![]() |
TDK po 4 zl. lub mniej w jewel case sprzedaja wszyscy wieksi polscy dystrybutorzy (m.in. cdlandplus)
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Zastanawiałem się z kolegą Legion kogo na czwartego do sztafety: LiteOn- Sony- Sony DVD Player.... I znalazłem.
Specjalnie dla Litków i Sony: SONY DVD +R x4 DPR120N2 palona Nero: :) |
TDK palona jakies 5 miesiecy temu na litku 451 z gsb7 lub 8.
http://www.gral.pl/~piter/komputer/dvd/tdk.JPG |
4zł ? gdzie, to jest TDK w tym czarnym podelku DVD.
|
Cytat:
|
tylko szkoda ze kosztuje 11zł :P
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
A co myslicie o tym ? TDK w DVD BOXie.
http://www.gral.pl/~piter/komputer/dvd/tdkx4.JPG |
Ilość załączników: 1
Cytat:
Cytat:
P.S. A co do tych wykresów Verbatimów to chyba jednak coś z nagrywarą. Bo na jednej było nagrane 3GB i też od 50% zaczęły błędy skakać. Na drugiej było nagrane 4,37GB i także od 50% zaczęly skakać błędy. :taktak: |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Co do przybywania maniakow jestem odmiennego zdania. Ja nie mam na scianach wykresow Kproba i powiedzmy ze duzo bardziej wiarygodnym dla mnie jest teraz test odczytu ktory wylapuje read errory niz kprobe ktory w wielu przypadkach nie byl tego w stanie zrobic !!! Poza tym dowod przez przyklad to zaden dowod. Za to zostalo przytoczonych juz kilka kontrprzykladow traktujacych o niedokladnosci proba (m.in. kosmicznie rozne wyniki przy roznych pomiarach). Swoja droga nawet w srodowisku kprobowcow jest rozlam na nowe wersje kprobe 2 i starego kprobe 1. Oczywiscie ja nie neguje istoty testow kproba bo to tez wazny element ale nie ma sensu popadac w skrajnosci i rozwodzic sie nad szczegolami wynikow bo to bez sensu. Zreszta kprobe testuje naraz 3 rzeczy : jakosc nosnika, jakosc nagrania i jakosc odczytu. |
Co to za brzuch??
http://www.bagros.wiwat.pl/obrazki/TDK_-Rx4.PNG Czy mogę nagrywać +R aby były widoczne jako -R w stacjonarnych? Jaki biosik widać na załączonym obrazku :D |
Cytat:
Napisałeś cytat: "BO TO NIC NIE ZNACZY !!!!!" - a ja jestem przekonany że bardzo dużo znaczy, i nie tylko dla mnie. Dobrze że takich maniaków jak ja przybywa. Ostatnio pojawiły się wykresy tych samych nośników w Nero i Kprobie. I okazuje się, że są prawie identyczne. Sam zrobiłem testy na kolejnych wersjach KProbe na tych samych płytkach i wyniki takie same. Więc opinie o KProbe wcale się nie potwierdzają. Z resztą czas pokaże. Ja dalej będę trzymał się swoich zasad. :) |
Cytat:
Jest kilka marek (moze nawet polowa tego co jest na rynku, ale raczej mniej), ktore maja w polsce swoje 'manufakturnki przepakowywawcze' ale tez nie wszystkie sprzedaja odpady. Np. X-Disc - czyli jedna z glownych produkcji Gigastorage ktora przychodzi do polski w zgrzewkach i tu jest przepakowywana to tez odpady na przemial ?? A plyty po 15 zl. sa dla wykreso-maniakow. Dla mnie wazne zeby plyta byla dobra i tania, a nie zeby miala 5% mniej PI niz plyta za np. 4 zl. lub 20% mniej niz ta za 2 zl BO TO NIC NIE ZNACZY !!!!! |
Cytat:
Nasze kreatywne firmy wykupują wszystko to co powinno być na przemiał, na wagę, tu pakują i sprzedają. A przyzwolenie jest ogromne, większość interesuje tanie a nie dobre. A za te dobre trzeba zapłacić. I dlatego tak jest. I TDK x8 też do bani, nie napisali gdzie wyprodukowana. Na Ricoh'u 02 tak jak Platinum. Identyczna tylko napis inny. Raz kupilem, nagrałem i podstawka. Jak tak dalej będzie to nie wiem na czym będę nagrywał. I na koniec wykresik HP x8 palony x8 Nero :) |
Cytat:
ale mysle ze to wina nosnika na 10 verb 2 sie gorzej wypala sprawdz jeszcze tdk a jak nie to moze odswiesz litka troche omni a moze chcesz moj bin :) poprawiaona poprzednja plyta na kp:) |
Cytat:
jak masz MCC2 z MediaMarkt to mozliwe ;( wala na nasz rynek gorszej jakosci nosniki i tak sie dzieje, ale i tak zalezy na jakiego cake sie trafi, bo raz jest lepiej raz gorzej, ale najwazniejsze ze ma chodzic :D |
Sławek czy to normalne, ze tak wygląda Verbatim?
