Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Flashowanie/Firmware/Podkręcanie napędów optycznych (https://forum.cdrinfo.pl/f29/)
-   -   Nowy bios 812S@832S ... jednak :) (https://forum.cdrinfo.pl/f29/nowy-bios-812s-832s-jednak-35045/)

legion 23.08.2004 22:21

Ilość załączników: 1
I.record cd-r kicha zawsze bedzie kicha

Turboni 23.08.2004 22:17

Cytat:

Napisany przez slawekj
VS0A mod czy Litka?

orginal 832 z biosem vsoa

slawekj 23.08.2004 22:15

Cytat:

Napisany przez Turboni
verbatim dvd+r x4 palony x4 bios vs0a :D

VS0A mod czy Litka?

legion 23.08.2004 22:01

Cytat:

Napisany przez Turboni

no slicznie zdrowie za taki wypal :piwo:

Turboni 23.08.2004 21:58

mensir67pl 23.08.2004 21:31

Cytat:

Napisany przez legion
no mozliwe ale ja bardziej stawiam na vs0B(kicha) bo z tego samego packa 25 nagrywale i na vsoA gdzie bylo wszystko ok :taktak:

a to bardzo bardzo mozliwe to samo jest z Platinum na vs0b wielle gorzejjjj

mensir67pl 23.08.2004 21:26

Cytat:

Napisany przez slawekj
A zmień na v. 2.4.0 i zrób ponownie test.

bledy nieco wieksze i cut inny wykresik

a i dlaczego scanned range na inny rozmiar ?????

legion 23.08.2004 21:11

Cytat:

Napisany przez mensir67pl
co do verbatimow to juz to przerabialem mialem BOX z taka gorka ,a z cake
25 wszystko bylo okey.(takie jaies dziwnie partie plytek)

a ot i dzisziejszy medalista TRAXDATA dvd+r 8x palona 8x

:spoko:

no mozliwe ale ja bardziej stawiam na vs0B(kicha) bo z tego samego packa 25 nagrywale i na vsoA gdzie bylo wszystko ok :taktak:

slawekj 23.08.2004 20:59

Cytat:

A zmień na v. 2.4.0 i zrób ponownie test.

mensir67pl 23.08.2004 20:49

Cytat:

Napisany przez barte_k
Ja tez mam coś nie tak z końcówkami płyt :taktak:

B@rtek 23.08.2004 20:32

Ja tez mam coś nie tak z końcówkami płyt :taktak:

legion 23.08.2004 18:24

wczesniej nagrywalem na vS0A i nigdy takiej koncowki nie miale przy filmach
a to druga plytka:

legion 23.08.2004 18:17

No to teraz ciekawostka podobnie jak u turbiniego koncowka jest beznadziejna
i tu odrazu moge powiedziec ze VS0B po doglebnych testach jest do bani jak ktos to przeczyta to nowy w temacie to odradzam go lepiej niech sobie wgra VS0A.
Wczesniejsze wyniki na verbetinach mialem dobre poniewasz nagralem tam same pliki date:) czyli z twardego a juz dzisaj nagralem dwie plytki z filmami i o to wynik (dziwne) :

legion 22.08.2004 23:04

Cytat:

Napisany przez slawekj
Ja też trafiłem na takiego Verbatima. To prawdziwa loteria, palniki powinny najpierw analizować jakość płytki, dobierać optymalne parametry i nagrywać. Producenci mają dużo jeszcze do zrobienia.

no troche maja do zrobienia ale i producenci nosnikow:)

pawelblu 22.08.2004 21:48

Cytat:

Napisany przez gutek18
Hawk DVD-R 4x, palona 4x na VS0A + ZebraMOD

Końcówka troche kiepska, ale na końcu płytki są małe ryski.

Nie koniecznie to wina rys. Wiekszosc Hawkow tak sie wlasnie pali.

mensir67pl 22.08.2004 21:16

Cytat:

vs0b tak jak szybko go wgralem tak go szybko zmienalem na vs0a

z tego co pisza to niby poprawiona zapis dvd-/+RW ale jak widac nie korzystnie to wplywa na pozostala czesc nosnikow

i wielki powrot VS0A

mensir67pl 22.08.2004 21:11

Cytat:

Napisany przez Turboni
verbatim dvd+r x4 palona x4 bios vsob

vs0b tak jak szybko go wgralem tak go szybko zmienalem na vs0a

z tego co pisza to niby poprawiona zapis dvd-/+RW ale jak widac nie korzystnie to wplywa na pozostala czesc nosnikow

Turboni 22.08.2004 20:58

verbatim dvd+r x4 palona x4 bios vsob

slawekj 22.08.2004 20:27

Cytat:

Napisany przez legion
ale z ciebie pesymista slawek :) moze to wina nosnika:)

Ja też trafiłem na takiego Verbatima. To prawdziwa loteria, palniki powinny najpierw analizować jakość płytki, dobierać optymalne parametry i nagrywać. Producenci mają dużo jeszcze do zrobienia.

