![]() |
Ilość załączników: 1
nagralem platinum8x wypalana 8x ( nie jest tak zle :) ) uzylem cloneDVD2 (wlaczone programy gg,azurek,oraz norton antyvir ) a po tem verba4x:)
|
Cytat:
Ale ja wolę orginalny bios ze strony litka :taktak: |
witam wszystkich po co to zmienaianie mozliwosci litka ?
|
Cytat:
|
Widać jednak, że musimy poczekać na jakiś oryginalny bios ze strony litka o ile taki wyjdzie :taktak:
|
Cytat:
|
http://cdrlab.pl/Kilgor-Artykuly-Art...lStrona-1.html
Tu masz coś na ten temat :spoko: A biosy będziesz musiał ładować spatchowane. |
Czy ktoś mógłby opisać krok po kroku jak przerobić 812 na 832? Albo przynajmniej podać linka do takiego opisu - nie wiem czy w tym temacie już coś takiego jest ale przeglądanie ponad 3000 postów troszke mnie przeraża.
Od razu zaznaczam, że próbowałem użyć funkji szukam. I jeszcze jedno pytanie - czy jak już nagrywarka zostanie przerobiona to później każdy nowy bios trzeba wrzucać odpowiednio zmodyfikowany czy można wrzucać normalnie biosy z 832 ze stronki lite-on'a? Bardzo prosze o wyrozumiałość - nowy w tym temacie jestem. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Dysan x4 DVD-R burn x4 832 VS08
Bez komentarza |
Dysan x4 DVD-R burn x4 832 CG2B
|
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
http://www.liteon.ab.pl/index.php?ac=kontact :mruga: Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
ide wytpije za twoja nagrywarke :piwo: |
Zostane jednak przy VS0A nie podoba mi sie ten nowy bios bo tak umnie wyglada Platinum 8x palona 8x
|
Ilość załączników: 2
dwa testy platinum 8x na liteon z biosem cg2b
plyta jest ta sama ponad godzine odstepu miedzy testam,i, pierwszy odrazu po wypalenia |
Mam .bin ze strony liteona bo wyciagnąłem ltnflashem :D
|
Cytat:
|
Nie byłem na przeglądzie i chyba stracę gwarancje bo przegląd jest co 50 nagranych płytek ^_^
To gdzie mam się zapytać o tych biosach od codeguys ??? W sklepie raczej nie a masz może numer do serwisu litka w Polsce :help: |
Cytat:
Nagrywać i spokojnie czekać na HD DVD. To tylko jeszcze parę miesięcy :jupi: Cytat:
|
Ostatnio coś się głośna zrobiła :|
P.S. Mam pytanie odnośnie gwarancji. Wgrywając bios ze strony litka nie traci się gwarancji a jak wgramy ze strony codeguys to tracimy czy nie ??? Przecież wgrywam bios do swojego modelu czyli do 832S tyle, że z innej strony. |
Cytat:
|
No nie wiem ja też tak robię :D
A tak pozatym to moja 832S już niedługo przestanie działać, ponieważ jutro będzie mały maraton czyli 50 płytek jedna za drugą :taktak: Tak sądzę i przez to szykuję się na serwis :D Ciekawe ile wytrzyma ??? Nagrałem juz ok. 70 płytek dvd i kilkadziesiąt cd :D |
Cytat:
A mozesz jeszcze wyciagnac bios sobie z nagrywarki do pliku bin programem Ltnflash a potem wgrac go spowrotem tym samym programem P.S mam nadzieje ze nie pojda w slady za nami i litek nie upadnie (wkoncu to duza firma) :D |
Cytat:
|
A jak potem wrócić do starego biosu w razie reklamacji, bo do tego modelu nie mogę znaleźć...
PS. Turboni. Żeby teraz nie okazało się, że ludki zaczną Twoim sposobem reklamować swoje litki. :) Bo wyjdzie, że LiteOny mają najwięcej reklamacji i firma przez Ciebie upadnie !! ;) |
Ewetualnie bios od kowanskiego Sony DRU710A :D Były już jego testy :taktak:
|
http://codeguys.rpc1.org/firmwares.html tu jest bios od 1633 wiec jakby go moze potraktowac omni to do 1213 wejdzie bez problemu :) - tak mysle
|
Cytat:
a tu masz wszystkie biosy http://codeguys.rpc1.org/firmwares.html milej zabawy z litkiem |
Cytat:
|
Cytat:
http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=38905 |
Cytat:
Spoko Sławek! Wrzucę pare testów. Jaki kProbe sobie życzysz? :) |
Cytat:
|
Cytat:
:D |
Cytat:
|
Właśnie widzę :taktak:
|
Cytat:
|
O Legion nie masz już :banan: Dopiero zauważyłem :taktak:
|
Cytat:
a temperatura ma znaczenie tylko przy ciaglym wypalniu czyli full extremalny 24 na dobe ^_^ |
Eee tam temperatura w naszym przypadku, czy to 33 czy 31oC, nie ma nic do rzeczy, pewnie jakby byla tak ponad 50 to moze i by to cos zmienialo. W kazdym badz razie napisze co ja na ten temat mysle: mialem 812S z lutego ktora pomimo aplikacji roznych wersji biosow, w bardzo nieznacznym (albo i tez zerowym) stopniu poprawiala zapis, kilka dni temu zamienilem ja na 832S z czerwca i wyniki niebo a ziemia, bardzo podobne do tych jakie ma slawekj, a palilem jak dotad tylko na MCC002 niedlugo sprawdze na ricochach. Takze temperatura, temperatura, liczy sie co siedzi wewnatrz nagrywarki i tyle.
