![]() |
sprobuj a zobaczysz a jakby co to napisz do entera to ci powiedza :D
ja juz poltora miesiaca czekam na odpowiedz jak im maila napisalem :> |
Prawdopodobnie się powtarzam ale nie mogę tego zrozumieć czytając wasze posty.Czy mając przerobioną 812s omnipatcherem i firmwerem VSOA na 832s ( wg instrukcji entera 9/2004 ) mogę aktualizować oprogramowanie na VSOB ze strony Liteona ( 550 kb - uruchamia się Flash program),a jeżeli nie to jak to zrobić ?.
Czy po przerobieniu na 832s powinienem wgrywać tylko patchy ze strony codeguys np najnowszy CG3B ( 1,66 MB - uruchamia się również Flesh program ).Z góry dziękuję za odpowiedż . |
@Legion czy ten oficjalny VS0B.bin do 812S traktowałeś najnowszym Omni? i czy można go potraktować nim i zapisać do exe??
|
Cytat:
|
Cytat:
No! Odliczając cenę czterech biletów za tramwaj :D |
Cytat:
|
Cytat:
Podobnie jest z flashowaniem :taktak: Im więcej flashujesz - tym bardziej ci się to podoba :D |
Cytat:
|
Cytat:
W końcu to tylko kilkaset PLNów :D A na nagrywarce świat się nie kończy ... :haha: |
Cytat:
|
Cytat:
A tak wogóle to za pierwszym razem po restarcie kompa nie znalazł nagrywarki, wyłączyłem kompa, włączyłem i działała. Za drugim razem wystarczyło zrestartować. Właśnie nagrałem plytke dvd+rw zeby zobaczyc czy wszystko ok i działa. Ale nie poddaje sie - jeszcze będę walczył - warto próbować mtkflashem pod dosem czy lepiej nie ryzykowac i zostac na razie przy tym biosie co mam? |
Cytat:
Aż zacznie ci to sprawiać przyjemność :O ^_^ |
zrob jeszcze raz :)
|
Naped mam podpiety jako jedyny do głownego kanalu IDE, nie mam innych napedow, flashuje napewno ten co trzeba, bez plyty w napedzie :)
Zrobienie backupu poszlo bez problemow, wczesniej bios z vs0a na ktorym teraz działa moja zmodowana 812 poszedl bez problemow - tylko ze wtedy nie bawilem sie zadnymi binami tylko wrzucalem zomnipatchowany firmware. I ja tez nie wiem o co biega ;) |
Cytat:
|
Cytat:
1. Nie może być płyty w napędzie 2. Nagrywarka podczas flashowania podpięta jako jedyny napęd na kanale IDE i coś tam chyba jeszcze :D U mnie pomimo niespełnienia powyższych wszystko biega :taktak: Ale u ciebie może być inaczej Sprawdź to! BTW Dziwne jest to co piszesz :O Ciekawe czy ty nie flashujesz innego napędu ??? Masz jeszcze jakieś inne w kompie? :mruga: |
Niestety ale lntflash zawiesza mi sie przy wgrywaniu tego biosu - pasek postepu doszedl do 100% i zwis - czekalem strasznie dlugo az w koncu z kilkoma zdrowaskami zrestartowalem kompa - nagrywarka działa ale dalej z poprzednim firmwarem.
