![]() |
A ja dla porównania wypaliłem Verbatima x4 na 832S.
|
wypale pozniej cosik i zobacze teraz musze film przerobic
ale wieczor sie zbliza duzymi krokami wiec :piwo: @legion i co kupiles sobieskiego?? |
Ilość załączników: 1
812@832
Verbatim x4 palony x4 (kupiony za 3,99) ;) |
Dla porównania TDK +RW x4 palona x4 do końca nagrana.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
nastepna verbetin4x nagrana 4x na VS0B
|
Cytat:
|
cos chyba zaczyna sie moj litek walic kupilem dzisiaj troche plytek w tym platinium dvd+rw x4 wypalilem ja x4 zapuscilem k-proba i wyniki byly na poziomie PI-max 10 a PIF-max 3
wziolem plytke skasowalem i nagralem znowu to sama a teraz jak patrze na k-proba to az bym wyzucil nagrywarke za okno PI-max jak narazie 280 a PIF tak jak bylo okolo 3-4 |
tez tak sadze ale wole zeby mi cos odpisala na maila bo to nie ladnie tak nic nie odpowiedziec.
|
Cytat:
|
a ja jeszcze nie dostalem odpowiedzi na moj list do pani redaktor entera po tym jak pojechalem po nich.
ciekawy jestem kiedy laskawie odpisze. |
A było pisane że 812S to to samo co 832S. Ktoś tu nie ma racji.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
A dzisiaj czytam "Pokusiłem się o otwarcie 832S. Okazało się, że nie jest to napęd produkowany bezpośrednio przez firmę LiteOn. Urządzenie jest bliźniaczo podobne do modelu Sony DRU-700A. Po oględzinach stwierdziłem, że na płytach głównych obu napędów znajdują się te same układy, a na obu laminatach widnieje firmowy napis Sony. Nagrywarki z zewnątrz odróżnić można po tym, że DRU-700A pozbawiony jest gniazda słuchawkowego".
Może dlatego tak wiele problemów z modowaniem i nagrywaniem z większą ilością błędów przy nowych biosach. |
Cytat:
|
832 + TDK CDR Metallic
Pytanie - czy jakiś posiadacz 832 używa CDR TDK Metallic 48x ? W moim przypadku - bios VS0A , nero 6.3.1.17 najwyższa dostepna szybkosć zapisu w w/w nero dla tego nośnika to 24. Spotkał się ktoś z czymś takim?
|
Cytat:
Wlasnie kupilem ta plytke. Sprawdze czy sie nagra na NEC 2500A z biosem ktory daje DL. Jak dojdzie do mnie ta plytka do dam Wam znac. Testy oczywiscie tez zamieszcze. Gdzie mozna kupic te traxdaty za 40zl??? |
Cytat:
:D |
panowie z tego co widze to VS0B to jakis koszmarny sen codeguys bo coraz bardziej wyniki z vs0A sa normalne a tam skacza jak choragiewka na wietrze
a tak po zatym moze zrobimi jakis konkurs dla nowych ktorzy przeczytaj temat od dechy do dechy moze jakiegos nowego litka :D np.: 1613(znajac zycie da sie przerobic) lub 1633 moze to by wszystkich zdopingowalo:) i jak zawsze do tego wypie wasze zdr....:piwo: |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
a tak po za tym to dl juz mozna kupic za 40 zl slawekj nas poinformowal wiec chyba nie przeczytales calego tematu |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Jeśli zaś chodzi o wierzenie mi, że przeczytałem cały wątek, mogę odpowiadać na wyrywki z tematu :mruga: |
Cytat:
traxdata jeszce taniej 30 pln http://onet.allegro.pl/show_item.php?item=29875602 poczyytajcie co tam gosciu sklada o litkach |
Cytat:
|
Cytat:
a płytki DL juz dawno są w tej chwili w cenie 55zł. |
Witam Palaczkę i Palaczy (chodzi oczywiście o nagrywarki ;-)
Zawziąłem się i przeczytałem cały wątek. Trochę to trwało i przez te kilka tygodni zaświtała mi taka myśl: czy da się zmodować 812 do 1213? Przecież płytek DL i tak na razie nie ma, a dodatkowa prędkość byłaby przydatna. Panowie specjaliści: da się czy nie? |
Cytat:
ten vs0b jak narazie nie wypal :bicz: |
Dla porównania ten sam nośnik x8 palony x8 na 832 na biosie litka.