|
|
Cytat:
w chwili kiedy nie było biosu VS0A. Cytat:
Dla porównania test tej samej płytki na kprobe 2.1.0, wynik podobny, minimalnie mniejsze błędy bo i temperatura wewnątrz komputera 31 oC. Przypuszczenia o pisaniu pod biosy nie ma uzasadnienia. Moim zdaniem testy przeprowadzone na tym samym sprzęcie i w tych samych warunkach co potwierdzają moje i Twoje wyniki są wiarygodne i nie zależą od wersji Kprobe :taktak: |
dalej ta sama plyta Platinum(przypominam palona na CG1B) w 832 juz VS0A
i test kprobe 2 3 2 i to sa wyniki porownywalne w granicach bledu miedzi wersjami programu a tak na marginesie Kprobe i jego wersje moim zdaniem mocno sa z soba zintegrowane i pisane(lub udoskonalane) pod konkretne wersje biosow ale moze mam tylko takie odczucia |
Cytat:
sam wplyw temperatury moze miec wplyw na sam cykl wypalania i na tym poprzestanmy co do temperatury. a oto ta sama plyta Platinum(przypominam palona na CG1B) w 832 juz VS0A i test kprobe 2 4 2 ja mam swoja teroie na ten temat i tego programu Kprobe ale moze ty Masz cos ciekawego do napisania w tym temacie POzdrawiam |
Dajcie jakiś namiar na dobre płytki, które można wysyłkowo zamówić.
Chociaż ten wykresik mój to może od temperatury, bo u mnie na procu okolo 60stopni jest - krecony proc ^_^ |
Cytat:
|
A co byście powiedzieli na taki wynik?
|
Cytat:
Wszystko zgodnie z moją teorią, wynik podobny, różnice w granicach błędu. |
Cytat:
Ale tylko na balkonie! :D |
Cytat:
jasne temperatura temperatura a kprobe swoja droga mam rozumiec ze jak dzis rano o 5 :30 zrobie test tego platimum bedze mial okeY wyniki |
I drugi test, ta sama płytka nagrzana do temp wewnątrz komp. Przy nagrzewaniu następują naprężenia i stąd te szpilki.
Teraz już wszystko normalnie. :taktak: |
Cytat:
temperatura pomieszczenia 21 oC, temp wewnątrz komputera 33 oC. I test. płytka nagrzewa się. Oto wynik: |
Cytat:
|
Cytat:
ale nosnik ktory poddany testom to Platinum +R bios CG1B wypalony o godzinie 11 testowany na kprobe 242 jak widac wiec nie ma mowy ze za szybko. wiec jakim cudem take totalne rozbierznosci w wynikach mozna by wrocic do VS0A i przetestowac to plytke z CG1B |
Właściwie to to samo :taktak:
|
Cytat:
Różnice w granicach błędu. :taktak: |
Cytat:
choc nie podejrzewam bo vs0a tez mialem bez strategi i bylo oke-y |
@mensir67pl
A przelecialeś Omnipatherem ten nowy bios? |
Cytat:
wnioski mozecie wyciagnac sami |
Cytat:
obrazek mowi sam z siebie |
Widze że coś małe zainteresowanie nowym biosem a szkoda :(
|
Cytat:
|
Dzięki >mensir67pl< za podesłanie biosika
|
Czyzby kolejny cudowny bios wypadal gorzej od poprzednikow? Narazie nie mam na stanie plyt DVD wiec nie wgralem jeszcze cg1b, ale po testach vizzarda wnioskuje ze nie jest tak idealnie jak mialo byc :)
Czy ktos jeszcze sprawdzal jak sie u niego spisuje cg1b? |
albo nabijanie postow :D
|
Albo dublowanie :D
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Już pisałeś raz taki sam post to po co piszesz drugi ??? Poczekaj a ktos Ci odpowie :taktak:
|
prosba do wszystkich.
czy moze mi ktos wrzucic na maila biosik CG1B, bo spóźniłem się i nie zdążyłem pobrać ze stronki codeguys. bede bardzo wdzieczny. smiechu@tatrynet.pl |
hehe "Przy te operacji tracisz gwarancje producenta."
