![]() |
Cytat:
|
Cytat:
|
Ilość załączników: 1
Verbatim +R certyfikowany do 4x palony 6x.
Zeby nie ten "wyskok", to byloby idealnie... |
Cytat:
Może jakaś ryska, albo pyłek kurzu :taktak: Albo sąsiad wiercił dziurę w ścianie wiertarą .... :sciana: |
Prawdopodobnie byly zaklocenia w sieci elektycznej - cala noc nie mialem pradu i dopiero kilka godzin temu podlaczyli spowrotem. Moze jeszcze nie wszystko dziala jak trzeba :mruga:
Nagram jeszcze jedna i zobaczymy jak wyjdzie... |
Chwalony Verbatim +R x4, to i ja spróbowałem. Błędy podobne jak w TDK +R . Uważam, że TDK jest lepiej wykończony. Pozostaję przy TDK.
|
No i jeszcze raz Verbatim +R 4x palony 6x. Tym razem bez "wyskokow". Pomimo ze nagrany z przygodami (wywalilo mi Nero podczas nagrywania Lead-Out'u, ale dogralem sobie jeden plik w nowej sesji i juz plytka jest czytelna:)), to wynik raczej niezly.
|
Cytat:
Siemka, moze mi ktos powiedziec, gdzie sie ustawia to Write strategy zeby te ścierwiaste plyty BENQ sie jakos przyzwoicie wypalaly? Wpadly mi w rece 4 sztuki.. wypalilem 1 i po przepuszczeniu przez Kprobe mam: PI max 566; PIF max 16 Masakra jednym slowem Dobrze by bylo zrobic uzytek z pozostalych 3 :) Mam bios Vs08... palnik 812@832 z marca |
Cytat:
|
Cytat:
|
Witam - to może i ja wstawie wykresik :)
Verbatim-R palony x4 na 812S@832S (napęd black). |
Cytat:
|
Cytat:
wszystko jest tu pieknie i przejrzyscie napisane fakt troche zabawy wgrywania ,testowania :mruga: http://forum.cdrinfo.pl/showthread.p...light=strategy |
Ilość załączników: 3
Cytat:
troche tego przepalilem i moim skromnym zdanie Verbatim ,TDK +/- porownywalne nosniki choc te ostatnie TDK-R (Madein Taiwan)troche zeszly na ..... verbatimy+r i wynik Kprobe dorzucilem A bedza i tdk+r zobaczymy :spoko: |
jaka ?
Czytalem troche na forum o tej nagrywarce 812s@832
jednym sie udaje przerobic jednym nie ale od czego to zalezy ? jakom kupic na co zwrócić uwage z którego miesiaca jest by sie na 100% dalo przerobic na 832 dzieki za odp. Pozdrawiam |
Witam.
Jestem tu nowy i chciałem spytać fachowców o zdanie na temat poniższego wykresu. Dobry czy niebardzo ? Płyta TDK. |
nawet bardzo dobry
|
Cytat:
|
Ludzie to mam do was pytanie ty czy w końcu lepszy jest 812s@Sony DRU-700A czy 812s@832s????
To i to nagrywa DL więc jaka różnica??? |
Cytat:
|
Cytat:
|
Temperatura a nagrywarka palono 6 plyt(te same dane) DVD-R verbatim jedna po drugiej
tescik Kprobe ostatniej 6. wyszystkie palone z predkoscia 4X w przedziale czsowym 5 - 8 rano POzdrawiam |
Cytat:
|
Mam taki problem. Nagrałem TDK DVD+RW na 812 -USOJ- potem zmieniłem nagrywarke tak jak wy @832 -VS08- (jest ok ) dalej zrobiłem reinstalacje systemu a teraz w systemie nie rozpoznaje mi zawartości płyty ( w tym przypadku 6 X divx ) W kProbe driver SPTI widzi naędy a ASPI tylko cyfry 0 0 0 2 (w systemie sa wnaspi 4,60) z góry dzieki za pomoc !!!
