![]() |
Cytat:
http://forum.cdrinfo.pl/showpost.php...postcount=3282 |
Cytat:
|
Ilość załączników: 3
Dla porównania daję test tej samej płyty Verbatim DVD+RW wykonane w NERO i KProbe.
http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...id=10762&stc=1 http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...id=10763&stc=1 http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...id=10764&stc=1 Wykresy są podobne, natomiast wartości się różnią. Ten skok wartości do góry w drugiej połowie testu to wynik rysy na płycie. |
Cytat:
|
Mam pytanie:
Jak wstawia się obrazek, aby był on umieszczony w ramce z napisem "Dołaczone obrazki", a nie aby w tej ramce wyświetlane były nazwy załączników z nazwą pliku obrazka. :sciana: |
zarzadzanie zalacznikami--> przegladaj szukasz obrazka najlepiej (640/480) jak sie podstawi w okienu wciskasz upload i to wszystko jak bedzie ok nadole pokaze ci sie to co wrzuciles na serva:)
|
Cytat:
|
witam szanownych forumowiczow...
pamietacie pewnie moje wykresy...?( tutaj ) no niestety wszystkie przeprowadzone zabiegi (tzn. zmiany biosow, chyba wszystkie mozliwe...:) ) nie pomogly...:( wybieram sie do serwisu... i tutaj moje pytanie: czy powinien byc wgrany oryginalny bios, czyli taki, ktory znajdowal sie w nagrywarce w momencie kupna, czy moze to byc nowszy bios (US0Q) zaciagniety ze strony lite-on'a...? bardzo prosze o w miare mozliwosci szybka odpowiedz... dziekuje z gory...:) pozdrawiam... |
Cytat:
|
Bios moze byc nowszy, ale musi byc z oryginalnego modelu nagrywarki (czyli jezeli masz 812S@832S, to przed oddaniem sprzetu do serwisu musisz wgrac firmware z 812S ze strony LiteOn'a).
|
Cytat:
biosy testowalem wszystkie mozliwe chyba od oryginalnych po 812@832, vs0a rowniez...i wyniki bez zmian:( co do plyt, to wiem ze te nosniki sa nie pierwszej jakosci, ale kiedys (czyli jakis miesiac temu...) nagrywaly sie na tej samej nagrywarce calkiem niezle...(nie sprawdzalem ich KProbe, ale byly w calosci czytelne... niestety nie mam ich juz zeby sprawdzic...:( ) Cytat:
jestem poczatkujacy, ale nie az tak glupi zeby zaniesc nagrywarke do serwisu z biosem np. 812@832...;) dziekuje za pomoc panowie...:) pewnie sie jeszcze odezwe (mam nadzieje bede mial juz nowy palnik...:) ) pozdrawiam...:) |
Cytat:
|
Mistrzunie, tak przeglądam ostatnie 50 postow w celu znalezienia linka do biosu 812@832 VS0A i nie widze. Ratujcie bo przez pomylke wgralem jakis bios oryginalny i moja przerobiona 812 zdechla :(
|
Cytat:
|
Ilość załączników: 1
I chyba skończyły mi się dobrze palone płytki :|
Sławek mam już takie dwie i na biosie od codeguys i tym z litka. Więc chyba czas na serwis. Jak mówisz??? To jest narazie moja najgorsza płytka :D |
Cytat:
zdazylo sie moze zmien dostawce plytek i wtedy sprawdz :) |
A jak mam zmienić dostawcę płytek? Umnie Verbatimy dvd+r printable sa tylko w komputroniku :taktak:
|
Cytat:
|
No dobrze ale dlaczego do kosza to tylko szpilki? Właśnie robię test :D
|
Bez komentarza. Nawet nie zamieszczam wykresu.