Turboni 22.08.2004 20:17

Cytat:

Napisany przez slawekj
Palnik należy oddać do serwisu. Wyraźnie słabnie przy końcu palenia. To już koniec. :taktak:

zobaczymy zmienilem bios ale jak na tym samym palniku pale memorexy to jest super

legion 22.08.2004 20:13

Cytat:

Napisany przez slawekj
Palnik należy oddać do serwisu. Wyraźnie słabnie przy końcu palenia. To już koniec. :taktak:

ale z ciebie pesymista slawek :) moze to wina nosnika:)

slawekj 22.08.2004 20:00

Cytat:

Napisany przez Turboni
verbatim dvd+r x4 palona x4

gutek18 22.08.2004 19:59

Hawk DVD-R 4x, palona 4x na VS0A + ZebraMOD

Końcówka troche kiepska, ale na końcu płytki są małe ryski.

http://republika.pl/gutek18/stare_gry.PNG

Turboni 22.08.2004 19:54

verbatim dvd+r x4 palona x4

_Vip_ 22.08.2004 19:06

z tej plytki to juz niczego lepszego nie bedzie :] ,nawet nowe biosy nic nie poradza

legion 22.08.2004 16:52

Cytat:

Napisany przez _Vip_
812@832 Z-Mod + VS0B (stock, prosto ze strony litka)

obraz .ISO z filmem nagrywany na mojej starusienkiej juz i wielokrotnie nagrywanej TDK+RW

no ladny nawet jak na tak starusienka plytke:)

_Vip_ 22.08.2004 15:05

812@832 Z-Mod + VS0B (stock, prosto ze strony litka)

obraz .ISO z filmem nagrywany na mojej starusienkiej juz i wielokrotnie nagrywanej TDK+RW

http://ocek.republika.pl/VS0B_kprobe.jpg

B@rtek 22.08.2004 14:34

O nie zauważyłem, że było na max :nie:

legion 22.08.2004 14:04

Cytat:

Napisany przez barte_k
Ja też to zuważyłem. Mam teraz bios VS0A ze strony litka. Wcześniej miałem ze strony codeguys i na płycie Bulkpaq printable palonej 4x miałem więcej błędów ale kProbe wykrywało ją jako ProdiscS03 a teraz na biosie ze strony litka mam mniej błędów ale pokazuje NO MEDIA :taktak: Ale wynik ładny :taktak:

Płytka Bulkpaq Printable palona 4X. Tylko na biosie za strony litka pokazuje mi NO MEDIA :taktak:

to nie jest wiarygodne slawek juz mnie ubiegl :D

slawekj 22.08.2004 13:43

Cytat:

Napisany przez barte_k
Ja też to zuważyłem. Mam teraz bios VS0A ze strony litka. Wcześniej miałem ze strony codeguys i na płycie Bulkpaq printable palonej 4x miałem więcej błędów ale kProbe wykrywało ją jako ProdiscS03 a teraz na biosie ze strony litka mam mniej błędów ale pokazuje NO MEDIA :taktak: Ale wynik ładny :taktak:

Płytka Bulkpaq Printable palona 4X. Tylko na biosie za strony litka pokazuje mi NO MEDIA :taktak:

A będzie jeszcze lepszy jak ustawisz speed x4. :taktak:

B@rtek 22.08.2004 13:40

gutek18 21.08.2004 23:25

Cytat:

Napisany przez slawekj
Tak przypuszczam, bo dziwnym zbiegiem okoliczności wielu tu kolegom i u mnie również po wgraniu VS0A nagle coś nie gra albo pogorszyły się wyniki. Dokładnie to analizuję, o wszystkim nie piszę. Wymieniłem na 832S i wszystko po staremu. Palnik na biosie LiteOn'a pali znakomicie. A mnie zadawalają tylko dobre wyniki. :taktak:

Zauważyłem ale nie jestem w 100% pewny. Płytki lepiej mi sie nagrywają na orginalnym VS0A ze strony litka i eepromie zebry niż na tym VS0A od codeguys przejechanym omnipatcherem. Niestety za mało płytek nagrywam, a szkoda mi płytek na testy żeby to potwierdzić.

legion 21.08.2004 23:22

a teraz noname na podkladzie princo (-) i dzial :D
i zdrowie wszystkim :piwo:

slawekj 21.08.2004 22:59

Cytat:

Napisany przez Magda
Sławek nie podpuszczaj tylko od razu dawaj swoje przemyślenia! :)

Tak na marginesie to kiedyś wspominałeś, że podejrzewasz machlojki z biosami. mógłbys to rozwinąć?

:piwo: Na pohybel donosicielom! ( Nie chodzi o listonoszy! ^_^ )

Tak przypuszczam, bo dziwnym zbiegiem okoliczności wielu tu kolegom i u mnie również po wgraniu VS0A nagle coś nie gra albo pogorszyły się wyniki. Dokładnie to analizuję, o wszystkim nie piszę. Wymieniłem na 832S i wszystko po staremu. Palnik na biosie LiteOn'a pali znakomicie. A mnie zadawalają tylko dobre wyniki. :taktak:

Magda 21.08.2004 22:41

Sławek nie podpuszczaj tylko od razu dawaj swoje przemyślenia! :)

Tak na marginesie to kiedyś wspominałeś, że podejrzewasz machlojki z biosami. mógłbys to rozwinąć?

