![]() |
Cytat:
|
Dajcie jakiś namiar na dobre płytki, które można wysyłkowo zamówić.
Chociaż ten wykresik mój to może od temperatury, bo u mnie na procu okolo 60stopni jest - krecony proc ^_^ |
Ilość załączników: 1
Cytat:
sam wplyw temperatury moze miec wplyw na sam cykl wypalania i na tym poprzestanmy co do temperatury. a oto ta sama plyta Platinum(przypominam palona na CG1B) w 832 juz VS0A i test kprobe 2 4 2 ja mam swoja teroie na ten temat i tego programu Kprobe ale moze ty Masz cos ciekawego do napisania w tym temacie POzdrawiam |
dalej ta sama plyta Platinum(przypominam palona na CG1B) w 832 juz VS0A
i test kprobe 2 3 2 i to sa wyniki porownywalne w granicach bledu miedzi wersjami programu a tak na marginesie Kprobe i jego wersje moim zdaniem mocno sa z soba zintegrowane i pisane(lub udoskonalane) pod konkretne wersje biosow ale moze mam tylko takie odczucia |
Cytat:
w chwili kiedy nie było biosu VS0A. Cytat:
Dla porównania test tej samej płytki na kprobe 2.1.0, wynik podobny, minimalnie mniejsze błędy bo i temperatura wewnątrz komputera 31 oC. Przypuszczenia o pisaniu pod biosy nie ma uzasadnienia. Moim zdaniem testy przeprowadzone na tym samym sprzęcie i w tych samych warunkach co potwierdzają moje i Twoje wyniki są wiarygodne i nie zależą od wersji Kprobe :taktak: |
|
Eee tam temperatura w naszym przypadku, czy to 33 czy 31oC, nie ma nic do rzeczy, pewnie jakby byla tak ponad 50 to moze i by to cos zmienialo. W kazdym badz razie napisze co ja na ten temat mysle: mialem 812S z lutego ktora pomimo aplikacji roznych wersji biosow, w bardzo nieznacznym (albo i tez zerowym) stopniu poprawiala zapis, kilka dni temu zamienilem ja na 832S z czerwca i wyniki niebo a ziemia, bardzo podobne do tych jakie ma slawekj, a palilem jak dotad tylko na MCC002 niedlugo sprawdze na ricochach. Takze temperatura, temperatura, liczy sie co siedzi wewnatrz nagrywarki i tyle.
|
Cytat:
a temperatura ma znaczenie tylko przy ciaglym wypalniu czyli full extremalny 24 na dobe ^_^ |
O Legion nie masz już :banan: Dopiero zauważyłem :taktak:
|
Cytat:
|
Właśnie widzę :taktak:
|
Cytat:
|
Cytat:
:D |
Cytat:
|
Cytat:
Spoko Sławek! Wrzucę pare testów. Jaki kProbe sobie życzysz? :) |
Cytat:
http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=38905 |
Cytat:
|
Cytat:
a tu masz wszystkie biosy http://codeguys.rpc1.org/firmwares.html milej zabawy z litkiem |
http://codeguys.rpc1.org/firmwares.html tu jest bios od 1633 wiec jakby go moze potraktowac omni to do 1213 wejdzie bez problemu :) - tak mysle
|
Ewetualnie bios od kowanskiego Sony DRU710A :D Były już jego testy :taktak:
|
A jak potem wrócić do starego biosu w razie reklamacji, bo do tego modelu nie mogę znaleźć...
