![]() |
Cytat:
|
Cytat:
|
Czy ktos moze podeslac orginalny bios od 812s na maila
Rom30@interia.pl Z gory wielkie dzieki :mruga: |
Czy kto
|
Ilość załączników: 1
Cytat:
|
Witam
Mam pewien problem. Podczas zmiany 812@832 nastapił bład ............. Myślałem ze juz po nagrywarce i bede musiał kombinować z MTKFLASH Jednak ku mojemu zaskoczeniu po resecie 812 działała popradnie a padł LiteON DVD-ROM model XJ-HD166s choć podczas uaktualniania biosu zaznaczyłm 812 I tu się nasuwa moje pytanie. Jak można uratowaj mój DVD-Rom XJ-HD166s? Dzieuje i pozdrawiam Jacek / TaN1502 / GG 4654519 |
wielka prosba
Witaj :)
Czy moglbys przeslac mi na konto j38@op.pl bios do liteon 832s (zakupilem 812s - manufactured 02.2004) najlepiej exe bo nigdy nie zmienialem biosu. Czy mozesz mi podac krok po kroku co zrobic. Mam win xp pro z sp1 Z gory dziekuje serdecznie Janusz |
Cytat:
I teraz ciekawostka nagrywanie plyt na 812 bylo czasem a normalne poniewaz miala problemy z nagrywaniem plyt na (-) i nie mowie tu tylko o badziewiu w cenie 3,0 ale takze problemy byly z droszymi nosnikamy lecz nie zawsze teraz po przerobieniu 832 spawarka stala sie dokladniejsza i wypalam wszystkie nosniki bez problemu.Praktycznie mozna powiedziec ze teraz nagrywarka dostal jakby zastrzyk viagry a za tydzien robie test na DL i zobaczymy jak sobie poradzi. Na razie proponuje ci wgranie VS03 ja takiego mam bo na nim mi dziala BookType 1.6 na VS04(podobno) jest problem jak bedzie VS05 pewnie zadzial :) |
cześć, czy moglibyście wrzucić tutaj FW w pliku .bin , chodzi mi dokładnie o VS03 i VS04, zgóry dzięki za odp. :)
|
Cytat:
Cytat:
z mojego doswiadczenia, przekroczenie PI do wart 800 moze nie powodowac najmniejszych problemow z odtwarzaniem na stacjonarce (moze, ale nie musi), natomiast PO to w sumie pewne jest tylko do 2. (testowalem na aiwa i philips 729). a wiec IMO plytki akceptowalne, ale: 1. zalezy od czytnika, jak sie to odtworzy 2. trzeba pamietac, ze z uplywem czasu moze pojawiac sie wiecej bledow, wiec przy juz wysokim ich poziomie nie mozna liczyc bezproblemowe odtwarzanie za, powiedzmy, 6 miechow |
Cytat:
Zwłaszcze jeżeli chodzi o odczyt zapisanych płytek CD - na mojej 52327S tego nie zauważam...:klnie: |
Hmm te tematy o przeróbce 812s@832s mnie już wkurzają i to nie dlatego, że pojawiają się zbyt często ale... dlatego że mam coraz większą ochotę przeobić swoją nagrywarkę :D Na razie siępowstrzymuję, ale jak długo dam radę?
|
Cytat:
Pozatym zauważyłem, że taki pik następuje przy większych prędkościach odczytu niż zapisu (przynajmniej u mnie) w Kprobe. Odnośnie CD-R to w najbliższym czasie jak jakąś nagram to dam wykresik w Kprobe. -=Jollo=- |
Cytat:
U mnie prawie na każdym wykresie takie wysokie 1-2 szpilki C1 i C2 - co to może być? Swoją drogą na płytkach CD to samo mam mniej więcej na środku - mógłbyś dać w kProbe jakiś wykresik wypalonej na swojej 812@832 płytki CD? |
Dwa pierwsze są przy speed'zie x4 a trzeci x10. Nagrane były wszystkie x4. Płytek już w ręku nie mam bo to były dla kumpla :( także powtórnie testów nie zrobie. W sumie wysokie PI świadczy o złej jakości nośnika i potwierdza, że te płytki są prawie identyczne, zaś małe PO o tym, że nagrywarka potrafi sobie z nimi jakoś radzić :) :spoko:
-=Jollo=- |
@jollo
zrob te testy przy speedzie x4, bo te nie sa wiarygodne, a jezeli przy x4 tez beda takie to chyba niestety nei ma powodu do zadowolenia. :( |
Witam Wszystkich
Dopiero dzisiaj przypadkiem dowiedziałem się na tym forum o możliwości zmiany FW na 832. Ponieważ mam ze stycznia miałem chwile obawy, ale i tak musiałem sprawdzić. I rewelacja - przynajmniej jeżeli chodzi o zapis - bo z funkcji odtwarzania nie korzystam Całość chodzi moim zdaniem ciszej i stabilniej, Nagrałem płytkę za 3,5 zł której wcześniej nie mogłem nagrać - komunikat że "nie może zakończyć w trybie DAO" |
Tak, zarówno nagrywarka po nagraniu jak i inny czytnik DVD w kompie odczytywał je bez problemu.
