![]() |
I tak dobrnelismy do 3000 posta w tym temacie:)
|
Ilość załączników: 2
heh no dziwna sprawa, probowalem ponownie ale nic z takim speedem nie wyszlo, ale faktem jest ze probowalem na innym materiale (plyta taka sama)
tak se mysle, moze to jaka ukryta funkcja, pierwszy burn extra, dezaktywacja opcji, reszta normal ;) dziwne to dziwne, po niedzieli postaram sie nagrac ten sam material na ta sama plyte z tymi samymi ustawieniami all. oto kilka skanow nowo nagranych plytek, az mi sie biosu nie chce zaczepiac ;p : |
Cytat:
|
Cytat:
No nieee! :nieee: Ty slawekj to zawsze musisz wszystko popsuć :zly: A taka była szansa żeby do x30 dojechać :buu: |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
A kiedy zarobią na wypalarkach x12, x16 i blu-ray ??? :D |
Cytat:
|
Cytat:
Prędkość nagrywania w Decrypterze nie ustawiamy przy nagrywaniu DVD na max tylko wybieramy. |
Nie wiecie nic, co by się stąło jakby się wgrało firmware do SOHW-1633? Byłaby prędkość 16x, czy nie?
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Srednia prędkość transferu musi być liczona w jednostce czasu i jest ona mierzona. Błąd powstał prawdopodobnie z błędnych danych przy wyliczaniu, i będzie to poprawione w następnych wersjach. Bo jak ten fakt inaczej wytłumaczyć. Fizycznie nie jest na dzień dzisiejszy szybsze nagrywanie niż x16. Czas musiał zostać żle wyświetlony. Błąd powstaje przy ustawieniu prędkości na max. Z wyliczeń wychodzi inaczej, bliżej prawdy. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Jak dobrze to czas i tak bedzie dlugi (wypalania)
Przeczytane w sieci Prawdopodobnie zainteresuje Was fakt, że C0deKing, współtwórca Omnipatchera, pracuje nad pewną modyfikacją firmware'u dla Lite-Ona SOHW-832S. Całość zaowocuje prawdopodobnie dłuższym czasem zapisu, ale jednocześnie - wyższą jakością tegoż. Nowy nieoficjalny firmware ma się ukazać już niedługo. |
Cytat:
Cytat:
|
[QUOTE=pawelblu]Ale on sie ukazal juz chyba ponad tydzien temu ...
rzczej napewno nie chodzi o 832S.VSC4.patched-q to ostatni jaki znam bo to raczej podkrecony 832S.VS0B.patched-q chyba ze jestem za peletonem :spoko: |
Cytat:
|
Ilość załączników: 1
Z racji tego, że u codeguys pojawił się nowy bios dla Sony DRU-700A
Nie omieszkałem go wypróbować :D Philips x4 DVD+RW burn x4 832@700A VY06 |
A następnie bez Full Formatu wypalony x4 na 832 VS08 :D
|
Cytat:
|
Po czym bez Full Formata do walki o złoto wkroczył 2500A burn x4 1.07v2b5 odczyt 832 VS08
:D |
Cytat:
Relatywnie na kilku przetestowanych płytkach bardziej zadowolony jestem z VS08 :spoko: I tak już zostanie aż do VS0C albo VS0D :mruga: |
Cytat:
|
Platinum x8 DVD+R burn x4 832 VS08
Niestety na moim Litku nie pali się tak dobrze jak wam :smutny: |
Cytat:
Twój litek pali normalnie na tym nośniku. Najnowszy TDK x8 palony x4, ten sam nośnik. Wyczytałem, że korekcja radzi sobie do PI=1600 więc nie jest tak źle. Ale bywało lepiej. :taktak: |
Dla przykładu inny podkład, palona x8. Teraz nie wiem co lepsze. Czy mniejsze PI i większe PIF czy poprzedni wynik z większą ilością błędów.
|
Czy ktoś zwrócił uwage na różnicę wartości PI i PIF testując tą samą płytę DVD za pomoca KProbe w wersji v2.4.0 i 2.4.2. ???
