![]() |
masz w moim podpisie biosy polecam przerobic ja na 832 z biosem VS0B :)
ps. instrukacja jak wbic biosik tez w podpisie :D |
Cytat:
|
dzieki! przerobiłem na 832S i nagrałem jedną płytkę (TDK) 8X w nero bez żadnych problemów!
|
Cytat:
|
Tak czytam i powiem szczerze ze mam bios VS0G (przerobiona 812@832) i wszystko ladnie pali bez najmniejszego zajakniecia. Filmy dvd smigaja w mojej elcie az milo, z TDK tez nie mam wiekszych problemow. Poprostu nic dodac nic ujac :D
|
Cytat:
|
Witam wszystkich.Na wstępie chciałbym wszystkich pozdrowić bo jestem nowy na tym forum i to jest mój pierwszy post WIĘC POZDRO ALL. Ale do rzeczy
Może to już było ale czy ktoś z was testował biosik do 812s wydany przez hivision http://www.hivision.pl/dwnld/2S81.2.zip czyli do nagrywarki wyprodukowanej przez litka ale pod szyldem hivision czyli 2s81 . Ja sam mam teraz taki biosik i pali mi wszystko lepiej niż każdy inny z tych co ściągałem ze stronki litka ze już o biosach812s@832 nie wspomnę :) Łyka wszystkie płytki itp. Jak przetestyjecie to napiszcie jak jest u was bo u mnie jak w niebie:) (jedyny minus to to że to ciągle tylko 812s i nie nagrywa dvd9 ale jak narazie można to jescze przeboleć) PZDR |
Ważne
Czy miał ktoś problem z nagrywarką DVD LiteOn 812S po zmianie biosa na
832S? |
a czemu pytasz ? no jak to w zyciu ....roznie to bywa ;)
|
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
|
http://www.liteonit.com/ODD/English/...e_dvd%20rw.asp
Nowy bios do 812 US0S !!! Może niedługo do 832 ? |
Ehh......... A ja właśnie oddałem moją 812@832@812 :) do serwisu.Pewnie dadzą jakiś nowy dupiasty model.Paliła rewelacyjnie ale zdechła mechanicznie.Tacka sie przestała wysuwać niestety......
|
Cytat:
ale pewnie serwis nie wyrabiał, bo ten poprzedni bios nie rozpoznawał połowy płyt a Verbatimy DVD+R 16x jako 2.4x ^_^ |
Cytat:
|
Sorry za jazyk. Mel jsem Liteona 812S@832S fw CG5G. Byl hodne vybiravy na media. Nejlepsi media jen Verbatim DVD+R 8x (ne printable), Traxdata DVD+R 4x. Spatne vysledky s Bulkpaq DVD-R 4x, Traxdata DVD+R 8x, prumerne s Acro Circle DVD+R 4x, Imation DVD+R 8x. Mechanika zacala byt po roce dost hlucna. Tray pri zajizdeni rezonoval jakoby dosedala hlava. Dal jsme ji na reklamaci a dostal novy Liteon 1693S, preflesl jsme ho na KS0A a zkusil palit. Vysledek super.
TDK DVD+R 8x 812S@832S CG5G cteno 1693 KS0A Date : 18.9.2005 9:36:45 Model : 3-0-0-0 LITE-ON DVDRW SOHW-1693S KS0A Disc : DVD+R , MBIPG101R04 [Moser Baer India Limited] Speed : 4x ECC blocks sum (PI/PIF) : 8/1 Scanned range : 0 - 1664397 Sampling count : 92444 Errors : 0 PI Max : 1337 PI Average : 1116,00 PI Total : 13862072 PIF Max : 45 PIF Average : 110,50 PIF Total : 1371479 to same vypaleno na 1693S: Date : 18.9.2005 10:40:09 Model : 3-0-0-0 LITE-ON DVDRW SOHW-1693S KS0A Disc : DVD+R , MBIPG101R04 [Moser Baer India Limited] Speed : 4x ECC blocks sum (PI/PIF) : 8/1 Scanned range : 0 - 1664390 Sampling count : 94305 Errors : 0 PI Max : 14 PI Average : 0,69 PI Total : 8451 PIF Max : 3 PIF Average : 0,19 PIF Total : 2303 |
yy Do You speak Polish ? :idea:
|
Cytat:
:> Chyba kolega mówi i pisze po polsku - tylko się z nami tu drażni spacjalnie Tak myślę ... || |
dawno to juz bylo ale bylo kolega( to za miedzy) wynika z tego ze cieszy sie tera nowym sprzetem 1693S po :'( 832
http://forum.cdrinfo.pl/showpost.php...postcount=4418 |
jak kolega jest Czech to niech pisze po czesku.
