele tansze nagrywaj sie nawet lepiej od podany nosnikow przez ciebie :) |
Jakość nośnika to nie tylko ilość występujących błędów przy nagrywaniu, najważniejsze parametry to jakośc użytych materiałów, które decydują o trwałości nośnika i trwałości naniesionych danych. Takie testy można przeprowadzić na specjalistycznym sprzęcie laboratoryjnym.
Każdy autoryzowany bios Liteon tj. V04 i V08 zawiera poprawki odnośnie zmian sprzętowych w kolejnych partiach produkcyjnych. Biosy, które można zastosować do naszych 812@832 nie różnią się niczym od biosów tych na stronie LiteOn. Obecnie używam V08. Wszystko działa poprawnie. |
pierwsze wyniki na VS08.Bios zachowuje sie podobnie w zapisie jak VS05,ale naszczescie niema problemow z druga warstwa plyty
http://www.1000lecie.pl/~vip/VS08_kprobe.jpg |
To ten sam bios tyle, że poprawiony. Nie ma właśnie tego problemu z druga warstwą. :jupi2:
|
_Vip_ a gdzie i za ile kupujesz te Philipsy? :)
|
ten philips to TDK +RW x4 kupiony w MM,a ceny nie pamietam niestety :(
|
Witam kolegów Wypalaczy. Wczoraj odebrałem z serwisu moją 812s (oczywiście nowa).
Poprzednia to był kompletny złom. Na orginalnym biosie niczego nie sprawdzałem, od razu wewaliłem VS05, płytka Platinum DVD+RW palona 4x rewelka w porównaniu z poprzednim złomem (nie mam przy sobie wykresów, niestety). Później zarzuciłem bios od Sony DRU-700A, ilość błędów zmniejszyłą się prawie o połowę, mnie to przekonało. Polecam wszystkim lubiącym experymentować. Jeżeli chodzi o tanie płyty, to już nie tak różowo. |
Wgraj sobie VS08 :)
|
Czy VS08 , radzi sobie z tanimi płytami, lepiej niż jego poprzednicy?
|
Oczywiście, że tak. Wgraj go a zobaczysz jak nie to wrócisz na VS04 :)
|
Cytat:
u mnie po 9.5 pln tdk+rw (dobra cena) :spoko: |
Cytat:
|
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:49. |