![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
![]() |
#331 |
Żabol
Data rejestracji: 27.04.2003
![]() |
Berion no jak widac na bakier
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#332 |
Żabol
![]() |
Oki poraz pierwszy wyszedlem z aparacikiem na dwor i cos pstryknalem. Wszystko mialem ustawione na AUTO bo nie znam sie jeszcze tak na pstrykaniu.... Mam nadzieje ze jak poznam bardziej sprzet i techniki fotografowania to ciut lepsiejsze fotki zdolam z tego aparatu wycisnac...
Powiedzcie czy chodz od biedy moga byc ? Jak na pierwszy raz ![]() 2x Pscolka, 2x Pajacek, 2x Slimacek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#333 |
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
od biedy
![]() A serio to są całkiem ok, ja teraz napaliłem się na Raynoxa, więc każde powiększenie, w którym widać owada w całości, a nie jego składowe jakoś mnie nie satysfakcjonuje ![]()
![]() |
#334 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
hłe, hłe @frog, oby wszystkim taka bieda
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#335 |
Żabol
![]() |
Kurde serio sa oki ?
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#336 |
the one
CDRinfo VIP
Fotki naprawę nie są złe
![]() Co do ustawień na dyskotece. Nie wiem, jakie masz możliwości regulacji i ustawień w apacie, ale powiem ci jakie ja ustawienia wybrałem metodą prób i błędów przy robieniu zdjęć na weselu wczoraj w nocy. Wybrałem ustawienia tematyczne do "Party" (powinieneś coś takiego mieć). Dodałem do tego lampę błyskową i zmniejszałem jej moc w przedziałe od -1 do -1 i 3/4 (całkowity przedział jest od -2 do 2). Spróbuj poszukać czegoś analogicznego, daje to naprawdę ciekawe rezultaty - czasy naświetlania są sensowne, bo dochodzą do 1/25 - 1/30 co już nie daje efektów rozmycia nawet przy w miarę dynamicznym tańcu, a jednocześnie zdjęcia nie są takie bardzo jasne, surowe, tylko przyjemnie, ciepło przyciemnione - widać naturalne oświetlenie, które w moim przypadku stanowiło kilka delikatnych, kolorowych lamp i świece na stole.
![]() |
#337 |
the one
CDRinfo VIP
W oczekiwaniu na Raynoxa (zamówiony od tygodnia, ale cały czas dostawa nie przychodzi..) bawię się jak mogę
![]() Udało się na stałe doczepić (dorobiona jeszcze jedna przejściówka) odwróconego zenita i pierścienie macro do cyfrówki. W połączeniu z 12 krotnym zoomem optycznym daje to interesujące rezultaty ![]() Nie miałem statywu, więc zdjęcia niewyraźne, ale to próbka możliwości powiększenia takiej konstrukcji: 1) To jest czcionka, na oko 8 - 10 z gazety ![]() 2) A to czcionka podobna wielkością, ale na ciemnym tle biała i chyba lekko "boldowa" ![]() Trzeba przyznać, że powiększenie jest imponujące, ale mało praktycznie, bo trudno cokolwiek sensownego z tym zrobić. I jeszcze ostatnie zdjęcie, pająka - niewielkie to macro, ale nie śmiałem zbliżyć obiektywu na bliżej niż 3 cm bo bydlę z niego było straszne ![]() 3) ![]() Mam jeszcze jedno pytanie odnośnie Raynoxa.. Z tymi wszystkimi moimi konstrukcjami problem jest jeden - żeby złapać ostrość trzeba się zbliżyć nie przesadzając na dosłownie pół centymetra od fotografowanego obiektu. Wiadomo, że w przypadku zdjęć owadów jest to nierealne. Jak to wygląda z Raynoxem? Po założeniu go na obiektyw z jakiej odległości można robić zdjęcia i łapać dobrze ostrość? --- EDIT Jeszcze jedno - żadne ze zdjęć nie było kadrowane tylko zmniejszone do 40% na komputerze - to ważne zwłaszcza przy pierwszych dwóch jeśli chodzi o ich powiększenie ![]()
![]() |
#338 | |
West Coast Player
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 07.01.2005
![]() |
Cytat:
przy mniejszym do 12 cm - to tak na oko Ci podaje ![]()
![]() |
![]() |
#339 |
the one
CDRinfo VIP
Też trochę mało, ale zdecydowanie lepiej niż 1-5mm... I dzięki, właśnie o takie orientacyjne mi chodziło
![]() To teraz pozostaje czekać, aż ten nieszczęsny Raynox się w końcu pojawi...
![]() |
#340 |
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
|
![]() |
![]() |
![]() |
#341 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
|
![]() |
![]() |
![]() |
#342 |
West Coast Player
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 07.01.2005
![]() |
Witam - podczas dzisiejszego wypadu na rowerkach udało mi się spotkać jakieś dziawadełko - może mnie oświecicie co to za okaz ?
![]() 1) ![]() 2) ![]() 3) ![]() 4) ![]() 5) ![]()
![]() |
#343 |
the one
CDRinfo VIP
Co to jest to ja pojęcia nie mam, ale wygląda fajnie
![]() Dorzucę też coś od siebie - kilka zdjęć kwiatków, które dostałem na urodziny ![]() Eksperymenty z różnym rodzajem podświetlenia (naturalnym i sztucznym) oraz tłem: 1) ![]() 2) ![]() 3) ![]() 4) ![]() 5) ![]() I jeszcze pytanie - jak zrobić, żeby głębia ostrości była stosunkowo mała (rozmycie tła za kwiatkami) a jednocześnie zdjęcie niezbyt ciemne (przez bardzo krótki czas naświetlania). Minimalna (cyferka w oznaczeniu) przesłona niestety nie wystarcza..
![]() |
#344 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
|
![]() |
![]() |
![]() |
#345 |
Wyjadacz ;)