Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Flashowanie/Firmware/Podkręcanie napędów optycznych (https://forum.cdrinfo.pl/f29/)
-   -   Nowy bios 812S@832S ... jednak :) (https://forum.cdrinfo.pl/f29/nowy-bios-812s-832s-jednak-35045/)

mensir67pl 03.11.2004 16:45

Ilość załączników: 1
DATEX z tego gorszego packa ;)

dla odmiany w nero

mensir67pl 03.11.2004 16:11

DATEX z tego gorszego packa ;) nie zagrany na full

mensir67pl 03.11.2004 15:57

Cytat:

Napisany przez icemac
@mensir67pl

a palisz razy 4 czy 8 ???

ze sie tak spytam

bo u mnie verbatimy 4x a 8x (palona ta "czworka") daje male roznice na korzysc palenia 4x

palone 4x te same dane i nosnik i juz wynik nieco inny ale
;)

icemac 03.11.2004 15:30

@mensir67pl

a palisz razy 4 czy 8 ???

ze sie tak spytam

bo u mnie verbatimy 4x a 8x (palona ta "czworka") daje male roznice na korzysc palenia 4x

mensir67pl 03.11.2004 15:22

TDK od CMC

bedzie jescze dzis pare obrazkow testowych

POZdrawiam

MegadetH 03.11.2004 12:01

Gdzie w warszawie można kupić te Datexy +R ?

Może ktoś wie gdzie w warszawie można kupić te Datexy +R x4 w caku 10 lub 25 w rozsądnej cenie tak do 1.3PLN szt. ?

mensir67pl 03.11.2004 11:08

Cytat:

Napisany przez legion
zadziwiaja mnie te Datexy :D

Mnie tez poranny DATEX

legion 03.11.2004 01:43

Cytat:

Napisany przez mensir67pl
I palnelem z musu na Datex skoro verbatim odmowil posluszenstwa ;)

zadziwiaja mnie te Datexy :D

mensir67pl 03.11.2004 01:09

Cytat:

i Kprobe-k

mensir67pl 03.11.2004 00:59

B@rtek 03.11.2004 00:15

Ja kupuję płytki Bulkpaq DVD-R 4x printable z cake i tak się palom :D

http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...chmentid=12211

A nadruk robię Epsonem R200 :D

mensir67pl 03.11.2004 00:10

Cytat:

Napisany przez Bartek15
@Maru22

Właśnie dlatego używam płytek printable :D

a to tez sie dobrze sklada sie zakupilem verbatimy PRINTABLE +r 4x

wypalilem i nie przechodzi testu kprobe staje na 92% servo error......

nie odtwarza sie w stacjonarnych wtym obszarze zawiesza sie.

Ale w nero cos tam widac

Maru22 03.11.2004 00:09

Cytat:

Napisany przez Bartek15
@Maru22

A czy z nimi taki problem nie wystepuje. Jeśli tak to muszę je zakupić i popróbować. Tu w grę wchodzi jeszcze kwestia posiadania odpowiedniej drukarki z możliwością drukowania na takich płytach.

B@rtek 02.11.2004 23:52

@Maru22

Maru22 02.11.2004 23:50

Ilość załączników: 2
Dla odmiany poruszę problem naklejek na płyty (używam BASF by EMTec naklejane z pomoca prowadnicy dla prawidłowego ich wycentrowania). Z moich testów wynika iż mają one poważny wpływ na wynik testu jakości płyty, być może pojawiają się dodatkowe wibracje pomimo w miarę dokładnego naklejenia.
Poniżej przedstawiam testy tej samej płyty Platinum x8 wykonane dwukrotnie. Pierwszy bez naklejki wypadł dobrze, natomiast późniejszy z naklejką jest już dużo gorszy. O ile ktoś ma już jakieś doświadczenie w tej kwesti to proszę o opinie.
http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...id=12403&stc=1

http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...id=12404&stc=1

Daniel290 02.11.2004 23:34

Cytat:

Napisany przez Maru22
Owszem, jedyny plus ze zmiany programu EEPROM'u to tylko możliwość wgrywania orginalnego FlashBiosu ze strony Lite'On. Testy nagranych płyt nie wykazują wg. mnie różnicy w ich jakości a FlashBiosy ze strony Codeguys'a nie są gorsze od orginalnych (może nawet lepsze) i poza tym łatwiej je modyfikować Omnipatcherem. Ja już jestem po takich próbach i w końcu pozostawiłem orginalny program EEPROM'u. Próbowałem wszystkie dostępne FlashBiosy i doszedłem do wniosku iż moja nagrywarka 812S chodzi na każdym podobnie dobrze (może tylko te pierwsze były trochę słabsze). Warto nagrywać na płytach lepszej jakości jak Verbatim, TDK, Sony czy Platinum a nie będzie problemu z jakością nagrania. Jakieś małe błędy nagranych płyt zawsze będą, bo same płyty nie są idealne i w swojej strukturze zawieraja defekty, które muszą być korygowane.

