![]() |
i ladnie ci pali mi tez ale moze zrobie jakies eksperymenyt w omni i zobacze jak bedzie palilo :D
|
Cytat:
Cytat:
w tej chwili mam w omni tak jak wczesniej zaznaczone tylko : -autobitsetting -force-fallback -dead drive blink ale na nowo przejechalem go omni1.3.10 |
Legion co masz zaznaczone w omni aktualnie? A i straczy może tych wykresów :taktak: Tylko nie mów, że masz ich więcej :nie:
|
Ilość załączników: 1
kolejna:D palona tym razem na czystym biosie tylko za znaczone autobitsetting
|
Cytat:
|
nastepna:D
|
teraz jak zawsze :D verb4x palone na 8x clonecd 5
|
A ja bym chcial sie pochwalic moim nowym zakupem. Hivision(Lite-On) 832S:
Plytka Platinum 8x nagrana 4x. Wczesniejsze moje wykresy to PI=800-1000 a looknijcie jak tutaj. Za***iscie ^_^ |
Od dzisiaj tylko CloneDVD2. Chociaż na NERO mam podobny wykres :D
|
Cytat:
|
Sprawdzałem ten nowy bios CG3B i powiem, ze to porażka. :|
A tutaj takie ładne wykresy mają http://club.cdfreaks.com/showthread....061#post695061 ??? Będa próby na CG3B :taktak: |
Cytat:
|
Cytat:
u mnie Bulkpaq DVD-R (jakis take pomaranczowe)ale na probe wezme a Clonadvd uzywam od pierwsziego dnia jak kupilem dvd i nigdy sie nie zawiodlem na nim i tez transkoduje na nim do dvd-5 |
Ja kupuję te Bulkpaq DVD-R Printable za 2,50zł i na stacjonarce śmiga bezproblemu. Od dzisiaj filmy nagrywam tylko CloneDVD2.
Jakbyś chciał kupić DVD+R to palą się tak samo. Przynajmniej umnie. |
Cytat:
---------------------------------------------- jutro kupie pare na probe u mnie to po 1.20 pln niezly wykres POzdrawiam |
Bulkpaq DVD-R 4x palona 4x.
Bios VS0A (force fallback/aplly rec) Nagrane CloneDVD2. |
a druga w CloneDVD2
|
verby4x po 2.20 wrocek gielda ( juz nie dlugo beda za 2 zeta:D)
plyta palona 8x w clonecd 5.0.0.0 PL |
a jaka osiedlówke mialas? Multicon ?
|
Cytat:
|
Bulkpaq DVD+R 4x palona 4x na biosie oryginalnym litka przejechanym omni :D Nagrane Nero 6.3.1.20.
|
A takiego czegoś to jeszcze nie widziałem. Kolega palił płytę TDK-R 4x na biosie VS0A. Sprzęt to 451@832. Zwróccie uwagę na ilość błędów PIF na płytce :-)
|
Cytat:
|
Jak wiecie po powrocie z serwisu moja 812 zamieniła się na 1213. Nie miałam do tej pory czego nagrywać ale jest pierwszy test płyty -R na za 1.50 zł. Na mój gust wynik jest lepszy niż na poprzedniej spawarce.
|
Możesz oddać na serwis z tymi płytkami co Ci zniszczyła to powinni zwrócić ilość zesputych płytek. Czasami tak jest :taktak: Spróbować nie zaszkodzi.
|
:smutny: Wgrywałem już wszystkie dostępne biosy od 812S ,832S i Sony700A.
