![]() |
No dobrze Sony super też tak sądzę, ale co z DL uruchomić się uruchomi ale co z druga warstwą??? Niektóre czytaja tylko 1 warstwę :|
|
Cytat:
|
A co powiecie o tym Panasonicu:
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=30848327 bo cena mi odpowiada :) |
Cytat:
|
Cytat:
racja o tym zapomnialem, przepraszam, ale czy do momentu tego chipstetu nie bylo nic ciekawego na rynku, kazdy mial jakies spore wady, kumpel mial jakegos via nie wiem jaki byl i komp mu zwiasa zaliczal co chwla, najsmiesznej bylo jak nagrywal dvd 4x, 99% i .... reset a plytka w koszu, nie bede moze go cytowal, i tu nie wiem jak mogelm zapomniec sam mu doradzielm zeby go kupil (nforce2 na abicie) bo wszyscy chwala i procka nie bedzie musieal zmieniac |
Cytat:
|
Cytat:
http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=39615 |
Cytat:
|
Cytat:
Nie omieszkam odbić i w druga stronę :piwko2: |
Ale i tak jeszcze do jakosci nagrania kazdej plyty ma tez duzo program do ich wypalnia
i to moze byc tez istotny element skladajcy sie na plyte oraz jej jakosc a nawet kulture pracy w poszczegolnych urzadzeniach |
Cytat:
|
Cytat:
Z tego co wiem to bardzo wiele osob go poleca i do tego Divx czyta. I nie ma problemow z czcionka polska do divx, oprogramowanie mozna sciagnac bez problemu. Tez jest stacjonarka Red Star za cene 250zl okolo bo nie wiem dokladnie. Pewnie nie slyszales o tej firmie bo glownie w niemczech tylko sie z tym spotykalem. Jest to OEM JVC. Podobno nawet divx czyta ale cos nie chce mi sie wiezyc (kumpel sie niebardzo zna i mowi ze mu czytalo, pewnie byl to zwykly mpeg) Co do odtwarzaczy sony to echh nie wiem jak teraz ale wszystkich co znam i mieli wieze z sony to dosc szybko im laser padal (mi zreszta tez padl). Ludzie to zdecydujcie sie czy Kprobe sprawdza jakosc zapisu czy odczytu. Jakby niepatrzec to przy zabrudzonym czytniku bledy beda straszne a jakosc moze byc bardzo dobra. Pewnie stad niektorzy maja takie wyniki na TDK jak Slawekj a inni w granicach Pi 30-40 Dla mnie najlepszym testem jakosci plyty to jest sprawdzian na stacjonarce u kumpla (tak wybrednego czytnika to niewidzialem nigdy. Wszystkie plytki TDK, Verbatimy i platinumy sie ciely mocno a esperanzy mniej ale i tak sie ciely. Wypalalem z minimalna predkoscia na 401@811. Co do wieszania sie AMD to bylo spowodowane to chipsetem (Via KT133X) ktory byl wadliwy i pozniej jakos tak wszyscy mowili. Mam trzy kompy w domu dwa na intelu i jeden na AMD. Jeden na intelu chodzi dobrze drugi czasami potrafi sie zwiesic (pewnie jakies plyty glowne syfiate) na AMD ja pracuje i sie nie wiesza. |
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
Więc ten wykres to trochę idealistyczny zbytnio jest :> |
Cytat:
|
Cytat:
Bo grzeszysz || Jest taki chipset nForce2, a płyt jest od zatrzęsienia: Abit, Epox, Soltek, ect., ect. ... Uważam, że jest to bardzo dobry chipset, jak nie najlepszy do tej pory dla AMD Myślę, że użytkownicy tegoż hardware'u mnie poprą :taktak: Lecz nie jest to właściwy temat na tego typu rozważania Odeślę tylko do forum.tweak.pl - sprawdź, czy prawdą jest to co mówisz :czytaj: |
Cytat:
|
Cytat:
|
nie chce ku.. w koncu dobry bios bo mnie juz to leczy!!! i wy mnie dolujecie jeszcze bardziej jak znalazłem normalny bios w koncu.
|
Cytat:
|
platinium x8 palony x6
http://www.gral.pl/~piter/komputer/dvd/platx6cg2b.JPG |
Cytat:
|
O legion zauważyłeś, że mam zmieniony nick :)
|
Cytat:
http://forum.cdrinfo.pl/showthread.p...page=211&pp=15 platinum palone 8x na VS0A przez mnie i przez bartka15 |
Cytat:
|
A jaki odtwarzacz dvd byś polecił ale taki do 500zł. Wymień jakieś 3 :taktak:
|
Cytat:
Cytat:
|
Z tego co zuważyłem to płytki lepiej sa czytane przez mniej markowe odtwarzacze dvd :taktak:
|
to mzoe nagrywarke wywale na smietnik i pede nagrywal na cdr ? nie dolujcie juz mnie :) mam 50 innych plyt nagranych pol roku temu których PI dochodzi do 200 a PIF do ponad 20 i chodza wszedzie nawet w stacjonarce cyberhome za 130zł.
zaraz wypale x6 |
Cytat:
|
Heh bo masz dobrą stacjonarkę :taktak: Umnie na Thomsonie nawet płytki TDK się tną co jest max. 10 błędów PI. A dzisiaj oryginalny film z wypożyczalni obejrzałem na szybkim podglądzie :taktak: Film 1,5 godziny w 10 minut :D
|
w stacjonarce bez zajakniecia
podaje jeszcze wyniki z biosu VS0A i co ten nowy nie jest duzo lepszy ? http://www.gral.pl/~piter/komputer/dvd/platx8vs0a.JPG |
Cytat:
|
Cytat:
|
141 tys. błedów total to jest bardzo dużo ja na platinum 8x palonej 8x mam 32 tys. błędów :D
|
dlaczego Ci sie nie podoba ?
|
Cytat:
|
W koncu mam dobry biosik do mojego 451@832 CG2B, zamieszczam screan z kprobe, na innych biosach PI dochodzilo do 150-200 i skakalo a tu jest super, tyle ze nie mam bitsetingu, ma ktos jakis modyfikowany ten bios z bitsetingiem ? i powiedzcie co myslicie o wykresie, palone na platinum x8
http://www.gral.pl/~piter/komputer/dvd/platcg2b.JPG |
Ilość załączników: 1
Cytat:
Cytat:
tak teraz paczei i widze ze strasznie sie dzis uaktywnilem na roznych forach dyskusyjnych, pewnie dltego ze od rana sobie popijam przy okazji :piwo: no i jeszcze obiecany tescik, nie mam niestety zadnego dvd na zbyciu, poprostu nie chce marnowac ostatniej plytki, moze sie jutro przyda, a cd-rw obiecalem kumplowi nagrac na jutro, wiec oto esperanza 8x10x12x |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ja sie nie boje o litak ale ty mozesz odpasc ale zdrowie z toba trzeba wypic :piwo: |
Cytat:
co do plytek -R zalezy od firmy. z platinum to PImax=od 25 do 130 na 1 plytce(moje wyniki), zawsze takie same. ale jakos dzialaja na nagrywarkach. kurcze mam juz caly zapas piwa, kumpel przyszedl i nagral se parenascie plytek i zostawil tylezsamo browakow, - nie rozumiem go sam se nagrywa i jeszcze daje za to piwko :blee: , ale za to mam czym wypic zdrowie wzystkich forumowiczów ZdRóWkO :piwo: Nagrywatreczka dalej bezproblemowo dziala, nagram pare plytek i dam jakis wykresik po calym dniu ciezkiej jej pracy |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
bo jest minusem a stacjonarki roznego typu i dvd-rom raczej ich nie lubia :) |
wlassnie wygrzebvalem starego hawka ( :) 2 miesiace), dalem go na test i jest to samo co na poczatku, ale niech ktos mi wytlunmaczy dlaczemu nie chce on dzialac bezproblemowo na wszystkich dvd??? <- długo go mieli :)
kurcze ale mam tu zielono od buteleczek po lewej puste po prawej pelne jest remis, ja kibicuje pustym a wy ... ? ^_^ :piwo: |
Cytat:
czy ja wiem. przepalilem ponad 100 platinumow +R i zaden nie byl zly, PImax=do 25. Ja nie wymagam więcej od tych plytek. -R to inna bajka <- nie dotykać. z tymi to mialem mnostwo problemow i juz nie pale. |
W moim mieście nie mam zbyt duzego wyboru, ale kupuje zawsze Verbatimy + lub - Pastele po 5 szt. w paczce za 5,90/szt lub Verbatim DataLifePlus +R za 3,99 pakowane po 10 szt lub -R za 4.20 też po 10 szt. ew. Dysany +R za 2 zł, które palą się rewelacyjnie na mojej 812@832 lub 1213@1633, tylko jakoś bardziej mam zaufanie do Verbatima.
