![]() |
Jeżeli VS08 to poprawiona wersja VS05 (pod kątem odczytu, jak mniemam), to nie uśmiecha mi się zmieniać z mojego sprawdzonego soniaka, ale chyba spróbuję i porównam. A Tobie polecam DRU-700, jeśli chcesz sprawdzony pliczek podaj maila, ale dopiero jutro podeślę.
|
OK pisz na ten: bartek151@autograf.pl :)
|
Ilość załączników: 1
812@832(LUTY2004)VS08 ESPERANZA DVD+RW
Jak sadzicie to dobry wynik :spoko: |
Bardzo dobry :)
|
wyprobowalem bios VS08 i to jest to czego bylo mi trzeba. wczesniej nie czytal wogole(nie widzial) plyty HAWK Moser Baer India Limited, widział tylko HAWK'i z MCC. ta o maly wlos nie poszla do kosza. ale na VS08 w mia5re to wyszlo. niw weirzysz to wejdz
http://www.thomascamel.republika.pl/...info/index.htm wyniki nie sa cudowne ale jak na dvd ktore mialo isc do kosza jest dobrze. jeszcze tylko zbadam ja na innych napedach. o czym poinformuje |
|
stało się, po wgraniu VSO8 napęd jest martwy, bios go nie widzi, co robić, czy mam nowy wydatek?
|
Wina KProbe ?
Ilość załączników: 2
Witam .
Oto dwa wykresy odczytu płytki Verbatim (MCC02) palonej na Nec 2500A ( bios 1.07). Jak widac obydwa wyniki przy PI pokazuja duza rozniece , na niekozysc biosu v08 . VS04 [img] http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...achmentid=9156 [/img] VS08 [img] http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...achmentid=9155 [/img] |
Cytat:
Co miales (jaki FW)przed proba wgrywania VS08. (wogole wiecej szczgolow podaj) |
Cytat:
|
przed chwilka wgralem Vs08 na miejsce vs04... jak narazie brak niepokojacych zachowan... wszystko chyba dziala, zaraz zabiore sie jakies testowanie
|
Cytat:
po pierwsze to sciagnij nowego kprobe'a |
Śledzę dalsze testy nośników i jestem zaniepokojony. Wyniki te bardzo są dalekie od doskonałości, są złe.
Oto nagrana specjalnie płyta DVD+R TDK (RICOH Company Limited) Temperatura wewnątrz komputera 32 C , wilgotność względna 54% mierzona elektronicznie. Plik 4,29 GB. Start 0-225454h. PI średnie 0,50 max 8 ilość wszystkich błędów 8024, PIF średnie 0,00 max 2 ilość wszystkich błędów 195, Suma wszystkich błędów 8219. Te wyniki są wielokrotnie mniejsze od przedstawianych na forum. Nagrywarka LiteOn 812@832 V08. Komputer złożony z najlepszych komponentów dostępnych na rynku polskim. Pozdrawiam, zapraszam do dyskusji. |
http://www.bagros.wiwat.pl/obrazki/Esperanza_x4.PNG
Esperanza x4 DVD+R co za pik na srodku? blad jakis na dvd czy zabrudzenie? 812@832 VS08 :] |
Witam,
tak po 1h "zabawy" z psuciem, naprawą i usprawnieniem 812@832 podsyłam link do "spatch'owanego" (za pomoca nowego Omni) z wszystkimi opcjami VS08_patched_fullOmni Na razie tylko sprawdziłem czy napęd na tym FW działa - działa, czyta bez problemu DVD+ :spoko: |
Cytat:
Błąd w postaci kreski to dowód na słaby wewnętrzny transfer danych, za mało pamięci lub niskiej jakości dysk twardy. Trzeba nagrać z prędkością 2.4 max. |
Cytat:
:) :) :) Z takich tekstow to zawsze mi sie chcialo smiac...rodem z tandetnych reklam markowych producentow komputerowych (Vobis itd.) :D Nie ma czegos takiego jak najlepsze komponenty :mruga: ,ale przynajmniej moglbys rozwinac mysl i podac konfiguracje BTw jak juz tak sobie gadamy o wyniczkach to wlep jakis wykresik z kprobe'a.Powiem wiecej...program ten nie jest nie omylny i czasami na tej samej plycie potrafi pokazywac bardzo rozne wyniczki. |
Cytat:
|
juz kilka razy to pisalem...w kprobe predkosc ma byc ustawiona na x4 ,a nie na MAX
|
Cytat:
Najlepsze komponenty to nie najnowsze wynalazki tylko elementy sprawdzonych producentów i przebadanych laboratoryjnie. Oto jeden z nich: Płyta główna Asus P4G8X Deluxe na chip serwer intel 7205. Najlepszy i najszybszy chip na procesor Intel. Procesor 3.06 Intel. Mimo.iż szyna 533 to szybszy od 800. Pamięć dual 2x512KB cl2. Co do wykresów. Zrobię całą serię dla płyt TDK bo tylko takie używam. Pozdrawiam. |
