![]() |
Cytat:
Testy już w drodze :taktak: Niestety nie nagrywa tak rewelacyjnie jak wasze Ale ja nie palę na takich nośnikach jak wy Na wszystko jednak przyjdzie pora :D |
Cytat:
|
VIZZARD skad taka wzioles ?
|
Ilość załączników: 1
No i obiecane testy
Dysan x4 DVD-R burn x4 832S VS08 |
Cytat:
zdrowie :piwo: Cytat:
|
Cytat:
Więc się nie kłóciłem :nie: Powiedzieli, że jakby co to mogę gniazdo słuchawkowe dokupić :D |
Cytat:
|
Dysan x4 DVD-R burn x4 832S VS0A
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Dysan x4 DVD-R burn x4 VS0B
|
Cytat:
|
Cytat:
Jeszcze nie próbowałem :nie: |
Cytat:
To sobie pisakiem domaluję :D Z lewej SONY Z prawej Liteon :haha: |
Cytat:
|
Cytat:
Na naklejce napisali jednak, że jest to Litek 832S :taktak: |
Cytat:
|
Cytat:
Coś lepiej pali :ognicho: Gdzieś miałem test z VSOA Zaraz poszukam |
Intenso x4 DVD+R burn x4 832S VS0A(Litek)
|
Intenso x4 DVD+R burn x4 832S VS0A(Codeguys - dwie pierwsze opcje OP)
|
Cytat:
Cytat:
|
i tez lipne wykresy troche ale to tylko taka plyta wiec nie martw sie zawsze mogloby byc gozej
|
Vizzard skala logarytmiczna moze jest czasami fajna ale tylko w wyjatkowych wypadkach... Zmien na liniowa ...
|
Cytat:
Masz zupełna rację! Moje przeoczenie :jezyk: |
liteon 812S@832S@Sony DRU-700A
Nagryware mam nową ale ryzyk fizyk.Najpierw przeróbka na 832S, potem na Sony DRU-700A. Odczyt skoczył mi w góre tz. wsadzam płytke do napędu a już mam zawartość w winie. Próba z bardzo porysowaną płytą: nawet lampka nie mrugneła podczas odczytu ;-).
Z tego co piszą na stronie Sony to nagrywa teraz x16 choć i tak narazie tego nie wykorzystam.Nagrałem właśnie film w formacie DVD-Video na PLATINUM DVDRW-Weryfikacja bez uwag.Pierwsze włożenie płytki do napędu LTD-166S zakończyło sie fiaskiem. Sprawdziłem na Combo-chodzi!!!.Ponownie na DVD-ROM i już też śmiga. UFfffffffffff.Dołączam skreany z testu: |
ke ?
ze niby DRU-700A pali x16 ? :] |
Zrobiłem test odczytu w nero cd speed.I moge chyba być zadowolony.Jeśli ktoś chce przerobić litka na soniaka to dokładna instrukcja w Enter 09'2004 w artukule "Podkręcamy nagrywarki DVD.Po wgraniu biosu 812S@832Smod miała odczytywać DVD-R z prędkością 6,17x.Wgrywająć bios z Sony DRU-700A VY05 odczyt zwiększył się do 8,17 !!!!!!!!!!!!! Więc sami sobie odpowiedzcie czy warto... Zawsze można wrócić do orginała. Załączam screan z testu.
|
Cytat:
Na VS0A szybciej się rozkręca a kończy też x8. Pozostałe parametry porównywalne. |
Cytat:
Na modzie 812@832 mój litek nagrywa super płytki, a do odczytu używam dvdrom więc raczej nie spróbuje. |
juz dawno testowalem DRU-700A VY05 i wyniki byly gorsze niz VS0A
|
Cytat:
Po co robisz te wykresy jak ten temat byl juz bardzo dawno poruszony na forym - nacisnij szukaj a znajdziesz (jakies 2 miesiace temu) :> A kolejna sprawa w tym artykule kozystaja ze starego juz biosu do litka i troche maja stare informacje i dosyc malo wiarygodne nie ktore zdania. :bicz: |
Temat o podkrecaniu litka na sony umarl smiercia naturalna. Nie bez powodu. To jest temat o czym innym.
|
Ilość załączników: 2
Zrobiłem testy płyt Verbatim DVD+r 4X nagrywane z prędkością 4X ( płyty po 3,5 zł).