:piwo: Na pohybel donosicielom! ( Nie chodzi o listonoszy! ^_^ )

legion 21.08.2004 22:37

ta sama plyta tylko odziwo na podkladzie ritek ciekawe
P.S plyta palona przy konsultaci turboniego wiec jego zdrowie:):piwo:

Turboni 21.08.2004 22:35

Cytat:

Napisany przez slawekj
A ja mam pytanie. Znamy max wartości PI i PIF. A jakie powinny być total'e. Oczywiście czym mniejsze tym lepsze. Ale gdzie jest granica dla dobrych i złych. Była mowa o 40-50% większych błędach, a na wykresach widać od 100-1000%. Co jest dopuszczalne a kiedy mimo czytania płytki należy uznać ją za złą?

jak czyta to ok ale czy inne czytniki beda czytaly - tego to juz nikt nie wie. Tak jak piszesz im mniej tym lepiej , a jak plytka bedzie czytana po roku to trzeba zobaczyc .

slawekj 21.08.2004 22:29

A ja mam pytanie. Znamy max wartości PI i PIF. A jakie powinny być total'e. Oczywiście czym mniejsze tym lepsze. Ale gdzie jest granica dla dobrych i złych. Była mowa o 40-50% większych błędach, a na wykresach widać od 100-1000%. Co jest dopuszczalne a kiedy mimo czytania płytki należy uznać ją za złą?

Turboni 21.08.2004 22:27

Cytat:

Napisany przez Magda
Do Philipsów już nic mnie nie przekona odkąd płytki CDR palone 1,5 roku temu nie dają się odczytywać. :( Wszystkie mp3 poszły...

A co do PLATINIUMów to chciałam się dzisiaj skusić i kupić ale mieli w pudełkach po 5 sztuk za 45 zł. :O Lekka przesada.

lekka to malo powiedziane a co do philipsow tez uwazam ze sa lipne mam dvd+rw i jest z fabryki philipsa i duzo bledow na nim po nagraniu
a tak na marginesie :piwo:

legion 21.08.2004 22:25

Cytat:

Napisany przez Magda
Do Philipsów już nic mnie nie przekona odkąd płytki CDR palone 1,5 roku temu nie dają się odczytywać. :( Wszystkie mp3 poszły...

no fak nie sa najlepsze ale nie tak strasznie

Magda 21.08.2004 22:19

A co do PLATINIUMów to chciałam się dzisiaj skusić i kupić ale mieli w pudełkach po 5 sztuk za 45 zł. :O Lekka przesada.

legion 21.08.2004 21:49

Philips4X(2,60zl) palony 4X na VS0B jak narazie sprawoje sie dobrze jeszcze dorwe jakas esper. bo wczesniejsza to tragedia
zdrowie turboni do dna :piwo: wszystkich zapraszam nawet moderatorow na zupke chmielowa

Turboni 21.08.2004 21:49

Cytat:

Napisany przez Bartez
Bez obawy, postów na temat ze skanami nie będziemy usuwać.

Tak jak wyżej. Posty na temat nie będą w żaden sposób cenzurowane. Jakość zapisu nośników jest ściśle powiązana z biosami, więc wszystko jest ok.

@legion: wklejanie prywatnych wiadomości jest poniżej wszelkiego poziomu. EOT

Drobne wyjaśnienie: Jeżeli myślicie, że robimy taką sieczkę z tej dyskusji, bo nie mamy nic innego do roboty, to się mylicie. Robimy to po to, żeby kolejni użytkownicy nie musieli się denerwować czytając 1/3 postów nie na temat. To jest przyklejona dyskusja, czyli coś na co większość zwraca uwagę. Z góry dziękuję za nieutrudnianie życia moderatorom i innym użytkownikom naszego forum.

wypowiedz z gory i jest ok

mensir67pl 21.08.2004 21:29

DZIALA

przeczytane w sieci

Dwie ostatnie wersje Nero przyniosły ze sobą problem, polegający na zniknięciu w wielu przypadkach możliwości ustawiania Book Type we właściwościach nagrywarki dla płyt DVD+R/W. Nie byłoby w tym nic strasznego, gdyby nie fakt, że program wymusza własne ustawienia Book Type, gdzie domyślny stan tego znacznika odpowiada rzeczywistemu typowi płyty (czyli w praktyce: nie działa).

Rozwiązaniem jest edycja rejestru i ręczne ustawienie odpowiednich domyślnych parametrów. Oto najprostszy sposób:

REGEDIT4

[HKEY_CURRENT_USER\Software\ahead\Nero - Burning Rom\Recorder]
"BookTypeDVDROM"=dword:00000001

Skopiujcie zawartość powyższego wpisu do pliku tekstowego, nadając mu później rozszerzenie reg, a następnie uruchomcie go.