takimi tekstami jak sprzet przebadany laboratoryjnie to mozesz karmic laikow :]
Intel 7205 czyli tzw.Granite Bay to akurat niezazbytnio udana konstrukcja,ale to juz taka mala dygresja :] cos mi sie zdaje ze nalezysz do ludzi wg.ktorych najdrozsze jest zawsze najlepsze,a Intel to jedyna sluszna firma :],ale dosc tego offtopica (na takie dyskusje zapraszam na moje forum - oc.serwis.pl ) |
Cytat:
I jaka różnica :cisza: |
niebo a ziemia :mruga:
|
Cytat:
Mamy dokładnie takie same nagrywarki i te same biosy a błędy są 10-krotnie większe. Przypadek? Pozdrawiam. |
kprobe jak kazde inne oprogramowanie nie jest pozbawiony wad trudno powiedziec ktory z wynikow jest bardziej wiarygodny.Badz co badz Twoj chipset nie jest popularny glownie ze wzgledu na cene i dostepnosc konstrukcji na nim,ale dedukujac racjonalnie....jesli nasze wyniki sa bledne,a Twoje odzwierciedlaja realny poziom jakosci nagrywanych plyt to oznaczaloby to ,ze liteON jest najlepszym palnikiem DVD pozostawiajacym daleko w tyle tak oslawionego NEC'a ,przy ktorym Ci mnie zdystansowani doznaja erekcji :mruga:
nie wiem dokladnie jak to wytlumaczyc,ale ja bym sie doszukiwal anomalii softwerowych |
poddalem sie zbiorowej halucynacji i tez
zrobilem test plytki palonej w nero przy wilgotnosci odpowiedniej do warunkow :spoko: na dosc slabym kompie i opciazonym przez mulka .plytka dystan palona 4razy |
proponuje olac pomiar wilgotnosci i poczekac na wykresiki z kprobe od slawek'a j :] (ciezko odmienic),wazne tez jaki material nagrywamy (a dokladnie struktora pliku/ow ich objetosc itd.),ustawienia kprobe itd.itp
|
Cytat:
|
nie wiem dokladnie jak to wytlumaczyc,ale ja bym sie doszukiwal anomalii softwerowych[/QUOTE]
------------------------------------------ w 100 % przylanczam sie do tezy |
Cytat:
|
Cytat:
Nagrywałem z danych zasysanych po lanie może dlatego :] i no komp nie taki markowy, podzespoły labolatoryjnie nie sprawdzane ;) pamiątki zwykłe GEIL'e parowane CL2 dla dwukanałowej obsługi na nForce2, płytka MSI DeLuxe i takie tam :P No i ten lan 100Mbps też w labolatorium nie był :smutny: Tak wygląda ta sama płytka co wyżej odczyt x4 !! Może być czy nie?? http://www.bagros.wiwat.pl/obrazki/E...4_oczyt_x4.PNG Nie znam się :( |
[QUOTE=_Vip_]:) :) :) Z takich tekstow to zawsze mi sie chcialo smiac...rodem z tandetnych reklam markowych producentow komputerowych (Vobis itd.) :D
QUOTE] Masz coś do Vobisu??? |
[QUOTE=djetc]
Cytat:
tak,mam bo ich zestawy to buble dobra rozwine mysl... przykladowy zestaw z ich gazetki : P4 3GHz Prescott - drogie badziewie,sporo wolniejsze od starszych Pentiawek na starszym jadrze Northwood plyta :MSI na VIA PT880 - ta plyta to kolejna pomylka grafa : R9200SE - tragedia,64bit magistrala pamieci,kastrat na calej linii pamiec :256MB DDR - litosci,512MB to juz minimum w tej klasie !!! (pewnie jeszcze jakis nołnejm i to jest zestaw za 4888zl !! mam pisac dalej ?? |
Cytat:
|
nie czepiaj sie chlopaka,to jego problem czy plyta bedzie chodzila u jego wnuczki czy tez nie
nie od dzis wiadomo ze litki bardzo lubia dobre nosniki (TDK,Verbatim),ale gdzie jest napisane ze jak cos zle wyglada na wykresach kprobe'a to automatycznie nie bedzie dzialac w stacjonarnych odtwarzaczach ?? ...no wlasnie...nigdzie :] sam nagrywam na platinumach dvd+r x8 ba sa niedrogie a na tym samym nosniku co drozsze plytki BaGRoS,wykresik bardzo ladny :mruga: |
zaczolem czytac ostatnie posty i widze ze i teraz do palenia i testowania plytem trzeba miec odpowiedzi sprzet ( ^_^ wdodatku markowy !!! i najlepiej abybyl na INTELU i tak dalej). Nagrywarka ma swoje wymagania (co jest podane na podelku) i nie ma znaczenia co masz byle bys mial spelnione te minimum i musi palic bez zajakniecia. (A tak apropo wontku VOBIS - komputery przereklamowane i wdodatku drooogie, leca na opini sprzed paru lat kiedy nie bylo wyboru zaduzego, placi sie chyba za napis na obudowie).