Kurcze ale stres |
Cytat:
To tylko przenośnia :taktak: I tak jak rzekł legion - bez Update Boot Code :D |
@elk mozesz bez problemu kolega vizzard juz ci to wytlumaczyl :piwo:
- nie musisz wlanczac Update Boot Code tylko update i gogogogog:) |
Cytat:
|
Cytat:
Oczywiście w granicach przyzwoitości .... ^_^ |
@Legion
Mam pytanko - czy mozna wrzucic zamieszczony przez Ciebie bios programem lntflash i jesli tak to czy mam zaznaczac Update Boot Code? A wogole to czy mozna go wrzucac jak mam w tej chwili 812 przerobioną na 832? Chodzi mi o to czy mając w tej chwili przerobione firmware od 832 VS0A to moge go wrzucac bezposrednio czy najpierw wracac do orginalnego biosu od 812 i dopiero wtedy sie bawic. Sorki za takie pytania ale jestem na razie jeszcze lama w tym temacie - caly czas sie ucze :) |
wielkie dzinks. działa. zaraz coś wypale do pewności :)
|
dziki chłopaki zaraz spróbuje jeszcze raz ale nowszym omnipatcherem
|
bo to piekne slowo :D jest
|
Cytat:
Że słowo DUPA nie jest wygwiazdkowane :D |
Cytat:
|
musi byc ta opcja zaznaczona bo inaczej bedzie ci migalo na pomaranczowo i dupa :(
|
Ilość załączników: 1
Cytat:
Właśnie ostatnia opcja jest po to ażeby nie migało Możesz użyć najnowszego OP 1.3.11 :taktak: |
wpierw tak ale gdy zaczęło migać to wgrałem jeszcze raz bios ale z wyłącząną opcją.
|
zaznaczyles ostatnia opcje w omni ???
|
Odp:
1. VS08 2. do 812S 3. omnipatcher 1.3.10 co mogło pójść nie tak i co z tym zrobić żeby chodziła normalnie jako 832? |
Cytat:
2. Do czego wgrałeś? 3. Czym wgrałeś? ??? Widocznie jednak nie tak poprawnie go wgrałeś :nie: Skoro jest tak jak mówisz :D |
help! wgrałem poprwanie BIOS i walnąłem resecik. nagrywara ładnie się wykrywa ale cały czas pali się pomarańczowa dioda i nie czyta rzadnych płytek! co robić! pomóżcie!
|
Okej już sie dowiedziałem :) Wszystko co trzeba to Mtkflash 1.8.0.1 wrzuca sie go na dyskietke razem z biosem i odpala komendą: MTKFLASH 3 W /M xxx.bin (zamiast xxx wpisujesz nazwę ściągniętego pliku FW, a liczba 3 to dany kanał na którym jest nagrywarka) i wszystko zadziałało.
|
Dzięki @legion. Powiedz mi jeszcze czym to najlepiej wrzycić i czy spod windowsa to moge LTNFLASHem a jak nie to co dokładnie wpisać w mtkflashu w dosie bo bo nie moge tego ruszyć :(
|
mozesz bez problemu:)
|
@Legion ten bin co dałeś na forum to moge do 812 wrzucić bez problemy czy nie?
|
Platinum DVD+R x8 palona X8 w Clone DVD2
|
I tylko, żeby nie było :D
Wersja bardziej optymistyczna :taktak: Verbatim x4 DVD+R burn x4 832VS0B :spoko: |
Ciąg dalszy Official VS0B
Wersja mało optymistyczna Platinum x8 DVD-R burn x8 832VS0B Dodam tylko, że "minusy" i Platinumki zawsze u mnie słabo :tak!: |
Aha, sorry trochę jestem dziś zje..ny, więc wybacz :przybij5:
|
Cytat:
|
No chyba przesadzasz jak mam tym sposobem uwalić Litka? Zawsze tak robię i jest git :peace:
|
Ilość załączników: 5
@Ricki ale nie wszystcy potrafia a twoja metoda to krok do uwalenia litka;)
Tu jest bin oficjalny mojej kombinacji standartowej:) : |
Ludzie dlaczego wszyscy chcą tego bina, czy nie lepiej jest go sobie samemu zrobić? Ja to robię tak, ze wgrywam do przerobionej 812@832 bios od litka (exeka), oczywiście po tym miga dioda i spawarka nie działa. Następnie odpalam LTNFLASH, zgrywam nim biosik do bin'a i można już go potraktować omni, i wgrać na powrót do nagrywarki za pomoćą LTNFLASH'a.