Za rady dziękuje ale spróbować i tak musze :d. Taki charakter :D :cool:
Poza tym gdy bede ze strony litka mógł zapodać nowe biosy to mog tez odrazu do bina sobie wyciągnać i bawić sie do woli a nie liczyć na kolegów i czekać co oni wymodzą. :piwo:
PS Po walce z vsoe wkońcu udało mi sie poprawnie go instalnąć w spawarce.Dopiero jak zazvaczyłem w ntflash UPDATE BOOT CODE bios wgrał sie poprawnie. Zepsułem cos tą opcją ??

Maru22 02.11.2004 23:03

Cytat:

Napisany przez Daniel290
Tyle ze gdzieś docztałem że po takiej modyfikacji można wgrywac bez kłopotu biosy oryginalne i nie grozi mrugająca dioda wtedy

Owszem, jedyny plus ze zmiany programu EEPROM'u to tylko możliwość wgrywania orginalnego FlashBiosu ze strony Lite'On. Testy nagranych płyt nie wykazują wg. mnie różnicy w ich jakości a FlashBiosy ze strony Codeguys'a nie są gorsze od orginalnych (może nawet lepsze) i poza tym łatwiej je modyfikować Omnipatcherem. Ja już jestem po takich próbach i w końcu pozostawiłem orginalny program EEPROM'u. Próbowałem wszystkie dostępne FlashBiosy i doszedłem do wniosku iż moja nagrywarka 812S chodzi na każdym podobnie dobrze (może tylko te pierwsze były trochę słabsze) a kilku procentowe różnice jakości nagrywania mieszczą się w granicach błędu pomiarowego. Warto nagrywać na płytach lepszej jakości jak Verbatim, TDK, Sony czy Platinum a nie będzie problemu z jakością nagrania. Jakieś małe błędy nagranych płyt zawsze będą, bo same płyty nie są idealne i w swojej strukturze zawieraja defekty, które muszą być korygowane.

R@mireZ 02.11.2004 08:36

Cytat:

Napisany przez Daniel290
Eprom zebry.Sporo o nim czytam.Skąd to wziąć ?? Wiem że niby nic nie daje ale na moim kompie czasami takie cuda sie dzieją że chętnie spróbuje sie pobawić :D

Epromik zgrywasz programem ltnflash124.exe --> READ --> SAVE FILE --> TwójNick_812S_Data.bin (Data to pierwsze 6 cyfr z seriala nagrywary np. z NeroInfoTool). Następnie wysyłasz epromik na adres - zeb_z_1@hotmail.com i czekasz na odesłanie pliku 832S_CHECKSUM.bin.

Wysyłałem w zeszłym tygodniu i czekałem tylko 2 dni:) Teraz moge wgrywać oficjalne biosy ze strony Litka lub dalej bawic się Omni, lecz już bez opcji "Enable cross-flashing" :)

Jednak faktycznie nie ma to wpływu na jakość zapisu :nie:

VIZZARD 02.11.2004 00:00

Cytat:

Napisany przez Daniel290
Tyle ze gdzieś docztałem że po takiej modyfikacji można wgrywac bez kłopotu biosy oryginalne i nie grozi mrugająca dioda wtedy

Tak też możesz wgrywać oryginalne - tylko w postaci .bin

A nie .exe ze strony Liteona

To ta niedogodność :mruga:

A migającą diodę likwidujesz ostatnią opcją w OP :taktak:

mensir67pl 01.11.2004 23:46

Cytat:

Napisany przez Daniel290

TAK orginalne mozna wgrywac bez problemu

Daniel290 01.11.2004 23:40

Cytat:

Napisany przez legion
musisz wyslac mu swoj eprom i czekac az ci odesle:D ale nic ci to nieda bo jakosci tak jak mowi nawet @vizzard nie nabierze lepszej po modyfikacji epromu:D

legion 01.11.2004 23:26

Cytat:

Napisany przez Daniel290
Eprom zebry.Sporo o nim czytam.Skąd to wziąć ?? Wiem że niby nic nie daje ale na moim kompie czasami takie cuda sie dzieją że chętnie spróbuje sie pobawić :D

musisz wyslac mu swoj eprom i czekac az ci odesle:D ale nic ci to nieda bo jakosci tak jak mowi nawet @vizzard nie nabierze lepszej po modyfikacji epromu:D

B@rtek 01.11.2004 22:20

Cytat:

Napisany przez Daniel290
Skąd to wziąć ??