a pewnie na innej aukcji sprzedaje program z opisem jak wrocic z Soniaka :D |
Cytat:
"Masz nadrywarke LieOn SHOW-812S to wejdż tu!!" :podbite: |
prosba do wszystkich czy moze mi ktos wrzucic na maila biosik CG1B, bo spóźniłem się i nie zdążyłem pobrać ze stronki codeguys.
bede bardzo wdzieczny. [B]smiechu@tatrynet.pl |
jest maly problem, postanowilem zaladowac do mojej starej 812s od paru tygodni juz 832s bios ze strony codeguys.rpc1.org
wiec zapodalem VS0A - stock - unscrambled teraz miga mi na pomaranczowo nagrywareczke i juz 2x resetowalem kompa za kazdym razem dodajac ten sam bios, co sie dzieje? nie dotykam napedu a on miga. :( PS: za rada pawelblu zaznaczylem w omni to cos na dole i zapisalem bios na hdd ktory pozniej odpalilem i pomoglo :) ale nie wiem co to robilo ze pomoglo, pawelblu wmawia mi ze to taki bajer to mryganie :P |
Ilość załączników: 3
Ostatnio mi się nudziło i postanowiłem sprawdzić jakość nośników na jakich pewne pismo traktujące o grach nagrywa dema i programy :). I oto wyniki poszczególnych płyt z róznych lat:
Myślałem że będzie gorzej , ale widać że ten magazyn dba o swoich czytelników ( szczególnie mnie zaciekawił całkiem dobra jakoś nagrania na starszych krążkach). |
U mnie bios plyty glownej wykrywa 832 VS0b
ale juz system xp 832 CG1B i kprobe przy identyfikacji napedu wywala blad blad jest ale to wina kprobe w starszych wersjach jest oke-y nagralem Memorex - R bez zmnian SHIT ale pisza ze ten nowy bios jest nastawiony na poprawe DVD+R poczekamy zobaczymy POzdrawiam |
nie ma to jak sprzedawac biosy do nagrywarek http://www.allegro.pl/show_item.php?item=30816359
poraz kolejny na allegro |
wielkie dzieki za biosika.:)
duze piwo :piwo: |
TDK+R 4x palony 4x
|
prosba do wszystkich czy moze mi ktos wrzucic na maila biosik CG1B
bede wdzieczny :) turboni@supermedia.pl |
Platinum x8 DVD+R burn x4 832 VS08(Liteon)
|
Cytat:
Platinum x8 DVD+R burn x4 832 CG1B |
wgral juz ktos ?? CG1B
wgralem ale nie mam nic po reka do wypalenia dostajemy komunikat ale to nic |
Cytat:
MTK najprawdopodobniej DOS - nigdy nie używałem - tak mi się wydaje - o ile dobrze pamiętam :idea: |
Cytat:
A można pod windem czy jak chyba często piszecie lepiej pod dosem (choć wolał bym nie,ale jak trzeba będzie to trudno)? Dzięki VIZZARD za pomoc. :spoko: |
Cytat:
Już niedługo w moim napędzie :taktak: Czekamy na CG2B :> |
Cytat:
Albo ltnflash124 :D |
Cytat:
A czy bios w wersji .bin wrzucam MTK-iem? ??? |
WOW!!!!
A na dzień dzisiejszy co najlepsze dal 812 która ma udawać 832... |
aha zapomniałem dodać dla jakich nagrywarek ;)
Firmware eksperymentalny dla Lite-Onów 451S/851S/812S/832S |
News :D
CodeGuys przygotowali eksperymentalny firmware CG1B dla wyżej wymienionych nagrywarek Lite-Ona. Celem całego projektu jest przede wszystkim jak najdalej idące poprawienie jakości zapisu tych nagrywarek. O ile nie są one wcale złe, wszelkie poprawki tego typu będą mile widziane. :) Nowy firmware ma przynieść ze sobą wyższą jakość przy prędkościach 4x, 6x oraz 8x dla płyt DVD+R (na razie). Wprowadzone zmiany obejmują kilkakrotną rekalibrację lasera podczas zapisu oraz przesunięty do tyłu punkt redukcji prędkości w przypadku użycia opcji "Force fallback". Firmware jest wersją eksperymentalną i tak powinien być traktowany. Ponieważ C0deKing nie chce rozpropagowania go na całym świecie z etykietą stabilnego produktu, link do nowego firmware'u znajduje się tylko na forum CD Freaks. Jeżeli naprawdę czujecie się zainteresowani, będziecie mogli znaleźć go przy minimalnym wysiłku. Planowane zmiany w kolejnej wersji (CG2B): automatyczna kontrola jakości i zmniejszanie prędkości zapisu w razie potrzeby. Mamy nadzieję, że uda się to osiągnąć. :) |
na stronie wczesniej podalem dwa linki - moze warto zobaczyc czy wczesniej tego nie bylo co???
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:02. |