|
kolejna plyta verbx4 palona 4x za 2,70 nie bede mowil co wlaczone bo jak we wczesniejszych postach a nagrana przez roxio easy dvd
ale dziwne pokazuje no media:) |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Dzieki kolego wielkie ! |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Nawet nie zapisałem tego wykresu :nie: Wgrałem teraz bios od codeguys z włączona funkcją force-fallback może będzie lepiej.
|
Cytat:
|
Bez komentarza. Nawet nie zamieszczam wykresu.
|
No dobrze ale dlaczego do kosza to tylko szpilki? Właśnie robię test :D
|
Cytat:
|
A jak mam zmienić dostawcę płytek? Umnie Verbatimy dvd+r printable sa tylko w komputroniku :taktak:
|
Cytat:
zdazylo sie moze zmien dostawce plytek i wtedy sprawdz :) |
I chyba skończyły mi się dobrze palone płytki :|
Sławek mam już takie dwie i na biosie od codeguys i tym z litka. Więc chyba czas na serwis. Jak mówisz??? To jest narazie moja najgorsza płytka :D |
Cytat:
|
Mistrzunie, tak przeglądam ostatnie 50 postow w celu znalezienia linka do biosu 812@832 VS0A i nie widze. Ratujcie bo przez pomylke wgralem jakis bios oryginalny i moja przerobiona 812 zdechla :(
|
Cytat:
|
Cytat:
biosy testowalem wszystkie mozliwe chyba od oryginalnych po 812@832, vs0a rowniez...i wyniki bez zmian:( co do plyt, to wiem ze te nosniki sa nie pierwszej jakosci, ale kiedys (czyli jakis miesiac temu...) nagrywaly sie na tej samej nagrywarce calkiem niezle...(nie sprawdzalem ich KProbe, ale byly w calosci czytelne... niestety nie mam ich juz zeby sprawdzic...:( ) Cytat:
jestem poczatkujacy, ale nie az tak glupi zeby zaniesc nagrywarke do serwisu z biosem np. 812@832...;) dziekuje za pomoc panowie...:) pewnie sie jeszcze odezwe (mam nadzieje bede mial juz nowy palnik...:) ) pozdrawiam...:) |
Bios moze byc nowszy, ale musi byc z oryginalnego modelu nagrywarki (czyli jezeli masz 812S@832S, to przed oddaniem sprzetu do serwisu musisz wgrac firmware z 812S ze strony LiteOn'a).
|
Cytat:
|
witam szanownych forumowiczow...
pamietacie pewnie moje wykresy...?( tutaj ) no niestety wszystkie przeprowadzone zabiegi (tzn. zmiany biosow, chyba wszystkie mozliwe...:) ) nie pomogly...:( wybieram sie do serwisu... i tutaj moje pytanie: czy powinien byc wgrany oryginalny bios, czyli taki, ktory znajdowal sie w nagrywarce w momencie kupna, czy moze to byc nowszy bios (US0Q) zaciagniety ze strony lite-on'a...? bardzo prosze o w miare mozliwosci szybka odpowiedz... dziekuje z gory...:) pozdrawiam... |
Cytat:
|
zarzadzanie zalacznikami--> przegladaj szukasz obrazka najlepiej (640/480) jak sie podstawi w okienu wciskasz upload i to wszystko jak bedzie ok nadole pokaze ci sie to co wrzuciles na serva:)
|
Mam pytanie:
Jak wstawia się obrazek, aby był on umieszczony w ramce z napisem "Dołaczone obrazki", a nie aby w tej ramce wyświetlane były nazwy załączników z nazwą pliku obrazka. :sciana: |
Cytat:
|
Ilość załączników: 3
Dla porównania daję test tej samej płyty Verbatim DVD+RW wykonane w NERO i KProbe.
http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...id=10762&stc=1 http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...id=10763&stc=1 http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...id=10764&stc=1 Wykresy są podobne, natomiast wartości się różnią. Ten skok wartości do góry w drugiej połowie testu to wynik rysy na płycie. |
Cytat:
|
Cytat:
http://forum.cdrinfo.pl/showpost.php...postcount=3282 |
Powołując się na fachową wiedzę uzytkowników tego forum mam pytanie o maksymalne dopuszczalne wartości PI i PIF w programie NERO CD-DVD Speed / Test Jakości dysku.