Swój eeprom wysyłasz mailem do Zebry..., później on ci odsyła zmodyfikowany, który tylko musisz wrzucić do swojej wypalary :D

Maila do niego nie pamiętam :nie:

Daniel290 01.11.2004 22:14

B@rtek 01.11.2004 20:21

Cytat:

Napisany przez danielo666
POMOCY!!! Mam nagrywarke liteon 812s i mam z nia nastepujacy problem. Plyty CD-R nagrywa ok, lecz z DVD jest problem a mianowicie nie chce mi lapac prawie zadnej plytki dvd-r (wkladam plytke do napedu, zaczyna ja czytac wydajac dziwne dzwieki i po chwili jej nie widzi) dvd+r i rw raczej nagrywa. Testowalem juz bardo duzo plyt miedzy innymi: TDK, Sony, plyty mniej markowe i jedyna marka jaka stosunkowo dosyc dobrze lapie jest MAGNATIK? Czy ktos miał podobny problem? Nie wiem czy to normalne czy moze naped jest zepsuty? Prosze o pomoc...

na bym proponował wgrać nowy bios np. mój :taktak:

Jak to nie pomoże to serwis i tylko czekać na 1633S :D

danielo666 01.11.2004 20:02

POMOCY!!! Mam nagrywarke liteon 812s i mam z nia nastepujacy problem. Plyty CD-R nagrywa ok, lecz z DVD jest problem a mianowicie nie chce mi lapac prawie zadnej plytki dvd-r (wkladam plytke do napedu, zaczyna ja czytac wydajac dziwne dzwieki i po chwili jej nie widzi) dvd+r i rw raczej nagrywa. Testowalem juz bardo duzo plyt miedzy innymi: TDK, Sony, plyty mniej markowe i jedyna marka jaka stosunkowo dosyc dobrze lapie jest MAGNATIK? Czy ktos miał podobny problem? Nie wiem czy to normalne czy moze naped jest zepsuty? Prosze o pomoc...

VIZZARD 01.11.2004 13:45

Cytat:

Napisany przez Wicio666
Dzięki za szybką odpowiedź !!
Jeszcze jedno (pytam się już o to nie pierwszy raz) czy będe miał lepszą jakość zapisu płyt jeśli wgram zmodyfikowany eeprom od zebry, czy jedynie będe mógł wgrywać oryginalne bioski ze strony lite-on'a??

Z wypowiedzi i testów jakie można było zaobserwować począwszy od modeli 812

Do których powgrywano eepromy od Zebry

Nie notowano raczej wyraźnego wzrostu osiągalności lepszej jakości wypalanych płyt

A jeżeli tak było - można raczej mówić o przypadkowości a nie o regule :mruga:

legion 01.11.2004 13:43

Cytat:

Napisany przez Wicio666
Jeszcze jedno (pytam się już o to nie pierwszy raz) czy będe miał lepszą jakość zapisu płyt jeśli wgram zmodyfikowany eeprom od zebry, czy jedynie będe mógł wgrywać oryginalne bioski ze strony lite-on'a??

nie eprom tylko daje to ze robi ci sie fabryczna 832 i mozesz wbiac biosy ze strony litka bez modowania:D

Wicio666 01.11.2004 13:36

VIZZARD 01.11.2004 13:30

Cytat:

Napisany przez Wicio666
Czy mogę bezpiecznie nagrywać płyty Platinium dvd+r 4X z prędkością 8X bez obawy o moją nagrywarkę 812@832 ?? ( Czy jest to zależne od biosu który mam wgrany lub od strategii zapisu ) ??

Tak!

Ale pamiętaj!

Niebezpieczeństwo czai się na każdym rogu ... :D

BTW Od strategii zapisu nie. Tylko w zależności od tego jak bios potraktowałeś OP przy prędkościach zapisu

Oczywiście prędkość może mieć wpływ na jakość

Wicio666 01.11.2004 13:19

Czy mogę bezpiecznie nagrywać płyty Platinium dvd+r 4X z prędkością 8X bez obawy o moją nagrywarkę 812@832 ?? ( Czy jest to zależne od biosu który mam wgrany lub od strategii zapisu ) ??

legion 01.11.2004 11:02

Cytat:

Napisany przez sergio_op
O ile pamiętam (wyczytałem kiedyś na forum), to bios oficjalny nie nadaje się do zmodowanej nagrywarki (chyba że mylę się). Ponadto mam problem ze znalezieniem na forum opisu przeróki firmware, a konkretnie jak wyciągnąć bin z oficjalnego firmware, czym poprawiać i dodawać strategie zapisu i jakie funkcje włączać w omni.
Nie jestem zaawansowany w tym temacie i dlatego takie pytania, wiem że wielokrotnie było to poruszane na forum, ale jakoś nie wychodzi mi wyszukiwanie odpowiednich wątkow.