PS. Turboni. Żeby teraz nie okazało się, że ludki zaczną Twoim sposobem reklamować swoje litki. :) Bo wyjdzie, że LiteOny mają najwięcej reklamacji i firma przez Ciebie upadnie !! ;) |
Cytat:
|
Cytat:
A mozesz jeszcze wyciagnac bios sobie z nagrywarki do pliku bin programem Ltnflash a potem wgrac go spowrotem tym samym programem P.S mam nadzieje ze nie pojda w slady za nami i litek nie upadnie (wkoncu to duza firma) :D |
No nie wiem ja też tak robię :D
A tak pozatym to moja 832S już niedługo przestanie działać, ponieważ jutro będzie mały maraton czyli 50 płytek jedna za drugą :taktak: Tak sądzę i przez to szykuję się na serwis :D Ciekawe ile wytrzyma ??? Nagrałem juz ok. 70 płytek dvd i kilkadziesiąt cd :D |
Cytat:
|
Ostatnio coś się głośna zrobiła :|
P.S. Mam pytanie odnośnie gwarancji. Wgrywając bios ze strony litka nie traci się gwarancji a jak wgramy ze strony codeguys to tracimy czy nie ??? Przecież wgrywam bios do swojego modelu czyli do 832S tyle, że z innej strony. |
Cytat:
Nagrywać i spokojnie czekać na HD DVD. To tylko jeszcze parę miesięcy :jupi: Cytat:
|
Nie byłem na przeglądzie i chyba stracę gwarancje bo przegląd jest co 50 nagranych płytek ^_^
To gdzie mam się zapytać o tych biosach od codeguys ??? W sklepie raczej nie a masz może numer do serwisu litka w Polsce :help: |
Cytat:
|
Mam .bin ze strony liteona bo wyciagnąłem ltnflashem :D
|
Ilość załączników: 2
dwa testy platinum 8x na liteon z biosem cg2b
plyta jest ta sama ponad godzine odstepu miedzy testam,i, pierwszy odrazu po wypalenia |
Zostane jednak przy VS0A nie podoba mi sie ten nowy bios bo tak umnie wyglada Platinum 8x palona 8x
|
Cytat:
ide wytpije za twoja nagrywarke :piwo: |
Cytat:
|
Cytat:
http://www.liteon.ab.pl/index.php?ac=kontact :mruga: Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
|
Dysan x4 DVD-R burn x4 832 CG2B
|
Dysan x4 DVD-R burn x4 832 VS08
Bez komentarza |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Czy ktoś mógłby opisać krok po kroku jak przerobić 812 na 832? Albo przynajmniej podać linka do takiego opisu - nie wiem czy w tym temacie już coś takiego jest ale przeglądanie ponad 3000 postów troszke mnie przeraża.
Od razu zaznaczam, że próbowałem użyć funkji szukam. I jeszcze jedno pytanie - czy jak już nagrywarka zostanie przerobiona to później każdy nowy bios trzeba wrzucać odpowiednio zmodyfikowany czy można wrzucać normalnie biosy z 832 ze stronki lite-on'a? Bardzo prosze o wyrozumiałość - nowy w tym temacie jestem. |
http://cdrlab.pl/Kilgor-Artykuly-Art...lStrona-1.html
Tu masz coś na ten temat :spoko: A biosy będziesz musiał ładować spatchowane. |
Cytat:
|
Widać jednak, że musimy poczekać na jakiś oryginalny bios ze strony litka o ile taki wyjdzie :taktak:
|
Cytat:
|
witam wszystkich po co to zmienaianie mozliwosci litka ?
|
Cytat:
Ale ja wolę orginalny bios ze strony litka :taktak: |
nagralem platinum8x wypalana 8x ( nie jest tak zle :) ) uzylem cloneDVD2 (wlaczone programy gg,azurek,oraz norton antyvir ) a po tem verba4x:)
|
a teraz verb4x nagr. 4x wlaczone wszystko jak wyzej :)
|
Cytat:
|
TDK 4x palona 4x :taktak:
NAa TDK'u mam zawsze takie wykresy lub lepsze :taktak: |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
mozesz mnie zakablowac do admina mam ci pokazac gdzie sie to robi moze logi sprawdzi jak poprzednio |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Nic na to nie poradzę :nie: Sprawdź zresztą daty - to się przekonasz :D Zresztą wykres jak wykres Ale ilość błędów przez to się nie zmienia :mruga: |
witam...:)
