![]() |
Ilość załączników: 1
verbatim dvd+r x4 palony x4
4/5 super a koncowka troche zje...a. kupuje je po 3,5 |
Tak czytam i porównuje testy i wykresy tych samych producentów i marek i mam coraz większe przekonanie, że te tańsze i hurtowo to inny "gorszy" produkt, może druga klasa.
|
Tak czytam i czytam i zaczynam sie w tym wszystkim gubić...
Więc tak wszyscy używacie VS0A... tylko że jeden ma bios od Vipa , drugi Gutka trzeci jeszcze jakiś inny... do tego nie wiadomo w jakim Omni przeleciane z jakimi opcjami. Może by każdy podsumował na jakim teraz biosie spawa i z jakimi opcjami... a i czy to 812@832 czy orginał 832. |
Cytat:
Ja ostatnio używam ZebraMOD i orginalny VS0A ze strony litka. |
Cytat:
Cytat:
@legion: wklejanie prywatnych wiadomości jest poniżej wszelkiego poziomu. EOT Drobne wyjaśnienie: Jeżeli myślicie, że robimy taką sieczkę z tej dyskusji, bo nie mamy nic innego do roboty, to się mylicie. Robimy to po to, żeby kolejni użytkownicy nie musieli się denerwować czytając 1/3 postów nie na temat. To jest przyklejona dyskusja, czyli coś na co większość zwraca uwagę. Z góry dziękuję za nieutrudnianie życia moderatorom i innym użytkownikom naszego forum. |
Cytat:
|
Cytat:
P.S. Ale jak czasem chłopaki się rozkręcą to się nie wściekajcie, bo tak naprawdę to ONI trzymają ten wątek przy życiu. Pozdrawiam! |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
DZIALA
przeczytane w sieci Dwie ostatnie wersje Nero przyniosły ze sobą problem, polegający na zniknięciu w wielu przypadkach możliwości ustawiania Book Type we właściwościach nagrywarki dla płyt DVD+R/W. Nie byłoby w tym nic strasznego, gdyby nie fakt, że program wymusza własne ustawienia Book Type, gdzie domyślny stan tego znacznika odpowiada rzeczywistemu typowi płyty (czyli w praktyce: nie działa). Rozwiązaniem jest edycja rejestru i ręczne ustawienie odpowiednich domyślnych parametrów. Oto najprostszy sposób: REGEDIT4 [HKEY_CURRENT_USER\Software\ahead\Nero - Burning Rom\Recorder] "BookTypeDVDROM"=dword:00000001 Skopiujcie zawartość powyższego wpisu do pliku tekstowego, nadając mu później rozszerzenie reg, a następnie uruchomcie go. Dostępne wartości klucza, to: 0: rzeczywisty typ płyty 1: DVD-ROM 2: bez zmian (użyj aktualnych ustawień nagrywarki) |
Cytat:
|
Philips4X(2,60zl) palony 4X na VS0B jak narazie sprawoje sie dobrze jeszcze dorwe jakas esper. bo wczesniejsza to tragedia
zdrowie turboni do dna :piwo: wszystkich zapraszam nawet moderatorow na zupke chmielowa |
Do Philipsów już nic mnie nie przekona odkąd płytki CDR palone 1,5 roku temu nie dają się odczytywać. :( Wszystkie mp3 poszły...