po "polsku" nie da rady się połapać :D jsem ti k službám, at' se to vám líbí, nebo ne :spoko: :D |
Cytat:
http://forum.cdrinfo.pl/showpost.php...postcount=4437 :czytaj: :czar: |
Cytat:
:piwo: a taka TAK ..... || |
Cytat:
Cytat:
|
|
Cytat:
:fala: Czas znów przykleić temat!!! :mruga: |
Hehe dobre :D
|
Cytat:
|
a ja nie wiedzialem ze jest ;)
|
moze jakies tesciki na tym biosie :D ?
|
Ilość załączników: 2
I jest o ile na benku nie trafila sie jaks felerna plytka :) najlepszy naped na swiecie zostal lekko znokaltowany :)
plyta palona na Litku 4x VS0J http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...id=25930&stc=1 BenQ 4x + SB http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...id=25931&stc=1 |
Jest pare płyt (DVD+R, DVD+RW) które litek pali lepiej niż benq.
Też to zauważyłem. |
Ilość załączników: 3
palona 4 x na najnowszym 8 )
http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...id=25937&stc=1 Litek i speed http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...id=25940&stc=1 o odzczy na BENQ http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...id=25938&stc=1 |
nawet ladnie zobacze czy new bigosik :) ladnie pali :)
|
451@832 bios VS0J plus strategie i Bitsetting
DVD+R Verbatim 8x od MCC palony 4x clonedvd2 odczyt jak ponizej tez 4x http://img246.imageshack.us/img246/1...29septe.th.png |
No ładne wykresiki ;-)
|
Ilość załączników: 1
TDK 8X bez kometarza :)
|
a wypalcie jakas kiche zobaczymy jak wyjdzie :)
|
Cytat:
|
zabieram małolatowi litka :P
powiem, że się rozmyśliłem z tym prezentem || małolat czytasz ^_^ ;p |
Ja powiem tak. Żałuję, że sprzedałem mojego Litka. Cóż upływ czasu, starania gości z LiteOna i krytyka użytkowników zrobiły swoje.
Rzeczywiście obecne biosy do modelu 832S umożliwiają palenie markowych płyt z wysmienitą jakością. Jednak tak dla przypomnienia, że nie było tak miło. Jakość pierwszych płyt palonych na LDW 451S była fatalna. Wystarczy rzut oka na screena poniżej. Oryginalny skan z KProbe, gdzies mi wcięło i musiałem zrobić nowy na Nero i NEC ND 3540A, ale o ile dobrze pamietam na KProbe wyszło coś około 1000 PI. Płyta LiteOn, dołączona do nagrwarki LDW 451S (producent, jak widać Ricoh). Bios w palniku to był chyba GSB7 (mogę się mylić). |
witam
mam kłopot ze ściągnięciem nowego biosu z podanej strony ,wywala mnie .czy możecie podać inny mirror pozdrawiam dominek |
Cytat:
|
Cytat:
chodzi o ten link http://www.liteonit.com/ODD/English/...e_dvd%20rw.asp Pozdrawiam dominek |
dzięki za pomoc już sam sobie poradziłem
pozdrowionka |
Hmm, czy mógłbym prosić o oświecenie, jak ściągnąć ten FW z podanej strony, cały czas po kliknięciu linku przerzuca mnie na górę strony, przy zapisz jako... chce zapisać .html
|
Cytat:
Strona LiteOna nie obsługuje poprawnie przeglądarki FireFox (Opery nie sprawdzałem). Pobieranie działa jedynie z IE. |
Cytat:
|
Wielkie dzięki :) I tajemnica rozwiązania, ponieważ właśnie FF używam.
|
stara 812 ale jeszcze jara :D
|
witam
mam 81s2@832s z biosem VS0J kupilem esperanze DVD+R DL. plyta jest widziana i rozpoznawana, ale niestety nie moge jej zapalic (pod nero7) -problem na zdjeciu w zalaczniku nie wiem czy dobrze kombinuje, ale podgladnalem nosnik w Nero Info Tool i przy Manufactured ID pokazuje CMC MAG D01. podgladnalem bios w Omnipatcherze i nie znalazlem podobnej linijki (jest za to CMC MAG E01, F01) nagrywarke mam z marca 2004 jesli ma to tez jakies znaczenie :) pytanie moje jest proste; czy jest mozliwosc wypalenia tej plytki na 812@832? sorry za siebie, ale dopiero sie przyuczam w temacie ;) probowalem przekopac ten topic, ale poleglem na 25str :smutny: |
najprawdopodobniej o płytę chodzi.
