![]() |
juz palilem na AXE, wszystkie byly od MBI, nie wzbudzily mojego zachwytu, chociaz czytaja sie po dzis dzien (kilkadziesiat plytek, rozne napedy znajomych), wykresy mialy b. przecietne, ale byly atrakcyjne cenowo, teraz sa drozsze od VERB, czyzby az tak poszli w gore z jakoscia?
-edit- zapomnialem dodac, ze te AXE nagrywalem w lutym tego roku |
no jestem pod wrazeniem duzym :)
ale cena w cdlandzie jest o 1 zeta wieksza od verbatimek +r wiec narazie wybieram verby :) axe 10 na szpuli 25,50 a verby 24,50 :) |
Ilość załączników: 1
AXE 4x palona 4x
|
Tak z ciekawosci zapytam moze ktos ma jakies wrazenia odnnosnie tego podkladu na dvd+r
|
Cytat:
|
Cytat:
|
a ja czekam na cos wiecej niz 1653:)
i dopiero wymiana :D |
Cytat:
:) |
Cytat:
Poza tym juz wiem, że 25, 26 listopada będę miała okazje wymienić... Zresztą nieważne. KUPIĘ LITKA. Oczywiscie Nec zostaje i dopiero się testy rozkrecą. :) Model pewnie wypadnie... no właśnie, jaki? Może zapowiadaja coś nowego? |
Cytat:
wgraj stery do nForca jakieś starsze a na zapytanie czy zainstalować IDE SW kliknij nie i będzie po problemie (w tych nowych możesz też tak zrobić ) |
stery do nforca do kontrolera wywal i niech winda zainstaluje swoje i po klopocie :)
|
Witka.Walka z aspi i kontrolerem ide + sp2 skonczyła sie reinstalką systemu.I tak
Na czystym systemie dvddecryper i kprobe !!NIE KORZYSTA Z ASPI! tylko z SPTI. Wgrałem mojej spawarce biosa spatchowanego omni mojej produkcji i sama spawarka zachowuje sie w normie.Przy dvd-r max 60 pi i 10 pif w/g nero i kprobe.Przy dvd+r jest jeszce lepiej.Ale.....Dziwią mnie te aspi.Konfig kompa jest ponizej.Stery do nforca najnwsze.Bios do plyty najnowszy.Komp jak na 1 rok tez wypas.A cos mi nie działa.Szlaga mnie trafia ........:( |
Cytat:
|
Chciałem się tak OT spytać, czy to jest dobrze zainstalowane ASPI? :-)
Nero InfoTool 2.21 ASPI Information ---------------- System ASPI : ASPI is installed and working properly Wnaspi32.dll : 4.71 (0002) 45056 bytes July 17, 2002 Aspi32.sys : 4.71 (0002) 16877 bytes July 17, 2002 Winaspi.dll : n/a 4455 bytes July 17, 2002 Wowpost.exe : n/a 3535 bytes July 17, 2002 Nero ASPI : ASPI is installed and working properly WNASPI32.DLL : 2.0.1.59 160016 bytes December 16, 2003 |
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
:piwo: dla ciebie |
Dla fanów NERO ta sama verba co parę postów wcześniej
Oryginalny bios liteon-a włączony tylko auto-bitsetting. Zaznaczam, iż mam bardzo słaby Burst Rate 13,92 MB/S, dlatego płyty palę tylko 4x. |
platimum 8X palona 2.4 X
wolniej nie znaczy lepiej POZdrawiam |
no wlasnie tak mowia :(
moze nero jakis test jakosci :> |
Cytat:
Ale jak to mówią: Liteon i kProbe to syf :mruga: :czar: |
Witam
Verbatim 4x palona 4x |
ladnie :D
|
Cytat:
|
platyna 8x palona 8x :D
|
usuń aspi (killaspi.bat), reset, (instaspi.bat), reset, i zobacz czy jest ok (aspichck.exe)
Jak nie to usuń aspi, reset, odinstaluj pomocniczy kontroler ide (jeżeli na tym masz nagrywarkę) (Mój komp.-właściwości-sprzet-manager urządzeń), reset, kontroler sam Ci się zainstaluje, potem zainstaluj aspi i reset i ............... mi w każdym bądź razie pomogło (mój OS : WINXP PRO PL SP2 :D) Pozdrawiam |
I tak.Odinstalowałem stery ide od nforca i nagle wszystko zaczęło działać.Kprobe chodzi,booktype widzi nagrywarke,a sama nagrywarka nagle zaczęła prawidłowo czytać koncówki płyt.Zastanawia mnie tylko jedno.W kprobe jak ustawie na aspi to nie mam żadnych napedów,dopiero stery spti pokazują wszystkie napędy.To tak ma być ??