|
Legion, podeślij bina VS0B na andrea25@op.pl
Z góry THX. |
Tylko, że chyba z oryginalnym biosem nie działa auto-bitsetting :nie: Na VS0A oryginalnym płytki DVD+R wychodziły jako DVD+R :taktak:
|
Cytat:
:piwo: @Turboni pieknie wypalil platynke:) |
Zobaczymy co potrafi oficjalny VS0B :D
Turboni lub Legion zapodajcie jakieś wykresy na VS0B :taktak: :) P.S. Legion nie wysyłaj mi już tego biosa :nie: |
Ja bym chciał taki biosik do 812S :)
|
Cytat:
Podawajcie mailiki obok tego ze chcecie to po wysylam |
Cytat:
|
na stronce litka siedzi i prosi sie o zassanie :D
|
Ja bym prosił czysty oficjalny bios VS0B :)
|
jak ktos chce do 812 bin(VS0B oficjalny) to niech mowi to mu wysle :)
|
Wszyscy napisaliśmy w tym samym czasie :)
|
Cytat:
|
Cytat:
http://www.liteonit.com/ODD/English/...e_dvd%20rw.asp |
Tu masz link: http://www.liteonit.com.tw/ODD/Engli...e_dvd%20rw.asp
P.S. Mógłbyś się domyśleć, że jest on na stronie litka (( |
Skąd mogę pobrać oficjalny bios VS0B ?? Ewentualnie prosze o podesłanie mi na maila. :D
|
Dzięki za wykresy. Teraz przynajmniej będę wiedział aby ich nie zamawiać :)
|
Cytat:
|
Jezeli chodzi o płyty DVD-R to mam zaufanie tylko do Bulkpaq DVD-R 4x. Widziałeś jak się umnie nagrywają :D Zawsze mam takie wykresy na nich :)
|
Cytat:
|
Cytat:
mam tu na pulpicie tyle biosow i softu do brykniecia litka ze wiekszego syfu to juz chyba nie bedzie;) jakies biosy w 3 roznych wersjach jakies biny (thx legion) itp pierdy :> Updejt:teraz to mam jak kol. Legion przykazal modowany VS0B z jego tickami ala media write costam i inne w innym watku:> jak kto chce Comedy-Drama poczytac to zapraszam (jak z 165H zrobic 832S :D) |
no piekna platyna @Turboni :piwo: no a ja ma twoj bin wiec moze tez bedzie umnie tak dobrze :)
|
plytka platinium dvd+r x8 wypalona na nowym biosie oficjalnym VS0B i programem winoncd plytka nawet nie wyjechala z napedy po nagraniu zeby zapuscic k-proba :D
|
no narazie jest ladnie:D
|
Cytat:
Jak wrażenia z nowego biosu :D |
a tu verba4x palona 8x cloneDvD2
|
plyta princo cd-r wypalona idealnie na oficjalnym biosie VS0B ktory dostalem od @Turboniego dla niego ogromny kufel :piwo:
bin przejechany omni standartowe opcje jak zawsze:) |
no jestem ciekaw @Turboni czy aby to nie jest to samo co na stronach codekow:D
|
a u mnie dzisiaj zaraz ide do wypozyczalni po filmik :D i zobacze co jest on wart.
sadze ze za jakies 2 godzinki juz bedzie wykresik;) |
Myślałem, że przy oficjalnym VS0B będzie większa baza nośników niż na VS0A :buu: Ciekawe jak zapis. Jutro będą testy.