W moim podpisie masz oficjalny VS0E ktory wbiasz do omni zaznaczas ostania i pierwsza opcie.
Powino dzialac bez problemu na 451 :D

sergio_op 01.11.2004 10:50

Cytat:

Napisany przez legion
sprobuj jeszcze bios oficjalny :D a omni daje ci to ze mozesz poprawic oraz dodac nowe strategie palenia nosnikow und:) dodatkowe funkcje np. kiedy ci plytka na koncu podchodzi do gory
:D mozesz to skorygowac itp.

O ile pamiętam (wyczytałem kiedyś na forum), to bios oficjalny nie nadaje się do zmodowanej nagrywarki (chyba że mylę się). Ponadto mam problem ze znalezieniem na forum opisu przeróki firmware, a konkretnie jak wyciągnąć bin z oficjalnego firmware, czym poprawiać i dodawać strategie zapisu i jakie funkcje włączać w omni.
Nie jestem zaawansowany w tym temacie i dlatego takie pytania, wiem że wielokrotnie było to poruszane na forum, ale jakoś nie wychodzi mi wyszukiwanie odpowiednich wątkow.

legion 01.11.2004 01:16

Cytat:

Napisany przez sergio_op
Ponieważ nie bardzo wiem co można zmienić Omnipatcherem w firmware VS0E od Codeguys'a, wgrałem firmware bez dokonywania w nim zmian. Może jeszcze można coś w nim poprawić?
Po ponad półrocznym użytkowaniu nagrywarki LiteOna (obecnie 451@832S) zauważyłem, że zdecydowanie lepiej pali płytki R+ :) , Verbatimy R- pastel (TY) w moim stacjonarnym Philipsie DVD 640 mocno zacinają się :smutny: , natomiast R- Princo czy GigaMaster są odtwarzane bez problemu. Z ustawieniem BookType nigdy nie miałem problemu.
Pomimo tego, że moja nagrywarka LiteOn LDW-451S jest z ubiegłego roku, to sprawuje się bardzo dobrze. Zamówiłem partię nowych płytek, jak zrobię jeszcze parę testów to wyniki przedstawię na forum.

sprobuj jeszcze bios oficjalny :D a omni daje ci to ze mozesz poprawic oraz dodac nowe strategie palenia nosnikow und:) dodatkowe funkcje np. kiedy ci plytka na koncu podchodzi do gory
:D mozesz to skorygowac itp.

sergio_op 01.11.2004 00:59

Ponieważ nie bardzo wiem co można zmienić Omnipatcherem w firmware VS0E od Codeguys'a, wgrałem firmware bez dokonywania w nim zmian. Może jeszcze można coś w nim poprawić?
Po ponad półrocznym użytkowaniu nagrywarki LiteOna (obecnie 451@832S) zauważyłem, że zdecydowanie lepiej pali płytki R+ :) , Verbatimy R- pastel (TY) w moim stacjonarnym Philipsie DVD 640 mocno zacinają się :smutny: , natomiast R- Princo czy GigaMaster są odtwarzane bez problemu. Z ustawieniem BookType nigdy nie miałem problemu.
Pomimo tego, że moja nagrywarka LiteOn LDW-451S jest z ubiegłego roku, to sprawuje się bardzo dobrze. Zamówiłem partię nowych płytek, jak zrobię jeszcze parę testów to wyniki przedstawię na forum.

sergio_op 01.11.2004 00:19

i dla porównania Memorex palony 2x jeszcze na CG3B:

sergio_op 01.11.2004 00:15

a tak było wcześniej na CG3B:

sergio_op 01.11.2004 00:10

Oto moje wykresy na 451@832S po aktualizacji biosu na WS0E:
płytka GigaMaster palona 4x

mensir67pl 31.10.2004 16:32

Po obiednia Platyna palona 8x ;)

Daniel290 31.10.2004 15:57

Cytat:

Napisany przez legion
Widze ze lepiej ci pali na VS0B to nie kombinuj juz nic i zostaw tak jak jest tylko czekac na jeszcze nowszy bios.

P.s probowales wszystkie biosy od mnie i od bartka ?
moze pomoze ten z force-fallback:D

Próbowałem i ten.Paliłem całą noc prawie :D Rezultaty nie ciekawe były.Pozostaje mi czekać na następny bios.
Cytat:

Nie do konca musi to byc wina boisu trzeba by sprawdzic wiecej nosnikow jesli to sa z jednego pak czy rozne zakupy

Z jednego zakupu.Biore zawsze po 50 szt verbatimek i pale do bólu :>

VIZZARD 31.10.2004 14:22

Cytat:

Napisany przez yonasz
Czy ktos spotkal sie z czyms takim ze plytka nagrywana x2 zle sie nagrywala a x4 dobrze?Czy jest mozliwe ze plyty nie sa kompatybilne w dol tzn nie powinno sie ich nagrywac x2??