|
o super :D
fajny ale jaki gryzacy nie jest wsciekly :> |
Cytat:
|
Cytat:
|
co wy tam mailujecie ja tez chce dostac maila :D
|
Cytat:
BTW A mailik doszedł? :idea: :czar: |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
Pytanie: Czy zmienialeś strategię zapisu tej płytki z MCC002 na MCC003 ?Wykresy bardzo ładne. Nagrywara chyba ''Golden Edytion" ;) |
Cytat:
Nie ściągaj! :nie: Look At THIS :czytaj: :cisza: :D |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
------------------------------------------------------------- az sie oko cieszy tylko ocena jakosci lekko zanizona |
Cytat:
|
verba4x(z czarnym napisem :D) nagrana 8x cloneDvD2 :D
|
Ilość załączników: 2
Wszystkim którzy mają problemy z prawidłowym nagraniem płyt polecam zmiany strategii zapisu. Nwet niekonieczne jest włączanie opcji force fallback, bo ja osobiście wole nagrywać w x4, mam większe zaufanie do płyt tak wypalonych że dłużej wytrzymają. Przedstawiam tu wykresy =płyty DVD Verbatim Pastel TY01 obie nagrane do końca tymi samymi danymi w w jednej z nich strategia oryginalna T01 a druga zmieniona na T02. Żadnych dodatkowych opcji nie uruchamiałem. Wyniki przedstawiam dla ludzi, aby nie musieli tracić kilku dni na kombinowanie czytanie i zastanawianie się czy oddać nagrywarę do servisu. Do dzieła.
|
Cytat:
|
Cytat:
Problem z innei beczki.Po wachlowaniu biosami doszedłem mniej więcej do tego co dla mnie dobre.Do nagrywania.ALE........ Spawarka żle CZYTA końcówki płyt.Zapisuje dobrze,wszelkie wykresiki może nie rewelacyjne,ale w normie.Tym czasem przy odtwarzaniu filmu dvd nagranego na dvd-r verbatim wychodzi pikseloza.Na końcu filmu,jakieś 5 ostatnich minut.Oczywiście testowałem na wielu płytach i filmach i jest to samo.Te same płytki w LG chodzą bez zarzutu.Na stacjonarkach wszelkiej maści też.Jakieś pomysły ?? |
Cytat:
Więc jeżeli to bruździ - w co szczerze wątpię Ażeby stery miały wpływ na bitsetting To zobacz TU i TU :czytaj: :mruga: |
Problem z booktype powoduje nforce2 i jego sterowniki do kontrolerów ide.Tak na 99%.Dlatego tez kprobe u mnie sie burzy.Ale jeśli nie ma potrzeby urzywać booktype,jak @legion mówi, to problemu juz nie ma.:D Dzięki za pomoc.Ruszam do testów :D
|
Cytat:
I z "czystym" VS0B też... 3mcie się. |
Cytat:
Niby ta sama spółka ale może być inaczej :taktak: |
Hi!
VS0Blegion lub VS0Blegion2 ładuję przy pomocy Flash Utility of coz... Flashowanie przebiega niby ok, ale po 'compare' dostaję info "Offset 0x0667 is different". Co jest grane? |
Cytat:
i moja platyna palona 8 x |
Cytat:
--------------------------------- i platyna8x plalona 4x:) |
Cytat:
We are Codeguys_PL :) |
Cytat:
|
Wiesz my tutaj z legionem to takie drugie codeguys :D
|
fakt ;-)
|
Już mam 5 wersji :)
|
eh chlopaki ja sie pogubilem juz, macie moze swoje stronki czy cos z opisami ktory bios czym sie rozni, bartka widze 2 wersje a legiona z 5 albo i lepiej :P
|
@Daniel290 wbij mój jeden z pięciu biosów, powinno działać :taktak:
|
Cytat:
wygrzebalem z archiwum :D |
Cytat:
U mnie BookType działa bezproblemu na tym samym biosie :taktak: |
wgraj sobie VS0B oficjal w moim podpisie jest do pobrania:D
|
o super, czy warto wgrywac jakiegos nowszego biosa? dodam ze biosa od 832s wgralem dopiero jakis miesiac temu, od tamtego czasu wypalilem ok 30 plytek dvd-r marnej jakosci :P oraz kilka cd-r i cdrw i wszystko lata bez problemu nawet na stacjarnych dvd, przed @832s tez bylo wszystko ok (kupilem ja pod koniec maja) jescze raz thx :)