U mnie w wersji v.2.4.2 wartości PI i PIF są prawie 4-ro krotnie wieksze. :O |
Cytat:
|
Testy robiłem z płytą Verbatim DVD+RW DataLifePlus 4x zmieniając wersję KProbe naprzemian v2.4.0 i v2.4.2 kilkakrotnie i wyniki były dla każdej z wersji za każdym razem podobne:
http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...id=10770&stc=1 http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...id=10771&stc=1 Czytam wszystkie posty na tym forum i dopiero teraz postanowiłem włączyć się do dyskusji |
w tym poscie http://forum.cdrinfo.pl/showthread.p...5&page=7&pp=15 natknalem sie na informacje ze jednak starsze wersje Kprobe sa lepsze (1.9 zdaje sie) i ponoc najbardziej wiarygodnee
|
Cytat:
Nie ma do tej pory jednoznacznej odpowiedzi ktora wersja jest lepsza. Jest grupa ktora uzywa kprobe 1 i jest grupa ktora uzywa kprobe 2. Ogolnie kprobe nie jest precyzyjnym narzedziem, ale jest najlepszym amatorskim narzedziem do domowych testow. http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=36164 |
Cytat:
2.4.0 |
I ta sama płytka 2.4.2
|
Mam maluśką propozycję, może dodać I post z downloadem biosów, softu, etc.. dla 812@832, przeszło 3000 postów trudno cokolwiek znaleźć :( ;(
Może dodatkowo z ankietą aby każdy mógł głosować? Zresztą ilość downloadów też będzie jakimś wyznacznikiem... |
tu masz biost przerobione http://codeguys.rpc1.org/index.html
a tu masz biosy orginalne http://www.liteonit.com.tw/ODD/Engli...e_dvd%20rw.asp |
Na codeduys jest VS0B dla 832... ??
|
Tak ale nie wszystkim on pasuje :nie: Ja tam wolę VS0A za strony litka :D
|
Oto wyniki testów płyty Verbatim DVD+R wykonane programem KProbe w wersji v2.4.0 i v2.4.2
http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...id=10772&stc=1 http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...id=10773&stc=1 Wyniki testów w tym przypadku okazały się podobne. Po wykonaniu testów płyt Verbatim DVD+R i DVD+RW programem KProbe w wersji v2.4.0 i v2.4.2 można wysnuć wniosek, że podaje on różnie wyniki testów w zależności o użytej wersji i rodzaju testowanej płyty (na szczęście wyniki tych testów nie są krańcowo różne). ^_^ |
Mam pytanie czy da się cofnąć bios w 812S ,miałem US0F i zmieniłem na US0Q ,czy w obrębie jednego modelu można sobie znieniać biosy na dowolne (wiem że przy cofaniu z 832 trzeba przez MTKWIN Flash) a pytam czysto teoretycznie boe na razie nie chcę zmieniać
|
Cytat:
ja mam 832 i zeby downgrade'owac go z biosu VS0B do oryginalnego VS0A, musialem wgrac bios VS08 ze strony http://codeguys.rpc1.org/firmwares.html, po takim zabiegu moglem spowrotem wgrac firmowego VS0A ze strony producenta.. wgralem poprostu execa z biosem VS08, a potem firmowego VS0A juz lyknal :) pozdrawiam, :papa: |
Cytat:
Nie ma znaczenia czy będzie to wersja wcześniejsza czy późniejsza - jeżeli masz bios w wersji .bin Biosy w postaci .exe - tylko wersja nowsza na starszą :taktak: |
gdzie szukac najlepiej biosow nowych, poprawianych?