Temat wałkowany od dawna :taktak:

1. Spotkał się. Optymalna szybkość palenia to x4 - udowodniono wielokrotnie - patrz wykresy na forum :czytaj:

2. Jest możliwe. I nie powinno się ich nagrywać x2 :nie:

yonasz 31.10.2004 13:15

Czy ktos spotkal sie z czyms takim ze plytka nagrywana x2 zle sie nagrywala a x4 dobrze?Czy jest mozliwe ze plyty nie sa kompatybilne w dol tzn nie powinno sie ich nagrywac x2??

mensir67pl 31.10.2004 12:48

[QUOTE=Daniel290]U mnie nowy bios niestety nie sprawdza sie wogóle.Po wielkich problemach z poprawnym zainstalowaniem przygotowałem sobie swój bios z exeka.Najlepsze na tym biosie co uzyskałem poniżej na nero.Jak widać totalna porażka.Inne biosy od bartka,legiona,turboniego jeszcze gorzej.Pi nawet ponad 1000.

Powróciłem więc do VSOB z opcjami identycznymi jak przy VSOE-aplly,auto,fix i nic poza tym.Efekt poniżej -też na nero.Płyty to verbatim +r x4 palone tym samym plikiem z obrazu na nero 6,601.

Nie do konca musi to byc wina boisu trzeba by sprawdzic wiecej nosnikow jesli to sa z jednego pak czy rozne zakupy

legion 31.10.2004 11:54

Cytat:

Napisany przez Daniel290
U mnie nowy bios niestety nie sprawdza sie wogóle.Po wielkich problemach z poprawnym zainstalowaniem przygotowałem sobie swój bios z exeka.Najlepsze na tym biosie co uzyskałem poniżej na nero.Jak widać totalna porażka.Inne biosy od bartka,legiona,turboniego jeszcze gorzej.Pi nawet ponad 1000.

Powróciłem więc do VSOB z opcjami identycznymi jak przy VSOE-aplly,auto,fix i nic poza tym.Efekt poniżej -też na nero.Płyty to verbatim +r x4 palone tym samym plikiem z obrazu na nero 6,601.

Widze ze lepiej ci pali na VS0B to nie kombinuj juz nic i zostaw tak jak jest tylko czekac na jeszcze nowszy bios.

P.s probowales wszystkie biosy od mnie i od bartka ?
moze pomoze ten z force-fallback:D

Daniel290 31.10.2004 11:27

Ilość załączników: 2
U mnie nowy bios niestety nie sprawdza sie wogóle.Po wielkich problemach z poprawnym zainstalowaniem przygotowałem sobie swój bios z exeka.Najlepsze na tym biosie co uzyskałem poniżej na nero.Jak widać totalna porażka.Inne biosy od bartka,legiona,turboniego jeszcze gorzej.Pi nawet ponad 1000.
http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...id=12297&stc=1
http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...id=12298&stc=1

B@rtek 31.10.2004 10:58

Cytat:

Poranna platyna przy kawie

Coś PI wysokie jak na platyne :ysz:

mensir67pl 31.10.2004 10:56

Poranna platyna przy kawie

Turboni 31.10.2004 01:06

plytke sprawdzilem na dvd-romie LG ktory jest juz dosyc leciwy i w dodatku nie czyta formatu +r.
plytka byla nagrana z booktypem jako dvd-rom i ten bez zajakniecia ja przyjol i plytka chodzi w nim :spoko:
wiec jest wszystko super :)

mensir67pl 31.10.2004 00:23

[QUOTE=legion]datex is :spoko: ile te plytki kosztuja tak apropo:D

Aż 1.20 pln

:piwo:

wikk 31.10.2004 00:02

płytka TDK palona na 451s_832s z biosem VSOA i co na to powiecie?

Turboni 30.10.2004 23:59

zeby bylo wszystko jeszcze test nero traxdaty dvd+r dl palonej na 832 bios vs0e nero 6.6

B@rtek 30.10.2004 22:28

A więc polecane nośniki do 812S/832S to:

Verbatim,
TDK,
Platinum,
Dysan,
Datex (dzisiaj dołączył),
Memorex,
Esperanza,
Bulkpaq

To widać po wykresach :D

legion 30.10.2004 22:24

Cytat:

Ten sam flimek inny DATEX

mam 4 paki 25 ale sa wymieszane plytki 4 rodzaje( rozosnaje po cyferkach w srodku pierscienia) i te zdecydowanie najlepiej sie sprawuja

datex is :spoko: ile te plytki kosztuja tak apropo:D
Cytat:

Napisany przez Daniel290
Wgrywałem bios od Turboniego,od ciebie i Bartka.Później wziąłem jakiś czysty i sam spatchowałem.Efekt ten sam.
I jeszcze jedno.Po wczytaniu biosu Bartka omni pokazuje pierwszą opcje aktywną "Increase DVD+-R/R9/RW reading speed to 8x" ,natomiast przy biosie Turboniego opcja ta jest nie podświetlona.No i czemu ta compare sie różni cholerka.Do tej pory co bym nie wgrał,wszystko było oki :(

no ten bios co zamiescilem od Turboniego jest czysty i tylko do 832 jezeli chcesz
uzywac go w 812 to powinienes odznaczyc 1 opcje i koniecznie ostania :D i napewno powinno dzialac :D

Turboni 30.10.2004 21:51

ladnie nawet bardzo ladnie :)

mensir67pl 30.10.2004 21:47

Ten sam flimek inny DATEX

mam 4 paki 25 ale sa wymieszane plytki 4 rodzaje( rozosnaje po cyferkach w srodku pierscienia) i te zdecydowanie najlepiej sie sprawuja

Daniel290 30.10.2004 21:09

Cytat:

Napisany przez legion
a jaki bios wgrales swojej produkcji czy jakis podany na forum ???

Wgrywałem bios od Turboniego,od ciebie i Bartka.Później wziąłem jakiś czysty i sam spatchowałem.Efekt ten sam.
I jeszcze jedno.Po wczytaniu biosu Bartka omni pokazuje pierwszą opcje aktywną "Increase DVD+-R/R9/RW reading speed to 8x" ,natomiast przy biosie Turboniego opcja ta jest nie podświetlona.No i czemu ta compare sie różni cholerka.Do tej pory co bym nie wgrał,wszystko było oki :(

mensir67pl 30.10.2004 21:03

DVD+R , MBIPG101R03 [Moser Baer India Limited] bay DATEX

B@rtek 30.10.2004 20:43

Legion ładnie ci się platynki wypalają :D

legion 30.10.2004 19:52

Cytat:

Napisany przez legion
ta sam plyta co wczesniej ale widze ze to nie wyjatek :D
platyna8x palona 8x :D

i nero:D

legion 30.10.2004 19:51

ta sam plyta co wczesniej ale widze ze to nie wyjatek :D
platyna8x palona 8x :D

VIZZARD 30.10.2004 19:18

Cytat:

Napisany przez wikk
no ok a co mi da przejscie na VS0B_ jak narazie to na ten bios nie narzekam

Sprawdzony praktycznie u wielu na forum :taktak:

Pali lepiej niż VS0A

Choć u mnie np. lepiej palił VS08 niż VS0A :mruga:

Musisz to sprawdzić sam

Każdy egzemplarz potrafi mieć fochy

Chyba, że partie płytek są tak różne :O

legion 30.10.2004 19:02

Cytat:

Napisany przez kraluk
I jeszcze jedno pytanko. Który bios 812@832 jest najlepszy??? Sory za takie pytanie, ale nie śledze topicu, a nie chcę się mi go przeszukiwać:)

tak jak Turboni mowi oficjalny od niego bin(vs0e) jak narazie bardzo dobrze sie stara z plytami:D

Turboni 30.10.2004 18:53

vs0b jest dobry ale teraz sa testy vs0e i plytki np mi i legionowi pala sie super :)

kraluk 30.10.2004 18:51

I jeszcze jedno pytanko. Który bios 812@832 jest najlepszy??? Sory za takie pytanie, ale nie śledze topicu, a nie chcę się mi go przeszukiwać:)

legion 30.10.2004 18:36

Cytat:

Napisany przez legion
a teraz platyna8x za 1.70 zl palona 8x na CloneDvD2 bios oficjalny VS0E te same co wczesniej iso
:D

nero :D

Turboni 30.10.2004 18:36

832 jest napewno, a 812 to nie wiem
a cena tez trudno mi teraz powiedziec bo nie bylem dawno w hurtowni :(

legion 30.10.2004 18:35

a teraz platyna8x za 1.70 zl palona 8x na CloneDvD2 bios oficjalny VS0E te same co wczesniej iso
:D

kraluk 30.10.2004 18:34

Mam pytanie. Czy są dostępne jeszcze w sprzedaży nagrywarki SOHW-812S lub 832S??? Jak tak to w jakich są cenach???

legion 30.10.2004 18:21

Cytat:

Napisany przez Daniel290
Jakikolwiek bios vsoe wgrany do spawarki po sprawdzeniu "compare" pokazuje cos takiego jak na obrazku poniżej :(

Płyta jest nagrywana z taka ilością błędów na końcówce że az sie boje pokazać wykresów.Pi max 989.
Bios vsob nawet mojej produkcji wgrywa sie bez zarzutu i prawie tak nagrywa.Pi max 28 i to na samym poczatku płyty.
Jakieś pomysły ??.A moze nikt nie sprawdzał zgodności bioska compare ?? :( ;) :buu:

a jaki bios wgrales swojej produkcji czy jakis podany na forum ???