|
dziala bez problemu wypalnie dl:D
|
witam, przepraszam za pytanie, ale siedze teraz na modemie z tpsa i wiecie... koszt, zanim przeczytam wszystkie posty to strace majatek, moje pytanie brzmi:
Czy ktos juz 812s@832s wypalil jakas plytke D-L - dziala czy nie? Mam 812s z kwietnia, bios: 832S.VS04.patched-812S@832S.auto-bitsetting.exe dzieki i jeszcze raz sorry ;- ) |
Cytat:
|
Legion wpdanij na mała imprezkę z non2.0 w temacie "Nie kupujcie nagrywarek litka" :taktak:
|
Cytat:
Cytat:
strategia polega na tym ze mozsz dla danego nosnika zrobic taki myk by sie palil dokladniej i lepij niz teraz np. verb4x mozesz wypalac nie 4x tylko 8x itp lub wolniej to zalezy jaki nosnik uzyjesz :D |
Cytat:
A jak zmienić strategie zapisu to ja mniej więcej wiem,jest dość intuicyjne.Bardziej zależało mi na info co to daje ewentualnie co można popsuć zmieniając to. |
Cytat:
wymienilem tasme ATA na inna i jeszce ten biosik lub ta wersje ale za chwile inna tylko sie wyprodukuje VERBA tu juz nie tak pieknie tam na tamtym wykresie jest tylko 3.45 gb |
Cytat:
a nie mowilem ze sa dobre :D Cytat:
|
Cytat:
:D |
"Chwilę" mnie tu nie było i chyba mi coś umknęło. Podczas mojej ostatniej wizyty na forum wszyscy zgodnie twierdziliście, że bios VS0B jest gorszy niż VS0A. Teraz natomiast widzę dużo postów zachęcających. Czy codeguys lub litek cos zmienili w VS0B???
|
Cytat:
i wynik |
Cytat:
|
Cytat:
no to musisz ustawi a strategie zapisu mozesz zobaczyc tu http://forum.cdrinfo.pl/showpost.php...3&postcount=67 mozna to sprawdzic np. cdspeed czy sie wypalaj na dvd-rom |
strategie zapisu i omnipatcher
Mam pytanko dodyczące strategi zapisu i force-fallback - czy ta opcja działa tylko tak jak jest napisane w 8X czy pomaga coś w 4, a pytam dlatego że mam już dość prób, wypaliłem 5 verbatimów pastel końcówki są do dupy, przy tej opcji troche lepiej ale palę w 8x czego wolałbym uniknąć, jednak mam większe zaufanie do wolniejszczego zapisu tak jak płyt CDR któe paliłme w max 16.
Drugie dotyczące straegii zapisu, czy mogęsobie bezkarnie kombinować, i nie chodzi mi tu o mcc i cmd tylko w związku z faktem że ricoha pali mi rewelacyjnie nawet końcówki chciałbym jego strategię zapisu wrzuciś to Verbów TY. CZy ktoś już to robił może ktoś mi najnowsze gotowe strategie. Jakie są konsekfencje przecholowania. shift (faster burn) for 8x +R - czy tą opcję włączacie w swoich biosach? A jeśli tak to samączy z tę która jest włączana automatycznie - force-shifting Acha jeszcze jedno czy wykrzyknik przy nośniku oznacza że zmieniono strategię dla tego nośnika. Pozdrawiam i czekam na odpowiedz. |
Cytat:
Edit - Jeśli omnipatcher podaje to co jest w biosie ustawione to nie było autobitsettingu ustawionego w tym biosie. Mam jeszcze jedno pytanie.Nie moge niestety dokopać sie nawet do jakiegos ogólnego opisu strategii zapisu nagrywarki.W omni jest tego mnóstwo.Jak mniej więcej to dobrać.Po oznaczeniu nośnika ?? Czy zostają mi tylko testyu,wykresiki i palenie płyty za płytą ?? Może jakiś inny sposób ?? |
Cytat:
|
System ASPI
wnaspi32.dll 4.60 (1021) 45056 bytes September 10, 19... aspi32.sys 4.60 (1021) 25244 bytes September 10, 19... winaspi.dll 4.60 (1021) 5600 bytes September 10, 19... wowpost.exe 4.60 (1021) 4672 bytes September 10, 19... Nero WNASPI32.DLL 2.0.1.68 160016 bytes July 28, 2004 to źle czy dobrze ;) |
Włączasz Nero Info Tool i masz wszystko na ten temat :taktak:
|
Jak to ASPI sprawdzić?