|
tak z rana :piwo: ale dopiero wieczorkiem wypije jade teraz po plytki verbatim dvd+r x4 za 10 sztuk 35 zeta a +rw x4 za 9 zeta wiec wroce za jakies 30monut i zrobie testy z tym samym plikiem tylko na roznych biosach vsoa i vsob
|
Cytat:
|
Cytat:
tylko ze ja palilem ja 8x tak z rana ale zdrowie :piwo: |
ale juz platinum dvd+R 8x palona 4x i vs0b juz pogarsza wyniki
|
Cytat:
ale juz na VS0b na dwie ktore wypailem wyniki podobne jest lepiej moze wykresy nie zapiekne ale lepiej |
Witam wszystkich serdecznie
Przeczytałem ten temacik hmmm może nie od deski do deski ale większość napewno. Ale mam pewien problemik i nie wiem jak sobie z nim poradzić. Posiadam 812s@832s.I niby wsyzstko OK.Problem jest jednak taki ze moge użyć tylko biosu podanego na pierwszej stronie tego tematu http://codeguys.rpc1.org/firmwares/8...-812S@832S.rar Inny jakoś nie chce współpracować.Zawsze ten sam objaw migającej zielonej.Bez problemu moge powrócić do nowego orbinalnego z LitOn-a i wrzucać nowy Bios.Dlaczego tak się dzieje?Może byłła już odpowiedz na ten temat ale musiałem ją preoczyć i proszę o jakieś sugestie.Nie wiem czy to bardzo ważne ale palnik jest z kwietnia. |
Cytat:
(widzialem)tak + ja najbardziej ale - na 6 trzy dobre palone na VS0A |
Cytat:
ja tez zmykam jutro samochod odbieram od blacharza :jupi: |
Cytat:
|
Cytat:
tylko ze ja palilem + i byly od cmc |
no nie jest zle ale zawsze mogloby byc lepiej ja jeszcze zobacze jutro
a teraz do wyrka pilot do reki i tv trzeba poogladac rano odezwe sie jak wstane zdroweczka @legion :piwo: |
Cytat:
a menorex - to porazka na vs0a jutro zobacze na vs0b |
dobra narazie jestem pol na pol z nowym biosem jeszcze po testowac trzeaba
ale platinium 8x palone 8x niezle jak narazie moze nie cudownie ale moze byc to zdrowie turboni raz jeszcze :piwo: |
Cytat:
|
Cytat:
ale to ten sam podklad co na memorex + o ile sie nie myle |
Cytat:
wykresik super |
czekam z niecierpliwoscia na wynik bo bronek zaczyna byc empty
|
tdk+r 812@832_zebra_vs0b
jeszcze ciepla |
narazie zostaje przy vsoa i browarku :piwo:
|
Cytat:
juz platinum8x pale |
to sie spotkamy w kuleczku :D
moze te rw nie sa pierwszej jakosci ale memorex dvd+rw x4 palony x4 ten sam co poprzednio z tymi samymi danymi ale z biosem vs0a i wynik jest lepszy. :D bios vs0b jak dla mnie lipa kupie jeszcze jutro rw verbatima i 10 memorexow r i zobacze. |
Cytat:
|
Cytat:
|
koszmar ale na otarcie lez :piwo:
nie masz jeszcze jednej? moznaby porownac vsoa z vsob |
masakra esperanza 4x(R) palona 4x dlugo lezala :bicz:
|
u mnie jeszcze 75% wiec siup :piwo:
|
Ciekawe kiedy tym biosikiem zajmie się nasz specjalista od wilgotności (bez obrazy, ale moze coś wykombinujesz sławku).