Nie mogę znaleźć tych informacji w necie, być może są one takie same jak w KProbe. :nie: http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...id=10746&stc=1 Jak oceniacie jakość nagrania płyty Verbatim DVD+RW przez LiteON 812S@832S-VS0A. |
Cytat:
|
Cytat:
Poza tym był tylko specjalnie kupiony i nagrany, żeby sprawdzić jak Toshiba SD-M1912 sobie z DVD-R radzi. Właśnie otwarłem drugiego - ma piękną ryskę przez środek - chyba nie ma sensu go nawet nagrywać :ysz: |
Cytat:
Takze nigdy wiecej !! |
Hawk 4x DVD-R z TESCO :P
http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...id=10744&stc=1 |
Cytat:
A lordzik pewnie true 5.1 :peace: :serdusz: |
Cytat:
|
Cytat:
Z SB128 na Audigy2 kX :O Ten szok może go zabić !!! :> |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
mialem SB 128, do tego podlaczony moj prywatnie zlozony zestaw glosnikow i wzmacniaczy, sub 300W(TDA7294), przednie2x100W(TDA7294)tył 2X70W(TDA2052) centralny 120W(TDA2052mostek). podlaczam audigy i przezywam szok. kurcze ten dzwięk jst cudowny do tego wlaczylem shreka na dvd wypalonego 2miesiace temu na litonku :) , i nic ciekawego, wladca piescieni cudo naprwade, prawie ze sie podniecilem, nie zaluje wydanai kasy Pamietacie mojego hawka dvd-r, zmienilem bios na VS0A i nie widzi go, na wszystkich starszych i nowszych jest na VS0A nie ma. nie rozumiem tego najlepiej mi pali VS0A, a nie czyta Hawka, mam dylemat na ktorym biosie pozostac |
Cytat:
|
Cytat:
Może to dlatego - że na Epoxach nie ma pełnej wersji SS :smutny: Ale niektórzy powyrzucali SBAudigy - bo jakość SS bardziej im odpowieda :taktak: |
Cytat:
Nie mówiąc już o zaje..fajnym dźwięku SoundStorm, a i płytki MSI są najlepsze :D |
A tak przy okazji to trzepneliscie kolejne 2-3 strony nie na temat (tym razem przynajmniej byla jakas dyskusja, no ale niestety nie miala nic wspolnego z Biosami do 812/832) .
Polecam kontynuacje juz istniejacych tematow o odtwarzaczach lub stworzenie nowego w przypadku nie znalezienia podobnego. Dyskusja o Kprobie tez juz byla. Dalsza dyskusja jest jalowa i nic nie wnosi dopoki nie pojawia sie nowe fakty. Kazdy ma swoje zdanie na ten temat i jest ono przynajmniej narazie niezmienialne. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Żeby powiedzieć, że płyta się nie tnie trzeba film obejrzeć od początku do końca bez żadnego przewijania :taktak:
|
Cytat:
Dla PO (Parity Outer), suma błędów nie powinna przekraczać wartości 4. Pojedyncze wysokie "szpilki" dla PO można ignorować". Także z Twoją płytką to jak w loterii. Dzisiaj będzie czytana ale pytanie jak długo? |
przelecialem cala plyte bo najwiecej jest bledów po koniec i nic sie nei ciela, jeszcze zamieszcze wykres plyty msonic dvd-r nagrywanej pol roku temu i byla tez bez problemowo czytana (jeden naped wogule nie widzial).
|
czytac a czytac to dwie rozne rzeczy trzebaby obejrzec caly film z tej plyty i zobaczyc czy sie nie tnie. a zobacz ta plyte za jakies 2-4 miesiace. :D
a skoro sam przetestowales to po co zadajesz takie pytanie i potem za 2 minuty sie chwalisz ze juz ja sprawdziles w euro na 14 i chodzi. |
ok no to dla swiecie wierzacych w kprobe mam zla wiadomosc mozecie sobie ten prog o kant pupy rozbic, wziolem ta plytke (wykres u góry) i poszedłem do EuroRTVAGD i przetestowalem na 14 odtwarzaczach i na wszystkich bez problemu sie czytala.