na VS0A i VS0B ( 812@832). Ciężko mi stwierdzić który wykres jest lepszy. Czy może mi ktoś doradzić.... |
Cytat:
|
Może to głupie pytanie ale wole sie upewnić. Czy bios 812S.US0Q.stock można potraktować Omnipatcherem? i jeszcze jedno, czy faktycznie płytki po wypaleniu "dochodzą do siebie" ok.3min czy dłużej? Zuważyłem że zaraz po wypaleniu i sprawdzeniu w Kprobe są lepsze wyniki a po ponownym teście później jest gorzej...
|
Cytat:
|
Ilość załączników: 2
Oto testy tych samych nośników, czyli Verbatim DVD+r 4X nagrywane z prędkością 4X nagrane na VS0A i VS0B ( 812@832). Tym razem zrobione w KProbe 2.4.i Jeszcze raz prosze o rade : Który bios lepszy ?
Jeszcze jedno: Jak się zdobywa reputacje ?? |
A tak z braku zajęcia zrobiłem test orginalnej płytki z wypożyczalni :taktak:
Włączone - Rimove the spike :taktak: |
Cytat:
Ale gorąca prośba Jak możesz to wypal coś na VS08 I daj dla porównania Może być ciekawie :taktak: |
Niestety miałem tylko 2 płytki więc chyba narazie nic nie wypale :( Ale jak tylko kupie płytke to dam test
|
Cytat:
Intenso x4 DVD+R burn x4 832S@DRU-700A |
I dla przypomnienia
Intenso x4 DVD+R burn x4 832S VS08 |
Cytat:
Dźwięczny będę Okazuje się, że u mnie lepiej pali na VS08 niż na VS0A :O |
TDK DVD+R palony 4x 832S VS0A
|
Cytat:
Cytat:
|
A może dla odmiany zmienimy KProbe na najnowszy DVDInfo v. 3.15
|
Cytat:
Siwny siakiś ... :blee: |
Mały OT
"Firma LiteOn, jeden z czołowych producentów nagrywarek CD i DVD, ujawniła swoje wyniki sprzedaży oraz prognozy na najbliższe miesiące. Obecnie firma sprzedaje miesięcznie średnio od 500 tys. do 600 tys. sztuk wypalarek DVD. Od sierpnia analitycy firmy spodziewają się jednak wyraźnego wzrostu popytu: sprzedaż ma wzrosnąć do poziomu od 700 tys. do 800 tys. sztuk, a w przyszłym kwartale może zbliżyć się nawet do 1 mln sztuk miesięcznie. Tym samym LiteOn ma szanse jeszcze przed końcem roku stać się największtym producentem nagrywarek DVD na świecie." divx.pl :D BTW W MM 1213S BOX już za 299PLN :O |
VIZZARD widziałem LiteOna 1633S na allegro ale już go nie ma :nie: Coś mi się zdjae, że był to przekręt :>
|
witam
sprawa dot. 1213s, oto mail który poszedł do codeguys: Hi there, I want to remark that my english is not very well, but I hope you would be able to understand me. I own a cd-rw Liteon 1213s and I heard ones saying there will probably be possibility to upgrade or overclolck 1213s to 16x and DL model. I wanted to ask you if this is possible? 4example a mod: 1213s@1633s??? i'm waiting for our answer pozdrawiam (in polish;) ) i odpowiedź jaką otrzymałem: Hi At the moment it does appear to be possible to upgradable to a 1633S as the hardware seems to be the same. Whether the 1633S firmware will ever be good enough to warrant upgrading, is a completely different matter. The firmware I have tried, is no better than the 1213S firmware, at the moment. :( C0deKing Więc jest nadzieja i cza tylko jeszcze trochę poczekać, chłopcy z codeguys muszą się jeszcze troche nagłowić. ale myśle ze bedzie dobrze :) |
Ilość załączników: 3
Na życzenie daje test tej samej płyty co przed tem czyli Verbatim DVD+r 4x nagrywany z prędkością 4X. Tym razem nagrałem ją na biosie VS08 . Daje również dla przypomnienia nagrane te same p0łyty na VS0A i VS0B. Wydaje mni się że najlepiej wyszło na VS08 ale nie wiem do końca. Oceńcie to sami....