Wypala bardzo różnie , często nie widzi płyt na niej palonych albo mam komunikaty o braku płyty.Niszczy nawet płyty RW (Sony,EMTEC,VAKOSS),straciłem już 7 RW,a ile R to już nawet nie liczę. |
a przyczyna reklamacji :)
a robiles z niej chociasz 832 i jakie biosy wbiles do niej? |
Chcę oddać do reklamacji nagrywarkę LiteOn SOHW-812S,tylko że miałem już wgrywane wszystkie możliwa biosy.Powiedzcie czy jak wgram pod dosem,za pomocą MtkFlash 1.80.1 bios:
US0N - Dated "2004/05/14 18:19" Bin ze strony: http://dhc014.rpc1.org/indexOEM.htm to w serwisie mogą się połapać że zmieniałem bios. Nagrywarkę kupiłem 03.06.2004 i skopała mi już masę płyt. |
Cytat:
Oby tak dalej :D |
Cytat:
a tak pozatym kowanski ma racje:taktak: |
Cytat:
|
Cytat:
A moze lepiej od razu dolozyc i wziac sobie ta 1633 ?? |
Cytat:
|
witam :)
Od piątku jestem szczęśliwym posiadaczem LiteON SOHW 1213 S ;) Dostałem ją w prezencie od serwisu, tzn. oddałem moją 812 S pisząc że robi problemy przy nagrywaniu a największy problem ma z płytami RW. Chociaż nagrywała dobrze i nie miałem do niej zarzutów, ale postanowiłem mieć nowszy model i dzięki super firmie jaką jest LiteON mam nowy model :D pozdro :piwo: |
Cytat:
Wyblakła farba, ale wynik dobry :taktak: |
hello. Please o odpowiedz co do mojego posta napisanego 4 wiadomosci wyzej ||
|
Cytat:
|
To normalny wynik bo te płytki są poprostu dobre :taktak:
Ja się jutro pochwalę moim Bulkpaq DVD+R od Prodiscu na biosie VS0A (codeguys) bo teraz mam oryginalny litka. |
To mój pierwszy taki wynik :taktak:
Więc zamieszczę go i w tym temacie :D Verbatim Pastel x4 DVD+R burn x4 832VS08 |
Cytat:
tak dla oka tdk-rw na CG3B |
no i moj platinum
nie wiem ale ten cg3b jest lepszy od poprzednika, ten platinum jest le[piej wypalony niz inne,
|
Witam. Sprzedaje ta swoja 812@832 i mam do kupienia cos takiego wersja 832S:
Jest to wersja OEM produkowana dla firmy HIVISION z firmwarem LITE-ONA Czy to jest to samo co Orginalny Lite-On 832. Tak samo nagrywaja ?? |
u mnie caly czas becnadziejnie wychodzily wykresy na platinum, tdk okej, cmam okazje sprzedac mojego 451, co lepiej kupic 832 czy 1213 ?
|
Cytat:
----------------------------------------------------------------------- platimum ciag dalszy palona 8X czas 8:27 i wynik za niedlugo zobaczymy inne podloza narazie mam tylko to pod reka |
Cytat:
Ze na 451 nic nie dało? Do 100% zwiększonej przejrzystości wypowiedzi;)? 78% gospodyn domowych z Gdanska twierdzi inaczej :P Podaj acan pare wykresów przed i po... |
zludzenie, przynajmniej na moim 451 nic to nie dalo
|
Cytat:
----------------------------------------------------------------------- widze panowie ze jakby poprawila sie jakos nagrywani platinium 8x dzieki CG3B ale moze to tylko zludzenie :) |
tak potraktowalem, powinno byc ok, ale jak cos to prosze o przeslanie biosika na piter@multicon.pl mam litka 451, dzieki
|
@PI7er
a potraktowales go omnipatcherem ??? chodzi o zalecane strategie nagrywania :D |
Platiniumx8 palony x6 w winoncd bios CG3B, marnie to wyglada u mnie, nagrywarka 451@832
http://www.gral.pl/~piter/komputer/dvd/platcg3b.JPG |
Cytat:
Tak nie mam juz 832S zostal sprzedany. |
te same dane nosnik Platimum 8X palony 8 czas 8:24
|
Cytat:
te same ustawienia w omni nosnik Platimum 8X palony 8 czas 8:30 |
Cytat:
Apply recomended DVD media tweak |
Cytat:
|
Płytka Ricoh 2,4x palony x4 na LITE-ON 451S@832S CG3B :)
|
Cytat:
W zasadzie dryfy tematyczne utrzymują ten wątek przy życiu :D |
A czy zamknięcie tego wątku i uczynienie mu częsci drugiej nie ułatwiłoby nagiwgacji...O...i może jeszcze streszczenie z pominięciem dryfów tematycznych(nawet jesli poza nagrywaniem faktycznie istnieje życie)
|
Cytat:
|
verbatim dvd+r x4 palony cloncd5 (z mozliwoscia palenia DVD)
plik to gra Richard Burns Rally zajmuje 1,4GB z pliku iso wlasnie zassanego :D |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
To nie dziwota, że potem inni problemy z Litkami mają :O Po prostu slawekj regularnie psuje Litki :fiu: Potem trafiają z powrotem do hurtowni A następnie do sklepów i odbiorców indywidualnych :smutny: A potem jeden z drugim krzyczą, że im nie pali :klnie: A co ma niby palić, jak slawekj już wszystko wypalił 8 ) ^_^ |
Cytat:
|
Cytat:
w jakiej hurtowni sie zaopatrujesz moze zmienie swoja na twoja :D |
Nie ma do Litka 832 nowego biosu to zamieniłem na 1633S i mam teraz nowy BS0C. :)
|
a to dzisiaj nagrana plytka Hawk 4x na nowym sofcie CG3B. Wyszlo gorzej jak na VS08
|
Cytat:
Cytat:
wiec jak ta plyte nagrales czy nie jestes pewny czy ja nagrales to po co piszesz o 832 jezeli nie masz pewnosci nagrywarki maj znaczenie bo twoj model to troche inna kastrukcja |
Cytat:
Co za roznica na ktorym czytniku sprawdzalem jakosc plyty??? Wazne ze nagrywalem na tym samych nosnikach z ta sama predkoscia tylko ze na roznych palnikach. Gdybym mial swoj jakis czytnik litka to moglbym jeszcze raz powtorzyc test jesli cos nie pasuje. |
Cytat:
dhc014 bo to jeszcze eksperymet zobaczymy jak jeszcze litek cos wysmaruje :) |
nowy firmware od codeguys http://codeguys.rpc1.org/firmwares/8...3B.patched.rar
|
Cytat:
mozna sprawdzac jak wypalil litek832 jezeli plyte nagrana niby przez 832 dales 1213 :) narzie tylko pokazales jak odtwarza plyty 1213 |
Cytat:
Jak co to mam 1213S@DRU 710 do testow :) BTW skanowalem jedna plyte na dwoch czytnikach (te litki to nowki) i wyszlo identycznie w kprobe |
u mnie zdecydowanie lepiej pali te platinium a hawki kiedys palilem na 411 jak ja mialem.