|
Cytat:
Zobacz TU i TU - zrób tak jak tam napisano :tak!:, a problemy przeminą z wiatrami :D |
no tak.... rozumiem DZIĘKI
|
Przy jakichś bolączkach możesz się posłużyć tymi postami:
http://forum.cdrinfo.pl/showthread.p...1.7#post284165 http://forum.cdrinfo.pl/showthread.p...1.7#post287842 :D |
Cytat:
P.S. miedzy 5-8 rano to slonce mi wali w komputer (zreszta tak jak cala reszte dnia) - wiec moje pytanie czy mam kompa wyniesc do lazienki gdzie nie mam okien (ale tu za to duza wilgotnosc) ?? dziekuje bardzo |
Cytat:
Duży dla komputera Mały dla ciebie - w końcu to on wypala, a nie ty :D |
A teraz z innej mańki
Wśród nawału ekstazy spowodowanej możliwościami nagrywania DVD, coraz bardziej tanich napędów i nośników.... :taktak: trzeba czasami nagrać CDR/W No i proszę - oto wynik nagrywania płyty Mint x10 CDRW 812@832 VS04 |
Zapytacie: Ale dlaczego nie VS08 - przecież to za***isty bios! Lepszy od Sony, 812 US0N i wszystkich poprzednich dla 832!
Ano dlatego, że w przypadku DVDR/W może jest i lepiej, ale dla CDR/W - dużo dużo gorzej :tak!: Żałuję tylko, że nie zachowałem wyniku z kProbe dla VS08, ale pamiętam, że średnia błędów C1 była na poziomie 60 :wow: No i co wy na to? Sprawdzaliście u siebie nagrywanie CDR/W? Dodam tylko, że całe procedury były powtarzane kilkakrotnie - raz na tym biosie, a raz na tym - żeby nie sugerować się ilością nagrań (teoretycznie z razu na raz powinny być coraz to gorsze wyniki) Jak to napomknąłem w którymś z postów: Lepsze jest wrogiem dobrego. Rodzi się więc pytanie: Czy w tym przypadku nie mamy do czynienia z niedopracowaniem CDR/W czy to po prostu jakaś anomalia w tym względzie :idea: |
Wlasnie dlatego ciagle mam w kompie mojego starego dobrego TDK CDRW4800B (jakby nie patrzec tez LiteOn) do nagrywania CD, a "832" VS08 do DVD. No i jeszcze Toshiba SD-M1712 do odczytu:)
|
U mnie VS08 wypala poprawnie.
Plik 624 MB x10 TDK-RW |
Czas nagrania na 812S@832S
Witam,
Czy to normalne ze nagranie na DVD RW esperanza w nero 700 mb danych przy firmware 812S@832S Omnipatcher full opcja zajmowalo 40 min. Oraz w nero pasek Used bufor lelvel jest na 100% a pasek bufer level jest na 6% i tak stoi oczywiscie plyta jest nagrana ale wczesniej bufor level byl na 100 i used level byl na 100% pytanie moje brzmi czy wszystko jest ok. Dzieki za odpowiedzi. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Błędów C2 nie było wcale, ale może przy CDR nie ma, nie wiem... |
Test Kprobe GIGAMaster DVD+R (nosnik AML) niezly wynik
:spoko: |
do mensir67pl
a kiedy nagrywany ??? :spoko: |
Cytat:
|
Cytat:
Dzięki za odpowiedzi |
Cytat:
W chwili obecnej w ogóle nie powinno być błędów C2, zważywszy na coraz lepszą korekcję błędów w napędach - bo z jakością płytek to różnie potrafi być Zdarzają się - to fakt, ale zazwyczaj to tłocznie takie jak Plasmon, Machinary S.A. itp. W każdym bądź razie cennych danych takiej płytce bym nie powierzył :nie!: |
Znamy już testy płytek x4. Proponuję teraz testy VS08 płytek x8 i palonych x8. Która będzie najlepsza?
|
Cytat:
:mruga: |
Odczyt x4 dla tych palonych x8?
|
[BaGRoS]Odczyt x4 dla tych palonych x8?
Standard ilości błędów ustalono przy założeniu odczytu płyty z prędkością 1x. Niestety, taki przeprowadzony test trwa stanowczo za długo, więc przyjeło się używać prędkości 4x a same kryteria jakości przenieść bez zmian. Ustawiamy więc wartość 4x. |
Witam szanownych forumowiczów.
Mam pytanko odnośnie najnowszych sterowników do nForce paczka 5.03, czy one sprawiaja jakieś kłopoty z litkiem 832. Chodzi mi dokładnie o sterownik IDE? |
Cytat:
http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...achmentid=9299 |
Platinum +R 8x, plik 4,35GB czas zapisu 9min 18sek. Cena z pudełkiem 5zł.
|
Platinum -R 8x. Ten sam plik 4,35GB, czas zapisu 9min 33sek. Cena z pudełkiem 5zł.
|
Verbatim +R 8x. Ten sam plik 4,35GB, czas zapisu 9min 34sek. Cena z pudełkiem 8zł. Tym razem Verbatim dał plamę.
|
Ja pozostaję przy zapisie 4x na TDK +R. Małe błędy i cena płytki nie wysoka. Zapis i nośniki 8x wymagają dopracowania. Pytanie, jak będzie przy 16x?
|
Cytat:
|
a ja sobie wszystko zaznczylem i dziala pieknie tylko nie wiem jak z DL, bo ch... jeszcze drogie, ale moze kiedys
|
Zaznaczyłem opcje force-fallback. Verbatim +R 8x. Ten sam plik 4,35GB. Jest lepiej. Dzięki.
|
Powracam na fabryczny bios 812S DR8US0N. Zrobię całą serię testów.
