![]() |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
i oby tylko po 20 razy
|
ale niestety nikomu sie czytac niechce bo przeciez prosciej zakladac nowy topic,a o szukajce to nie wspominam nawet :mruga:
|
Wlasnie zrobilem upgrade i stalem sie posiadaczem 832 za 325zł.
Wielkie dzieki Panowie za pomoc. PS. A propo szukania w postach, jest tego tak dużo że można sie pogubić i wiele opini jest podzielonych. |
No ja może nie czytałem tak wiele jak kolega slawekj który tu pisze. Z komputerami jestem jedynie od 8 roku życia, czyli jakieś 22 lata do dzisiaj. Ale nawet teraz nie mogę stawać z wiedzą kolegi.
Dodam tylko, że jakby przeczytał cały wątek znalazłby drugi wykres który zrobiłem z odczytem x4 bez szpilki!!!! Dodać należy, że nagrywałem z plików z sieci LAN BEZ BUFOROWANIA!!! Na żywca!! A diody od LAN ledwo mrugały (zapis x4)... No i na driverze do IDE od nVidia, a jak czytałem w tym wątku, nieraz nie udaje się nic wypalić na tych sterach :D Płyta to płyta MSI :D |
Cytat:
|
BaGRoS,pewnie miales odpowiednia wilgotnosc :D....sorry ale nie moglem sie powstrzymac:D:D:D
|
koniec na dzis z tymi glupotami szkoda topicu
|
Cytat:
|
Cytat:
|
wyslalem notke do modera zeby posprzatal ten syf (wszystko od nr.722 out )
|
Cytat:
|
Powracam na forum. Jestem zrelaksowany, dosyć o pogodzie, jeżeli kogoś obraziłem to przepraszam.Teraz fakty.
Oczekiwany wykres Verbatim DVD+R DL V08. |
Wykresik wlasciwie bardzo ladny, tylko dlaczego w wordzie ???
Nie ma sie czego wstydzic ;) |
Witam.
Ale jaja się porobiły z całkiem pożytecznego wątku. :wow: Pozdrawiam. |
wykresik ladny,ale napisz cos o materiale zrodlowym
|
:)) za 15 min w moje rece wpadnie 812 :)) a jakie plytki polecacie do tej nagrywary ?? + czy - ?? z tym nowym biosikiem ??
|
Cytat:
- wielkość pliku 8.159.680 kB czas zgrywania 17min 31s. - max czytania 11.215 kB/s (8.1x) - czas zapisu pierwszej warstwy 22min 23 s. - całkowity czas zapisu 44min 43s. Pozdrawiam. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Czy majac SOHW-812 US0N spatchowana do 832 VS04 aby uzyskac 832 VS08 musze wgrac plik: VS08 - stock (for use with the OmniPatcher) czy VS08 - patched - 451S@832S, 851S@832S, 812S@832S ze strony: http://codeguys.rpc1.org/firmwares.html ? Dzieki.
|
No i juz jestem szczesliwym posiadaczem 812@832 :)) wszystko poszlo bezproblemowo , testy plytek dopiero wieczorkiem jak z roboty wroce :)
|
[QUOTE=cichytom]Czy majac SOHW-812 US0N spatchowana do 832 VS04 aby uzyskac 832 VS08 musze wgrac plik: VS08 - stock (for use with the OmniPatcher) czy VS08 - patched - 451S@832S, 851S@832S, 812S@832S ze strony: http://codeguys.rpc1.org/firmwares.html ? Dzieki.[/QUO,
Po rozpakowaniu wgrywamy VO8.exe do omnipather'a,zaznaczamy na dole wszystkie pola i zapisujemy nowy plik. Następnie uruchamiamy, po załadowaniu resetujemy komputer. system zgłosi nowy napęd. Gotowe. Pozdrawiam. |
Ale sie tu porobilo jak nie mialem kompa...
Juz sie niemoge doczekac az dostane nec'a Offtopic Heh dobre to z wilgotnoscia. Ciekawe jaka mam wilgotnosc jesli nie mam obudowy tylko wszystko lezy na stoliku a temperatura to 19-20 stopni. Do tego plyta wypalana z predkoscia x2,4 i jakosc znaczacej poprawy niezauwyzlem. No chyba ze dysk mam za wolny na x2,4 ale plytki cd wypalaja sie spokojnie x52. Wiec moge smialo powiedziec ze temperatura i wilgotnosc raczej nie maja zwiazku. Jak bedzie ladna pogoda to wyjde nawet z kompem na ogrodek i nagram plyte w celu zdementowania plotek Co do kasowania tamtych postow od nr 722 to ja bym proponowal zostawic tylko te co nawiazuja do nagrywania i wywalic te wszystkie klotnie i takie tam bzdety. W ciagu 3 dni napykaliscie 20 stron :D |
Fakt trochę dużo tych stronek :)
|
Moze jak komu by się chciało mógłby zrobic ranking :) płytek DVD na których najlepiej nagrywać. Nie trzebaby było przeszukiwac calego forum by odszukać która płytka nalepiej sie nadaj do nagrywania.