byłem szczęśliwym posiadaczem tej nagrywarki. nigdy nie nagrałem płyty 2 warstwowej i po pierwsze - większość takich płyt nie nadaje się do poprawnego nagrywania na wiąkszości nagrywarek po drugie - jedyna płyta. która się poprawnie potrafiła nagrać na tym sprzęcie to Verbatim DL |
U mnie na VS0E wypalił się ładnie DVD+R DL TDK, na VS0J jeszcze nie próbowałem.
|
a u mnie kapa, tzn flash innym biosem niz VS0Jpatched konczy sie mryganiem diody :smutny: . poczekam, moze w najblizszym czasie wpadniemi w lapki Verbatim DL...
|
teraz TdK8x kupiona w MM 10 za 14.99 zl
|
@legion
dobry skan :spoko: czyzby litek polubil TDK :> |
@icemac no najwidoczniej zobaczymy jak reszte wyjdzie z pudelka :D ale lepiej sie pala niz na VS0B
widze ze moja 812 stara ale jeszcze jara wlasnie sie zastanawiam kiedy padnie bo cos niemoze || |
Nie ten temat :bicz:
|
Cytat:
|
US0S do SOHW-812S
Nie tak dawno pojawił się bios US0S do SOHW-812S np: www.liteon.ab.pl
Po wgraniu w/w biosu InfoTool pokazał że napęd obsługuje DVD-+R DL Nie mam płyty żeby sprawdzić a nie chcę kupować DVD DL tylko do testów. Czy to oznacza że nagrywarka może nagrywać dwuwarstwowe DVD 9 ? |
Cytat:
|
Cytat:
|
Na stronie http://codeguys.rpc1.org/firmwares.html pojawił się VS0M ;)
|
Cytat:
|
wszystko fajnie tylko jak na razie cos nie moge tam wejsc z mojej lokalizacji
|
nie narzekajmy na ten bios, wgralem go i nawet 451@832 zaczela mi czytac plytki :D
a moze to byl skutek uboczny czyszczenia ;) |
Cytat:
|
juz dziala:)
edit juz go mam |
Cytat:
Może to znowu jakieś ******one ustawienia na firewallach i innych odbestwiaczach ... (( |
Cytat:
skopiowalem tego lina do google dalem wyszukaj i juz moge wchodzic, w tej chwili tez edit dziwne bo adres jest dokladnie ten sam |
:nie:
|
licytujac sie dalej - u mnie dziala :taktak:
|
Ilość załączników: 4
moglbys wejsz z kopi zrobionej przez google, lecz nie zawiera najnowszego firmware-u link
edit jak sie wam spieszy to moge wyslac, bo juz nie pamietam czy takie zalaczniki mozna wystawiac a nie chce mi sie sprawdzac edit widze ze mozna musialem podzielic bo byly za duze |
u mnie nie działa (( też kombinowałem z kopią google, ale :zly:
|
U mnie stronka lata ze az milo - opera 9 beta
|
|
:uklon: :piwo:
|
Ja mam taki problemik, ze nie moge zaktualizowac 812S@832S firmwarem VS0M. Probowalem oryginalnym i tym od Codeguys'ow. W obydwu przypadkach po wlaczeniu Update pasek dochodzi do 100% i zwiecha... nie mozna niczym ruszyc nie dziala przycisk od nagrywary.