-=Jollo=- |
hmm
ale te plyty da rade odczytac w czytniku dvd ????
|
Ilość załączników: 3
Hej,
no to mały teścik. Dziś maiłem okazję nagrywać na 812@832 z JANUARY 2004, która modowała się bez jakiegokolwiek problemu (tak jak MARCH 2004) do wersji VS01 potem VS03 i w końcu VS04. Nagrałem 3 płyty - taniochę po 3.60 PLN w wersji pudełka SLIM SUPRATEC DVD-R 4x nagrane x4. Oto wyniki: 1.) Płyta 1 nagrana obrazem UT2004 x4: http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...tid=8587&stc=1 2.) Płyta 2 nagrana ok. 1000 plikami z muzyką x4: http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...tid=8588&stc=1 3.) Płyta 3 nagrana ok. 500 plikami z muzyką , reszta to duże pliki ponad 200 MB x4: http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...tid=8589&stc=1 Zgodnie z przyjętymi przez ECMA normami, ilość błędów PI (Parity Inner), przy wybranym przez nas parametrze "sum 8 ECC", nie powinna przekraczać wartości 280. Dla PO (Parity Outer), suma błędów nie powinna przekraczać wartości 32. Pojedyncze wysokie "szpilki" dla PO można ignorować. Także moim zdaniem jak na taką tanią tandetę jest i tak dobrze. A wszystko to z nowym bioskiem VS04 i Liteon'kem 812@832 ze stycznia 2004. pozdrawiam, -=Jollo=- |
1.Zanim wgrasz zpatchowany FW, to najpierw zrób backup oryginalnego z nagrywarki.
Najlepszy (chyba) jest windowsowy ltnFW, można go pobrać tu 2.Oryginalny FW ze starony liteona nie zadziała, gdyż rozpozna Twoją nagrywarkę jako 832 :cool: Powrócić można na 2 sposoby, 1 z nich w Windows i jeden w DOS-ie. Windows 1. Używasz już wspomnianego programu ltnFW i FW w formacie bin (który można pobrać tu ) lub zrobić bin samemu z oryginalnego FW za pomocą XFlash-X który można pobrać tu 2. Używasz programu mtkflash (do pobrania tu ) i FW w postaci bin-a. Ważne zebyś odłączył z taśmy wszystkie inne napędy DVD i CD Ps. Jest jeszcze trzeci sposób (windows). Robisz fix oryginalnego FW za pomocą FlashFix-a, do pobrania tu I jeszcze raz Ważne zebyś odłączył z taśmy wszystkie inne napędy DVD i CD |
Male pytanko
Sorry za walkowanie w kolko tego samego, ale chcialbym sie upewnic zanim skopie sobie nagrywarke :) Mam 812 i oczywiscie przymierzam sie do zrobienia z niej 832. Sam mod jest banalny, wystarczy wgrac vso4.exe patched ze strony codeguys pod win, potem reset i ok. A jak jest w druga strone gdybym chcial wrocic do 812? Nie zmieniam eepromu wiec powinien zadzialac oryginalny USON ze strony liteona, czy nie? Czy tez moze trzeba wgrac jakis spatchowany USON po to zeby dalo sie go wgrac do 812@832? I czy jak juz sie uda przywrocic taka 812 do US0N, to nastepny bios wypuszczony przez liteona da sie juz wgrac w zwykly sposob uruchomiajac oryginalny exe pod win?