|
Cytat:
Pozdrawiam. |
Cytat:
Gazeta bym zbytnio nie ufal. Zalezy kto zleci wykonanie testu. Nie pamietam dokladnie przykladow. Ale czasami sie tak zdarza ze w jednej gazecie wygrywa jakas plyta malo znana a takie firmy jak TDK i Verbatim sa na koncu. W innej gazecie jest skolei naodwrot. I komu tu wierzyc??? Nie mowie ze w kazdej gazecie ale jest to dosc czesta przypadlosc. Czasami nawet sie zdarza ze takie testy sa robione na kilku roznych nagrywarkach. Zreszta nosniki trzeba wybrac do swojej nagrywarki. Ogolnie sa dobre TDK i Verbatim Srednie Platinum Z najtasznych i w miare "dobrych" to epseranzy. To jest tak bardzo uogolnione ale jesli ktos chce w przypadku esperanzy zaoszczedzic 10-20gr i wybierze cos tanszego to juz roznica jakosci jest wrecz ogromna... |
Ilość załączników: 1
Czy mógłby mi ktoś powiedzieć cos o wykresie zrobionym kprobe płytki którą nagrałem ( moja piersza).
Płytka Lite-on DVD-R 4x (dołaczona była do nagrywarki).Może ktoś zna strone na której jest wyjaśnione jak należy czytac wykresy w kprobe. Oczyuwiście prękość w kprobe ustawiona na 4x. |
Cytat:
Pozdrawiam. |
Od kilku tygodni w MM mozna dostac Verbatimy "+" lub "-" pakowane po 10 sztuk za 39,99. Tanio i dobrze:)
|
Cytat:
Pozdrawiam. |
Cytat:
Plytka ma dobre wyniki. Bedzie spokojnie przez rok odczytywana. Mam bardziej masakryczne plyty od 6 miesiecy:D |
Cytat:
|
Cytat:
Pozdrawiam. |
Cytat:
P.S wsadz sobie do napedu orginal jezeli jakis posiadasz sprawdz sobie Kprobe ile bedow tam zobaczysz |
Cytat:
@legion: ubiegles mnie o kilka sekund:) |
Cytat:
Pozdrawiam. |
Cytat:
|
Cytat:
Pozdrawiam. |
Cytat:
teraz do moderatora: Prosze zabieszcie go stad bo juz nie moge:) |
Cytat:
|
Cytat:
http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...achmentid=9108 bez komentarza Kprobe mozesz tez zrobic DVD-ROM |
Opuszczam Forum. Tak będzie lepiej dla Wszystkich.Proszę o załączenie lepszego testu a zaproszę na dobry obiad.
|
luknijcie bo ja jestem pod wrażeniem
http://sobal.senet.pl/ratamahatta/gu...0@%20832S.html |
Cytat:
:spoko: |
Cytat:
Pytanko mam tez do wszystkich, czy ktos zna przyczyne nieczytania plytki nagranej moja nagrywarka ale tylko przez moja nagrywarkę812@832(sprawdzona w stacjonarnym). byl to film, u mnie nie dziala a na stacjonarnym smiga bezproblemowo. nagrywareczka nie ma problemow z zadna inna nagrana przsezemnie ani z zadna nagrana przez innych liteon812s(marzec2k4)@832VS08 |
Cytat:
A jak przyjemnie się czyta. |
wlasnie wgralem vs08 do mojej 812 ze stycznia.narazie jest ok.probuje przegrac film .czas apokalipsy-powrot.wielkosc pliku 7.76GB.zrzut dvd decrypter.jakim programem najlepiej nagrac na dvd+r double layer verbatim?