Daniel290 30.10.2004 18:15

Jakikolwiek bios vsoe wgrany do spawarki po sprawdzeniu "compare" pokazuje cos takiego jak na obrazku poniżej :(

Płyta jest nagrywana z taka ilością błędów na końcówce że az sie boje pokazać wykresów.Pi max 989.
Bios vsob nawet mojej produkcji wgrywa sie bez zarzutu i prawie tak nagrywa.Pi max 28 i to na samym poczatku płyty.
Jakieś pomysły ??.A moze nikt nie sprawdzał zgodności bioska compare ?? :( ;) :buu:

Turboni 30.10.2004 18:00

zobacz ze wielkosc pifow jest podobna :)

B@rtek 30.10.2004 16:47

Cytat:

Napisany przez Turboni
oj nie przesadzaj to tylko gra jest a plytka za 30 zeta :)

Turboni a zobacz jak pali nowszy litek tą Traxdate DL :D

http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...id=12268&stc=1

Turboni 30.10.2004 16:24

Cytat:

Napisany przez Bartek15
Nieciekawie to wygląda :ysz:

oj nie przesadzaj to tylko gra jest a plytka za 30 zeta :)

slawekj 30.10.2004 16:01

Cytat:

Napisany przez legion
Dysana(+) 8x za 1.80zl palona 8x na cloneDVD2 z biosie VS0E oficjalnym :D
i nero speed

Teraz pozostaje nagrywać filmy okolicznościowe. Z taką jakością sukces murowany. :taktak:

:)

legion 30.10.2004 15:51

Cytat:

Napisany przez legion
Dysana(+) 8x za 1.80zl palona 8x na cloneDVD2 z biosie VS0E oficjalnym :D

i nero speed:

legion 30.10.2004 15:50

Dysana(+) 8x za 1.80zl palona 8x na cloneDVD2 z biosem VS0E oficjalnym :D

B@rtek 30.10.2004 15:37

Nieciekawie to wygląda :ysz:

Turboni 30.10.2004 14:58

pierwszy raz kprobe teraz puscilem drugi raz a nero test jakosci nie idzie czyta tylko pierwsza warstwe :(

Turboni 30.10.2004 14:57

TRAXDATA DVD+R DL palona w Nero 6.6 Bios VS0E

B@rtek 30.10.2004 14:37

Cytat:

Napisany przez K4r0l
Platinum DVD+R 8x palony na Nero 6.6 (speed 6x) - parę razy BurnProof się włączył
812@832 FW 832S VS0E by Bartek15 (aplly rec, faster read, force-fallback, bt)

Pięknie :taktak:

Przy 8x powinno być podobnie :D

Turboni 30.10.2004 14:01

za godzine wykresy plytki traxdata dvd+r DL wlasnie wypalona i robie testy :)
palona w nero 6.6. i na biosie VS0E :D

Daniel290 30.10.2004 13:54

Witka.chwilke nie śledzilem dyskusji a tu nowe bioski :>
Wracam do problemu aspi,który opisywałem naście postów wcześniej.Ogólnie po problemie.Ale pomogło dopiero powrócenie do starych dobrych 4,60.Na żadnej nowszej wersji ani kprobe ani dvddecrypter nie chciały u mnie biegać.Czyli teraz nowy biosik i nowe testy :>

K4r0l 30.10.2004 12:35

Platinum DVD+R 8x palony na Nero 6.6 (speed 6x) - parę razy BurnProof się włączył
812@832 FW 832S VS0E by Bartek15 (aplly rec, faster read, force-fallback, bt)

MegadetH 30.10.2004 11:16

Cytat:

Napisany przez Bartek15
Ja bym przy nich został :taktak:

Można dać jeszcze inną strategię dla nich, więc może byc jeszcze lepiej :D

Ale tak to :spoko:

Jaka proponujesz bo na strategie dla -R sie jeszcze nie zaglebialem

B@rtek 30.10.2004 10:48

Cytat:

Napisany przez MegadetH
Poszedlem wczoraj do sklepu z zamiarem zakupu platiniumek (45 zł 25szt.) ale sprzedawca zapytał jaką mam nagrywarke i zaproponowal wlasnie te bulkpaqi powiedzial ze jak sie benda kiepsko palic to reszte moge mu z powrotem przyniesc wiec uznalem ze niewielkie ryzyko i jak widac za ta cene 25szt.-30PLN (1.2 pln plytka) chyba sie oplaca

Ja bym przy nich został :taktak:

Można dać jeszcze inną strategię dla nich, więc może byc jeszcze lepiej :D

Ale tak to :spoko:

MegadetH 30.10.2004 10:46

Cytat:

Napisany przez Bartek15
Jeżeli chodzi o błedy total PI to lepsze są BUlkpaq DVD-R 4x, a jeżeli o PIF to widzę, że te są świetne :taktak:

Poszedlem wczoraj do sklepu z zamiarem zakupu platiniumek (45 zł 25szt.) ale sprzedawca zapytał jaką mam nagrywarke i zaproponowal wlasnie te bulkpaqi powiedzial ze jak sie benda kiepsko palic to reszte moge mu z powrotem przyniesc wiec uznalem ze niewielkie ryzyko i jak widac za ta cene 25szt.-30PLN (1.2 pln plytka) chyba sie oplaca

mensir67pl 30.10.2004 10:40

War At The Warefield Slayera ?