|
Cytat:
Może się odezwie esiek - on robił testy i ma już trochę tego Neca więc możesz się także podeprzeć jego opinią. |
Ilość załączników: 2
i jeszcze jedno pytanie co do programu KProbe zrobilem sobie kilka testow plytek DVD nagranych u kumpli i..... z czym to porownac... jakie sa dobre wyniki a jakie zle... wiem ze im mniej tym lepiej (PI i PO) ale chyba nei ma ideału
aaaa i czy to sie zmnienia jak uzywa sie innego napedu do testów..?? ja to robilem na liteon DVD-rom'ie plytki to sa ESPERANZA 4x |
dzieki @VIZZARD za szybka odpowiedz czyli tak rozumiem kupuje se nec'a mam DVD liteona wiec z kopiowaniem i ekstrakcja nie bede mial klopotow....a na nec'u bede sobie wypalal plytki ktore beda chodzic wszedzie....?
|
Cytat:
Na pewno zależy to od poszczególnego egzemplarza - ale moje zdanie jest takie, jak na cdrfreaks - Nec jest królem nagrywania!:najlepsz: . Ale nie ma róży bez ognia :D - jeżeli chodzi o korekcję błędów, kopiowanie audio i innych zabezpieczeń, radzenie sobie z porysowanymi płytkami - to pozostaje daleko w tyle za Litkiem. Tak więc powtórzę słowa, które powiedział chyba esiek: "Nec - nagrywa" - reszta to pojęcia względne. Nie znaczy to że Litek nie nagrywa - wprost przeciwnie - także robi to bardzo dobrze - i wbrew opiniom na tanich nośnikach również: Msonic, Blupop, Supratec, Mediastore - ale nieznacznie lub czasami znacznie gorzej niż Nec. Reasumując - kup Neca i Liteona :fala: Modować także nie musisz jak nie chcesz - US0N - to dobry bios i będzie ci służył bez przeróbek. |
witam wszystkich
mam zamiar kupic sobie jakas nagrywareczke dvd i jak zwykle sa pewne watpliwosci....i z tego moje pierwsze pytanie Czy ten liteonik 812s jest dobra nagrywareczka i bez zmian biosu bedzie wypalal tanie plytki DVD ?? bo po zmianie to widze ze pali duzo lepiej ??? Pozdrawiam |
CZESC no i rzerobilem moja z kwietnia sohw 812s na 832 s najpierw na vo3 a dzis na vo4 i serialik byl widoczny w DVDINFOpro ,a przy org.812s nie.
Nagrywareczka jako 832 dziala jak ta lala pali wszystkie nosniki ok!! NIE MA TEZ PROBLEMU Z ODCZYTEM I POWIEM ŻE NAWET SZYBKO POTRAF ODCZYTAC NOSNIKI WYDAJE MI SIE ZE MOJ DVD TOSHIBA 1612 CZYTA WOLNIEJ PO WŁOŻENIU NOSNIKA.. :spoko: |
Witam,
odpowiedz Koledzy znajdziecie na np: http://www.liteon.ab.pl/index.php?ac=prod&p=4 Pozdrawiam, |
Cytat:
Pozdrawiam |
Czyli wychodzi na to, że przed "modem" sprzętu najlepiej zrobić kopie biosu i eeprom (jeśli jest, bo w nowych CDRW brak) do pliku bin, co pozwoli przywrócić napęd do życia. Sam na dniech kupuje 812S i dam znać czy wszystko się udało z przerobieniem na 812S. Aha może wiecie z jakiego miesiąca mają napędy w AB? Pozdrawiam
|
zrobiłem ze swojej 812s - sony SONY DVD RW DRU-700A ale nie chce nagrywac. Monity w nero - ze dysk jest nieprawidłowy. Moze wina lezy po stronie jakis sterowników ASPI ? nie wiem juz co mam robić
|
meku: Napisales, ze serial number masz 2003122000xxxx, wiec wyglada, ze Twoja nagrywarka jest az z grudnia tamtego roku, moze dlatego nie chciala poprawnie dzialac jako 832...
|
Mam dosyć lamerskie pytanie, ale jestem nieobeznany w temacie DVD, chociaż jestem już trochę na forum. A pytanie jest następujące:
Czy LiteOn LDW-812S to to samo co SOHW-812S??? Niewiem czy dobrze zrozumiałem co pisało w tym topicu... Napotkałem się właśnie w którymś poście na wersję SOHW, tylko nie zabardzo wiem o co gościowi chodziło, ale po głębszym zastanowieniu pomieszało mi się wszystko... (Proszę się nie śmiać:P) I teraz już nie wiem czy LDW to to samo co SOHW... |
Cytat:
także bez żadnych modyfikacji, DVDInfoPro 2.52 |
No Panowie - zrobiłem jak Bajbus mi wskazał - nagrywara wstała - ale dioda miga na pomaranczowo. Tak juz migała wczesniej - jak paczowalem "niedobrym" biosem Wiec co dalej robić?
