Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Rozrywka > Fotografia > Zdjęcia

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 08.08.2005, 17:56   #286
icemac
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz

Data rejestracji: 24.02.2003
icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
a moze wroclawskie zoo bo dawno tam nie bylem

P.S.
wydluzcie troche mozliwosc edycji postow do 3-4h
dzieki

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 08.08.2005, 18:30   #287
nimal
Author
Zlotowicz

Data rejestracji: 29.03.2003
nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez andrzejj9
Witam z powrotem

Nie pochwalę się na razie żadnymi osiągnięciami Macro, bo - po pierwsze - większość zdjęć robiłem analogiem i nie mam jeszcze wywołanych, a - po drugie - jednak brak sensownej soczewki lub konwertera macro uniemożliwił jakieś ciekawsze zabawy w tym zakresie.

W związku z tym mam jeszcze pytanie odnośnie tego sprzętu. @ Nimal - robiłeś zdjęcia soczewką +8 (Hoya?). Jesteś z niej zadowolony? I jeszcze - gdzie kupowałeś i jaka jest mniej więcej cena. Myślę, że sprawię sobie coś do macro, więc tylko pytanie, czy będzie to ten konwerter Raynoxa, czy może jednak jakaś soczewka.
@icemac - pisz na pw co Ci zmienic - bede przy kompie to zrobie
@andrzejj9 - znam Twoje dazenie do idealu i soczewka tego nie osiagniesz
widziales moje zdjecia - skromnie oceniam te co publikuje na niezle, ale pamietaj ze oprocz nich sa dziesiatki ktore kasuje
soczewka ktora mam to MORA kosztowala mnie 37pln razem z przesylka i to jej niewatpliwa zaleta
ale przy bardzo dlugich ogniskowych rzedu 420mm (przeliczenie na maly obrazek) ma tendencje do aberacji chroamtycznych i zakluca (tylko przy max ogniskowej) prace af wiec po manualnej blokadzie doostrzam recznie (niewiele trzeba, wiec nie jest to uciazliwe i robie to odruchowo, w ostrym sloncu wogule nie musze)
natomiast przy ogniskowychnawet powyzej 300 nie narzekam - minimalne rozmycie przy naroznikach i niezauwazalne aberacje

wiec jesli chcesz tanio wejsc w macro to warto, ale szukajac idealu kup grupe soczewek zeby nie miec artefaktow - czyli raynoks czy jak sie to pisze

ale bioroc pod uwage ze masz wymienne obiektywy odpuscilbym sobie wogule zabawe w soczewki (a przynajmniej odsubolbym w czasie zakup obiektywu macro) - pisales gdzies wczesniej ze masz komple pierscieni posrednich - wzuc je pomiedzu body a obiektyw zwiekszajac odpwoeidnio swiatlo (jesli nie przenosza elektroniki do obiektywyu to masz droge przez meke)
nimal jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 08.08.2005, 21:59   #288
legion
XII

Data rejestracji: 02.06.2004
legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
@icemac no tak ale musial bys pogadac z Gutwinskimi czy jakos tak by dostac darmowe wejscie
legion jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 09.08.2005, 19:18   #289
nimal
Author
Zlotowicz

nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
pasikon(ik)
oczywiscie nie kadrowane tyko zmniejszone
Stary 09.08.2005, 19:20   #290
Calme
West Coast Player
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 07.01.2005
Calme zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Dla mnie rewelka
Stary 09.08.2005, 22:13   #291
Calme
West Coast Player
CDRinfo VIP

Dodam jeszcze

Stary 10.08.2005, 14:43   #292
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Podoba mi się "ostrość" tych zdjęć, a zwłaszcza biedronki. Coraz bardziej przymierzam się do kupna Raynoxa

Zaraz dam coś od siebie, nie mam jeszcze wywołanych filmów, ale wygrzebałem kilka zdjęć z cyfry.

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 10.08.2005, 14:55   #293
icemac
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz

Data rejestracji: 24.02.2003
icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
jak dobrze ze biedronki sa blisko

a co do Gucwinskich to dziadek ma za friko wejscia bo jakichs ich znajomy
Stary 10.08.2005, 15:24   #294
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Ok, to kilka zdjęć "macro", które udało mi się zrobić w czasie wyjazdu. Nic szczególnego, ale i nie miałem specjalnie sprzętu, żeby się w to bawić. Może analogiem wyszło coś ciekawszego, ale to zobaczę za kilka dni. Tymczasem:

1) Niezidentyfikowany robal na kłosie zboża:

2) Również nie znany mi owad, przez którego mało zawału nie dostałem, bo siedzę sobie i czytam książkę, słyszę jakieś brzęczenie, to odwracam się zaciekawiony (co chwila coś tam latało, ale jakieś chrabąszcze i inne rzeczy, do których już się przyzwyczaiłem) i widzę kilka centymetrów przed twarzą takie duże coś z trzy razy większymi wąsami...

Ale jak tylko usiadł naturalnie zabrałem się za fotografowanie

3) "Wąsaty" robal - ujęcie drugie:

4) Tak natomiast wyglądały moje próby macro.. Jednak w praktyce nie było szansy osiągnięcia sensownych rezultatów, bo całej tej konstrukcji nie dało się utrzymać nieruchomo, a statyw odpadał ze względu na niemożliwość podłączenia wszystkich tych elementów (ja je tylko przy sobie trzymałem):

5) I jeszcze jedno zdjęcie na koniec. Cudo to znaleźliśmy na trawie szykując się już do odjazdu. Obfotografowałem go i schowałem w miejsce, gdzie nic mu nie groziło. Ząbki miał fajne (więcej tu:

http://forum.cdrinfo.pl/showpost.php...55&postcount=7

), ale i tak był bardzo sympatyczny

cdn.

Stary 10.08.2005, 16:31   #295
nimal
Author
Zlotowicz

1. swietne - zeby ten robal byl ostrzejszy i moze minimalnie dluzszy czas dac (albo teraz gamme podciagnac), ale kompozycja kadru jest super
Stary 10.08.2005, 16:37   #296
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Mam jeszcze dwa z nim, może ciut wyraźniejsze, ale właśnie z gorszą - według mnie - kompozycją. Ale może potem je również umieszczę i zdecydujemy, które najlepsze

Stary 12.08.2005, 09:47   #297
legion
XII

Data rejestracji: 02.06.2004
legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
Napisany przez andrzejj9

cdn.
niezly gacek i ladne zabki ma chyba nie wampirek
legion jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 12.08.2005, 10:46   #298
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz

Data rejestracji: 30.11.2004
ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
to mi się podoba zaangażowanie pełne 8 )

Ostatnio zmieniany przez ed hunter : 12.08.2005 o godz. 10:49
ed hunter jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 13.08.2005, 19:46   #299
Calme
West Coast Player
CDRinfo VIP

Hmm dawno nic nie wrzucałem więc nadrabiam zaległości

Kat i Ofiara

1)

2)

3)

4)

5)

Ostatnio zmieniany przez Calme : 13.08.2005 o godz. 21:14
Calme jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 14.08.2005, 01:25   #300
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Calme same krwiożercze zdjęcia wstawia , to ja trochę bardziej optymistyczne :

Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: