![]() |
wlasnie :D
|
Turboni,jesli chodzi o te podrywanie......zerknijcie tutaj : http://forum.oc-serwis.pl/viewtopic.php?p=36221#36221
chyba oboje juz nie mamy szans :]]] |
hehe kilka stron temu czytając ten wątek przyszło mi na myśl, że gdzie tu wogóle mówić o jakiejś dyskryminacji kobiet - jak zadasz nawet najbardziej bezsensowne pyt na faorum/gdziekolwiek gdzie jest większością są faceci a pytający to parzedstawicielka płci pięknej to mase milutkich odpowiedzi masz gwarantowaną... ;] a fakt ze turboni jak narazie jest liderem tego zachowania... no ale jeśli sugeróje się avatarkiem rozmówczyni i jest to zgodne z prawdą to się osobiście nie dziwie ;}
pzdr4@ll (zlinczujcie ale muszę napisać - especially 4 madzia :D ) |
nooo :(
|
rzeczywiscie avatarek ma ladny :D
|
nie zaprzeczam ma ladny :)
|
ale nam sie ladny OT zrobil :]
a av faktycznie syci :] |
teraz to juz ten avatarek Madzi wszyscy chwala :D
|
i jak przyjemnie popisac o czyms innym a nie tylko o przerobkach :)
|
Cytat:
W końcu głupio by było tę Minoltę rżnąć na pół :haha: |
Cytat:
|
Wariaci :) Ja mam już swoje Szczęście :) Słodkich snów! Uciekam bo jutro (dziś) do pracki...
|
cza bedzie temat wątku zmienić ;]
|
chyba bedzie trzeba zmienic :spoko:
|
i to by bylo na tyle :(
|
idziemy spac ^_^
|
ale kiedy dzisiaj, jutro czy wczoraj
|
napykalismy juz 100 postow od godz. 21 :taktak: Wszystko dzięki Madzi :D
|
a po co zmieniac :d
|
zobaczymy jak inni na to zareaguja :) ale bylo fajnie :)
|
jak zaczna jutro inni czytac to sie zgarbia troche :)
|
Cytat:
|
Cytat:
|
no tak to moze dzisiaj wieczorkiem tak na chacie bedzie szybciej? :)
|
Cytat:
Po co ??? Jak znowu wpadnie tu New User i napisze: "Siemka! Jestem cały zielony i słyszałem, że można już nagrywać DVD. Jeżeli to prawda - to powiedzcie jaką nagrywarkę kupić do 400zł. Proszę o konkretne odpisy" To da się posta: "Poczytaj: Nowy bios 812S@832S ... jednak :) " ^_^ |
to po przeczytaniu tego co zrobi - sprzeda kompa i kupi sobie konsole :)
|
VIZZARD takie czasy nastaly :spoko: Nie wszyscy jeszcze wiedza ze sa nagrywary dvd do 400zł ^_^
|
Cytat:
i kotka i pieska i po browarku dla wszystkich :piwko2: |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Ale nie pamiętam nazwy :mruga: |
tu jest zajefajny post apropo tego co wczesniej pisalismy ze ktos wpadnie http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=38303
|
Cytat:
Życie, życie jest nowelą ..... :haha: |
w koncu zycie to nie bajka :)
|
Ilość załączników: 1
Powtórzony test dysana. Płytki zawierają ten sam film, jedna nagrana jest przez 2S81@832 VS0A, a druga przez 1213S TS0C. Testy przeprowadzane na 2S81@832 VS0A.
Disc Type DVD+R Book Type DVD+R Manufacturer CMC Magnetics Corporation Media ID CMC MAGR01 Protection System None Region 1,2,3,4,5,6,7,8 Capacity 4,38 GB Free Size 4,38 GB Free Blocks 2295104 Number of Layers 1 Linear Density 0.267 um/bit Track Density 0.74 um/track Maximum Read Speed 3,2x Maximum Write Speed 2,4x Current Write Speed 2,4x CLV Write Speed Performance Descriptor 1 2,4x CLV Wykres z 2S81@832 VS0A |
Ten sam film palony na 1213S i tej samej płycie.
|
A tak wyglądają nosniki w cenie 2 zł
|
Cytat:
|
Heh, ładny off topic był ^_^ A już myślałem, że jakiś nowy bios się pojawił - tyle nowych postów w tak krótkim czasie ;p
To teraz spodziewajcie się pytań z cyklu: "Jaki najlepszy aparat mozna kupić za ok. 1300zł?" :-D :-D |
Przerwali nam rozmowę :bicz: Jak mogliście to zrobic chłopaki tak fajnie się gadało :D Jak Magda wpadnie to znowu zacznie się offtopic ^_^
P.S. Ale stronek napykaliśmy ładnie i to trzeba przyznać :D |
Cytat:
|
tematy byly dobre wiec wieczorkiem znowu je moze porozwijamy :)
chlopaki przerwali na wontek jakimis wykresami :( |
Właśnie już dwa wykresy a dopiero godz. 11
|
Cytat:
|
A co możesz na to poradzic ??? Nic :nie:
|
Cytat:
BTW. Pozdrawiam koleżankę zza miedzy 8-) |
Kto wczoraj wieczorem nie był w tym temacie ma trochę zaległości w lekturze :D
|
troche tylko jakies 8 stron :) :) :)
|
A ja mam propozycje: Przybywa 832S fabrycznych - kolega Turboni, Bartek , ja i będzie coraz więcej. Jest okazja bezpośrednio porównać czy mody i fabryczne to to samo, czy lepiej czy gorzej. Jak naprawdę z palenien DL. Myślę, że wiele osób zadaje sobie to pytanie. Co koledzy na to?
|
jestem za
|
Cytat:
Tez jestem za. Ale z moich znajomych z 2 sztuki 832(fabryczne) monentami wypadaja gorzej.Ale cos mi podpowiada ze jednak jest jakis myk z cieplota a nosnik(ale to tylko moje osobiste odczucia i wrazenia) |
Proponuję od Nero speed. Prosty test a dużo danych.
TDK +Rx4 palona x4 na 832S. |
wczoraj wymieklem a panowie ostro trzymali forme w offtopiku tak po za tym to nero speed czemu nie ale kProbe do tego troche czasu to zajmie jak przetestujesz jedna plytke:)
|
Cytat:
|
Cytat:
|
to teraz robimy tak ktobedzie chcial przerobic 812 to najpierw nie p0czyta nasz offtopik by sie od stresowal a po tem moze ciachac litka:)
|
Cytat:
TDK+r 4x palona 812@832_ZEBRA_VS0A |
ale wieczorkiem znowu maly offtopic ?? :)
|
tak znowu offtopic :D a teraz zaczynam nagrywac film to dam test z nero i kprob'a :taktak:
|
Cytat:
|
jasne ze mamy:)
verbetin4x palony 4x 812@832 VS0A |
memorex dvd+r x4 palony x4
|
tak wogole to jak powinen wygladac prawidlowy wykres ???
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
puscilem drugi raz i tam gdzie wykres byl idealny teraz pojawily sie zeby wiec jak dla mnie nie widze sensu robienia testu nero cd&dvd speed. niech tylko dysk zacznie ci cos robic i juz wykres prostej w dol idzie
|
teraz maly przedruk z cdlap najlepsze i najgorsze podobno plytki dla 832:
Przykładowo dla LiteOna 832S Wyniki dotyczą firmware 0A z utawionym auto Booktype i skorygowaną strategią zapisu według empirycznie dobranych przeze mnie niektórych propozycji zawartych w rec_tweak.conf (rewizje od 2.02 do 2.07). Bez żadnych innych ***8222;wynalazków***8221; OmniPatchera. Testy Kprobe przy ECC Blocks sum 8/1 i prędkości 4x (najczęściej popełniany fatalny błąd ***8211; odczyt na prędkości max !). Podaję dla tych, którzy nie wiedzą: przy tych parametrach PI Max nie powinno przekraczać 280, a więc wszystko co poniżej jest zgodne z normą. Testy wykazują jednak, że odtwarzacze stacjonarne tolerują z reguły bez problemów wynik do 600, na niektórych nośnikach nawet znacznie więcej. PIF Max nie powinien przekroczyć 4 (zaznaczam ***8211; przy stosowanej przez mnie wartości ECC Blocks sum na 1). Pojedyncze ***8222;szpilki***8221; o większej wartości są sporadycznie dopuszczalne. 1. RICOHJPNR02 ***8211; nośnik +R x 8 (czyli u nas handlowo na przykład Platinum ***8222;Plus***8221; x8 za około 3 złote) ***8211; wykorzystasz atut prędkości tej nagrywarki i uzyskasz bardzo wysoką jakość. Np. wyniki z moich doświadczeń (uśrednione dla kilku egzemplarzy tej płytki): PI Max 50 ***8211; 120 w zależności od egzemplarza), ale wartości bliskie PI Max dotyczą tylko około 10% płytki. Pozostały obszar płyty to PI o wartościach od 2 do 50. PIF Max 2 ***8211; 4, PIF Total od 120 do kilku tysięcy. Testy nie sygnalizowały żadnego problemu z odczytem na jakimkolwiek odtwarzaczu stacjonarnym do jakiego mieli dostęp testujący ***8211; ja osobiście i rzetelne testy jakie spotkałem w Internecie (na takich też można przecież bazować). W przypadku starszych odtwarzaczy nie rozpoznających +R (to już naprawdę dinozaury były) wystarczyło zapisać ze zmienioną na DVD-ROM wartością Booktype. Ogólnie ***8211; szóstka z minusem. 2. RITEKG05 ***8211; nośnik ***8211;R x8 (handlowo na przykład Platinum ***8222;Minus***8221; x8 za około 3 złote). Ważne ***8211; dla tego nośnika należy zmienić strategię zapisu na MXL RG03 (jeśli nie wiesz o co chodzi, nie zabieraj się za to i szukaj raczej innych nośników). Co prawda czytałem, że zgłaszano wyniki odbiegające od pierwszych testów przy tej strategii, ale sam sprawdziłem na kilkunastu płytach z serii RITEKG05 dostępnej w Polsce jako Platinum ***8222;Minus***8221; x8 że wszystko było (i jest nadal) OK. Uśrednione wyniki: PI Max od 30 do 80, PIF Max od 2 do 4, PIF Total od 200 do kilku tysięcy. Ogólnie ***8211; szóstka. 3. RICOHJPNR01 ***8211; nośnik +R x 4 (handlowo między innymi Sony +R x 4, ale nie tylko, jest wiele, wiele innych). 832S z modyfikacjami o których było na początku, rozpoznaje ten nośnik jako 8x i zapisuje rewelacyjnie (nie ma na to oceny, bo szóstka z plusem to za mało). PI Max od 5 do 30, PIF Max od 1 do 4, PIF Total od 20 (!) do kilkuset. Rewelacja. Płytki takie można teraz kupić po 4 ***8211; 6 zł, bo to już tylko 4x i powoli wypadną z rynku. 