|
Cytat:
---------------- System ASPI : ASPI is installed and working properly WNASPI32.DLL : 4.71 (0002) 45056 bytes July 17, 2002 ASPI32.SYS : 4.71 (0002) 16877 bytes July 17, 2002 WINASPI.DLL : 4.60 (1021) 5600 bytes July 17, 2002 WOWPOST.EXE : 4.60 (1021) 4672 bytes July 17, 2002 Nero ASPI : ASPI is installed and working properly WNASPI32.DLL : 2.0.1.59 160016 bytes December 16, 2003 |
Cytat:
Ladne te wykresy powiedz jeszce jakie masz wersje ASPI |
Cytat:
|
a tu platyna8x nagran 8x :D
|
Cytat:
|
najlepsze sa made in singapore potem taiwan tez jest dobry ale lipne sa z indi.
teraz patrze na plytki z jakiej fabryki sa :D |
Cytat:
----------------------------------------------------------- tak jak pisalem bez tego opisu na srodku pierscienia sa oki ale jak wiadomo verbatim ma pare tloczni i to sa z tej gorszej i wszyscy jada na tym samym Code: MCC002 |
Też kupuje te Verbatimy w paku 10 szt. wykresy podobne.Też próby na różnych biosach efekt podobny.
|
A oto i wynik i jednej znich - nic naprawde nie daje zaglowanie biosem
|
Wreszcie zakupiłem Pastele , a oto wynik :wow: :piwo:
|
Jak juz wczesniej zwracale na to uwage tylko teraz sie utwierdza
verbatim verbatimowi nie rowny plytki zakupione w paku 10 luz. na roznych wersjach biosu koncowki lekkie gorki - spostrzezenie sa to z tym opisem kodem . inny zakup bez tegoz opisu kodu i jakby nie te plyty wszystko w normie i naprawde przelecialem 4 wersje biosu i to sam |
Ale męczę to co powiecie nato??
Bios przerobiony, dodana opcja zapisu 8 włączona opcja force fallback i faster burn no i wykresik zupełnieinny, musze jesxcze spróbować jak chodiz w stacjonarnym odtwarzaczu bo te poprzednie sie przycinały na końcu płyty Acha mam pytanko aby nie czytać całego forum po nagielsku co vidziałem link vizzarda czy faster burn powinno być włączone czy raczej nie i jakie opcja powinny być zaznaczone skoro już sie bawie omnipatcherem? |
Cytat:
maniek |
A ja dlaej męcze się z moim litkiem, teraz uwaga, dla próby nagrałem na TDK od Ricoha i tu zamieszczam wykres. Czyżby moje verbatim Pastele TY01 był do dupy, czy może pobawićsiętroche strategią zapisu, pozmieniaćto i owo w omnipatche-rze nie wiem, raczej zanim wyśłe jąde serwisu to siewstrzymam kilka dni, tym bardizej że będę mógł to zrobić dopiero w najbliższy weekend.
Acha co pozmieniać o omni aby było lepiej? |
Ilość załączników: 2
zrobilem teraz bo mialem chwilke 2 wykresy tej samej plytki Esperanza DVD+R palona x4 jakis juz czas temu na litku 832 na biosie VS0A
|
Cytat:
|
DonAlberto ja bym na Twoim miejscu oddał na gwarancję nagrywarę i Ci pewnie wymienią napęd... kiedyś miałem podobny problem ale na napędzie combo (oczywiście marki LiteOn). Co prawda były to zwykłe cdr ale też nie umiał nagrać do końca bez błędów. Oddałem i dostałem nówkę. Spróbuj po co się masz męczyć :D
|
Cytat:
co robić, reklamować?? ale jak jeśłi dane pali całkim poprawnie , oczywiście nigdy nie dogrywam do 100 % płyty, a film tak pierdzieli? Jeśłi reklamować to na jakiej podstwie? A może się pobawić omnipatcherem i coś ustawić coby pomogło? |
DonAlberto, moze sprobuj wgrac VS0A, niektorym lepiej sluzy, chociaz rzeczywiscie na zadnym biosku sie tak dziac nie powinno. RW od ricoha pali mi podobnie, moze mnie nieco mniej PIFu wychodzi.
a to servo error tez ciekawe, moze Twoj litek jest akurat felerny? czy na pewno palisz zgodnie z specyfikacja (tzn. nie wiekszy speed niz certyfikowany)? |
BookType nie widzi mojej nagrywarki 812@832s . !!. :O Czemu ?? :O
|
Cytat:
przy podobnej sytacji pomoglo full format - i ponowne nagranie |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:31. |