|
Cytat:
:taktak: no a jak sobota i tylko swierze piwko z lodoweczki dla wszystkich :piwo: |
widzicie a ja kupuje tylko platinum 8x po niecale 2 zl, zaufalem tym plyktom. CD-R nagrane jakies 2-3 lata temu (nagrane na LG GCE-8320B)dalej bez problemowo sa czytane przez wszystkie napedy CD-ROM nawet te sprzed 9 lat. do muzki tezx sa dobre. dlatego kupuje platinum.
na dobry poczatek soboty wszystkim zdrowie :piwo: |
Ja TDK kupuje po 4,59zł w komputroniku właśnie sprawdziłem i już staniały :D Rano były po 5,20 :taktak:
Bulkpaq w VideoŚwiecie po 2,50zł :taktak: |
Cytat:
|
Cytat:
|
no tak ja kupuje verbe po 3,5 to jest duz roznica
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
Ale tego po prostu nie da się nie zuważyć :O :D |
a ja przezucilem sie tylko na verbatimy musze tylko skonczys platinium ktore mam
|
Ja nagrywam tak:
filmy - TDK DVD+R gry - Bulkpaq DVD-+R I jest :spoko: |
VIZZARD odemnie tez :piwo:
|
Cytat:
|
I tak wykres Legiona będzie lepszy na Verbatimie :D Ale porównamy :taktak:
|
Zauwazylem jeszcze ze jak nagrywalem plytke na necu z predkoscia x2 to wykres byl tragiczny. Z tego co widze to dla niego optymalna predkosc to x4 i x6.
Jak nazbieram troche kasy to kupie Verbatima do testow i zapodam tescik :) |
VIZZARD powiedział, że należymy do najlepszej czwórki jeżeli chodzi o wykresy z KProb'a. Dokładnie Legion, Turboni, Sławek i ja i za to :piwo:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Mam kolejny wykres tym razem espera DVD-R x4 palona x6
Jakosc nagrania nie jest tak rewelacyjna jak u Was TDK i Verbatimy, badz memorex u Turboniego. Ale zly tez nie jest. Jak na taka plyte to nie jest zle. Litek lepiej wypala na lepszych nosnikach ale jakby srednia ze wszystkich wyciagnac to juz korzysc dla nec'a :D |
a teraz moj wykresik :D verba4x palona 4x ( wlaczone jak zawsze:) azurek ,gg,nav, mozilla i do tego winamp )
a nagrane .iso przez roxio easy dvd copy |
Ja już mówiłem, że jestem zadowolny z LiteOn'a 832S. Sławek przecież Tobie też dobrze pali litek to po Ci jeszcze NEC ???