jak pewnie zauwazyliscie jestem tu nowy... udalo mi sie dzieki opisom znalezionym tutaj zrobic 812@832 (VS0B) wszystko bylo ok... do pewnego momentu...:( od jakiegis czasu plyty DVD nagrywane u mnie nie sa chyba najlepszej jakosci...:( wyglada to tak, ze (zaznaczam, ze nagrywam glownie div'xy i dane...) pierwsze dwa nagrane filmy sa ok... natomiast reszta nie daje sie ruszyc...:( zrobilem testy programem KProbe2, ale wygladaja one "troche" inaczej niz te ze zrzutow zawartych w temacie...:( od momentu pojawienia sie problemow, jedyna plyta, ktora udalo sie nagrac bez bolu (czyt. jest cala czytelna...:) ) to Verbatim DVD-RV 4x zalaczam zrzuty z KProbe kilku nagranych plyt... czy ktos zorientowany w temacie moglby rzucic na to okiem i uswiadomic mnie co sie dzieje...? czy powinienem powoli sie zbierac z nagrywarka do serwisu? (jezeli tak, to gdzie moge znalezc oryginalny bios do palnika - nagrywarka kupiona w maju tego roku), czy moze jest jakas inna przyczyna? badzo prosze o pomoc... po spaleniu okolo 20 plyt w ciagu 2 dni dostaje juz szalu...:( zrzuty... GIGA master DVD-R 4x http://www.eyu.neostrada.pl/BullGif/GIGA master-R.JPG MediaStore DVD-R 4x http://www.eyu.neostrada.pl/BullGif/MediaStore-R.JPG VAKOSS DVD-R 4x http://www.eyu.neostrada.pl/BullGif/VAKOSS-R.JPG Supratec DVD+R 4x (cala czytelna...:) ) http://www.eyu.neostrada.pl/BullGif/Supratec+R.JPG Verbatim DVD-RW 4x (kasowana 2x cala czytelna...:) ) http://www.eyu.neostrada.pl/BullGif/Verbatim-RW.JPG |
Cytat:
Kurcze jak patrze na twoje wykresy mam ochote pojechac w gory ,normalnie polskie tatry co do wykresow to kup porzadne plytki, a nie w markecie za 0.99 zl(VACOSS) 1,25(MEDIASTORE)- przynajmnie u mnie takie sa ceny, nawet platinum sa w miare jak za plytke za 1,99zl <-polecam jako tani nosnik :D a co do verbatima to juz nagrywarce wpadlo nawyk kiepskie palenie i tez spie******** sprawe :D |
@Buller
Tak wogóle to w Kprobe speed ustaw na 4x a nie Max i jeszcze raz testuj :) |
Cytat:
Przy okazji, DVD-RW Esperanzy, której nie łyka LiteOn 812@832(który sam ją wypalił), łyknęła świeża Toshiba SD-M1912 ;] |
Tak, tak!
Mediastore, Vakoss, Gigamaster, Supratec (najlepszy z tych wszystkich) to raczej dno jakościowe płyt DVD :taktak: Verbatim jednak nie powinien tak źle wypaść :nie: Pierwsze co zrób - to wróć do 812 biosu N lub Q i sprawdź jakiś dobry nośnik (Verbatim, TDK) Jeżeli będzie kicha - to zbierz kilka tych uwalonych płytek i wal do serwisu :worek_tre Natomiast jeśli będzie poprawa, to wgraj bios 812@832 VS08 lub VS0A I sprawdź ponownie Bios VS0B budzi mieszane uczucia i raczej przeważają opinie negatywne niż pozytywne na jego temat Gdy będzie lepiej - to OK, jeżeli nie - wróć z powrotem do jakiegoś biosu 812 I daj popracować serwisantom, co w efekcie powinno zaowocować nowym napędem :mruga: |
Cytat:
Czym się różni od poprzednich wersji? Bo dawno w tym temacie nie siedziałem :nie: UPDATE OK już znalazłem TU :D |
Cytat:
Czym się różni to jeszcze nie wiem, bo na razie cdrinfo.pl nie zapodało testu, tylko mój (prymitywny) na Forum ;] A napęd pojawił się w sprzedaży w ten poniedziałek :taktak: |
Nagralem Traxdate DL ta co byla na allegro. Pamietacie???
No wiec opisze jakie problemy mnie napotkaly. No wiec tak jak gosciu pisal plyta w ogole mu nie chodzila na litku 812@832. Faktycznie u kumpla na tym samym litku z biosem VS0A (jest juz obsluga tej plytki) to byly problemy i w ogole nic nie bylo (tak jak spalona). Na moim Nec 2500A mialem illegal disc ale juz widzial plytke. Musialem przerobic na Nec2510A na biosie 2.16 z obsluga DL. I o to wynik. Test robilem na predkosci x2 |
Cześć.