Dostępne wartości klucza, to:
0: rzeczywisty typ płyty
1: DVD-ROM
2: bez zmian (użyj aktualnych ustawień nagrywarki)

legion 21.08.2004 21:12

Cytat:

Napisany przez Bartez

Tak jak wyżej. Posty na temat nie będą w żaden sposób cenzurowane. Jakość zapisu nośników jest ściśle powiązana z biosami, więc wszystko jest ok.

Drobne wyjaśnienie: Jeżeli myślicie, że robimy taką sieczkę z tej dyskusji, bo nie mamy nic innego do roboty, to się mylicie. Robimy to po to, żeby kolejni użytkownicy nie musieli się denerwować czytając 1/3 postów nie na temat. To jest przyklejona dyskusja, czyli coś na co większość zwraca uwagę. Z góry dziękuję za nieutrudnianie życia moderatorom i innym użytkownikom naszego forum.

a ty to usunoles i wszystcy sa szczesliwi a poziomy ustalaj sobie sam dobra rada na zycie

Cytat:

Napisany przez sliniak
Tak czytam i czytam i zaczynam sie w tym wszystkim gubić...
Więc tak wszyscy używacie VS0A... tylko że jeden ma bios od Vipa , drugi Gutka trzeci jeszcze jakiś inny... do tego nie wiadomo w jakim Omni przeleciane z jakimi opcjami. Może by każdy podsumował na jakim teraz biosie spawa i z jakimi opcjami... a i czy to 812@832 czy orginał 832.

ja uzywam 0B jak narazie jest ok ale tez powroce do 0A bo fakt poprawila sie jakosc nagrywania minusowa ale plusow pogorszyla ale widze ze turboni nagral verba na 0A i nieszczegolnie :) ale w granicach tego :piwo: :D

Cytat:

Napisany przez Magda
I to jest dopiero pierwsza wypowiedz "z góry", którą można brać pod uwagę. Facet powiedział o co mu chodzi ale grzecznie i kulturalnie. I teraz jest ok.

P.S. Ale jak czasem chłopaki się rozkręcą to się nie wściekajcie, bo tak naprawdę to ONI trzymają ten wątek przy życiu.

Pozdrawiam!

dziekuje kolerzance :spoko:

Magda 21.08.2004 21:12

Cytat:

Napisany przez Bartez

I to jest dopiero pierwsza wypowiedz "z góry", którą można brać pod uwagę. Facet powiedział o co mu chodzi ale grzecznie i kulturalnie. I teraz jest ok.

P.S. Ale jak czasem chłopaki się rozkręcą to się nie wściekajcie, bo tak naprawdę to ONI trzymają ten wątek przy życiu.

Pozdrawiam!

slawekj 21.08.2004 20:26

Cytat:

Napisany przez sliniak
Więc tak wszyscy używacie VS0A... tylko że jeden ma bios od Vipa , drugi Gutka trzeci jeszcze jakiś inny... do tego nie wiadomo w jakim Omni przeleciane z jakimi opcjami. Może by każdy podsumował na jakim teraz biosie spawa i z jakimi opcjami... a i czy to 812@832 czy orginał 832.

Jak widać nie ma prostej odpowiedzi. Każdy robi na własne ryzyko, testuje i załącza wykresy. To jedyna metoda ustalić co jest statystycznie najlepsze. Bios VS0A okazał się najlepszy, ale to wcale nie oznacza, że u Ciebie tak będzie. Musisz próbować, a nowe doświadczenia są mile widziane. :taktak:

Bartez 21.08.2004 20:22

Cytat:

Napisany przez slawekj
Chciałem tak zrobić aby był jeden post z widzialną grafiką ale nie wychodziło. Prośba o podpowiedż. :help:

Cytat:

Napisany przez Magda
I jeśli chodzi o ścisłość to do naszych wykresów też się mogą dowalić bo jest osobny temat o nośnikach a to jest tylko o biosach.

gutek18 21.08.2004 20:22

Cytat:

Napisany przez sliniak

Moja wersja i versja VIPa są przeleciane omnipatcherem 1.3.9 z tymi samymi opcjami, wersja VIPa ma dodatkowo zaznaczoną opcje utilizie force-fallback for 8x. Oba biosy pasują do 812@832 i orginalnej 832.

Ja ostatnio używam ZebraMOD i orginalny VS0A ze strony litka.

sliniak 21.08.2004 20:16

slawekj 21.08.2004 19:48

Tak czytam i porównuje testy i wykresy tych samych producentów i marek i mam coraz większe przekonanie, że te tańsze i hurtowo to inny "gorszy" produkt, może druga klasa.