A co do PLATINIUMów to chciałam się dzisiaj skusić i kupić ale mieli w pudełkach po 5 sztuk za 45 zł. :O Lekka przesada. |
Cytat:
|
Cytat:
a tak na marginesie :piwo: |
A ja mam pytanie. Znamy max wartości PI i PIF. A jakie powinny być total'e. Oczywiście czym mniejsze tym lepsze. Ale gdzie jest granica dla dobrych i złych. Była mowa o 40-50% większych błędach, a na wykresach widać od 100-1000%. Co jest dopuszczalne a kiedy mimo czytania płytki należy uznać ją za złą?
|
Cytat:
|
ta sama plyta tylko odziwo na podkladzie ritek ciekawe
P.S plyta palona przy konsultaci turboniego wiec jego zdrowie:):piwo: |
Sławek nie podpuszczaj tylko od razu dawaj swoje przemyślenia! :)
Tak na marginesie to kiedyś wspominałeś, że podejrzewasz machlojki z biosami. mógłbys to rozwinąć? :piwo: Na pohybel donosicielom! ( Nie chodzi o listonoszy! ^_^ ) |
Cytat:
|
a teraz noname na podkladzie princo (-) i dzial :D
i zdrowie wszystkim :piwo: |
Cytat:
|
Ja też to zuważyłem. Mam teraz bios VS0A ze strony litka. Wcześniej miałem ze strony codeguys i na płycie Bulkpaq printable palonej 4x miałem więcej błędów ale kProbe wykrywało ją jako ProdiscS03 a teraz na biosie ze strony litka mam mniej błędów ale pokazuje NO MEDIA :taktak: Ale wynik ładny :taktak:
Płytka Bulkpaq Printable palona 4X. Tylko na biosie za strony litka pokazuje mi NO MEDIA :taktak: |
Cytat:
|
Cytat:
|
O nie zauważyłem, że było na max :nie:
|
812@832 Z-Mod + VS0B (stock, prosto ze strony litka)
obraz .ISO z filmem nagrywany na mojej starusienkiej juz i wielokrotnie nagrywanej TDK+RW http://ocek.republika.pl/VS0B_kprobe.jpg |
Cytat:
|
z tej plytki to juz niczego lepszego nie bedzie :] ,nawet nowe biosy nic nie poradza
|
verbatim dvd+r x4 palona x4
|
Hawk DVD-R 4x, palona 4x na VS0A + ZebraMOD
Końcówka troche kiepska, ale na końcu płytki są małe ryski. http://republika.pl/gutek18/stare_gry.PNG |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
verbatim dvd+r x4 palona x4 bios vsob
|
Cytat:
vs0b tak jak szybko go wgralem tak go szybko zmienalem na vs0a z tego co pisza to niby poprawiona zapis dvd-/+RW ale jak widac nie korzystnie to wplywa na pozostala czesc nosnikow :spoko: |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
No to teraz ciekawostka podobnie jak u turbiniego koncowka jest beznadziejna
i tu odrazu moge powiedziec ze VS0B po doglebnych testach jest do bani jak ktos to przeczyta to nowy w temacie to odradzam go lepiej niech sobie wgra VS0A. Wczesniejsze wyniki na verbetinach mialem dobre poniewasz nagralem tam same pliki date:) czyli z twardego a juz dzisaj nagralem dwie plytki z filmami i o to wynik (dziwne) : |
wczesniej nagrywalem na vS0A i nigdy takiej koncowki nie miale przy filmach
a to druga plytka: |
Ja tez mam coś nie tak z końcówkami płyt :taktak:
|
Cytat:
co do verbatimow to juz to przerabialem mialem BOX z taka gorka ,a z cake 25 wszystko bylo okey.(takie jaies dziwnie partie plytek) a ot i dzisziejszy medalista TRAXDATA dvd+r 8x palona 8x :spoko: |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
bledy nieco wieksze i cut inny wykresik a i dlaczego scanned range na inny rozmiar ????? |
Cytat:
|
verbatim dvd+r x4 palony x4 bios vs0a :D
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
I.record cd-r kicha zawsze bedzie kicha
|
a teraz troche inny tescik plytka cd-r benq 700mb z jakos ich technologia data guard palona x40 (wzorek na plytce super - pilka nozna).
|
Cytat:
|
Cytat:
fakt nec ma super parametry ale czekam sobie cierpliwie |
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Zrobcie jeszcze test plyty nagranej VS0A odczytanej na VS0B i VS0B oraz nagranej na VS0B i odczytanej na VS0A i VS0B. To powinno byc ciekawe.
Jak 3500 w zachodnich testach wyjdzie w miare dobrze to w polowie wrzesnia zrobie LTN 832 vs NEC 3500. Albo pioneer a08 jezeli bedzie ciekawy ... |
Cytat:
po drugie to mialem 812@832 i gdyby nie moje testy i innych ludzi co juz sa od jakiegos czasu na forum i zamieszczaja swoje spostrzezenia to nie mialbys co czytac. a po trzecie to 812 i 832 to jest ten sam naped - wiec poczytaj troche bo roznia sie tylko biosem a cala mechanika i elektronika to to samo. |
Cytat:
:D |
Cytat:
po 2)naucz sie czytac niki poprawnie :bicz: |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Legion za co masz czerwona krope?
|
Cytat:
^_^ |
Jollo...nie ma tam chyba juz tego firmwaru...albo przeoczylem:)
zuc dokladnego linka do archiwum :) |
chlopcy bede wdzieczny jak ktos zuci mi dokladnego linka do biosu 812s@832s
|
http://codeguys.rpc1.org/firmwares.html tu masz linka do firmware codeguys
|
Po przeczytaniu wszystkich postów już sam nie wiem czy warto jest wgrać eeproma od Zebry czy pozostać przy starym 812@832.
A jakbym chciał zmienic to wystarczy w programie ltnflash w zakładce eeprom kliknąć na load file a później na write?? |
Cytat:
Wystarczy ze sciagniesz ze strony http://codeguys.rpc1.org/ bios do 832. Nacisniesz dwa razy na niego bo to bedzie plik .exe(chyba ze jest spakowany to wtedy rozpakowac) i sam Ci uaktualni w Windowsie. :spoko: |
Cytat:
Tak - wystarczy zrobic load i write. Choc ja bym sobie poprzedni zachowal. |
no spoko ale ktory mam pobrac?? :/ tyle tam tego jest :/ a opisow jako takich nie ma :(
LiteOn LDW-411S ***8226; FS0F/FS0H/FS0J/FS51 - patched - faster DVD R/RW reading -------Ten odpada--------- LiteOn LDW-811S ***8226; HS0K/HS0P/HS0Q - patched - faster DVD R/RW reading -------Ten odpada--------- LiteOn LDW-451S ***8226; GSB6/GSB7/GSB9 - patched - faster DVD R/RW reading -------Ten odpada--------- LiteOn LDW-851S ***8226; GS0C/GS0F/GS0H/GS0K - patched - faster DVD R/RW reading ***8226; UYS1 - special 851S-named version for LDW-451S/851S drives (formerly "GSU1") ***8226; US0N - special 851S-named version for LDW-451S/851S drives (formerly "GSC2") ***8226; US0Q - special 851S-named version for LDW-451S/851S drives ***8226; GS0K - stock - unscrambled -------Ten odpada--------- LiteOn SOHW-812S ***8226; US05/US0A/US0F/US0G - patched - enabled bitsetting support ***8226; US0J - stock - unscrambled (dhc014) ***8226; US0N - stock - unscrambled ***8226; US0Q - stock - unscrambled --------moze ktorys z tych wyzej?--------- Sony DW-U18A (rebadged LiteOn SOHW-812S) ***8226; UYS1 - patched - enabled bitsetting support --------moze ktorys z tych wyzej?--------- LiteOn SOHW-832S ***8226; VS04 - stock - unscrambled ***8226; VS05 - stock - unscrambled (dhc014) ***8226; VS08 - stock - unscrambled ***8226; VS0A - stock - unscrambled ***8226; VS0B - stock - unscrambled ***8226; VS04 - patched - 451S@832S, 851S@832S ***8226; VS08 - patched - 451S@832S, 851S@832S ***8226; VS0A - patched - 451S@832S, 851S@832S ***8226; VS0B - patched - 451S@832S, 851S@832S --------moze ktorys z tych wyzej?--------- Sony DRU-700A (rebadged LiteOn SOHW-832S) ***8226; VY05 - patched - enabled bitsetting support -----------ten pewnie tez podejdzie bo robione przez sony ---------- :) LiteOn SOHW-1213S ***8226; TS05/TS08 - stock - unscrambled (dhc014) ***8226; TS09 - stock - unscrambled ***8226; TS0C - stock - unscrambled ***8226; TS09 - patched - 12x DVD R/RW reading ***8226; TS0C - patched - 12x DVD R/RW reading ---------a ten wyzej to juz chyba nie ten model---------- |
[QUOTE=.:SiN:.]no spoko ale ktory mam pobrac?? :/ tyle tam tego jest :/ a opisow jako takich nie ma :(
[QUOTE] Ściągnij ten: ***8226; VS0A - stock - unscrambled |
Dostępny jest równierz bios VS0B - ktoś go już testował?