|
Cytat:
|
na stronce http://codeguys.rpc1.org/firmwares.html nie ma tego biosika juz teraz sprawdzalem
|
k-probe juz poszedl a jak tam u ciebie @legion
a tak na marginesie caly czas :piwo: aa sie zbliza wielkimi krokami do nas :) |
Cytat:
czarno widze ta espe co puscilem w kprobe |
To tak będzie jak z VS05. Nigdy na stronie Litka się nie ukazała. To chyba wersja beta dla testerów.
|
Cytat:
a to jak zawsze :piwo: |
jeszcze poscilem tego memorexa teraz sie pali i zostalo mu jakies 10 min a potem standart k-probe i zobaczymy.
ale narazie mam zle wrazenie po tym biosiku moze jak juz bedzie na stronie liteona bedzie moze troche jeszcze poprawiony a teraz :piwo: |
No to chyba jednak czekamy na VS0C.
|
dobra puszczam espera....w kprobe
|
Cytat:
|
ta sama esperanza dvd+rw x4 palona x4, ten sam material tylko bios vs0a.
|
Cytat:
|
ja wlasnie robie tescik k-probem tej samej espy z tym samym tylko nagrane na vs0a
|
mam gdzies esperance zaraz poszukam to wypale to samo i zobaczymy
|
poszlo
u mnie juz tylko the last one :( ale niema to jak :piwo: |
Cytat:
i zdrowie :piwo: jeszcze 4 w lodowce:) |
podzyc maila bo nie mam twojego :)
|
Cytat:
:D |
chyba jutro kupie paczke memorexow i jakies rw ale verbatima
|
Cytat:
|
tapetka bomba chcesz na maila w lepszej rozdzielczosci
:piwo: |
Cytat:
A TAK PO ZA TYM moja nowa tapeta od turboni jak myslicie ladna :D |
a masz moze jakas rw bo ja niestety narazie r nie mam wiec tego nie moge sprawdzic. wgralem vs0a i robie ten sam test na tych samych plytkach-zobaczymy bo moze okaze sie ze to wina plytek
|
verbetina4x palona 4x wypasik plytka :jupi:
|
bios od 1633 moze nie pojsc na 812 i 832 bo z tego co gdzies czytalem inny chip sterujacy ma
|
Czyli bios VS0B jest nieciekawy :nie: Pytam bo nie miałem twardziela kilka dni, więc nie mogłem wchodzic do neta :nie: No to trzeba czekać na bios od LiteOna SOHW-1633S :D
|
dzieki
a jak tam k-probe wykrecil cos juz? poszedlem dzisiaj do lekarza bo zwolnienie mi sie zkonczylo i mowie mu ze potrzebuje zwolnienie a on odrazu bez pytania - do kiedy? no to wiec mowie mu ze do konca miesiaca wiec on nie ma sprawy wyjal druczek i wypisal :piwo: |
Cytat:
by pic twoje zdrowie:piwo: |
@legion to dla ciebie :D
|
teraz zastanawiam sie po co wypuscili ten bios jak praktycznie nic znaczocego nie zmienili
Vs0A=Vs0B ciekawy ten sobieski wypijmy za to :piwo: a wykres :bicz: |
dlamnie te dwa wykresy to porazka na tym biosie
memorex dvd+re x4 palony x4 bios vs0b |
Cytat:
^_^ |
zaraz zobaczysz. wlasnie pije te piweczko od sobieskiego zarabiste taki soczek z domieszka piweczka i wodeczki :piwo:
|
Cytat:
wlasnie u mnie verbetin kreci sie w kprobe |
idzie teraz memorex +re od philipsa i widze ze jeszcze gozej - moze cos z tym biosem jest nie tak. zaraz zamieszcze wykresik tylko sie skonczy.
@legion :piwo: |
Cytat:
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:05. |