|
Cytat:
|
Nawet nie zapisałem tego wykresu :nie: Wgrałem teraz bios od codeguys z włączona funkcją force-fallback może będzie lepiej.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Dzieki kolego wielkie ! |
Cytat:
|
Cytat:
|
kolejna plyta verbx4 palona 4x za 2,70 nie bede mowil co wlaczone bo jak we wczesniejszych postach a nagrana przez roxio easy dvd
ale dziwne pokazuje no media:) |
Sławek czy to normalne, ze tak wygląda Verbatim?
|
Cytat:
jak masz MCC2 z MediaMarkt to mozliwe ;( wala na nasz rynek gorszej jakosci nosniki i tak sie dzieje, ale i tak zalezy na jakiego cake sie trafi, bo raz jest lepiej raz gorzej, ale najwazniejsze ze ma chodzic :D |
Cytat:
ale mysle ze to wina nosnika na 10 verb 2 sie gorzej wypala sprawdz jeszcze tdk a jak nie to moze odswiesz litka troche omni a moze chcesz moj bin :) poprawiaona poprzednja plyta na kp:) |
Cytat:
Nasze kreatywne firmy wykupują wszystko to co powinno być na przemiał, na wagę, tu pakują i sprzedają. A przyzwolenie jest ogromne, większość interesuje tanie a nie dobre. A za te dobre trzeba zapłacić. I dlatego tak jest. I TDK x8 też do bani, nie napisali gdzie wyprodukowana. Na Ricoh'u 02 tak jak Platinum. Identyczna tylko napis inny. Raz kupilem, nagrałem i podstawka. Jak tak dalej będzie to nie wiem na czym będę nagrywał. I na koniec wykresik HP x8 palony x8 Nero :) |
Cytat:
Jest kilka marek (moze nawet polowa tego co jest na rynku, ale raczej mniej), ktore maja w polsce swoje 'manufakturnki przepakowywawcze' ale tez nie wszystkie sprzedaja odpady. Np. X-Disc - czyli jedna z glownych produkcji Gigastorage ktora przychodzi do polski w zgrzewkach i tu jest przepakowywana to tez odpady na przemial ?? A plyty po 15 zl. sa dla wykreso-maniakow. Dla mnie wazne zeby plyta byla dobra i tania, a nie zeby miala 5% mniej PI niz plyta za np. 4 zl. lub 20% mniej niz ta za 2 zl BO TO NIC NIE ZNACZY !!!!! |
Cytat:
Napisałeś cytat: "BO TO NIC NIE ZNACZY !!!!!" - a ja jestem przekonany że bardzo dużo znaczy, i nie tylko dla mnie. Dobrze że takich maniaków jak ja przybywa. Ostatnio pojawiły się wykresy tych samych nośników w Nero i Kprobie. I okazuje się, że są prawie identyczne. Sam zrobiłem testy na kolejnych wersjach KProbe na tych samych płytkach i wyniki takie same. Więc opinie o KProbe wcale się nie potwierdzają. Z resztą czas pokaże. Ja dalej będę trzymał się swoich zasad. :) |
Co to za brzuch??
http://www.bagros.wiwat.pl/obrazki/TDK_-Rx4.PNG Czy mogę nagrywać +R aby były widoczne jako -R w stacjonarnych? Jaki biosik widać na załączonym obrazku :D |
Cytat:
Co do przybywania maniakow jestem odmiennego zdania. Ja nie mam na scianach wykresow Kproba i powiedzmy ze duzo bardziej wiarygodnym dla mnie jest teraz test odczytu ktory wylapuje read errory niz kprobe ktory w wielu przypadkach nie byl tego w stanie zrobic !!! Poza tym dowod przez przyklad to zaden dowod. Za to zostalo przytoczonych juz kilka kontrprzykladow traktujacych o niedokladnosci proba (m.in. kosmicznie rozne wyniki przy roznych pomiarach). Swoja droga nawet w srodowisku kprobowcow jest rozlam na nowe wersje kprobe 2 i starego kprobe 1. Oczywiscie ja nie neguje istoty testow kproba bo to tez wazny element ale nie ma sensu popadac w skrajnosci i rozwodzic sie nad szczegolami wynikow bo to bez sensu. Zreszta kprobe testuje naraz 3 rzeczy : jakosc nosnika, jakosc nagrania i jakosc odczytu. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
P.S. A co do tych wykresów Verbatimów to chyba jednak coś z nagrywarą. Bo na jednej było nagrane 3GB i też od 50% zaczęły błędy skakać. Na drugiej było nagrane 4,37GB i także od 50% zaczęly skakać błędy. :taktak: |
A co myslicie o tym ? TDK w DVD BOXie.