Test 1. Ta sama płyta Platinum +R 8x nagrana na VS08 odczytana na DR8US0N. Znacznie mniejsze błędy. |
Moze ktos przetestuje najnowszy firmware do 812S "US0Q" ? :)
Ciekawi mnie czy warto zmienic - DL obecnie nie nagrywam... Pozdrawiam Piciu |
HP +R 8x, cena płyty z pudełkiem 15zł. Nagrana 8x na firmowym US0Q. Ilość błędów podobna jak przy nagrywaniu 4x. W mojej nagrywarce VS08 nie sprawdza się przy nagrywaniu 8x. Występują wielokrotnie większe błędy.
|
Chcialem wgrac ten US0Q ale dostaje taki oto komunikat (screen). Czym to moge zaladowac, ewentualnie wyciagnac z exe'ka bin ?
|
Cytat:
|
no to znowu ja
wlasnie dzis kupielm sobie nowego liteona i normalnie nie wiem co o tym myslec jakosc dziwnie nagralo mi plytke
zaluje tylko ze nagfrywalem troche malo danych ale chodzilo o zgranie jednej gierki na plyte tes zrobiony przy okazji nagrywalem plytke Lite-on 8X (nagrywarka byla w BOX'ie, kupilem bo tansza byla niz oem, 315zl(bialystok) data produkcji kwiecien) z predkoscia 8X |
Ta sama płytka Lite On 8x nagrana na US0N 8x. Plik filmowy 3,92GB.
|
Cytat:
wgrales dziewiczy ten US0Q czy potraktowales go omnipatcher? :spoko: Pozdrawiam wgralem ten US0Q na tak znienawidzonych BENQ jest trocze lepiej |
Cytat:
Kprobe i VERBATIM DVD-R mialem lepsze odczyty PO PALENIU na vs08 co do PI |
[QUOTE=mensir67pl]wgrales dziewiczy ten US0Q czy potraktowales go omnipatcher?
:spoko: Firmowego US0Q nie można potraktować omnipatcher'em. Z załączonych wykresów wynika, że VS08 pali z wielokrotnie większą ilością błędów. Płyty czytane są poprawnie. Pytanie jak długo? |
[QUOTE=slawekj]
Cytat:
JEST JEST US0Q TU pod omnipatcher http://club.cdfreaks.com/showpost.ph...14&postcount=2 |
Cytat:
|
Cytat:
to jest dziewiczy bios US0Q( dla wtajemniczonych od code65536) ktory mam wgrany obecnie wieczorem przelece go omnipatcher na full opcje.tylko daje ta mozliwosc ze mozna go przeleciec omnipatcher. Pozdrawiam :spoko: |
[QUOTE=slawekj]
Cytat:
a i stwierdzasz to na podstawie Platimum 8x ja mowie ze werbatimy np.DVD-r na US0Q pala sie gorzej niz na VS08 zrob test na swich ulubonych TDK proponuje US0Q US0Q omnipatcher VS08 i wtedy mozemy cos powiedziec ???? |
Cytat:
Co do biosu code US0Q to plik wynikowy jest trzy krotnie większy od firmowego. I dlaczego takie błędy? Będę jeszcze próbował. |
Co sadzicie o nowym BIOS'ie VS0A - stock dla 812@832 z http://codeguys.rpc1.org/firmwares.html ? Ktory z nich wszystkich wg Was jest najlepszy ?
|
Cytat:
|
no faktycznie juz jest nowy bigosik:) widze ze sie zrobil maly bum bo teraz bioski robia w mgnieniu oka VS0A(- patched - 451S@832S, 851S@832S) to chyba odpowiedz na VS0Q :)
ale z przykroscja nie dla 812: If you have a 812S drive, you should NOT use this "_51S@832S" firmware! This firmware, as the name suggests, is for 451S and 851S drives only. |
Tylko patrzeć jak będzie 812S@832S VS0A. Kupuję nowe płyty i czekam na nowy bios.