|
c.d. Sonda: Nowy bios 812S@832S
Postanowiłem nagrać takie same płytki z różnymi prędkościami.
Pierwszy test: TDK +R x4 palona x2,4 |
Drugi test: ta sama płytka TDK +R x4 palona x4. Wyniki mnie zaskoczyły! Mniejsza ilość błędów przy większej prędkości.
|
Cytat:
Vs0A jest lepszy:) |
dzięki za info jak załadować eeproma ale czy faktycznie warto to zrobić, czy może zostać przy starej 821@832 i wgrywać "przerobione" biosy. Czy po wgraniu eeproma od Zebry jakoś zapisu czy odczytu jest lepsza ??
|
Cytat:
Platinum +R x8 palony x8 ,VS0B Stock (zero zabawy z omni,poprostu czysciutki biosik) + 812@832 Z-Mod (EEPROM od Zebry) http://ocek.republika.pl/36_4.jpg :spoko: |
verbatim kolejny dvd+r x4 palony x4 bios vsoa
|
Cytat:
|
Cytat:
ta pojedyncza nitka do 4 to raczej podarek od mojego win2003server,a dokladniej braku DMA (stery do nF2 maja problem z tym OS'em) :/ (przy paleniu zolta diodka zamrugala dwukrotnie) ,jeszcze dzis wracam do Xp |
Cytat:
podzczas wypalania x8 przy zmianie prędkości x4 na x6 mruga na żółto i przy przejściu x6 na x8 jest to samo |
hmmm...to dziwne bo jakos wczesniej tego nie zauwazylem :] ,albo sie nie wpatrywalem albo nie bylo :D
|
Cytat:
|
narazie nie mam co nagrywac :]
ale wczesniej palilem na VS0A i bylo gorzej.Na moim palniku VS0B chodzi wysmienicie |
na pewno tak jest na 100%
wypal coś x8 np.w Alcoholu (tam pokazuje prędkość podczas palenia ) i przyjżyj się pierwsze przejście jest w granicach 5% do 10% a następne około 30% wypalonej płyty |
Cytat:
|
Cytat:
cele zycie sie czlowiek czegos uczy :spoko: Legion,sprawdz Z-Mod'a + VS0B Stock |
u mnie lipnie wypala na vs0b ciekawe dlaczego
|
A u mnie najlepiej VS08 :D
|
Do nagrywania x8 stosuje się technologię Z-CLV (Zone Constant Linear Velocity) - strefowo stała prędkość liniowa. Polega ona na podzieleniu obszaru płyty na kilka stref i zapisywaniu ich z coraz większą stałą prędkością liniową. Pomiędzy strefami następuje wyłączenie lasera (żółta dioda).Technologia zapobiegania błędom opróżnienia bufora zapewnia spójność danych. :taktak:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
:D |