|
@_Vip_
Cytat:
Czy potrzebuje jeszcze osobno jakiegoś progsa do ustawienia tej opcji ? W nero nie ma problemu, ale jak się ma sprawa DVDdecryptera, czy nagrywając w nim będe miał płytke DVD-ROM, czy jeszcze potrzebuje osbno jakiś progs do ustawienia tej opcji, żebym w każdym progsie mógł nagrywać z book type? z góry dziękuje z odpowiedź pozdro |
Cytat:
Niezależnie przy pomocy jakiego programu byś nagrywał - nie musisz nigdzie już nic zaznaczać - zawsze dostaniesz z plusów DVD-ROM :tak!: |
Dzięki za odpowiedź :piwo:
|
w tym moim biosku sa zaznaczone wszystkie opcje jakie daje nowy omnipatcher.Ladnie nawet pali przy x8 :mruga:
|
Ilość załączników: 1
kupilem TAKIE cudo niby to SONY(2X) ale strzezcie sie cena juz mowi za siebie 1.50 pln :-o
|
Ilość załączników: 2
Cytat:
wyniki kprobe |
Czy ktoś może mi powiedzeć jak czytac wykresy wykonane w kprobe ( kiedy jest dobrze a kiedy źle nagrana płytka). Pleasee. Bo nie chce cały czas zamieszczać tu swoich wyników i sie pytac co chwile :)
PS. Z jaką prękością trzeba spawdzać płytke w kprobe: 4x czy 8x ?? |
Cytat:
|
[QUOTE=slawekj]
Cytat:
No tak niby wszystko wiadomo, ale ja dalej nie wiem który plik wgrac |
Cytat:
rozpakuj i uruchom plik 832S.VS08.patched-@832S. Reszta jak opisywałem bez udziału omnipatcher'a. Pozdrawiam. |
451@832S jeszcze tylko niech ktos wypali DL tym biosem. Ja go juz wgralem do swojej 451@851 i jak na razie wypalilem DVD+RW bez zadnych problemow. A jak z DL?
|
Witam !!!
Ja palilem +/- R/RW esperanza, benq, verbatim, datex na 451@832 i nie odnotowalem zadnych problemow !! Ale co bedzie z DL !? Zobaczymy jak beda tansze :) Pozdro |
Cytat:
miales opuscic forum z tego co pamietam :mruga: |
Cytat:
Tylko się przyglądam. Pozdrawiam. |
wszystko na razie działa, dziekuje
|
Cytat:
|
No to jaki bios na dzien dzisiejszy jest najlepszy do 812S@832S ??
Ja mam wgrany ten: http://www.1000lecie.pl/~vip/VS08_moded.exe :-) - Jakiś już przerobiony jest, tylko nie wiem w jaki dokładnie sposób... -- pozdrawiam Leszek Kowalski |
grrr...ile razy mam o tym pisac ???? (przecztaj post nr.856)
|
No cóż to mój pierwszy post więc dzień dobry wszystkim !
Od przedwczoraj czytam to forum ponieważ tego samego dnia kupiłem DVD RW LiteOn 812 i od razu po włożeniu napedu do kompa, dzieki pomocy jednego z forumowiczów zrobilismy 832 ! Loto bez problemu, wypaliłem juz z 5 filmów na DVD +R Verbatim i wszystie działaja bez problemów na stacjonarnych odtw. Yamaha, Marantz, Primare no i na Krell-u !!! Bios mam VS08 Pozdrawiam |
Cytat:
|
Cytat:
sorki o tym zapomnialem, wbrew pozorom nie jest to taniocha. verbatim dvd+r. Probowalem juz nawet powrotu do starszego biosu, nia pomaga (VS04 i VS05) |
Pozdrawiam Wszystkich uczestników forum.
Kieruje te skromne uwagi w szczególności do Vipa. Nie należę do ludzi, którzy wszystko wiedzą i nie są omylni. Ale stawiam zawsze na max'a. Sam przecież skorzystałem z uwag odnośnie nagrywarki. Przypuszczam, iź w gronie uczestników forum są i takie osoby, które chcą się dowiedzieć w jaki sposób optymalnie skonfigurować komputer i system, jakie stosować oprogramowanie aby uzyskać jak najlepsze wyniki. Większość uczestników pisze o właściwym działaniu i nagrywaniu, lecz nie załącza testów swojej pracy. Czy w tej dyskusji nie powinniśmy w drodze prób i błędów ustalić co jest optymalne? Zapraszam do dyskusji. |
Cytat:
Proszę - dotrzymaj słowa! :tak!: Bądź honorowy :taktak: |
VIZZARD daj mu spokój niech się wypowie. Wkońcu od czego jest forum. Ale niech gada na temat :) slawku jak bedziesz gadał na temat to możesz zostać jak nie to :bicz:
|
Cytat:
|
Opcje omnipatchera
Czy ktos wie jak w praktyce uzyc opcji Shift for faster burning czy jakos tak z omnipatchera ? Wogole przydala by sie jakas obstrukcja do tego softu.