|
Cytat:
Naprawdę warto :mruga: |
Cytat:
|
"Lite-On i Sanyo - 2004-09-23 12:48:01 Lite-On prawdopodobnie pozyskał duże zamówienie od firmy Sanyo na nagrywarki DVD w wersjach OEM. Według doniesień ze strony lokalnego przemysłu ODD napędy miałyby trafić na rynek w czwartym kwartale tego roku. Choć żadna ze stron nie potwierdziła jeszcze tych informacji wszyscy producenci rynku optycznego są zgodni, że jest to wysoce prawdopodobne. Przyczyna jest prosta, od dawna Lite-On i Sanyo są dobrymi partnerami biznesowymi. Źródło: DigiTimes.com" cdrinfo.pl Tak więc kolejny Liteon pod nazwą kodową Sanyo :D Niedługo jedząc na śniadanie płatki "Nestle" Przez przypadek na dole pudełka zauważymy napis: "Wyprodukowano dla "Nestle" - LiteOn ^_^ |
Jeżeli jeszcze nikto o tym nie pisał :nie:
To jest już nowy bios Official od Liteona VS0B :D A jeżeli już ktoś pisał To LOL dla mnie :smutny: |
czekam właśnie na zakupione poprzez Allegro w okazyjnej cenie płytki Verbatim DVD+R DL 8.5Gb. W poniedziałek najpóźniej zamieszcze wykresiki z kprobe, zobaczymy wtedy jak sobie radzi lin vs win z DL ;)
btw. u mnie najlepiej się sprawdza bios VS0B. pozdrawiam wszystkich forumowiczów :piwo: |
bardzo ladne wykresiki tylko pozazdroscic :)
|
Cytat:
w wolnej chwili powtórze testy na najnowszym kprobe... szkoda, że (jeszcze) nie ma takiej aplikacji natywnie dla linuxa. |
pieknie widze ze linuks robi to stabilniej niz winzgroza :)
|
Cytat:
|
Ilość załączników: 2
witam!
ja nagrywam pod linuxem używając ... - dvd+rw-tools-5.21.4.10.8 (aplikacja do zapisu) - k3b 0.11.17 (frontend) ... na nagrywarce DRW-2s81 (OEM LITEONa) @ LITEON SOHW-832S VS0B. poniżej zamieszczam 2 screeny z kprobe. Verbatim DVD-RW x2 nagrana z prędkością x2 TDK DVD+R x4 nagrana z prędkością x8!! w omnipatcherze na stałe włączyłem bitsetting, oraz podkręciłem prędkości zapisu dla nośników TDK01 @ TDK02 aby można było nagrywać je x8. poza tym wg mnie te TDK to najlepsze co można kupić z DVD+R i sądzę, że z prędkością x12 czy nawet x16 też by się pięknie nagrały .... chyba, że się myle (lecz wątpie) ;) |
Cytat:
|
no ale mowia ze kprobe jest nie wiarygodne ;)
|
Cytat:
Wyniki testów są prawie identyczne jak u Ciebie, co może świadczyć o tym że napędy Lite'On są powtarzalne (płyty zresztą też). Płyty Verbatim DVD+R x4 bez opakowania kupuję po 2,70 zł (cena przystępna). http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...id=11098&stc=1 http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...id=11099&stc=1 |
kolejna verba4x palona 8x Clonedvd2 + nero speed
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Zauważyliście, że po naszych testach płytek nagranych w CloneDVD2 coraz więcej osób korzysta właśnie z niego :D
P.S. legion bravo za zieloną krope :taktak: :piwo: |
jedna z tych verb co wczesniej:)
|
zrob jeszcze tescik clonecd5 on ma mozliwosc palenia dvd a jak nie to ja jutro rano zrobie :>
|
Od dzisiaj do płytek DVD tylko CloneDVD2 a do CD Nero :taktak:
|
czyzby poprawili nero w nowej :>wersji ja zobacze jutro u siebie :D
|
Najnowsze Nero:
|
Napoczątku chciałem powiedzieć, że ta płyta była nagrywana i kasowana ok. 15 razy więc przez to taki wynik.
Nagrywany był ten sam obraz pliku na obu płytkach. Najpierw najnowsze CloneDVD2: |
Piękne wykresy. Litki palą coraz lepiej. Prośba o zrobienie dla porównania wykres w Kprobie i tą samą płytkę w Nero CD-Speed Disc Quality Test. :piwo:
|
Zaraz będą wykresy Platinum DVD+RW nagranej CloneDVD2 i Nero 6.3.1.20. :taktak:
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:02. |