Turboni 21.08.2004 19:41

verbatim dvd+r x4 palony x4
4/5 super a koncowka troche zje...a.
kupuje je po 3,5

Magda 21.08.2004 14:44

I jeśli chodzi o ścisłość to do naszych wykresów też się mogą dowalić bo jest osobny temat o nośnikach a to jest tylko o biosach. ^_^

legion 21.08.2004 14:27

Cytat:

Napisany przez slawekj
Chciałem tak zrobić aby był jeden post z widzialną grafiką ale nie wychodziło. Prośba o podpowiedż. :help:

no wiem ze to jest bez sensu laczenie postow muszi numerowac wypowiedzi do obrazkow:)

slawekj 21.08.2004 14:20

Cytat:

Napisany przez legion
a tak po za tym uwazaj bo ci posty wykasuja bo za duzo w jednym czasie ja juz jestem pod cenzura ^_^
:D

legion 21.08.2004 14:10

Cytat:

Napisany przez slawekj
I dla porównania scan DL tłoczonej DVD-ROM. Nowa płytka bez zarysowań. 3-krotne większe błędy i wyższe PI świadczy o dobrym dopracowaniu zapisu DL. Uważam, że nie należy porównywać DL z zapisem płytek jednowarstwowych. To zupełnie inne płytki a zapis i odczyt przebiega również w odmienny sposób. Stąd inny poziom błędów.

wczesniejsza plyta ladnie druga juz gozej ale tu masz racie DL raczej nie powinno sie porownywac chyba ze dwie plyty wsadzisz jednorazowo do litka:)

a tak po za tym uwazaj bo ci posty wykasuja bo za duzo w jednym czasie ja juz jestem pod cenzura ^_^

Cytat:

Napisany przez Jollo
@slawekj dobra robota :spoko:

Pozdrawiam

wlasnie moderatorzy zaczeli tu szalec i popsuli nasza sielanke a bylo tak przyjemnie kulturalnie milo wrecz toastowo :D

Jollo 21.08.2004 14:07

Cytat:

Napisany przez slawekj
I dla porównania scan DL tłoczonej DVD-ROM. Nowa płytka bez zarysowań. 3-krotne większe błędy i wyższe PI świadczy o dobrym dopracowaniu zapisu DL. Uważam, że nie należy porównywać DL z zapisem płytek jednowarstwowych. To zupełnie inne płytki a zapis i odczyt przebiega również w odmienny sposób. Stąd inny poziom błędów.

@slawekj dobra robota :spoko:

Pozdrawiam

slawekj 21.08.2004 14:03

slawekj 21.08.2004 13:54

I kprobe. Speed ustawiłem na 2x ponieważ max prędkość nie przekroczyła 3,9x. Uważam, że taka szybkość dla DL jest optymalna.

slawekj 21.08.2004 13:50

I ta sama płytka CD-Speed Scan Disc

slawekj 21.08.2004 13:45

Troszeczkę więcej wolnego czasu, zrobiłem małe porównanie - 832S Verbatim DL. Na początek test w Nero.

legion 21.08.2004 13:18

Cytat:

Napisany przez Szczota
A cos blizej katowic albo w necie???

raczej niedarady gosciu sprzedaje tylko we wrocku na gieldzie ele.

Cytat:

Napisany przez Magda
NO I KTOŚ UPRZEJMNIE DONIÓSŁ... A już myslałam, że te czasy minęły bezpowrotnie. Chyba nie o tym myślał TURBONI mówiąc, że tradycja zobowiązuje. ^_^

juz wykasowali mi posta widzisz musze napisac jeszcze raz
zawsze jakis kabel sie znajdzie w naszym spoleczenstwie tak nasza dola juz :taktak:
a pawelblu raczej tu sie nie wypowiadal w temacie ale sie rzadzi jak by byl wlascicielem tematu
moze trzeba zrobic mla sade czy podoba ci sie sztywny temat czy troche z wyobraznia
-----------------------------------------------------------------------------
o widze ze juz koledzy moderatorzy za mnie robia posty dzieki wam to kiedy bedziecie sie wypowiadac w moim imieniu
ThanatoS czemu sie mnie uczepile chlopcze co jakis sabat robicie co to jest widze ze za duzo sterydow a pojecie o moderacji formum to masz nie stej ziemi jakbys przeczytal temat od poczatku to bys znalzl wiecej takich rzeczy

mensir67pl 21.08.2004 10:48

Cytat:

Napisany przez Andreas_k
Witam wszystkich.
Jestem tutaj nowy i początkujący w wypalaniu, więc mam trochę pytań. Jeżeli możecie to prosiłbym o odpowiedź. Jestem posiadaczem 832s i wypalam divx-y (3 filmy 2 płytowe + napisy) nero. Chodzi mi o jakość. testowałem różne nośniki dostępne w mojej okolicy i najlepsze okazały się memorexy za 3zł DVD-r 4x, ale wyniki i tak b. mocno odbiegają od Waszych prezentowanych . gdzie robię błąd ? proszę o odpowiedź.

Dobrze Kolega slawekj zauwazyl zmien ustawienia i pokaz jeszcze raz wyniki

i moze zainstaluj Sobie kprobe 2. 4. 0

slawekj 21.08.2004 10:42

Cytat:

Napisany przez Andreas_k
Witam wszystkich.
Jestem tutaj nowy i początkujący w wypalaniu, więc mam trochę pytań. Jeżeli możecie to prosiłbym o odpowiedź. Jestem posiadaczem 832s i wypalam divx-y (3 filmy 2 płytowe + napisy) nero. Chodzi mi o jakość. testowałem różne nośniki dostępne w mojej okolicy i najlepsze okazały się memorexy za 3zł DVD-r 4x, ale wyniki i tak b. mocno odbiegają od Waszych prezentowanych . gdzie robię błąd ? proszę o odpowiedź.