albo gdzie szukac biosow dzieki ktorym podwyzszamy swoj model nagrywarki lub tez chcemy wrocic do poprzedniej. bo ludzie pisza ze uzywaja tego czy tamtego ale skad go maja? znacie jakas fajna stronke co tam mozna poczytac co daje kazdy biosik, rozni ludzie roznie je poprawiaja. cos ala stronka kowanskiego :) |
Cytat:
|
na stronie wczesniej podalem dwa linki - moze warto zobaczyc czy wczesniej tego nie bylo co???
|
News :D
CodeGuys przygotowali eksperymentalny firmware CG1B dla wyżej wymienionych nagrywarek Lite-Ona. Celem całego projektu jest przede wszystkim jak najdalej idące poprawienie jakości zapisu tych nagrywarek. O ile nie są one wcale złe, wszelkie poprawki tego typu będą mile widziane. :) Nowy firmware ma przynieść ze sobą wyższą jakość przy prędkościach 4x, 6x oraz 8x dla płyt DVD+R (na razie). Wprowadzone zmiany obejmują kilkakrotną rekalibrację lasera podczas zapisu oraz przesunięty do tyłu punkt redukcji prędkości w przypadku użycia opcji "Force fallback". Firmware jest wersją eksperymentalną i tak powinien być traktowany. Ponieważ C0deKing nie chce rozpropagowania go na całym świecie z etykietą stabilnego produktu, link do nowego firmware'u znajduje się tylko na forum CD Freaks. Jeżeli naprawdę czujecie się zainteresowani, będziecie mogli znaleźć go przy minimalnym wysiłku. Planowane zmiany w kolejnej wersji (CG2B): automatyczna kontrola jakości i zmniejszanie prędkości zapisu w razie potrzeby. Mamy nadzieję, że uda się to osiągnąć. :) |
aha zapomniałem dodać dla jakich nagrywarek ;)
Firmware eksperymentalny dla Lite-Onów 451S/851S/812S/832S |
WOW!!!!
A na dzień dzisiejszy co najlepsze dal 812 która ma udawać 832... |
Cytat:
A czy bios w wersji .bin wrzucam MTK-iem? ??? |
Cytat:
Albo ltnflash124 :D |
Cytat:
Już niedługo w moim napędzie :taktak: Czekamy na CG2B :> |
Cytat:
A można pod windem czy jak chyba często piszecie lepiej pod dosem (choć wolał bym nie,ale jak trzeba będzie to trudno)? Dzięki VIZZARD za pomoc. :spoko: |
Cytat:
MTK najprawdopodobniej DOS - nigdy nie używałem - tak mi się wydaje - o ile dobrze pamiętam :idea: |
wgral juz ktos ?? CG1B
wgralem ale nie mam nic po reka do wypalenia dostajemy komunikat ale to nic |
Cytat:
Platinum x8 DVD+R burn x4 832 CG1B |
Platinum x8 DVD+R burn x4 832 VS08(Liteon)
|
prosba do wszystkich czy moze mi ktos wrzucic na maila biosik CG1B
bede wdzieczny :) turboni@supermedia.pl |
TDK+R 4x palony 4x
|
wielkie dzieki za biosika.:)
duze piwo :piwo: |
nie ma to jak sprzedawac biosy do nagrywarek http://www.allegro.pl/show_item.php?item=30816359
poraz kolejny na allegro |
U mnie bios plyty glownej wykrywa 832 VS0b
ale juz system xp 832 CG1B i kprobe przy identyfikacji napedu wywala blad blad jest ale to wina kprobe w starszych wersjach jest oke-y nagralem Memorex - R bez zmnian SHIT ale pisza ze ten nowy bios jest nastawiony na poprawe DVD+R poczekamy zobaczymy POzdrawiam |
Ilość załączników: 3
Ostatnio mi się nudziło i postanowiłem sprawdzić jakość nośników na jakich pewne pismo traktujące o grach nagrywa dema i programy :). I oto wyniki poszczególnych płyt z róznych lat:
Myślałem że będzie gorzej , ale widać że ten magazyn dba o swoich czytelników ( szczególnie mnie zaciekawił całkiem dobra jakoś nagrania na starszych krążkach). |
jest maly problem, postanowilem zaladowac do mojej starej 812s od paru tygodni juz 832s bios ze strony codeguys.rpc1.org
wiec zapodalem VS0A - stock - unscrambled teraz miga mi na pomaranczowo nagrywareczke i juz 2x resetowalem kompa za kazdym razem dodajac ten sam bios, co sie dzieje? nie dotykam napedu a on miga. :( PS: za rada pawelblu zaznaczylem w omni to cos na dole i zapisalem bios na hdd ktory pozniej odpalilem i pomoglo :) ale nie wiem co to robilo ze pomoglo, pawelblu wmawia mi ze to taki bajer to mryganie :P |
prosba do wszystkich czy moze mi ktos wrzucic na maila biosik CG1B, bo spóźniłem się i nie zdążyłem pobrać ze stronki codeguys.