|
dlamnie bombowy - koszalin.
plyta moze sie czytac lub nie |
Tyle, że umnie jest tylko Kaufland, Hypernova, MiniMal, 3x InterMarche. Może w Avansie będzie albo w Marsie.
|
slawek a powiedz co myslisz o tym wykresie, stacjonarka powinna sobie proadzic ? platx8 palone x8
http://www.gral.pl/~piter/komputer/dvd/11111.JPG |
one sa w kazdym markecie ale najpewniej w kazdym TESCO
|
Chyba jednak ta MANTA :) Jak ją gdzieś zobaczę w Koninie to idę z płytkami potestować :taktak:
|
jedyny plus tej manty to to ze ma wyjscie VGA a tak to bym jej nie kupil, celowal bym bardzie w kierunku jakiegos Pionka, 444, kumpl ma i czyta doslownie wszystko co mu wpadnie, na allegro czasami sie trafiaja w cenie kolo 500zł, mozna jeszcze nowy czase mznalesc w jakims sklepie w cenie 1500-2000zł jest to juz model starszy ma 2-3lata
Zanjomy w wypozyczalni ma Yamache model z prze 5 lat chyba który nie czyta nawed CD-R a DVD +r/-R radzi sobie jak zloto. Yamaha dobry sprzet, acz kolwiek kolega kupil model chyba 830 za prawie 2.500zł a w srodku siedzi panasonic ale i tak czyta wszystko :) |
Cytat:
http://www.divx.howto.pl/modules.php...rticle&sid=660 |
Cytat:
|
Tylko, że ta Manta chyba nie ma Dvix? W tej cenie z dvix to chyba bedzie tylko to http://www.allegro.pl/show_item.php?item=30745829
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Legion mówisz o tej mancie http://www.hawk.com.pl/catalog/produ...roducts_id=251
|
Cytat:
|
Czyli lepiej kupić coś taniego np. MANTA, Yakumo...
|
Cytat:
|
mam kumpla co w wypozyczalni pracuje i ludzie przychodza z pretensjami ze im film sie tnie lub nie chce chodzic bo plyta jest troche porysowana a maja dobre sprzety SONY, PANASONIC, i inne a on wsadza do MANTY i wszystko pieknie chodzi. ludzie mowil mi ze pluja sobie w twaz ze takie drogie kupili a na takim tanim chodzi pieknie :D
|
Cytat:
ale wiesz jak sam nie sprawdzisz to nigdy niemasz pewnosci moj kolega mam mante i nie ma z nia problemow ale jak wiesz to roznie bywa ale sony mozesz sobie kupic bo ja mam DVP-S336 starszy model ale jest ok plusy same i przerobione na dvd-rom czyta miodzio ale z gorszymi nosnikami ma problemy oraz minusami |
Nie kompa znosić mi się nie chce :nie: :)
Mój wuja ma jakieś tanie dvd i czyta mu wszystko co umnie się zacina. Może jednak ta MANTA jak mówi Legion. |
Najzabawniejsze jest to ze jak bylem w sklepie to najtaszne stacjonarki najlepiej czytaly. Jeden to nawet odpalil +R ktorych nieodpala, gosciu sam sprawdzal i tez mu niedzialalo a przy bitsettingu smigalo:)
Jeden kumpel ostatnio wygral jakies stacjonarne DVD najtansze jakie bylo i wszystko czyta. Dzis chyba jeszcze sprawdze czy ta DL ktora nagralem bedzie czytac |
Cytat:
|
Legion teraz to już nie wiem co kupić :ysz: Mój Thomson miał problemy z każdą płytką nawet oryginalną i TDK DVD+R więc jest już na allegro. A nie chcę kupić czegoś podobnego :nie:
|
Cytat:
duzo jest modeli ktore maj z nimi problemy sony jest bardzo czule ja polecam tani sprzecjor a czyta wszystko co popadnie MANTA |
Cytat:
|
Cytat:
|
To muszę pogadać z tatą abyśmy kupili Soniaka. Thomsona DTH220E właśnie wystawiam na allegro :)
|
Cytat:
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:35. |