podziekowania za pomoc - ale jeszcze troszke pomocy potrzebuję. |
Serdeczne podziekowania za szybkie i fachowe odpowiedzi :piwo:
Pozdrawiam |
Cytat:
Ale szczęśliwie się sprawa skończyła. :piwo: Tu znajdziesz więcej |
u mnie tez da sie wrocic (fakt ze pierwszy raz ja to robilem zwalilem sprzeta na 2 godziny ale pozniej po metodach prob i bledow doszedlem co i jak ma byc u mnie).
|
Jasne, że się da. Trzeba mieć jednak troszkę wprawy z takimi rzeczami. Jak to ktoś robi pierwszy raz np. pod DOS'em (mtkflash) to faktycznie może być różnie. Polecam najpierw dokładnie poczytać to i owo jak to robić a później do dzieła.
-=Jollo=- |
u mnie bezproblemu mozna wrocic do orginalnego biosku z 812S i naprawde niemam pojecia dlaczego meku ma takie jazdy :(
|
Witam forumowiczow!
Wiec panowie jak to jest z tym upgrade'ami firmwearu? Da sie wrocic czy nie (tak jak @meku)?? Wlasnie rozwazam zakup 821s i przejscie na 832s... Az strach sie bac... Oczywiscie chcialbym uzyc VS04 patched... Polecicie jednak inny biosek? I glownie czy da sie powrocic do oryginalnego biosu? Widzialem opisy ze sie da, ale czy to teoria czy praktyka? Czy tylko meku mial takie problemy czy moze ktos jeszcze? pozdrawiam |
niestety - PAnowie! nagrywara przestala byc widoczna w biosie. ( po modzie w dos)
Teraz juz tylko servis - zeby czasem nie chcieli sprawdzac co sie stalo - bo chiba zapłace - prawda? Mial juz ktos taki przypadek serwisowania? i jak do takiej reklamacji podchodza? Ja kiedys juz jedna nagryware "zalatwilem" w ten sposob ale to bylo dawno - i oddali nową - model wyzszy. Ale to bylo LG a nie liteon. Zobaczymy. pozdrawiam |
Meku wyluzuj - masz mejla ode mnie :)
|
moze mi ktos podesłac "oryginalny" bios do 812s - oczywiscie dzialajacy? Wszystkie juz przetestowalem i nagrywara nie chodzi..
meku@op.pl dzieki z gory |
moj problem z booktype'e, rozwiazany :mruga:
format c: dobry na wszystko :piwo: |
Cytat:
zostaje ci tylko metoda podmianki napedu. :piwo: |
nie da sie przywrócic mojej nagrywarki z 832s do 812s -NIESTETY. Nawet z pod dosa - mtkflash i US0N - kupa! Co zrobic? - kto pomoże ?
|
no i kupa...ani na VS03 ani VS04 booktype nie widzi nagrywarki :(.macie jakis pomysl ??
|
panowie - juz sie poddalem
Clone dvd tez sobie nie daje rady ..nie rozpoznaje płyt nie wiem co robic |
na VS03 dzial moze trzeba czekac na 05
|
meku ja tez mialem problemy z nero uzywam teraz clonedvd 2 lub winoncd nero moim zdaniem jest kiszkowate :) poniewaz ciagle cos w nim nawala
|
Panowie dziala wam BookType na 812S@832S VS04 ?? bo u mnie cos niezazbytnio
|
ja dalej w mojej sprawie. Program DVDINOpro : Extra info:2004/05/19 17:29
serial number: 2003122000xxxx oczywiscie w xxxx są 4 cyfry. Ale do rzeczy. CLONE DVD poprawnie wykrył płytę dvd+rw i nawet nagralem na niej. A w nero - qpa!!! Co jest nic nie rozumiem. Moze cos w ustawieniach nero trzeba zamieszac? Prosze o porade .. |
Patchowałem 832S.VS04.patched-812S@832S.exe z pliku
http://codeguys.rpc1.org/firmwares/832S.VS04.rar pod Win XP bez żadnych modyfikacji OmniPatcher'em z wersji VS03 na VS04. DVDInfoPro mam w wersji V2.47. -=Jollo=- |
Cytat:
A swoją drogą Jollo, czym dokładnie patchowałeś i z jakiego biosu? Może to ma znaczenie? |
niestety .. nic nie pomogło ... Jesli ktos "poproweadzi mnie za rączkę" jak przywrócic nagryware do stanu uzywalności . to prosze o porade .. Chce z powrotem MOJĄ 812S - która działala super!! Ale ze mnie hm... laik :-)
pozdrawiam i czekam na pomoc! |
nie wiem z jakiego miesiąca - ale nie chodzą płytki dvd-+r i dvd-+rw różnych firm i różnych prędkosci . Przed modem było oki! spróbuje vs o4 ale juz to tez robilem ..
sprawdze zaraz .. pozdrawiam |
wgraj mu moze VS04,u mnie problemow niema.