Po resecie kompa na szczescie wszystko jest ok z nagrywarka ale firmware nadal VS0G. Czy da sie jakos inaczej uaktualnic?? |
Cytat:
|
wlasnie zmienilem na nowy VS0M, nie wiem jak bedzie z jakoscia plytek, ale jedno co od razu widze to bardzo szybki start w momencie nagrywania - do tej pory ok 30 sec teraz na pewno ponizej 10 sec - nie sprawdzalem dokladnie
Kasowanie DVD+RW 5 sec :wow: jestem pod wrazeniem ( kompilacja plyty DVD-VIDEO) troche zmodyfikowany poprzez omnipatcher pod moje potrzeby :) edit bufor caly czas utrzymywal sie na 98%, nie skakal jak do tej pory 95-98% :) nie wiem co ma uruchomienie nero do nowego biosu, ale startuje teraz bardzo szybko. najwyzsza pora zrobic jakies testy |
u mnie od momentu pojawienia sie u codekow jest vs0m, ale nagrywarka juz ledwo "zipie" ;)
sluzy jako czytnik, lecz czasmi jest w stanie sie zatrzymac :( i trzeba wyjac plytke i zaladowac ja jeszcze raz |
Problem
Witam mam nietypowy problem otoz po przerobienu nagrywarki liteon 812 s na 832 s nie iwdzi ona niektorych typow czystych płyt :wow: myslalem ze to jakis blad i powrocilem do modelu 812 s jednak tu jest to samo... jest na to jakas rada ? (mam najnowszy firmeware do liteona 812 s)
I jescze jedno przedtem w moj komputer pokazywalo stacja dyskow dvd-rw a teraz pokazuje stacja dyskow dvd-rm . Prosiłbym o pomoc z gory dziekuje |
Ja mam problem z nowymi dvd-r
Ja natomiast mam od jakiegos czasu problemy z nowymi plytami DVD-R. Nagrywarka nie widzi plyt takich jak firm jak TDKx8 lub Verbatimx16, bez problemu czyta natomiast słabsze płyty np. Titaniumy. Mam 812@832 z biosem VS0M. Powrot do wczesniejszych biosow nic nie daje. Po wlozeniu nowej płyty do napedu plyta nie startuje, a slychac tylko ciche stuki i trzaski. Moze ktos widzi jakies rozwiazanie, bo mi sie wydaje, że moj liteonik konczu zywot. Ale moze sie myle.
|
zabytki do muzeum ||
:P |
Cytat:
|
Cytat:
może trzeba udać się z nim do Tajwanu, do fabryki, tam pewnie coś wymyślą? do tej części Azji najlepiej lata się z Frankfurtu. :P |
Stuka tylko czasami, jeszcze wycisne z niego trochę życia :)
|
Witam
Czy ktos juz moze testowal nowy bios? Mam zamiar go wgrac, ale najpierw chcialbym zobaczyc jakies wykresiki - ewentualnie opinie na jego temat. Pozdrawiam |
Verbatim 8x DVD+Recordable Certified
palony 8x Nero 7.0.1.2 Dodam tylko, że przy wcześniejszym FW PI był przy tych płytkach ~500 |
Mediastore DVD+R x4 burn x8 832VS0M :>
|
Cytat:
to koniec świata...już nawet mediastore się przedstawia jako MCC003 i co narobiliście pisząc "najlepsze płyty dvd to verbatim od mitsubishi mcc003 blebleble" || |
Tak właśnie lecę z CDkami - Verbatim Crystal - i zauważyłem, że bardzo szybko po zakończeniu nagrywania danych płytka jest zamykana i prawie od razu wyjeżdża tacka.
DVD+R (Sony) też jakoś szybciej się zamykają. |
Cytat:
mam LaiTka 812S przerobionego na 832.......... |
Verbatim 8x DVD+R Pastel
palony Nero 7.0.5.4 8x 2 duże pliki, format UDF |
Tragedia :smutny: Przeflashowałem napęd biosem VSOM, wszystko pięknie i tym podobne, wszelkie programy mówią, że mogę nagrywać DVD+R DL, inne płytki świetnie się wypalają, lecz gdy przychodzi do wypalania DL, to dupa ;( DVD Decrypter zamierzał nagrywać z prędkością 0.1x, przy buforze wielkości 2% :blee: Nero już trochę szybciej, ale bufor 6%, minęło 1.5h a ja mam 7% nagrane :ysz: Płytki Verbatim DVD+R DL Advanced AZO 2.4x. Po prostu załamka, chciałem sobie Xenosagę nagrać, a tu taki zonk :ysz:
|
Cytat:
Bo to syf jakich mało... :blee: :| |
Nero podaje MKM 001 :blee: No cóż, ja zawsze mam takiego pecha ^^' Przynajmniej się uspokoiłem, bo myślałem, że to coś z napędem mam.
I małe pytanie - płyty Emtec DVD+R DL to dobre są? |
Cytat:
Kto wie co tam za niespodzianka się kryje? ??? Ja nie... :nie: :D |
Ku***, z Emtec i TDK to samo :wsciekly: Napęd niby to nagrywa, ale dioda miga tylko, a prędkość to niesamowite 0.1x :wsciekly:
|
Cytat:
|
Cytat:
Jak znajdę to podrzucę wykresik Kagaku z Verba DVD+RW x4 A póki co to dla mnie równie dobrze może nazywać się to Mitsubishi Kukuryku Media :taktak: Może to ta fabryka robi a tamtej tylko ADIP podbierają :pytanie: :czytaj: |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:52. |