Wtam wszystkich moja nagrywarka to LITE-ONE SOHW 812S(obecnie USON ). Od dość dawna śledzę to forum i muszę przyznać ,że sporo mnie to nauczyło. Instalowałem już chyba wszystkie możliwe biosy i poszło już sporo płytek,wyniki były bardzo różne. U mnie w większości wszystkie (prawie) chodzą, ale na stacjonarnym "Samsung P-145" beznadzieja (albo nie startuje,albo się zacina )głównie nagrywam filmy z kamery w "Ulead VideoStudio 8" i używam NERO v6.3.1.20. Napiszcie jak to wygląda u was i może jakieś porady by się przydały :-)))). Pozdrawiam. |
Cytat:
I czy poza DL wypalałeś coś jeszcze po przeróbce? Jest jakaś różnica w jakości nagrywania/odczytu? No a poza tym, to jak dla mnie to bardzo ładnie się wypaliła ta Traxdata Oby jakość płytek DL była coraz lepsza, a ceny coraz niższe :D |
Cytat:
|
Cytat:
PS Traxdata DL przy zakupie 5 sztuk wychodzi 29zl. www.22.pl - nic jeszcze niekupowalem w tym sklepie, nawet mi na maila nieodpowiedzieli. Zaraz bede palic plytke Mediastore za 1,9zl DVD-R x4 i chce ja wypalic z predkoscia x8. Zapodam za jakies 30 min wykresik. Oczywiscie palone na NEC2500A |
Cytat:
Faktycznie ładnie :taktak: Na szczęście "ładnie" - jest pojęciem względnym Dla kogoś innego może być inaczej Ale jak dla mnie obydwa te wykresy mieszczą się w tym zakresie Dlaczego? Ano dlatego, że skala potrafi być bardzo duża i nie takie wykresy widywałem I to na mojej nagrywarce :mruga: Zapewne także pamiętasz mój wykres, ale dla pewności raz jeszcze go przedstawię |
VIZZARD taki wykres zawsze zostanie w naszej pamięci ;p :spoko:
|
Cytat:
|
dziekuje panowie na razie z podpowiedzi...:)
zrobie jak radzi @VIZZARD i odezwe sie znowu...:) |
Cytat:
|
Cytat:
Burn-proof strasznie zrywal po przejsciu na x8 na x6 to co jakis czas tylko spadal :) Zostane jednak przy esperanzach... jeszcze wykresik zamieszcze pozniej :) |
Cytat:
|
a ja juz neca kupic nie chce.
|
Ja już mówiłem, że jestem zadowolny z LiteOn'a 832S. Sławek przecież Tobie też dobrze pali litek to po Ci jeszcze NEC ???
P.S. Ale mam fajną liczbę postów ;p |
a teraz moj wykresik :D verba4x palona 4x ( wlaczone jak zawsze:) azurek ,gg,nav, mozilla i do tego winamp )
a nagrane .iso przez roxio easy dvd copy |
Mam kolejny wykres tym razem espera DVD-R x4 palona x6
Jakosc nagrania nie jest tak rewelacyjna jak u Was TDK i Verbatimy, badz memorex u Turboniego. Ale zly tez nie jest. Jak na taka plyte to nie jest zle. Litek lepiej wypala na lepszych nosnikach ale jakby srednia ze wszystkich wyciagnac to juz korzysc dla nec'a :D |
Cytat:
|
Cytat:
|
VIZZARD powiedział, że należymy do najlepszej czwórki jeżeli chodzi o wykresy z KProb'a. Dokładnie Legion, Turboni, Sławek i ja i za to :piwo:
|
Zauwazylem jeszcze ze jak nagrywalem plytke na necu z predkoscia x2 to wykres byl tragiczny. Z tego co widze to dla niego optymalna predkosc to x4 i x6.
Jak nazbieram troche kasy to kupie Verbatima do testow i zapodam tescik :) |
I tak wykres Legiona będzie lepszy na Verbatimie :D Ale porównamy :taktak:
|
Cytat:
|
VIZZARD odemnie tez :piwo:
|
Ja nagrywam tak:
filmy - TDK DVD+R gry - Bulkpaq DVD-+R I jest :spoko: |
a ja przezucilem sie tylko na verbatimy musze tylko skonczys platinium ktore mam
|
Cytat:
Cytat:
Ale tego po prostu nie da się nie zuważyć :O :D |
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
no tak ja kupuje verbe po 3,5 to jest duz roznica