812S@832S VS04 z uaktywnionym bitsetting : http://www.1000lecie.pl/~vip/832S.VS...bitsetting.exe przed modem nagrywales cos na tych plytkach ?? bo moze poprostu nosnik wybitnie slaby.Z ktorego miesiaca masz naped ?? |
JA PANOWIE mam taki problemik. Litek 812S spaczowany 832sVS03patched812S@832S.exe - wszystko oki lecz po włożeniu płytek (czy to dvd-+r lub rw) pluje się ze nie właściwy nośnik. Nero wer. 6.3.1.15 Dolny wykres w nero - pokazuje na "objętość" płytki +9 Chciałem wrócic do biosu od 812S ale niestety próby powrotu kończą sie migotaniem na pomaranczowo dioddy. Pomóżcie więc? gdzie tkwi problem? Nagrywara jest wszędzie rozpoznawana jako 832S
|
wpisz w wyszukiwarce forum ...451@851@812 lub 832 i znajdziesz odp.. ja przerobilem na 832 z 451 ale chrzani sie nagrywanie nie wszystkie nosniki nagrywa jednowarstwowe. WIEC LEPIEJ ZOSTAN PRZY 851 LUB EWENTUALNIE 812.
|
To chyba glupie pytanie ale kto pyta nie bladzi mam nagrywarke 451S przerobiona na 851S biosem GSC2 czy mozna z tego zrobic 832S aby w przyszlosci palil plytki DL hmmmm moze jakis bog na tym forum pomoze :) albo odpowie hmmm :) Pozdrawiam i sorki jezeli to glupie pytanie
|
Cytat:
|
u mnie na 812S brak seriala
a może to zależy od wersji DVDInfoPro:idea: |
Cytat:
moze i racja ale nie do konca jak mam 812@832 vs04 to wyswietla mi s/n a jak mialem orginal 812 z biosem us0n to nie wyswietla s/n |
Czesc to znowu ja ..kupilem wreszcie upragniona nagrywajke z kwietnia 2004 na gieldzie w KRAKOWIE... teraz nie mam czasu sie bawic w patchowanie ale w niedziele to zrobie wiec podziele sie informacjami,ACHA SLYSZALEM ZE NIE WSZYSTKIE 812S TO TO SAMO CO 832 WIEC DLATEGO WOLALEM KUPIC Z KWIETNIA BO TO TO SAMO CO 832 A ZE STYCZNIA MAJA PONOC INNY /CZIPSET/.Wiem ze te ze stycznia flaszuja sie bez problemu .. mojawczesniejsza nagrywarka 451@851@812 tez byla przez chwile 832 ale wrocilem nia spowrotem do 851 bo na niej chodzila super..NARAZIE PA :spoko:
|
hmm a mi pisze 20040130******* czyli co napęd jest ze stycznia.... i sie zflashowal dobrze bez problemow :)
Pozdrawiam |
Cytat:
A TO CZEMU MOJA 812s pod DvdinfoPro nie pokazuje mumerku ta pytam z ciekawosci????? |
Jollo,masz racje.Naped z marca 2004 a serial : 20040329****** :piwo:
|
ja mam serial number 021600003878
jw
|
Zobaczcie u siebie :idea: czy tekst, który NIE zamazałem zgadza się z naklejką na napędzie. Moim zdaniem to data produkcji napędu. :spoko:
-=Jollo=- :mruga: |
Cytat:
|
mimo wszystko poczekam i zrobię upgrade gdy zajdzie potrzeba - u mnie wszystko na uson ładnie się pali. ale dzięki tej zabawie zobaczyłem na czym polega programowanie sprzetu. i umiem :P
wolę wydać inaczej 11 euro niż na czystą płytę DVD DL :) |
Cytat:
|
Cytat:
blokade regiony zdjolem przy pomocy progsa LtnRPC :mruga: http://www.1000lecie.pl/~vip/LtnRPC.zip |
Cytat:
|
a u mnie niestety nie :(
zobaczcie ostatni moj post :( - ale moze to wina nosnika ??