Zmień ustawienie speed x4 a nie max. wyniki będą lepsze.

Magda 21.08.2004 10:22

Cytat:

Napisany przez Bartez
Usunąłem jakieś 30 postów z kilku ostatnich stron, które nie mają nic wspólnego z dyskusją.

Bardzo proszę o trzymanie się tematu dyskusji i o używanie opcji EDYTUJ. Każdy post tego samego użytkownika napisany jeden po drugim w krótkim odstępie czasu będzie USUWANY.

Do pisania na off-topicowe tematy jest dział Off topic!

NO I KTOŚ UPRZEJMNIE DONIÓSŁ... A już myslałam, że te czasy minęły bezpowrotnie. Chyba nie o tym myślał TURBONI mówiąc, że tradycja zobowiązuje. ^_^

mensir67pl 21.08.2004 10:12

Cytat:

Napisany przez Andreas_k
Witam wszystkich.

Zdecydowanie uaktualnij bios pracujesz teraz na VS04 wgraj VS0A

i uzywaj nosnikow DVD+r

Andreas_k 21.08.2004 10:05

wypalanie

Ilość załączników: 2
Witam wszystkich.

Szczota 21.08.2004 09:35

Cytat:

Napisany przez legion
wrocek gielda elektroniczna:)

A cos blizej katowic albo w necie???

legion 21.08.2004 02:26

Cytat:

Napisany przez Szczota
@Legion

Skad Ty bierzesz te Verbatimy x4 za 2,5zl??? ja za tyle kupilem Verbatimki x2 :(

wrocek gielda elektroniczna:)

Bartez 21.08.2004 02:06

Usunąłem jakieś 30 postów z kilku ostatnich stron, które nie mają nic wspólnego z dyskusją.

Bardzo proszę o trzymanie się tematu dyskusji i o używanie opcji EDYTUJ. Każdy post tego samego użytkownika napisany jeden po drugim w krótkim odstępie czasu będzie USUWANY.

Do pisania na off-topicowe tematy jest dział Off topic!

Szczota 21.08.2004 00:37

@Legion

Skad Ty bierzesz te Verbatimy x4 za 2,5zl??? ja za tyle kupilem Verbatimki x2 :(

legion 20.08.2004 23:08

kolejna verbetina4X nagrane na nie pliki z mojego kompa juz ma takich 5 plytek :) zapasowych moze ktos chce od kupic:)
palona 4X

polakT 20.08.2004 22:37

Cytat:

Napisany przez legion
ok ale verbetiny4x kupisz juz za 2.50 moim zdaniem sa lepsze

Ok ale moze u Ciebie, jak ja bylem w sklepie to powiedziano mi ze maja verbatimy jeszcze stare bo powoli schodza i cena tez odpowiedznia... ponad 4 zl, ale jezeli tak jest to jest sie czym cieszyc...

tak ogolnie wiedzieliscie ze lite-on ma juz ponad 30 lat :O
http://newsroom.chip.pl/news_111391.html

pawelblu 20.08.2004 22:35

Cytat:

Napisany przez legion
dzieki kolego ze liczysz mi posty ale prosze cie jak masz problem z tym to wyluzuj sie nie pisz o moderatorach po co chlopaka zawracac glowy w wakcje
a tak po drugie jak ci sie to nie podoba to twoja sprawa mozesz naslac na mnie moderatorow i dadza mi ostrzezenie
jak narazie nie wiem czy czytales ze odpowiedzialem ludzia przyciskajac guzik cytuj moze niewiesz gdzie sie on znajduje :)

Chyba mowimy o troche innych poziomach. Ten przycisk jest dla ludzi ktorzy umieja sie nim poslugiwac. Moze pomimo upierania sie przy swoim bedziesz w stanie przyjac troche wiedzy.

JAK NAPISAC POSTA Z KILKOMA CYTATAMI :

wsickasz odpowiedz z cytatem piszesz piszesz, ale nie wciskasz publikuj tylko zanaczasz wszystko i naciskasz crtl+c. Potem klikasz wstecz, wybierasz drugi post ktoremu chcesz odpowiedziec na poczatku wklejasz to co skopiowales piszesz odpowiedz do nowego posta i jak chcesz jeszcze wiecej cyctatow to kopiujesz to co masz cofnij itd. OTO PRZYKLAD :

<poczatek przykladu>
Cytat:

Napisany przez Turboni
@legion jak tam dzisiaj tradycja obowiazuje :piwo:

tak tradycja obowiazuje.

Cytat:

ale tylko dvd+r np.Traxdata 8x jest na tym podlozu

Dokladnie tak.

Cytat:

Napisany przez Magda
Z tego co pamietam to zamieszczane tu wykresy Riteków były niezłe. Jak znajdę jakiś film to nagram i zobaczę. :)

Tez lubie riteki, szczegolnie stare platinumy +R x4 z cake 25 szt.