|| |
Cytat:
W chwili obecnej Firma LiteOn jest największym producentem urządzeń optycznych a nagrywarka od 812s jest wzorem dla pozostałych firm. Stąd tyle klonów znanych producentów. Pozdrawiam. |
to po co pionieer wyposcil nagrywarke x16 + x4 DL ?
|
Cytat:
sorry ale snujesz tutaj takie opowiesci wigilijne ze juz niechce mi sie tego komentowac |
Cytat:
|
Cytat:
Pozdrawiam. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
tak,tak wiem..sprzet testowany laboratoryjnie i wilgotnosc powietrza przy P4 jest niezastapiona dla litkow
jesli chcesz dalej prowadzic taka jalowa dyskusje to prosze bardzo,ale nie pisz takich bzdur a moze by tak te zlote mysl podeprzec jakimis faktami ??,gdzie linki z powazanych serwisow traktujacych o sprzecie ?? Wszystkie madre glowy nie mogly wpasc na fakt ze wilgotnosc powietrza jest niezmiernie wazna nie tylko dla pani od pogody. FAKTY,LINKI - tylko o to prosze.Zlote mysli zachowaj dla siebie |
Poswiecilem z 2 godzinki na przeczytanie calego watku :) , moze ktos zrobi podsumowanie , oplaca sie kupic ta 812 z kwietnia i wgrac nowy biosik ( i ktory wkoncu ?? ) ?? czy nie ??
Pozdr Rush |
Cytat:
|
Cytat:
Pozdrawiam. |
oplaca sie zawsze to taniej a masz to samo
|
Cytat:
warto ,ale tylko wtedy gdy masz odpowiednia wilgotnosc powietrza w komputerze || a tak na powaznie to wgraj sobie VS08 : http://www.1000lecie.pl/~vip/VS08_moded.exe |
Cytat:
Pozdrawiam. |
Cytat:
|
dobra a co do wymagan kompa ?? jakie powinny byc minimalne ??
bo narazie mam to co kupilem z 4 lata temu :)) ABIT KT7-RAID & Duron 600@1000 ( nieprzerwanie od 4 lat :) ) 512 SDRAM ( ale fajne bo bardzo szybkie jak na sdramy :)) ) czy nie bede mial klopotow z predkosciami :)) |
Cytat:
|
Cytat:
|
slawekj juz znalazlem twoj opis DL a mozesz jakies fotki zamiescic z k-proba i np. z nero dvd speed bo pisac kazdy moze a jednak fotka to fotka.
|
Cytat:
A dlaczego z kwietnia ja mam z lutego inni marzec.styczen i smigaja z vs08 ja kupowalem 812Box i na pudelku bylo Styczen dopiero po wgraniu vs04 moglem sprawdzic ze naped jest z lutego |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
dziwiczy 812S.US0N DvdinfoPro nie wyswietlal tej informacji |
Cytat:
|
Cytat:
|
|
Cytat:
Jak się nie znasz, to nie wypisuj takich bzdur!:bicz: W innych topicach pawelblu już to wielokrotnie wyjaśniał, że ten pik - to przypadłość chipu Mediatek na którym Liteon stoi :taktak: Zresztą wpisać np. wyraz 'pik' w wyszukiwarkę jest niezbyt trudno :tak!: Jak dla mnie ta płyta jest nagrana naprawdę dobrze jak na esperę :taktak: |
Cytat:
:* |
Komputery to moja pasja. tysiace godzin przeczytanych ksiazek i czasopism.