|
Cytat:
|
LiteOn SOHW-812S
Witam jestem tutaj nowy (pozdro for ALL) i mam następujące pytanie :
Mam zamiar jutro zakupić LiteOn'a SOHW-812S tylko mam takie pytanie wie ktoś jak sprawdzić z którego miesiąca pochodzi elektronika tego użądzenia przed zakupem bo widze ze od kwietnia 2004 wychodzi chyba najlepszy model który da się zrobić na LiteOn SOHW-832S?? |
Na napędzie jest taka etykieta i tam jest podana data produkcji :taktak:
|
LiteOn SOHW-812S
Acha dzięki ale nie wiem czy w sklepie zgodzą się mi rozpakowac przed kupnem. :|
|
Cytat:
Cytat:
nie ma co tu oceniac (strasznie nie czytelne wykresy jak dla mnie:) ) :taktak: |
to moze kiedys sie doczekamy 812/832@1633 :]
|
Cytat:
to by byla juz jazda :) |
Cytat:
|
Panowie wlasnie dostalem ta Traxdate DL co byla na allegro. Czekam tylko jeszcze na procka i bede wypalac na NEC 2500A. Niestety musze czekac na procka bo sprzet pentium II 400 to troszke malo :D. Caly czas sie zastanawiam co nagrac na ta plytke.
Poniedzialek badz wtorek to bedzie realna data testu. BTW ma ktos kopie zapasowa koncertu Rammstein ale w wersji 8,5gb :) |
Cytat:
po 451@832 wszystko jest mozliwe :] |
Cytat:
:jupi: |
Może ktoś wie jaki bios najlepsiejszy jest do płytek +RW? Kupiłem płytke Emteca i mnie przerazily testy :D Zrobiłem juz 4 testy biosów i ciągle szukam lepszego, bo przy najlepszym biosie srednie PI 10.4 i PIF 4.2 to chyba nie zbyt ładne parametry.
|
Cytat:
|
Cytat:
bios 812s US0Q 48/11 (PI/PIF),bios VS0A 54/24 to te chyba dobre nie sa :mruga: |
Cytat:
|
LiteOn SOHW-812S
Do wyboru mam tylko BOX ale za 199zł nie mam co narzekać.
|
Gdzie ty widziałeś 812S za 199zł :O Chyba używaną :taktak:
|
Cytat:
|
Ilość załączników: 3
Sorry. Tset który zamieściłem ( ten VS08) to nie był ten który chciałm zamieścić. Poprostu rano sie spieszłem i dlatego tak wyszło. jeszcze raz zamieszczam test płyty Verbatim DVD+R 4X nagranej z prędkością 4X, oczywiście na VS08..
Zdaje mi się że chyba najlepiej nagrywa u mnie płyty na VS08, ale nie wiem do końca. I jak zawsze wcześniejsze testy tej samej płyty tylko nagranych na VS0A i VS0B. |
Cytat:
|
Ludzie pomozcie, cos mnie skusilo zeby overclokowac mojego Liteona 812s na 832 i po wgywaniu biosa programem mtkflash w dosie(uzylem komendy mtkflash 3 w /b /m *.bin moj liteon zakonczyl zywot, nie wykrywa go w biosie, probowalem go ratowac odlanczajac tasme ale nic nie pomaga. Z gory dzieki za odpowiedz!!! :'(
|
Cytat:
TDK+RW |
I drugi test SONY -RW
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
LiteOn
Nie nuweczke jutro wam powiem gdzie jak kupie!!Zresztą jak chcesz to możesz wierzyć albo nie ja nie miał bym po co kłamać.
|
Cytat:
http://seba.wsm.wielun.pl/ratowanie.htm |
Lite on leci na serwis mam nadzieje ze go przyjma, bo jakies spiecie w nim mialem z tej calej zabawy z biosem i jest juz definitywnie ****any
|
Kto mi szpilek nawkładał? :blee:
|
Verbatimek dvd+r x4 palony x4 bios VS0A jest piknie :D :jupi:
|
Cytat:
Verb4x (+) palony 4x na Vs0a jest cytuje "piknie" i teraz co powiecie plytka z tego samego 25 packa (2,50) wczesniejsz plyty poraszka wina Vs0B |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Takich szpilek w tej ilości to jeszcze nie miałam. Ogólnie zawsze mam gorsze wykresy od Was ale to chyba dlatego, że 99% moich płytek to minusy.
|
zmien na + jak mozesz
|
kolejny verb4X palony 4X :)
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Czas na jakiś dobry wykres z mojej 832 :taktak: