![]() |
Ilość załączników: 1
I.record cd-r kicha zawsze bedzie kicha
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
verbatim dvd+r x4 palony x4 bios vs0a :D
|
Cytat:
|
Cytat:
bledy nieco wieksze i cut inny wykresik a i dlaczego scanned range na inny rozmiar ????? |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
co do verbatimow to juz to przerabialem mialem BOX z taka gorka ,a z cake 25 wszystko bylo okey.(takie jaies dziwnie partie plytek) a ot i dzisziejszy medalista TRAXDATA dvd+r 8x palona 8x :spoko: |
Ja tez mam coś nie tak z końcówkami płyt :taktak:
|
wczesniej nagrywalem na vS0A i nigdy takiej koncowki nie miale przy filmach
a to druga plytka: |
No to teraz ciekawostka podobnie jak u turbiniego koncowka jest beznadziejna
i tu odrazu moge powiedziec ze VS0B po doglebnych testach jest do bani jak ktos to przeczyta to nowy w temacie to odradzam go lepiej niech sobie wgra VS0A. Wczesniejsze wyniki na verbetinach mialem dobre poniewasz nagralem tam same pliki date:) czyli z twardego a juz dzisaj nagralem dwie plytki z filmami i o to wynik (dziwne) : |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
vs0b tak jak szybko go wgralem tak go szybko zmienalem na vs0a z tego co pisza to niby poprawiona zapis dvd-/+RW ale jak widac nie korzystnie to wplywa na pozostala czesc nosnikow :spoko: |
verbatim dvd+r x4 palona x4 bios vsob
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Hawk DVD-R 4x, palona 4x na VS0A + ZebraMOD
Końcówka troche kiepska, ale na końcu płytki są małe ryski. http://republika.pl/gutek18/stare_gry.PNG |
verbatim dvd+r x4 palona x4
|
z tej plytki to juz niczego lepszego nie bedzie :] ,nawet nowe biosy nic nie poradza
|
Cytat:
|
812@832 Z-Mod + VS0B (stock, prosto ze strony litka)
obraz .ISO z filmem nagrywany na mojej starusienkiej juz i wielokrotnie nagrywanej TDK+RW http://ocek.republika.pl/VS0B_kprobe.jpg |
O nie zauważyłem, że było na max :nie:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Ja też to zuważyłem. Mam teraz bios VS0A ze strony litka. Wcześniej miałem ze strony codeguys i na płycie Bulkpaq printable palonej 4x miałem więcej błędów ale kProbe wykrywało ją jako ProdiscS03 a teraz na biosie ze strony litka mam mniej błędów ale pokazuje NO MEDIA :taktak: Ale wynik ładny :taktak:
Płytka Bulkpaq Printable palona 4X. Tylko na biosie za strony litka pokazuje mi NO MEDIA :taktak: |
Cytat:
|
a teraz noname na podkladzie princo (-) i dzial :D
i zdrowie wszystkim :piwo: |
Cytat:
|
Sławek nie podpuszczaj tylko od razu dawaj swoje przemyślenia! :)
Tak na marginesie to kiedyś wspominałeś, że podejrzewasz machlojki z biosami. mógłbys to rozwinąć? :piwo: Na pohybel donosicielom! ( Nie chodzi o listonoszy! ^_^ ) |
ta sama plyta tylko odziwo na podkladzie ritek ciekawe
P.S plyta palona przy konsultaci turboniego wiec jego zdrowie:):piwo: |
Cytat:
|
A ja mam pytanie. Znamy max wartości PI i PIF. A jakie powinny być total'e. Oczywiście czym mniejsze tym lepsze. Ale gdzie jest granica dla dobrych i złych. Była mowa o 40-50% większych błędach, a na wykresach widać od 100-1000%. Co jest dopuszczalne a kiedy mimo czytania płytki należy uznać ją za złą?
|
Cytat:
a tak na marginesie :piwo: |
Cytat:
|
Do Philipsów już nic mnie nie przekona odkąd płytki CDR palone 1,5 roku temu nie dają się odczytywać. :( Wszystkie mp3 poszły...
A co do PLATINIUMów to chciałam się dzisiaj skusić i kupić ale mieli w pudełkach po 5 sztuk za 45 zł. :O Lekka przesada. |
Philips4X(2,60zl) palony 4X na VS0B jak narazie sprawoje sie dobrze jeszcze dorwe jakas esper. bo wczesniejsza to tragedia
zdrowie turboni do dna :piwo: wszystkich zapraszam nawet moderatorow na zupke chmielowa |
Cytat:
|
DZIALA
przeczytane w sieci Dwie ostatnie wersje Nero przyniosły ze sobą problem, polegający na zniknięciu w wielu przypadkach możliwości ustawiania Book Type we właściwościach nagrywarki dla płyt DVD+R/W. Nie byłoby w tym nic strasznego, gdyby nie fakt, że program wymusza własne ustawienia Book Type, gdzie domyślny stan tego znacznika odpowiada rzeczywistemu typowi płyty (czyli w praktyce: nie działa). Rozwiązaniem jest edycja rejestru i ręczne ustawienie odpowiednich domyślnych parametrów. Oto najprostszy sposób: REGEDIT4 [HKEY_CURRENT_USER\Software\ahead\Nero - Burning Rom\Recorder] "BookTypeDVDROM"=dword:00000001 Skopiujcie zawartość powyższego wpisu do pliku tekstowego, nadając mu później rozszerzenie reg, a następnie uruchomcie go. Dostępne wartości klucza, to: 0: rzeczywisty typ płyty 1: DVD-ROM 2: bez zmian (użyj aktualnych ustawień nagrywarki) |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
P.S. Ale jak czasem chłopaki się rozkręcą to się nie wściekajcie, bo tak naprawdę to ONI trzymają ten wątek przy życiu. Pozdrawiam! |
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
@legion: wklejanie prywatnych wiadomości jest poniżej wszelkiego poziomu. EOT Drobne wyjaśnienie: Jeżeli myślicie, że robimy taką sieczkę z tej dyskusji, bo nie mamy nic innego do roboty, to się mylicie. Robimy to po to, żeby kolejni użytkownicy nie musieli się denerwować czytając 1/3 postów nie na temat. To jest przyklejona dyskusja, czyli coś na co większość zwraca uwagę. Z góry dziękuję za nieutrudnianie życia moderatorom i innym użytkownikom naszego forum. |
Cytat:
Ja ostatnio używam ZebraMOD i orginalny VS0A ze strony litka. |
Tak czytam i czytam i zaczynam sie w tym wszystkim gubić...
Więc tak wszyscy używacie VS0A... tylko że jeden ma bios od Vipa , drugi Gutka trzeci jeszcze jakiś inny... do tego nie wiadomo w jakim Omni przeleciane z jakimi opcjami. Może by każdy podsumował na jakim teraz biosie spawa i z jakimi opcjami... a i czy to 812@832 czy orginał 832. |
Tak czytam i porównuje testy i wykresy tych samych producentów i marek i mam coraz większe przekonanie, że te tańsze i hurtowo to inny "gorszy" produkt, może druga klasa.
|
verbatim dvd+r x4 palony x4
4/5 super a koncowka troche zje...a. kupuje je po 3,5 |
I jeśli chodzi o ścisłość to do naszych wykresów też się mogą dowalić bo jest osobny temat o nośnikach a to jest tylko o biosach. ^_^
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
a tak po za tym uwazaj bo ci posty wykasuja bo za duzo w jednym czasie ja juz jestem pod cenzura ^_^ Cytat:
|
Cytat:
@slawekj dobra robota :spoko: Pozdrawiam |
I dla porównania scan DL tłoczonej DVD-ROM. Nowa płytka bez zarysowań. 3-krotne większe błędy i wyższe PI świadczy o dobrym dopracowaniu zapisu DL. Uważam, że nie należy porównywać DL z zapisem płytek jednowarstwowych. To zupełnie inne płytki a zapis i odczyt przebiega również w odmienny sposób. Stąd inny poziom błędów.