|
Cytat:
|
Cytat:
Nie wiem, ale gość się spalił :samozapl: na początku u mnie i raczej tak zostanie. :taktak: Zobaczcie, czy gdzieś tacy mądrale byli w ogóle na forum, nie mówiąc już co się stało z tym topikiem Gadki typu ble ble ble, a w Enterze to pisali i Chipie też - działają na mnie jak płachta na byka (( Moje zdanie jest takie, że nic tak nie weryfikuje prawdy jak życie - na forum spotyka się wielu userów i oni weryfikują to o czym się gdzieś tam czyta :taktak: Bo nie jest to zdanie fachowców czy pseudofachowców z jakiejś gazety - tylko czarne na białym widać jak w przeróżnych warunkach, konfiguracjach, systemach, itp., itd., zachowuje się sprzęt. Uważam, że nie jest się w stanie określić właściwego doboru komputera i systemu do nagrywarki, nagrywania, czy czegokolwiek. Wszystko jest tak względne i nieprzewidywalne, że daję głowę :wow: , że jeżeli postawimy obok siebie dwa komputery złożone z takich samych komponentów - to i tak - w tym przypadku biorąc pod uwagę tylko nagrywanie - nie uzyska się takich samych wyników. Być może będą one zbliżone, ale nie chce mi się już pisać dlaczego to wszystko jest tak względne :pisze: Tu każdy z nas dysponuje tak przeróżnym sprzętem złożonym z tak różnych komponentów, sterowników, systemów, programów, że pokuszę się o takie stwierdzenie - że każdy komputer jest jedyny i niepowtarzalny! :tak!: W związku z tym rozważania o dupie Maryni nie mają tu sensu, a jeżeli to kogoś rajcuje - to niech założy oddzielny temat, np. "Najbardziej za***isty konfig i dopasowanie sterów do nagrywania na Liteonie" albo "Najlepszy komputer do nagrywania płyt" albo "Ja i mój komputer - najlepszy tandem na świecie" i tam uskutecznie swoje przemyślenia. Ale nie w tym temacie! :bluzga: |
Cytat:
Wymusza ona nagrywanie z prędkością 8x co pogarsza wyniki nagrywania. Przy stosowaniu markowych nośników można próbować. Ja to zrobiłem lecz wyniki nagrywania są gorsze od nagrywania 4x. Załączam testy pliku nagranego z szybkością 4x i 8x. Funkcja ta dotyczy wyłącznie płyt DVD+R. |
Cytat:
o widze ze kolega sie zdenerwowal bo napisal tekst ktory popieram 100% |
Cytat:
nie pojawil ponownie (moze farba na cd byla nalozona nie tym pedzlem :mruga: ) |
Sorry mensir67pl , jeszcze jestem w szoku i dlatego nie podałem szczegółów. To było tak, ściągnąłem (przed miałem vso4) (http://dhc014.rpc1.org/Files/DVDR/SOHW-832S_VS08w.zip) rozpakowałem, odpaliłem, szło normal. restart, pomarańczowe miganie na LITKU, powtórzyłem ze starym vso4 i trach zanik napięcia przy ok. 85% gdy wróciło napięcie mój LITEK padł. Reanimacja ***8222;mtkflash***8221;-em i USOJ.bin nie pomogła. Myślę, że jestem kilka setek w plecy. Może ktoś ma lekarstwo na tą przypadłość, z góry dzięki. ???
|
Cytat:
|
Cytat:
|
I widzicie slawekj gada teraz od rzeczy. Mówiłem, że trzeba mu dac szansę. Teraz pomaga innym :mruga:
|
jak bedzie gadal z sensem i rzeczowo to jasne ,ale jak bedzie snul dziwy nie widy to ...no :mruga:
Zbychog2,czy nagrywara jest wykrywana przez kompa system ?? |
Cytat:
|
Cytat:
|
blagam, nie wspominajcie juz o tej wilgotnosci bo mi cisnienie skacze :]
|
Trzeba wprowadzić do regulaminu forum "zakaz wspominania o wilgotności i temperaturze panującej wewnątrz komputera" :)
|
Sebastian997 nie wziołeś jeszcze jednego pod uwage, po zmianie DVD+R czy DVD+RW na DVD-ROM w większosci przypadków na otwarzaczach DVD komputerowych zwiększy się prędkosć odczytu. Ja mam starą Toshibe SD-M1612 kótra nie czyta plusów a minusy koszmarnie wolno za to DVD-ROMy biegają że hej. Jeżeli się myle to mnie poprawcie. Pozdrawiam
|
Witam. Może ktoś w prosty sposób napisać jak przerobic ldw 851s na sohw 832s. Pogubiłem sie już w tym wątku.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Panowie jak sprawdzić czy płyta została poprawnie wypalona jako DVD-ROM ?
Wypalam płytki DVD Decrypterem w tle pracuje BookType ! LiteOn 812@832 Bios 08 PZD |
Co do padniętych napędów, podczas flashowania pod dosem w mtkflashu trzeba dodać flagę /sst np:
mtkflash x w /sst xxxx.bin powinien łyknąć biosik. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:57. |