![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Fotografia Forum poświęcone wszelakim zagadnienom związanym z fotografią, obróbką zdjęć itd. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#211 | |||
|
Zamyślony
Data rejestracji: 21.01.2006
![]() |
Cytat:
Kilku ludzi z branży potwierdziło ten fakt Cytat:
TU dla porównania zdjęcia z Fuji przy ISO400, max zoomie, bez stabilizacji. A tak na marginesie to podziele się wrażeniami niezależnie od zakupu. No chyba, że ktoś ma jakiś sprzeciw.Z kupnem aparatu nie spieszy mi się. Tzn. nie muszę go mieć na jutro więc narazie czytam jak najwięcej o każdym potencjalnym sprzęcie. Cytat:
Sytuacja powoli się przejaśnia
Doing nothing is very hard to do ... you never know when you're finished. - Leslie Nielsen Ostatnio zmieniany przez tom-as : 14.02.2006 o godz. 10:58 |
|||
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#212 | |
|
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Ale, żeby dać też coś więcej, to - jeśli jeszcze tu nie byłeś - przejrzyj tę stronkę. Tylko zarezerwuj sobie trochę czasu, bo jest to naprawdę potężne źródło wiedzy. Ale tutaj znajdziesz wszystko - od porządnych, obiektywnych opisów, poprzez dokładne specyfikacje, aż do naprawdę trafnych zdjęć przykładowych dla każdego aparatu. Polecam i.. miłej lektury ![]() http://www.imaging-resource.com/PRODS/OWP/OWPA.HTM (akurat otwarte na aparacie Pentaxa, ale znajdziesz inne, praktycznie wszystkie na rynku obecne, modele)
|
|
|
|
#213 |
|
Zdezorientowany
Zlotowicz
Data rejestracji: 08.05.2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
a czytałeś to ?
http://twojepc.pl/artykuly.php?id=finepix_s9500 a co do porównania canona do pasanonica... jak można porównywać firme która robi telewizory do czołowego producenta sprzętu foto ? |
|
|
|
|
|
#214 | ||
|
Zamyślony
![]() |
Cytat:
![]() Cytat:
A z porówananiem Canona do Panasonica masz rację. Ja bym od siebie jeszcze Sony dodał. Oglądałem niedawno zdjęcia z Sony (nie pamiętam modelu) i mimo Carl Zeiss na pokładzie zdjęcia były... średnie Chyba dlatego Sony wykupiło KoniceMinolte. Ciekawe czy idąc tym tropem nowe aparaty będą się nazywać SonyKonicaMinolta
|
|
|
|
#215 |
|
Forumator
Data rejestracji: 07.12.2004
![]() |
no bez przesady,że panasonic robi tylko telewizory,aparat nie jest aż taki tragiczny
potrafii też robić niezłe fotki,a że szumi to już inna sprawa.
|
|
|
#216 | |
|
the one
CDRinfo VIP
Cytat:
Testy z podanej przeze mnie strony, a przynajmniej zdjęcia testowe, radzę jednak pooglądać, bo o to w tym wszystkim przecież chodzi - jakie zdjęcia aparat robi.
|
|
|
|
#217 | |
|
Zamyślony
![]() |
Cytat:
|
|
|
|
#218 |
|
Nikoniarz
Data rejestracji: 26.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
O matko i córko! Andrzejj9 - Ty, zapalony fotograf, kupiłeś jakiegoś Panasonica?
Ja uważam, że dni świetności ta firma ma za sobą - nawet w dziedzinie RTV... Co do aparatów - to uznaję tylko 4 marki: Nikon, Canon, Minolta i Pentax... i w życiu bym nie kupił aparatu jakiegoś początkującego producenta, choćby nie wiem jak był dobry w innych dziedzinach. Tak jak napisał tom-as - specjalizacja - doświadczenie - robi swoje. Czekam aż lustrzanki cyfrowe Nikona potanieją... poczekam sobie, ale nic innego nie mam zamiaru kupować.
|
|
|
|
|
|
#219 | ||
|
the one
CDRinfo VIP
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---- EDIT Ale zwróć uwagę jeszcze na jedno - Panasonic może i był wtedy początkującą firmą w segmencie aparatów, ale to, co tak naprawdę się liczyło, czyli optykę miał od Leici, czyli trudno o lepszą rekomendację. Cała elektronika i obudowa to już rzecz mniej ważna i zresztą tu akurat na Panasonica powodu do narzekania nie ma.
|
|
|
|
#220 | |
|
Zamyślony
![]() |
Cytat:
Wracając do tematu. Przedstawiłem temu panu (z mojego punktu widzenia znającego się na rzeczy) mój problem. A więc co wybrać Canon S2 IS, Panasonic FZ30 lub Fuji s9500. Tak jak już powiedziałem wcześniej z jego puntku widzenia i doświadczenia Panasonica odradził z powodu awaryjności. Porównując Canon S2 IS z Fuji s9500 powiedział, że mimo iż nie lubi Fuji (nie wiem dlaczego, zapomniełem zapytać) z tych 3 aparatów wybrał by właśnie jego bo Canon to inna półka. Ku mojemu zdziwieniu jego ocena zbiegła się z moimi odchyłami w strone Fuji. Decyzja zapadła. Chciałbym wszystkim zaangażowanym w pomoc co wybrać składam wielkie dzięki.
|
|
|
|
#221 | |
|
the one
CDRinfo VIP
Cytat:
Natomiast tłumaczenie odnośnie awaryjności Panasonica mnie nie przekonuje. Jak mój ojciec wybierał aparat, to przeglądałem też masę forum, gdzie wypowiadali się użytkownicy tego aparatu i nikt nie miał z nim problemów pod kątem awaryjności. Nie twierdzę, że takie nie zdarzają się nigdy, ale nie słyszałem, żeby akurat w aparatach tej marki było to szczególnie nagminne.
|
|
|
|
#222 | ||
|
Zamyślony
![]() |
Cytat:
Cytat:
|