http://www.gral.pl/~piter/komputer/dvd/tdkx4.JPG |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
tylko szkoda ze kosztuje 11zł :P
|
Cytat:
|
4zł ? gdzie, to jest TDK w tym czarnym podelku DVD.
|
TDK palona jakies 5 miesiecy temu na litku 451 z gsb7 lub 8.
http://www.gral.pl/~piter/komputer/dvd/tdk.JPG |
Zastanawiałem się z kolegą Legion kogo na czwartego do sztafety: LiteOn- Sony- Sony DVD Player.... I znalazłem.
Specjalnie dla Litków i Sony: SONY DVD +R x4 DPR120N2 palona Nero: :) |
Cytat:
|
Cytat:
|
TDK po 4 zl. lub mniej w jewel case sprzedaja wszyscy wieksi polscy dystrybutorzy (m.in. cdlandplus)
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Płyta Memorex DVD+R 4x - palona na stacjonarce Philips HDRW 720 :)
|
Cytat:
|
Cytat:
Tą opcję "Enable auto-bitsetting" mam z ptaszkiem w biosie :] To starczy jak palę NERO?? |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Co sadzicie o najnowszym biosie CG2B ze strony: http://codeguys.rpc1.org/firmwares.html do przerobionej SOHW-812 na SOHW-832S ? Obecnie posiadam BIOS VS04 i nie wiem czy warto go zmieniac.
|
Cytat:
Tamten jest wersją eksperymentalną i pali dobrze wybiórcze płyty Tak przynajmniej jest u mnie :D |
Cytat:
a zmienic warto poprawisz sobie jakosc nagrywanja ja tak zrobilem i jest znacznie lepiej niz przy 812 |
witam! jestem tutaj nowy i chciałbym przerobić mojego litka812s na 832s. kupiłem go niedawno (ze 2 miechy temu) i jakoś nie było sensu przerabiać. teraz gdy moge dostać płytki DL z 30zł to coraz bardziej mnie to kusiło i kusiło aż zdecydowałem się ją przerobić. powiedzcie jaki mam wgrać najlepiej do niej biosik?
|
Cytat:
zalezy u jednych vs08, u drugich vs0A, a u trzecich vs0B |
to pytanie pewnie wyda sie lamerskie ale cuż kto pyta nie błądzi ;) jak zmienić wogóle 812 na 832? wystarczy wgrać bios tak jak aktualizuje się do 812 czy trzeba mieć jakiś programik do tego? wiem że w DOSie moge go sflashować ale mam XPka i chciałbym to pod windolem zrobić.
|
Cytat:
|
Dzisaj nagrana verba4x palona 4x (.iso przez roxio easy dvd)
:) |
a nastepna nagran na CloneDvD2 ale inne .iso
i caly czas VS0A :D |
no dobra ściągnąłem programik xflashx-2.3.1 ale jaki mam wgrać BIOS? jakiś przerobiony już czy wpierw normalny jak na 832?