DOKLADNIE tak

POZdrawiam

B@rtek 30.10.2004 10:35

Cytat:

Napisany przez MegadetH
A tu Bulkpaq -R x8 [ProdiskS04] palony x4 nie jest tragicznie jak na cene i to ze -R tej plytki - 1.2 PLN szt.

A tak nawiasem mensir67pl ta płytka którą testowałeś to nie przypadkiem War At The Warefield Slayera ? szukam tego już bardzo długo.

Jeżeli chodzi o błedy total PI to lepsze są BUlkpaq DVD-R 4x, a jeżeli o PIF to widzę, że te są świetne :taktak:

MegadetH 30.10.2004 10:31

Bulkpaq -R x8 [ProdiskS04]

Cytat:

platinum palona 4 x
;)

A tu Bulkpaq -R x8 [ProdiskS04] palony x4 nie jest tragicznie jak na cene i to ze -R tej plytki - 1.2 PLN szt.

A tak nawiasem mensir67pl ta płytka którą testowałeś to nie przypadkiem War At The Warefield Slayera ? szukam tego już bardzo długo.

legion 30.10.2004 00:42

Cytat:

za news juz nie dlugo ja sie wyczerpia zapasy nie bedzie juz na czym
ciekawe kogo podlapie PLATINUM

Firma Ricoh ogłosiła, że wycofuje się z biznesu nośników optycznych, zaprzestając sprzedaży swoich produktów w Japonii i na całym świecie

uuu to pozostana tylko verby i tdk :D

mensir67pl 30.10.2004 00:01

Cytat:

Napisany przez slawekj
Odradzam wypalanie na Ricohu 02. Lepiej wypalają się płytki na Ricohu 01. Polecam SONY +R 1-4x DPR120N2. :)

za news-em juz nie dlugo ja sie wyczerpia zapasy nie bedzie juz na czym
ciekawe kogo podlapie PLATINUM

Firma Ricoh ogłosiła, że wycofuje się z biznesu nośników optycznych, zaprzestając sprzedaży swoich produktów w Japonii i na całym świecie

slawekj 29.10.2004 23:38

Cytat:

i Kprobe wynik porownywalne miedzy programami wiec trzeba zostac przy kaprobe ;) (bo przynajmniej diody nie zuzywa przy tescie) ;)

Odradzam wypalanie na Ricohu 02. Lepiej wypalają się płytki na Ricohu 01. Polecam SONY +R 1-4x DPR120N2. :)

mensir67pl 29.10.2004 23:04

Cytat:

platinum palona 4 x
;)

i Kprobe wynik porownywalne miedzy programami wiec trzeba zostac przy kaprobe ;) (bo przynajmniej diody nie zuzywa przy tescie) ;)

mensir67pl 29.10.2004 22:48

platinum palona 4 x
;)

wikk 29.10.2004 22:48

Cytat:

Napisany przez VIZZARD
Na VS0B - na pewno :taktak:
Ale czy na VS0E? - Oto jest pytanie :idea:

Na razie testy nie dają chyba jednoznacznej odpowiedzi :nie:

no ok a co mi da przejscie na VS0B_ jak narazie to na ten bios nie narzekam

Turboni 29.10.2004 21:15

to samo tylko z nero :)

Turboni 29.10.2004 21:14

Verba dvd+r x4 palona przed chwila :)

VIZZARD 29.10.2004 19:42

Cytat:

Napisany przez wikk
Witam mam pytanko czy warto zmienić bios w 451s_832s z biosem VS0A na VSOE

Na VS0B - na pewno :taktak:
Ale czy na VS0E? - Oto jest pytanie :idea:

Na razie testy nie dają chyba jednoznacznej odpowiedzi :nie:

wikk 29.10.2004 17:52

Witam mam pytanko czy warto zmienić bios w 451s_832s z biosem VS0A na VSOE

icemac 29.10.2004 11:28

Cytat:

Napisany przez yonasz
Ludziska czy ten bios CG3E moge wpakowac do swojego 451s obecnie451s@851s testuje juz rozne biosy a tego jeszcze nie probowalem...

mozesz tak jak napisal VIZZARD

jest to bios do 451,851 i 812,832 i ujednolicony patcher dla tych nagrywarek, nie trzeba martwic sie o to co sie wgrywa ;)

wiec wgrywaj, pal i testuj ||

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:31.