P.S. Ale mam fajną liczbę postów ;p |
a ja juz neca kupic nie chce.
|
Cytat:
|
Cytat:
Burn-proof strasznie zrywal po przejsciu na x8 na x6 to co jakis czas tylko spadal :) Zostane jednak przy esperanzach... jeszcze wykresik zamieszcze pozniej :) |
Cytat:
|
dziekuje panowie na razie z podpowiedzi...:)
zrobie jak radzi @VIZZARD i odezwe sie znowu...:) |
Cytat:
|
VIZZARD taki wykres zawsze zostanie w naszej pamięci ;p :spoko:
|
Cytat:
Faktycznie ładnie :taktak: Na szczęście "ładnie" - jest pojęciem względnym Dla kogoś innego może być inaczej Ale jak dla mnie obydwa te wykresy mieszczą się w tym zakresie Dlaczego? Ano dlatego, że skala potrafi być bardzo duża i nie takie wykresy widywałem I to na mojej nagrywarce :mruga: Zapewne także pamiętasz mój wykres, ale dla pewności raz jeszcze go przedstawię |
Cytat:
PS Traxdata DL przy zakupie 5 sztuk wychodzi 29zl. www.22.pl - nic jeszcze niekupowalem w tym sklepie, nawet mi na maila nieodpowiedzieli. Zaraz bede palic plytke Mediastore za 1,9zl DVD-R x4 i chce ja wypalic z predkoscia x8. Zapodam za jakies 30 min wykresik. Oczywiscie palone na NEC2500A |
Cytat:
|
Cytat:
I czy poza DL wypalałeś coś jeszcze po przeróbce? Jest jakaś różnica w jakości nagrywania/odczytu? No a poza tym, to jak dla mnie to bardzo ładnie się wypaliła ta Traxdata Oby jakość płytek DL była coraz lepsza, a ceny coraz niższe :D |
Cześć.
Wtam wszystkich moja nagrywarka to LITE-ONE SOHW 812S(obecnie USON ). Od dość dawna śledzę to forum i muszę przyznać ,że sporo mnie to nauczyło. Instalowałem już chyba wszystkie możliwe biosy i poszło już sporo płytek,wyniki były bardzo różne. U mnie w większości wszystkie (prawie) chodzą, ale na stacjonarnym "Samsung P-145" beznadzieja (albo nie startuje,albo się zacina )głównie nagrywam filmy z kamery w "Ulead VideoStudio 8" i używam NERO v6.3.1.20. Napiszcie jak to wygląda u was i może jakieś porady by się przydały :-)))). Pozdrawiam. |
Nagralem Traxdate DL ta co byla na allegro. Pamietacie???
No wiec opisze jakie problemy mnie napotkaly. No wiec tak jak gosciu pisal plyta w ogole mu nie chodzila na litku 812@832. Faktycznie u kumpla na tym samym litku z biosem VS0A (jest juz obsluga tej plytki) to byly problemy i w ogole nic nie bylo (tak jak spalona). Na moim Nec 2500A mialem illegal disc ale juz widzial plytke. Musialem przerobic na Nec2510A na biosie 2.16 z obsluga DL. I o to wynik. Test robilem na predkosci x2 |
Cytat:
Czym się różni to jeszcze nie wiem, bo na razie cdrinfo.pl nie zapodało testu, tylko mój (prymitywny) na Forum ;] A napęd pojawił się w sprzedaży w ten poniedziałek :taktak: |
Cytat:
Czym się różni od poprzednich wersji? Bo dawno w tym temacie nie siedziałem :nie: UPDATE OK już znalazłem TU :D |
Tak, tak!