|
a teraz ciekawostka :
litek zakupil jednostki cats(do pomiaru jakosci odczytu oraz zapisu) (artyk. na CDRInfo.com) bedzie jeszcze lepiej i dokladnie czyli bioski beda jeszcze lepsze:) |
bedze test tdk-r na US0Q
|
Cytat:
|
Cytat:
Proponuje Ci porownac jednak TDK + R z VS08 i TDK + R z US0Q (nawet4X) ja porownujac verbatim 4x stwierdzam gorzej na US0Q a jak masz pewnosc ze jak wpadnie Ci tdk do palenia na US0Q bedzie OKI wogole z zaglowanie tymi biosam nie bardzo dobrze sprzyja firmie Liton i uzytownikom to co wtam wypadku ??? pozostaje dalej mieszanie biosami a tak wogole to mowimy tylko o markowych nosnikach a co z innymi ??? i nie wtym rzecz ze TDK czy Verbatim troche drosze ale nie zawsze po reka sa markowe nosniki.I nie wszyszcy uzytkownicy musza miec taka wiedze dla przecietnego (Kowalskego)plytka DVD-/+ to plytka. POzdrawiam |
Dobrze, zrobię test na TDK 4x na US0Q i VS08 tego samego pliku. Kupię dzisiaj w hurtowni wszystkie dostępne płytki 4x i zrobię testy.
|
Cytat:
|
Jest nowy bios. http://codeguys.rpc1.org/firmwares/832S.VS0A.stock.rar
|
Już dzisiaj rano był. Przetestowałem na nim TDK +R 4x (palony 8x - wszystkie opcje z OmniPatchera) i jest lepiej niż na poprzednich. Poprzednio przy wcześniejszym skoku prędkości nagrywania zaczynały rosnąć błędy. Teraz utrzymują się w graniach 1-20 (średnio 13).
|
Ilość załączników: 2
narazie TDK-R na US0Q i US0Q_omni_full
a ogolnie nie za ciekawe i bez roznic moze by kto wrzucil TDK-r na 812@832VS08 powiem szkoda mi kolejnej plytki a wczesniej na tym nie palilem jak mialem VS08 POzdrawiam fakt byly to te same obrazki poprawilem |
Cytat:
|
|
Cytat:
juz zmienilem na 812@832S.VS0A zobaczymy co przyniesie ????? |
Cytat:
|
Witka, mam wersję oem nagrywarki Lite On 812S czyli 2S81 czy moge wgrać ten bios?
http://codeguys.rpc1.org/firmwares/832S.VS03.rar |
Cytat:
|
aha, teraz zauważyłem, ale nie znam się na tym :(
Nadal nie wiem czy mogę wgrać go do Lite On OEM 812S (czyli 2S81) |
juz Ci odpowiedzialem tutaj : http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=37444
wgraj ten bios,a jesli naped zdechnie to bezproblemu pomozemy Ci go odratowac sciagnij jeszcze LtnFlash'a ,on ma opcje Compare gdzie mozna porownac docelowy bios z aktualnym.Jesli program stwierdzi ze bios pasuje to nie bedzie zadnego problemu z flashem na 832S |
Dziękuje za odpowiedź - bios działa, nagrywarka równierz :)
Spróbowałem wgrać wersję VS08, niestety nagrywarka nie działała (pomarańczowa lamka cały czas mrugała, napęd nie czytał płyt itp.) |
a moze kupmy sobe po NEC ND-2500A DVD-RW jedyne 174 pln NOWKA
http://www.mainn.com/ :spoko: POzdrawiam |
Cytat:
|
Cytat:
|
TDK+RW x4 palony x4 ,plik .iso z filmem
VS0A http://www.1000lecie.pl/~vip/VS0A_kprobe.jpg dla porownania VS08 (ta sama plyta,ten sam plik .iso) http://www.1000lecie.pl/~vip/VS08_kprobe.jpg Jak dla mnie VS0A jest rewelacyjny i jak tak dalej pojdzie z biosami to Litek bedzie nagrywal nie gorzej niz NEC :D |
ladnie troche lepiej na vsoa
|
co nowe powinno byc lepsze. kurcze jeczsze nie mam palnika juz minelo 10 dni roboczych jak dostali go do serwisu maja czas do czwartku i zaczynam bawic sie wkoncy po przerwie z biosikami.
|
_VIP_ czy moglibyś mi powiedzieć czemu w omnipatcherze dla najnowszego biosu ( VS0a) dla 832 nie zaznaczyłeś Eariel shift i Utalize force-shifting ??
|
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 05:34. |