|
u mnie tez widac poprawe
|
Tak lepiej i to dość dużo :spoko:
|
a czy te przerobione liteony na 832 lepiej pala slabe nosniki ???
a czy te przerobione liteony na 832 lepiej pala slabe nosniki ??? typu esperanza ???
|
VIP podziel sie informacja jaki biosik wgrales(832S.VS04.patched-812S@832S ? )
i jak zdjales blokade regionow ? :) |
Cytat:
|
Cytat:
sciagasz biosik ze stronki np. litka (spakowany zipem *.exe), wyciagasz XFlash-X (dla US0N koniecznie w wersji 2.2.1) bin a potem to juz albo LtnFlash 1.2.4.exe albo MTKFLASH 1.80.1.exe wgrywasz binka |
Cytat:
Cytat:
Ja mam z January 2004 made in China S/N 482405010112 i jest z niego pięknie działający 812@832 VS04 :spoko: |
Ilość załączników: 4
pol godzinki temu przyjechal moj litek 812S OEM z sirius'a :D
Pierwsze co zrobilem to oczywiscie flash na 832S :D: ,podlaczylem pod drugiego kompa (zalecane jest aby naped byl na PRI/SEC Master,a niechcialo mi sie babrac z przepinaniem) i wio.Cala operacje przebiegla calkowicie bezbolesnie.Naped jest z marca 2004. Jako ze jest to OEM,to niestety narazie niemam zadnych plytek DVD-+R/RW,przed chwilka wypalilem plytke audio i film i wszystko gra :D Jeszcze fota z DVDInfoPro i NERO http://www.1000lecie.pl/~vip/dvd2.jpg http://www.1000lecie.pl/~vip/dvd5.jpg Przy okazji zdjolem sobie z palnika blokade regionu :mruga: |
Cytat:
februar 2004 nie chodzi ?????? nie mowiac juz o January 2004 pilan szybka odpowiedz (i fleszuje bo mi co pierzy pytki na ORGINALNYM) |
Model 832S nagrywa dwuwarstwowo, czy po wgraniu biosu do 812S ona również nagrywa dwuwarstwowo i czy do tego są specjalne płytki DVD czy na zwykłych ale nagrywając dwuwarstwowo - wówczas można nagrać 8gb na jedną płytkę.
dzięki |
W Gdańsku są bo taką kupiłam :)
|
to ze kupiles w kwietniu to nieznaczy ze jest z kwietnia ... na gorze nagrywajki jest napisany miech... obdzwonilem cala malopolske i nie maja z napisem april 2004 ..jutro pojde na gielde do KRAKOWA.. sirus tez nie ma do diaska czy nikt nie wie gdzie takie moga byc?? prosze o pomoc... :blee:
|
I DVD+R Platinum 8x nagrywane ze speed'em 4x (812@832 VS04) i mój DVD-ROM Toshiba SD-M1612 ją czyta :spoko:
|
Cytat:
|
Hi a co powiecie na 812s z lutego i marca bo takie maja w Krakowie ,obdzwonilem wszedzie i aprila niet... :nie:
|
Ekranik z Nero 6.3.1.15, dla 812@832 VS04 odnośnie DL :mruga:
|
812@832 v04
Płytka DVD+RW Verbatim nagrana x2 , booktype dvd-rom ( działa )
|
Cytat:
Znalazłem - ktoś szuka to TU :idea: a pod Windows'em nikt nie próbował, od tak po prostu przejechać zwykłym progsem do update'u ??? |
wgrałem pacza vs04. wypaliłem płytki dvdrw +- zapis i odczyt bardzo dobry powiem więcej płytka[verbatim] która mi się bardzo cieła na biosie orginalnym od 812 jest teraz otwarzana bardzo płynnie a to nie zbieg okoliczności
|
Cytat:
Przetestować Powrócić lub zostać Ja bym został przy VS03 :taktak: |
Cytat:
|
nie trzeba wracac na 812 wystarczy wgrac vs04 z windy ale musi byc przerobiony nie orginalny.
|
Hmm, czy ktoś testował nagrywanie CD > 812@832 VS04 ??
Ja właśnie wypaliłem (Nero -> Multisesja) CD Titanium [tani cuś] i przy teście w Kprobe zawiesił się napęd przy 97%. |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:02. |