Zadnego lania wody. Tylko fakty. Czy wykresy cos zmienia? |
Cytat:
tak wyglada moje chlodzenie : http://www.1000lecie.pl/~vip/hydor10.jpg http://www.1000lecie.pl/~vip/lcd21.jpg Procesor ,czyli Barton 2500+ przetaktowany na 2500MHz pracujacy na magistrali systemowej rownej 250MHz (10x250)synchronicznie z 2x512MB pamieci DDR o predkosci 500MHz (oczywiscie w trybie dualDDR) ,zasilany napieciem Vcore2V jest chlodzony przez jeden z najwydajniejszych blokow marki CFD o naziw Uriel rev2 ,ktory schladza tak przetaktowany CPU do temperatury nie przekraczajacej 50'C w stresie(w spoczynku ok 40'C).Dodatkowo chlodzony woda jest mostek polnocny plyty glownej i procesor graficzny.Czujniki termiczne monitorujace temperature w obudowe nigdy nie sygnalizuja temperatury powyzej 30'C Przepustowosc calego systemu jest tak duza ,ze jeszcze bedzie nam dane poczekac bardzooo dlugi okres zanim AMD wprowadzi standardowo procesory na szynie 500MHz DDR.Architektura oczywiscie jest calkowicie odmienna od intelowskiej i nawet nie waz sie porownywac tych dwoch platform w teorii wyzszego FSB(u Intel'a 800MHz) Dwa dyski pracujace z predkoscia 7200rpm o pamieci podrecznej 8MB zapewniaja transfery grubo przekraczajace wymogi nagrywarek. Czy twoim zdaniem ta maszyna nie podola w nagrywaniu plyt dvd z predkoscia x8 ??? I NADAL CZEKAM NA JAKIEKOLWIEK DOWODY POPIERAJACE TWOJE SMIESZNE TEZY P.S - przepraszam moderatorow za ten offtopic i zasmiecanie tak dobrego do niedawna watku |
ja czekam i bede czekal lub niech koles powie poprostu co i jak i nie pisze zeczy bardzo dziwnych.
|
Cytat:
|
Cytat:
no wlasnie....czysta teoria,zero praktyki |
tez sklaniam czolo wobec moderatorow za ta glupia dyskusje ale nie znaszej winy ona jest.
|
Cytat:
To ja miałem napisać! :D |
Cytat:
ale to szkoda nawet palcow i klawiatury na goscia On podpuszcz a my sie dajemy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :bicz: |
Cytat:
Klawiaturę pewnie też masz podkręconą, no nie? :mruga: |
nie dajemy sie tylko czekamy cierpliwie na faktu a nie na czysta teorie
|
Cytat:
|
Cytat:
Kazda plyta nagrana z duza iloscia bledow bedzie prawidlowo odczytywana bo tak jest przewidziana korekcja bledow. Sukcesem jest nagrywanie z mala iloscia bledow. A to jest trudne, ale mozliwe. pozdrawiam. |
i jeszcze jedno...porownaj sobie wydajnosc moich pamieci przy FSB250 z referencyjnymi wynikami na twojej "cudownej" i7020
AIDA 32 - memory benchmark |
jeszcze nie wystepuja to ty masz farta. a nie kazda plyta z duza iloscia bledow bedzie czytana moge zaraz zamiescic fotke plytki ktora pod koniec odtwarzania tnie sie i staje nawet najlepsza korekcja bledow nic nie pomoze.
|
Cytat:
Masz racje, to temat na osobny wątek, a 4888 to cena z 15" LCD |
Cytat:
|
djetc,dzieki,bo juz naprawde mam dosc przez gadanie o wilgotnosci :]
|
Cytat:
prosze...przestan juz pisac cokolwiek |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
chyba nie dawno wlaczyli go do sieci(net_u) i teraz musi odreagowac to co sie naczytal :O |
ale atmosfere zaczniemy niszczyc, ale cos za cos wole super wykres w kprobie niz miec warstwe ozonowa nad glowa
|
Cytat:
pozdrawiam. |
dobra nie robmy az takiej nagonki
PROSBA DO MODEROW - bylo by super gdyby ktos mogl wywalic wszystkie posty od numerku 722 chyba ze ktos sie sprzeciwia,ale IMHO wyjdzie to tylko na dobre dla tego watku |
Kupilem sobie dzis 812s (w Vobisie of coz ;). Przejrzalem polowe watkow i nie za bradzo kumam wszystko. Napęd z Kwitenia'04, BIOS w wersji US0F. Czy wystarczy wgrac bios "http://www.1000lecie.pl/~vip/VS08_moded.exe" czy jeszcze nalezy dokonywac innych operacji?
|
dokladnie wyciac i spalic
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
beda mieli co czytac ci co maj prenumerate na ten temat ustawiona :wow: |
A teraz troszeczke luzu. jest pozno. zona mnie zacheca. Wszystkim dziekuje do jutra, dobrej nocy.
|
Cytat:
tak, wystarczy ze odpalisz ten pliczek.naped powinien byc juz calkowicie zgodny z 832S prosze niech ktos wywali te brednie o wilgotnosci |
Dzieki
Wg mnie powinno sie wszystkie posty skasowac i napisac jeden: Jak zmienic 812 na 832 i jakie bedą tego plusy i minusy |
Cytat:
|
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:35. |