|
Cytat:
|
ja ostałem płytki trxdata za 2,5 zł
|
Porobilem pare testow nagrywarek dzisiaj (Nec 2500A, 832S, 1213S, DRU 710) oczywiscie Sony to przerobka litka :)
Test robilem na najtanszym badziewiu za 1,8zl (na dobrych nosnikach to zadna sztuka dobrze nagrac) Plytki to DVD-R Axe Economy z predkoscia x4(wiem litek nie lubi minusow ale i tak bardzo dobrze wyszedl jak na taki chlam) No wiec pierwszy wykres 1213S |
Litek 832S
Ta plytka jak dobrze pamietam byla nagrana tylko do polowy. Przynajmniej wiem ze ktoras nagrywana na 832S badz 1213S. Reszta to byla wypalana do pelna |
Sony DRU 710
|
Nec 2500a
|
Cytat:
|
Ilość załączników: 2
Hmm a teraz mam takie porownanie. Zobaczcie. Plytki Platinum 8x kupilem na szpuli pakowane po 25 sztuk. Wyszlo mi ok 3 za sztuke. Hawk kupilem na promocji w Auchan za 1,60 czy 1,90 i zobaczcie jaka roznica. Obie plytki palone 4x. Pierwszy wykres to Platinum 8x a drugi to Hawk 4x
|
u mnie zdecydowanie lepiej pali te platinium a hawki kiedys palilem na 411 jak ja mialem.
|
Cytat:
Jak co to mam 1213S@DRU 710 do testow :) BTW skanowalem jedna plyte na dwoch czytnikach (te litki to nowki) i wyszlo identycznie w kprobe |
Cytat:
mozna sprawdzac jak wypalil litek832 jezeli plyte nagrana niby przez 832 dales 1213 :) narzie tylko pokazales jak odtwarza plyty 1213 |
nowy firmware od codeguys http://codeguys.rpc1.org/firmwares/8...3B.patched.rar
|
Cytat:
dhc014 bo to jeszcze eksperymet zobaczymy jak jeszcze litek cos wysmaruje :) |
Cytat:
Co za roznica na ktorym czytniku sprawdzalem jakosc plyty??? Wazne ze nagrywalem na tym samych nosnikach z ta sama predkoscia tylko ze na roznych palnikach. Gdybym mial swoj jakis czytnik litka to moglbym jeszcze raz powtorzyc test jesli cos nie pasuje. |
Cytat:
Cytat:
wiec jak ta plyte nagrales czy nie jestes pewny czy ja nagrales to po co piszesz o 832 jezeli nie masz pewnosci nagrywarki maj znaczenie bo twoj model to troche inna kastrukcja |
a to dzisiaj nagrana plytka Hawk 4x na nowym sofcie CG3B. Wyszlo gorzej jak na VS08
|
Nie ma do Litka 832 nowego biosu to zamieniłem na 1633S i mam teraz nowy BS0C. :)
|
Cytat:
w jakiej hurtowni sie zaopatrujesz moze zmienie swoja na twoja :D |
Cytat:
|
Cytat:
To nie dziwota, że potem inni problemy z Litkami mają :O Po prostu slawekj regularnie psuje Litki :fiu: Potem trafiają z powrotem do hurtowni A następnie do sklepów i odbiorców indywidualnych :smutny: A potem jeden z drugim krzyczą, że im nie pali :klnie: A co ma niby palić, jak slawekj już wszystko wypalił 8 ) ^_^ |
Cytat:
|
Cytat:
|
verbatim dvd+r x4 palony cloncd5 (z mozliwoscia palenia DVD)
plik to gra Richard Burns Rally zajmuje 1,4GB z pliku iso wlasnie zassanego :D |
Cytat:
|
A czy zamknięcie tego wątku i uczynienie mu częsci drugiej nie ułatwiłoby nagiwgacji...O...i może jeszcze streszczenie z pominięciem dryfów tematycznych(nawet jesli poza nagrywaniem faktycznie istnieje życie)
|
Cytat:
W zasadzie dryfy tematyczne utrzymują ten wątek przy życiu :D |
Płytka Ricoh 2,4x palony x4 na LITE-ON 451S@832S CG3B :)
|
Cytat:
|
Cytat:
Apply recomended DVD media tweak |
Cytat:
te same ustawienia w omni nosnik Platimum 8X palony 8 czas 8:30 |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:17. |