<koniec przykladu>

Jezeli napiszesz posta wczesniej i chcialbys cos dodac to uzywasz przycisku edytuj.

legion 20.08.2004 22:28

Cytat:

Napisany przez thomascamel
max 8x, ale wszytkie takie byly, kazdy poczatek mial do nieczego pozniej spadala ilosc bledow, ten ma jakies dziwne wyniki w kprobe 2.2.2 byly gorsze, ale to nie gra roznicy czytany jest bezproblemu

dvd+r platinum dla mnie to ideal 2.76 juz kosztuja i srednio bledow ok 5, zrobie wykres jak jakiegos nagram bo te co mam to pojechaly na podloge i chyba sie wyrudzily... :D

ok ale verbetiny4x kupisz juz za 2.50 moim zdaniem sa lepsze

polakT 20.08.2004 22:14

Cytat:

Napisany przez legion
z jaka szybkoscia nagrywales

???

max 8x, ale wszytkie takie byly, kazdy poczatek mial do nieczego pozniej spadala ilosc bledow, ten ma jakies dziwne wyniki w kprobe 2.2.2 byly gorsze, ale to nie gra roznicy czytany jest bezproblemu

dvd+r platinum dla mnie to ideal 2.76 juz kosztuja i srednio bledow ok 5, zrobie wykres jak jakiegos nagram bo te co mam to pojechaly na podloge i chyba sie wyrudzily... :D

legion 20.08.2004 22:13

Cytat:

Napisany przez slawekj
przyciśnij ikonę update.

wiem juz to zrobilem tylko takie pod chwytliwe pytanie:)

slawekj 20.08.2004 22:12

Cytat:

Napisany przez legion
gdzie:)

przyciśnij ikonę update.

polakT 20.08.2004 22:10

tak wogole to zdrowko :piwo:
dzis zaopatrzyelm sie w kilka waznych rzeczy: piwo, wentylator, piwo, pepsi, piwo, i kufelek
zobacze co bedzie ale jak siebie znam gdy tylko przestanie padac pojde na podworko i nie wroce do rana do domu...

legion 20.08.2004 22:08

Cytat:

u mnie bylo slabo, mam jednego platinum dvd-r ritek 8x ale ten zostal by wygladal jeszcze w miare, reszte platinum nagranych i nie nagranych oddalem sasiadowi :>

z jaka szybkoscia nagrywales

???

polakT 20.08.2004 22:05

Cytat:

Napisany przez Magda
Z tego co pamietam to zamieszczane tu wykresy Riteków były niezłe. Jak znajdę jakiś film to nagram i zobaczę. :)

u mnie bylo slabo, mam jednego platinum dvd-r ritek 8x ale ten zostal by wygladal jeszcze w miare, reszte platinum nagranych i nie nagranych oddalem sasiadowi :>

mensir67pl 20.08.2004 19:57

Cytat:

Napisany przez Magda

ale tylko dvd+r np.Traxdata 8x jest na tym podlozu

Magda 20.08.2004 19:50

Cytat:

w moim przypadku to bylo dla dvd-r Ritek a dla dvd+r Ricoh Company Limited, do tego powiem ze mam platinum dvd+r to Ricoh Company Limited a dvd-r to Ritek. dvd-r pala sie conajmniej kiepsko srednio ok 120 bledow zas dvd+r ok 3 :>

pawelblu 20.08.2004 19:20

Cytat:

Napisany przez legion
to mi sie podoba kto przerabia :D ?

Napisales 5 postow pod rzad w ciagu 7 minut. Masz szczescie ze ten dzial jest "lajtowo" moderowany bo na innych dostalbys ostatnie ostrzezenie.

polakT 20.08.2004 19:09

Cytat:

Napisany przez Magda
Nie wiem czy o tym ktoś mówił, ale dzisiaj sprawdziłam, że płytki, które dodają do boxowej wersji Litka 812 są to (przynajmniej w moim przypadku) nośniki RITEK. Czyżby to właśnie one były najlepszymi dla tych spawarek?

w moim przypadku to bylo dla dvd-r Ritek a dla dvd+r Ricoh Company Limited, do tego powiem ze mam platinum dvd+r to Ricoh Company Limited a dvd-r to Ritek. dvd-r pala sie conajmniej kiepsko srednio ok 120 bledow zas dvd+r ok 3 :>

Andrexxl 20.08.2004 18:32

Jest już nowe KProbe v.2.4.0

legion 20.08.2004 17:16

Cytat:

Napisany przez Nuno1971
Witam
Panowie Legion & Turboni !
Czy dobrze analizuje te wasze ostatnie wykresy dochodzac do wniosku ze bios vsob lepiej pali -R a bios vsoa lepiej radzi sobie z +R ??
Macie oryginalne Litki 832s czy ...@832s ??

Pozdrawiam
Nuno

ja mam 812 przer...na 832 narazie nie wracam do vs0B bo chce sie jeszcze tym badziewiem sam pobawic ale VS0A jest lepsze wiec tez do niego powroce moze dhc zrobi cos lepszego do tego czasu
no to bylo gownym zamierzeniem chyba codekinga by lepiej palic minusy ale spiepszyli z deka plusy:)

Cytat:

Napisany przez Nuno1971
To znaczy ze vs0a ci nie pasuje?
Moze vs08 bylby lepszy? Mam swiezo zakupiony palnik z vs01 i chcialbym zaladowac nowszy bios. Doradz ktory...

Nuno

przer.... na Vs0A :spoko:

Cytat:

Napisany przez Magda
Nie wiem czy o tym ktoś mówił, ale dzisiaj sprawdziłam, że płytki, które dodają do boxowej wersji Litka 812 są to (przynajmniej w moim przypadku) nośniki RITEK. Czyżby to właśnie one były najlepszymi dla tych spawarek?

nie koniecznie magda moze po prostu umowe z nimi podpisali:)

Cytat:

nie wiem ale ja mam lepsiejszy pomysł. przeróbmy nasze komputery tak aby tmp wewnatrze nie przekraczala 8'C, a nagrywareczki na automacik do piwa. wystarczy podstawic kufelek.... , nie trzeba do lodówki wkładać a i tmp odpowiednia-piwo tez bedzie dobre :D

to mi sie podoba kto przerabia :D ?
----------------------------------------------------------------------------
ThanatoS mogl bys sie zapytac anie ingerowac w prawa autorskie :taktak:

Magda 20.08.2004 15:44

B@rtek 20.08.2004 10:11

Proponuję VS08 lub VS0A. Turboniemu chodziło to, że ten VS0B jest nieciekawy :taktak:

Nuno1971 20.08.2004 10:08

Cytat:

Napisany przez Turboni
ja tam wrocilem do biosu vs0a i czekam na inny ten mi jakos nie lezy.a co do litka to mam orginal 832

To znaczy ze vs0a ci nie pasuje?
Moze vs08 bylby lepszy? Mam swiezo zakupiony palnik z vs01 i chcialbym zaladowac nowszy bios. Doradz ktory...

Nuno

Turboni 20.08.2004 09:21

Cytat:

Napisany przez Nuno1971
Witam
Czy dobrze analizuje te wasze ostatnie wykresy dochodzac do wniosku ze bios vsob lepiej pali -R a bios vsoa lepiej radzi sobie z +R ??

Pozdrawiam
Nuno

ja tam wrocilem do biosu vs0a i czekam na inny ten mi jakos nie lezy.a co do litka to mam orginal 832

Nuno1971 20.08.2004 08:37

Witam

Pozdrawiam
Nuno

polakT 20.08.2004 00:13

Cytat:

Napisany przez Magda
Znowu łoicie chłopaki? A może przerobimy Litki a alkomaty? ^_^ Myślę, że i taki biosik znajdziemy! :)

nie wiem ale ja mam lepsiejszy pomysł. przeróbmy nasze komputery tak aby tmp wewnatrze nie przekraczala 8'C, a nagrywareczki na automacik do piwa. wystarczy podstawic kufelek.... , nie trzeba do lodówki wkładać a i tmp odpowiednia-piwo tez bedzie dobre :D

Magda 19.08.2004 23:10

Znowu łoicie chłopaki? A może przerobimy Litki a alkomaty? ^_^ Myślę, że i taki biosik znajdziemy! :)

legion 19.08.2004 22:16

Cytat:

Napisany przez Turboni
wkoncu ile mozna czekac wieczur juz jest piwko tez wiec nie mozna marnowac takiej okazji wiec :piwo: i dalej czekamy ale zobaczymy jak dlugo

noc jest jeszcze mloda wiec czekamy z browami w reku i :piwo:

Turboni 19.08.2004 22:12

Cytat:

Napisany przez legion
zaraz bedziemy tak zapru....... ze jak nawet ktos przyjdzie to i tak mu pomozemy
a teraz :piwo:

wkoncu ile mozna czekac wieczur juz jest piwko tez wiec nie mozna marnowac takiej okazji wiec :piwo: i dalej czekamy ale zobaczymy jak dlugo

Albin77 19.08.2004 20:38

No tak te dwie strony mam.Ale nie widze na nich biosika 812s@832s.A o Taki przecież chodzi.
A co do tego to już nie mam pojęcia gdzie go znaleźć VS0B_812@832_Vip_Edition

legion 19.08.2004 20:28

Cytat:

Napisany przez Albin77
Szukam tego biosika:
VS0B_812@832_Vip_Edition
Tyle ze jestem świerzy i jakoś nie moge nic znaleźć.Poproszę o stronki z nowymi modami.
Dziękuje z wielkiej góry

tu jedna:
http://codeguys.rpc1.org/firmwares.html
a tu druga:
http://dhc014.rpc1.org/indexOEM.htm#SOHW-832S

Albin77 19.08.2004 20:21

Szukam tego biosika:
VS0B_812@832_Vip_Edition
Tyle ze jestem świerzy i jakoś nie moge nic znaleźć.Poproszę o stronki z nowymi modami.
Dziękuje z wielkiej góry

Turboni 19.08.2004 20:11

tez kupilem takie verbatimki po 3,5 za szt. wypale pozniej i dam wykresik

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:49.