4. VDSPMSAB001 ***8211; nośnik +R x 4 (handlowo jako Mediastore +R x4). Najtańsze jakie znalazłem (1,7 zł). Uwaga ***8211; na wielu nagrywarkach zupełnie niestrawne płyty - nie kierować się wynikami dla 832S przy innych nagrywarkach. Na testowanym egzemplarzu LiteOna uśrednione wyniki: PI Max od 220 do 290, PIF Max od 3 do 5 (pojedyncze szpilki, a więc OK) PIF Total od 5000 do 8000 - to wyniki ku mojemu zaskoczeniu ***8211; bo ta sama płyta np. na LG 4081 i LG 4082 (które z kolei znacznie lepiej niż LiteoN zapisują wiele innych nośników): PI Max 1100, PIF Max 60, PIF Total ponad 370 tysięcy). A więc dla 832S wyniki jeszcze w normie. Co prawda już na granicy wartości dopuszczalnych, ale ujdzie dla mniej ważnych materiałów. -------------------------------------------------------------------------- ciekawe.......) my raczej wiecej mozemy powiedziec:) |
Nagrywarka: LiteOn 832 VS08 June
Płyta: Bulkpaq printable DVD-R 4x palona 4x |
Cytat:
|
Chdziło mi o to, że Ricki i Vincent przerwali offtopic :spoko:
|
Ale to nie ja zaczęłam o aparatach tylko VIP :) Ja wspomniałam, że używam go głównie do zdjęć wykresów z kProbe :D
|
A Vipek rozkręcił rozmowę :D
|
niewazne kto pierwszy zaczal ale offtopic powstal niezly wiec moze dzisiaj tez zrobimy powtorke z rozrywki :) :) :)
|
ja już mówiłem, że jestem za :D
|
Cytat:
:D |
To jaki dzisiaj będzie temat offtopicu? :D
|
to tak okolo 21-21:30 zaczniemy ?? :)
|
no czemu nie ale musze sie przed tem zaopatrzyc w browka by popiac wasze zdrowie:)
|
tak jak wczoraj rozkręciło się tak o 21 a skonczyło o 0.40 :spoko:
|
no ja tez musze jakis 4pac zanabyc i wypic wasze zdrowko :piwo:
|
To jakie zdjęcia dziś pykamy? :)
|
Wiesz wieczorkiem nie będzie co za bardzo pstrykać :taktak: Chyba, że każdy zrobi zdjecia teraz i później tylko je zamiesci :taktak:
|
zdiecia z balkonu lub najblizsze otoczenie? :)
|
No to umnie widac tylko dom sąsiada :taktak:
|
u mnie sasiednie bloki i podworka
|
Ilość załączników: 2
a teraz plytki cd/r :
1.Sundisk za 50 groszy tansza kicha:) 2.I.record za 70 groszy drosza kicha:) |
oki ja zrobie fotke z okna na 21:) i porownamy otoczenia w jakich dzialaja litki oraz ich wlasciciele:)
|
[B]Przerobilem bios z 812 na sony 700A - sprawdzajac sprzet w NEERO info TOOL - pokazalo mi ze bios jest aktualnie przerobiony co bylo widac po nazwie ale w specyfikacji nie odnalazlem ze zapisuje DVD+R DL - czy to oznacza ze zostal wgrany niepomyslnie ??.
Nawiasem mowiac czyta i zapisuje wszystkie inne plyty.DOUBLE LAYERS nie sprawdzalem. Czy ktos moze mi odpowiedzic czy gdzies popelnilem blad czy tez wszystko jest ok,a brakuje tylko info.w specyfikacji??? |
Cytat:
|
albo bios jest zaktualizowany albo nie jest,nie mozna wgrac biosu z DRU-700A bez DL :]
nero cos Cie oszukuje,zessaj sobie DVDinfo Pro a co do fotek...to moze zrobimy fotki maszyn w jakich siedza nasze litki ? :] |
Cytat:
|
Cytat:
|
a tak BTW...testowalem ten bios z 700A i musze powiedziec ze jest gorszy od VS08 i VS0A
|
Cytat:
poszukaj na www.google.pl ,tam jest naprawde WSZYSTKO |
Tdk Dvd+r (cmc)
|
buuuu...znowu te wykresy :]
|
[B]Moze ktos mi odpowie na pytanie:Czy BIOS od 832S czy od SONY 700A - ktory z nich jest lepszy i czym w praktyce sie roznia od siebie ???
|
VS0A od 832S jest jak narazie najlepszy,a dlaczego...nie badz leniwy i poczytaj troche
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:56. |