![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Flashowanie/Firmware/Podkręcanie napędów optycznych Tematy poświęcone modyfikacjom biosów i nagrywarek |
Zobacz rezultaty głosowania: Czy Twoim zdaniem warto zrobić moda 812@832? | |||
TAK |
![]() ![]() ![]() ![]() |
262 | 67.01% |
NIE |
36 | 9.21% |
NIE WIADOMO |
93 | 23.79% |
Wszystkich głosów: 391. Nie możesz oddać głosu w tej sondzie |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Born 2 ride, ride 2 live
Data rejestracji: 04.07.2004
![]() |
Tak ale nie wszystkim on pasuje
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
SOHW-812S@832S
Data rejestracji: 05.09.2004
![]() |
Oto wyniki testów płyty Verbatim DVD+R wykonane programem KProbe w wersji v2.4.0 i v2.4.2
Wyniki testów w tym przypadku okazały się podobne. Po wykonaniu testów płyt Verbatim DVD+R i DVD+RW programem KProbe w wersji v2.4.0 i v2.4.2 można wysnuć wniosek, że podaje on różnie wyniki testów w zależności o użytej wersji i rodzaju testowanej płyty (na szczęście wyniki tych testów nie są krańcowo różne). ^_^ Ostatnio zmieniany przez Maru22 : 12.09.2004 o godz. 23:35 |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 05.02.2003
![]() |
A co byście powiedzieli na taki wynik?
![]() |
#4 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Data rejestracji: 02.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 05.02.2003
![]() |
Dajcie jakiś namiar na dobre płytki, które można wysyłkowo zamówić.
Chociaż ten wykresik mój to może od temperatury, bo u mnie na procu okolo 60stopni jest - krecony proc ^_^
![]() |
#6 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 12.08.2004
![]() |
Mam pytanie czy da się cofnąć bios w 812S ,miałem US0F i zmieniłem na US0Q ,czy w obrębie jednego modelu można sobie znieniać biosy na dowolne (wiem że przy cofaniu z 832 trzeba przez MTKWIN Flash) a pytam czysto teoretycznie boe na razie nie chcę zmieniać
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Registered
Data rejestracji: 26.08.2004
![]() |
Cytat:
ja mam 832 i zeby downgrade'owac go z biosu VS0B do oryginalnego VS0A, musialem wgrac bios VS08 ze strony http://codeguys.rpc1.org/firmwares.html, po takim zabiegu moglem spowrotem wgrac firmowego VS0A ze strony producenta.. wgralem poprostu execa z biosem VS08, a potem firmowego VS0A juz lyknal ![]() pozdrawiam, ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Cytat:
![]() Nie ma znaczenia czy będzie to wersja wcześniejsza czy późniejsza - jeżeli masz bios w wersji .bin Biosy w postaci .exe - tylko wersja nowsza na starszą ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
A czy bios w wersji .bin wrzucam MTK-iem? ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Cytat:
![]() Albo ltnflash124 ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
A można pod windem czy jak chyba często piszecie lepiej pod dosem (choć wolał bym nie,ale jak trzeba będzie to trudno)? Dzięki VIZZARD za pomoc. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Bywalec
Data rejestracji: 04.03.2002
![]() |
gdzie szukac najlepiej biosow nowych, poprawianych?
albo gdzie szukac biosow dzieki ktorym podwyzszamy swoj model nagrywarki lub tez chcemy wrocic do poprzedniej. bo ludzie pisza ze uzywaja tego czy tamtego ale skad go maja? znacie jakas fajna stronke co tam mozna poczytac co daje kazdy biosik, rozni ludzie roznie je poprawiaja. cos ala stronka kowanskiego ![]()
![]() |
#13 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Wyjechać Ci z bani ?
Data rejestracji: 26.02.2004
![]() |
na stronie wczesniej podalem dwa linki - moze warto zobaczyc czy wczesniej tego nie bylo co
![]()
Choćby ![]() Telekomunikacja - nie burdel. Nie każdy klient musi być zadowolony. Żale kierować TU lub TU 50102055581111133885000064 INTELIGO Zbieram na drugi palnik - LITEK lub BENQ kazdy grosz sie liczy ![]() Juz nie szukam pracy ![]() Plextor PX-716A bios 1.04 RPC1 |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 11.01.2004
![]() |
News
![]() CodeGuys przygotowali eksperymentalny firmware CG1B dla wyżej wymienionych nagrywarek Lite-Ona. Celem całego projektu jest przede wszystkim jak najdalej idące poprawienie jakości zapisu tych nagrywarek. O ile nie są one wcale złe, wszelkie poprawki tego typu będą mile widziane. ![]() Nowy firmware ma przynieść ze sobą wyższą jakość przy prędkościach 4x, 6x oraz 8x dla płyt DVD+R (na razie). Wprowadzone zmiany obejmują kilkakrotną rekalibrację lasera podczas zapisu oraz przesunięty do tyłu punkt redukcji prędkości w przypadku użycia opcji "Force fallback". Firmware jest wersją eksperymentalną i tak powinien być traktowany. Ponieważ C0deKing nie chce rozpropagowania go na całym świecie z etykietą stabilnego produktu, link do nowego firmware'u znajduje się tylko na forum CD Freaks. Jeżeli naprawdę czujecie się zainteresowani, będziecie mogli znaleźć go przy minimalnym wysiłku. Planowane zmiany w kolejnej wersji (CG2B): automatyczna kontrola jakości i zmniejszanie prędkości zapisu w razie potrzeby. Mamy nadzieję, że uda się to osiągnąć. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|