|
Ilość załączników: 2
Hmm a teraz mam takie porownanie. Zobaczcie. Plytki Platinum 8x kupilem na szpuli pakowane po 25 sztuk. Wyszlo mi ok 3 za sztuke. Hawk kupilem na promocji w Auchan za 1,60 czy 1,90 i zobaczcie jaka roznica. Obie plytki palone 4x. Pierwszy wykres to Platinum 8x a drugi to Hawk 4x
|
Cytat:
|
Nec 2500a
|
Sony DRU 710
|
Litek 832S
Ta plytka jak dobrze pamietam byla nagrana tylko do polowy. Przynajmniej wiem ze ktoras nagrywana na 832S badz 1213S. Reszta to byla wypalana do pelna |
Porobilem pare testow nagrywarek dzisiaj (Nec 2500A, 832S, 1213S, DRU 710) oczywiscie Sony to przerobka litka :)
Test robilem na najtanszym badziewiu za 1,8zl (na dobrych nosnikach to zadna sztuka dobrze nagrac) Plytki to DVD-R Axe Economy z predkoscia x4(wiem litek nie lubi minusow ale i tak bardzo dobrze wyszedl jak na taki chlam) No wiec pierwszy wykres 1213S |
ja ostałem płytki trxdata za 2,5 zł
|
Cytat:
|
no dobra ściągnąłem programik xflashx-2.3.1 ale jaki mam wgrać BIOS? jakiś przerobiony już czy wpierw normalny jak na 832?
|
a nastepna nagran na CloneDvD2 ale inne .iso
i caly czas VS0A :D |
Dzisaj nagrana verba4x palona 4x (.iso przez roxio easy dvd)
:) |
Cytat:
|
to pytanie pewnie wyda sie lamerskie ale cuż kto pyta nie błądzi ;) jak zmienić wogóle 812 na 832? wystarczy wgrać bios tak jak aktualizuje się do 812 czy trzeba mieć jakiś programik do tego? wiem że w DOSie moge go sflashować ale mam XPka i chciałbym to pod windolem zrobić.
|
Cytat:
zalezy u jednych vs08, u drugich vs0A, a u trzecich vs0B |
witam! jestem tutaj nowy i chciałbym przerobić mojego litka812s na 832s. kupiłem go niedawno (ze 2 miechy temu) i jakoś nie było sensu przerabiać. teraz gdy moge dostać płytki DL z 30zł to coraz bardziej mnie to kusiło i kusiło aż zdecydowałem się ją przerobić. powiedzcie jaki mam wgrać najlepiej do niej biosik?
|
Cytat:
a zmienic warto poprawisz sobie jakosc nagrywanja ja tak zrobilem i jest znacznie lepiej niz przy 812 |
Cytat:
Tamten jest wersją eksperymentalną i pali dobrze wybiórcze płyty Tak przynajmniej jest u mnie :D |
Co sadzicie o najnowszym biosie CG2B ze strony: http://codeguys.rpc1.org/firmwares.html do przerobionej SOHW-812 na SOHW-832S ? Obecnie posiadam BIOS VS04 i nie wiem czy warto go zmieniac.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Tą opcję "Enable auto-bitsetting" mam z ptaszkiem w biosie :] To starczy jak palę NERO?? |
Cytat:
|
Płyta Memorex DVD+R 4x - palona na stacjonarce Philips HDRW 720 :)
|
Cytat:
|
Cytat:
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:49. |