bede bardzo wdzieczny. [B]smiechu@tatrynet.pl |
Cytat:
"Masz nadrywarke LieOn SHOW-812S to wejdż tu!!" :podbite: |
hehe "Przy te operacji tracisz gwarancje producenta."
a pewnie na innej aukcji sprzedaje program z opisem jak wrocic z Soniaka :D |
prosba do wszystkich.
czy moze mi ktos wrzucic na maila biosik CG1B, bo spóźniłem się i nie zdążyłem pobrać ze stronki codeguys. bede bardzo wdzieczny. smiechu@tatrynet.pl |
Już pisałeś raz taki sam post to po co piszesz drugi ??? Poczekaj a ktos Ci odpowie :taktak:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Albo dublowanie :D
|
albo nabijanie postow :D
|
Czyzby kolejny cudowny bios wypadal gorzej od poprzednikow? Narazie nie mam na stanie plyt DVD wiec nie wgralem jeszcze cg1b, ale po testach vizzarda wnioskuje ze nie jest tak idealnie jak mialo byc :)
Czy ktos jeszcze sprawdzal jak sie u niego spisuje cg1b? |
Dzięki >mensir67pl< za podesłanie biosika
|
Cytat:
|
Widze że coś małe zainteresowanie nowym biosem a szkoda :(
|
Cytat:
obrazek mowi sam z siebie |
Cytat:
wnioski mozecie wyciagnac sami |
@mensir67pl
A przelecialeś Omnipatherem ten nowy bios? |
Cytat:
choc nie podejrzewam bo vs0a tez mialem bez strategi i bylo oke-y |
Cytat:
Różnice w granicach błędu. :taktak: |
Właściwie to to samo :taktak:
|
Cytat:
ale nosnik ktory poddany testom to Platinum +R bios CG1B wypalony o godzinie 11 testowany na kprobe 242 jak widac wiec nie ma mowy ze za szybko. wiec jakim cudem take totalne rozbierznosci w wynikach mozna by wrocic do VS0A i przetestowac to plytke z CG1B |
Cytat:
|
Cytat:
temperatura pomieszczenia 21 oC, temp wewnątrz komputera 33 oC. I test. płytka nagrzewa się. Oto wynik: |
I drugi test, ta sama płytka nagrzana do temp wewnątrz komp. Przy nagrzewaniu następują naprężenia i stąd te szpilki.
Teraz już wszystko normalnie. :taktak: |
Cytat:
jasne temperatura temperatura a kprobe swoja droga mam rozumiec ze jak dzis rano o 5 :30 zrobie test tego platimum bedze mial okeY wyniki |
Cytat:
Ale tylko na balkonie! :D |
Cytat:
Wszystko zgodnie z moją teorią, wynik podobny, różnice w granicach błędu. |
A co byście powiedzieli na taki wynik?
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:09. |