|
I kprobe. Speed ustawiłem na 2x ponieważ max prędkość nie przekroczyła 3,9x. Uważam, że taka szybkość dla DL jest optymalna.
|
I ta sama płytka CD-Speed Scan Disc
|
Troszeczkę więcej wolnego czasu, zrobiłem małe porównanie - 832S Verbatim DL. Na początek test w Nero.
|
Cytat:
Cytat:
zawsze jakis kabel sie znajdzie w naszym spoleczenstwie tak nasza dola juz :taktak: a pawelblu raczej tu sie nie wypowiadal w temacie ale sie rzadzi jak by byl wlascicielem tematu moze trzeba zrobic mla sade czy podoba ci sie sztywny temat czy troche z wyobraznia ----------------------------------------------------------------------------- o widze ze juz koledzy moderatorzy za mnie robia posty dzieki wam to kiedy bedziecie sie wypowiadac w moim imieniu ThanatoS czemu sie mnie uczepile chlopcze co jakis sabat robicie co to jest widze ze za duzo sterydow a pojecie o moderacji formum to masz nie stej ziemi jakbys przeczytal temat od poczatku to bys znalzl wiecej takich rzeczy |
Cytat:
Dobrze Kolega slawekj zauwazyl zmien ustawienia i pokaz jeszcze raz wyniki i moze zainstaluj Sobie kprobe 2. 4. 0 |
Cytat:
|
Cytat:
NO I KTOŚ UPRZEJMNIE DONIÓSŁ... A już myslałam, że te czasy minęły bezpowrotnie. Chyba nie o tym myślał TURBONI mówiąc, że tradycja zobowiązuje. ^_^ |
Cytat:
Zdecydowanie uaktualnij bios pracujesz teraz na VS04 wgraj VS0A i uzywaj nosnikow DVD+r :spoko: |
wypalanie
Ilość załączników: 2
Witam wszystkich.
Jestem tutaj nowy i początkujący w wypalaniu, więc mam trochę pytań. Jeżeli możecie to prosiłbym o odpowiedź. Jestem posiadaczem 832s i wypalam divx-y (3 filmy 2 płytowe + napisy) nero. Chodzi mi o jakość. testowałem różne nośniki dostępne w mojej okolicy i najlepsze okazały się memorexy za 3zł DVD-r 4x, ale wyniki i tak b. mocno odbiegają od Waszych prezentowanych . gdzie robię błąd ? proszę o odpowiedź. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Usunąłem jakieś 30 postów z kilku ostatnich stron, które nie mają nic wspólnego z dyskusją.
Bardzo proszę o trzymanie się tematu dyskusji i o używanie opcji EDYTUJ. Każdy post tego samego użytkownika napisany jeden po drugim w krótkim odstępie czasu będzie USUWANY. Do pisania na off-topicowe tematy jest dział Off topic! |
@Legion
Skad Ty bierzesz te Verbatimy x4 za 2,5zl??? ja za tyle kupilem Verbatimki x2 :( |
kolejna verbetina4X nagrane na nie pliki z mojego kompa juz ma takich 5 plytek :) zapasowych moze ktos chce od kupic:)
palona 4X |
Cytat:
tak ogolnie wiedzieliscie ze lite-on ma juz ponad 30 lat :O http://newsroom.chip.pl/news_111391.html |
Cytat:
JAK NAPISAC POSTA Z KILKOMA CYTATAMI : wsickasz odpowiedz z cytatem piszesz piszesz, ale nie wciskasz publikuj tylko zanaczasz wszystko i naciskasz crtl+c. Potem klikasz wstecz, wybierasz drugi post ktoremu chcesz odpowiedziec na poczatku wklejasz to co skopiowales piszesz odpowiedz do nowego posta i jak chcesz jeszcze wiecej cyctatow to kopiujesz to co masz cofnij itd. OTO PRZYKLAD : <poczatek przykladu> Cytat:
Cytat:
Cytat:
<koniec przykladu> Jezeli napiszesz posta wczesniej i chcialbys cos dodac to uzywasz przycisku edytuj. |
Cytat:
|
Cytat:
dvd+r platinum dla mnie to ideal 2.76 juz kosztuja i srednio bledow ok 5, zrobie wykres jak jakiegos nagram bo te co mam to pojechaly na podloge i chyba sie wyrudzily... :D |
Cytat:
|
Cytat:
|
tak wogole to zdrowko :piwo:
dzis zaopatrzyelm sie w kilka waznych rzeczy: piwo, wentylator, piwo, pepsi, piwo, i kufelek zobacze co bedzie ale jak siebie znam gdy tylko przestanie padac pojde na podworko i nie wroce do rana do domu... |
Cytat:
??? |
Cytat:
|
Cytat:
ale tylko dvd+r np.Traxdata 8x jest na tym podlozu :spoko: |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
w moim przypadku to bylo dla dvd-r Ritek a dla dvd+r Ricoh Company Limited, do tego powiem ze mam platinum dvd+r to Ricoh Company Limited a dvd-r to Ritek. dvd-r pala sie conajmniej kiepsko srednio ok 120 bledow zas dvd+r ok 3 :> |
Jest już nowe KProbe v.2.4.0
|
Cytat:
no to bylo gownym zamierzeniem chyba codekinga by lepiej palic minusy ale spiepszyli z deka plusy:) Cytat:
Cytat:
Cytat:
---------------------------------------------------------------------------- ThanatoS mogl bys sie zapytac anie ingerowac w prawa autorskie :taktak: |
Nie wiem czy o tym ktoś mówił, ale dzisiaj sprawdziłam, że płytki, które dodają do boxowej wersji Litka 812 są to (przynajmniej w moim przypadku) nośniki RITEK. Czyżby to właśnie one były najlepszymi dla tych spawarek?
|
Proponuję VS08 lub VS0A. Turboniemu chodziło to, że ten VS0B jest nieciekawy :taktak:
|
Cytat:
Moze vs08 bylby lepszy? Mam swiezo zakupiony palnik z vs01 i chcialbym zaladowac nowszy bios. Doradz ktory... Nuno |
Cytat:
|
Witam
Panowie Legion & Turboni ! Czy dobrze analizuje te wasze ostatnie wykresy dochodzac do wniosku ze bios vsob lepiej pali -R a bios vsoa lepiej radzi sobie z +R ?? Macie oryginalne Litki 832s czy ...@832s ?? Pozdrawiam Nuno |
Cytat:
nie wiem ale ja mam lepsiejszy pomysł. przeróbmy nasze komputery tak aby tmp wewnatrze nie przekraczala 8'C, a nagrywareczki na automacik do piwa. wystarczy podstawic kufelek.... , nie trzeba do lodówki wkładać a i tmp odpowiednia-piwo tez bedzie dobre :D |
Znowu łoicie chłopaki? A może przerobimy Litki a alkomaty? ^_^ Myślę, że i taki biosik znajdziemy! :)
|
Cytat:
|
Cytat:
|
No tak te dwie strony mam.Ale nie widze na nich biosika 812s@832s.A o Taki przecież chodzi.
A co do tego to już nie mam pojęcia gdzie go znaleźć VS0B_812@832_Vip_Edition |
Cytat:
http://codeguys.rpc1.org/firmwares.html a tu druga: http://dhc014.rpc1.org/indexOEM.htm#SOHW-832S |
Szukam tego biosika:
VS0B_812@832_Vip_Edition Tyle ze jestem świerzy i jakoś nie moge nic znaleźć.Poproszę o stronki z nowymi modami. Dziękuje z wielkiej góry |
tez kupilem takie verbatimki po 3,5 za szt. wypale pozniej i dam wykresik
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:49. |