Mediastore, Vakoss, Gigamaster, Supratec (najlepszy z tych wszystkich) to raczej dno jakościowe płyt DVD :taktak: Verbatim jednak nie powinien tak źle wypaść :nie: Pierwsze co zrób - to wróć do 812 biosu N lub Q i sprawdź jakiś dobry nośnik (Verbatim, TDK) Jeżeli będzie kicha - to zbierz kilka tych uwalonych płytek i wal do serwisu :worek_tre Natomiast jeśli będzie poprawa, to wgraj bios 812@832 VS08 lub VS0A I sprawdź ponownie Bios VS0B budzi mieszane uczucia i raczej przeważają opinie negatywne niż pozytywne na jego temat Gdy będzie lepiej - to OK, jeżeli nie - wróć z powrotem do jakiegoś biosu 812 I daj popracować serwisantom, co w efekcie powinno zaowocować nowym napędem :mruga: |
Cytat:
Przy okazji, DVD-RW Esperanzy, której nie łyka LiteOn 812@832(który sam ją wypalił), łyknęła świeża Toshiba SD-M1912 ;] |
@Buller
Tak wogóle to w Kprobe speed ustaw na 4x a nie Max i jeszcze raz testuj :) |
Cytat:
Kurcze jak patrze na twoje wykresy mam ochote pojechac w gory ,normalnie polskie tatry co do wykresow to kup porzadne plytki, a nie w markecie za 0.99 zl(VACOSS) 1,25(MEDIASTORE)- przynajmnie u mnie takie sa ceny, nawet platinum sa w miare jak za plytke za 1,99zl <-polecam jako tani nosnik :D a co do verbatima to juz nagrywarce wpadlo nawyk kiepskie palenie i tez spie******** sprawe :D |
witam...:)
jak pewnie zauwazyliscie jestem tu nowy... udalo mi sie dzieki opisom znalezionym tutaj zrobic 812@832 (VS0B) wszystko bylo ok... do pewnego momentu...:( od jakiegis czasu plyty DVD nagrywane u mnie nie sa chyba najlepszej jakosci...:( wyglada to tak, ze (zaznaczam, ze nagrywam glownie div'xy i dane...) pierwsze dwa nagrane filmy sa ok... natomiast reszta nie daje sie ruszyc...:( zrobilem testy programem KProbe2, ale wygladaja one "troche" inaczej niz te ze zrzutow zawartych w temacie...:( od momentu pojawienia sie problemow, jedyna plyta, ktora udalo sie nagrac bez bolu (czyt. jest cala czytelna...:) ) to Verbatim DVD-RV 4x zalaczam zrzuty z KProbe kilku nagranych plyt... czy ktos zorientowany w temacie moglby rzucic na to okiem i uswiadomic mnie co sie dzieje...? czy powinienem powoli sie zbierac z nagrywarka do serwisu? (jezeli tak, to gdzie moge znalezc oryginalny bios do palnika - nagrywarka kupiona w maju tego roku), czy moze jest jakas inna przyczyna? badzo prosze o pomoc... po spaleniu okolo 20 plyt w ciagu 2 dni dostaje juz szalu...:( zrzuty... GIGA master DVD-R 4x http://www.eyu.neostrada.pl/BullGif/GIGA master-R.JPG MediaStore DVD-R 4x http://www.eyu.neostrada.pl/BullGif/MediaStore-R.JPG VAKOSS DVD-R 4x http://www.eyu.neostrada.pl/BullGif/VAKOSS-R.JPG Supratec DVD+R 4x (cala czytelna...:) ) http://www.eyu.neostrada.pl/BullGif/Supratec+R.JPG Verbatim DVD-RW 4x (kasowana 2x cala czytelna...:) ) http://www.eyu.neostrada.pl/BullGif/Verbatim-RW.JPG |
Cytat:
Nic na to nie poradzę :nie: Sprawdź zresztą daty - to się przekonasz :D Zresztą wykres jak wykres Ale ilość błędów przez to się nie zmienia :mruga: |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
mozesz mnie zakablowac do admina mam ci pokazac gdzie sie to robi moze logi sprawdzi jak poprzednio |
Cytat:
|
Cytat:
|
TDK 4x palona 4x :taktak:
NAa TDK'u mam zawsze takie wykresy lub lepsze :taktak: |
Cytat:
|
a teraz verb4x nagr. 4x wlaczone wszystko jak wyzej :)
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:02. |