Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Czym będziesz jeździł? Wypowiedz się. (https://forum.cdrinfo.pl/f5/czym-bedziesz-jezdzil-wypowiedz-sie-45882/)

grzeniu 17.08.2009 21:37

We Wrocku obwodnicę? :wow:
Nareszcie!
Powinieneś to dać do 'coś pozytywnego' :taktak:

Holmes 17.08.2009 23:08

Cytat:

Napisany przez icemac (Post 1042277)
WRO wygląda podbnie, obwodnicę budują, jakieś rury wymieniają, przerabiają główne drogi - ot taki burdel mamy też ;)

Ale jak skończą, to ja pierdziu! Jak się rozpędzę, to się zatrzymam na bramkach na Kubie :P.

BTW - po ile Kofola teraz? 1 euro?

zene_k 17.08.2009 23:38

Marudni jesteście, jak kupa. Cieszcie się, ze cokolwiek się u Was buduje, bo w Szczecinie wielkie G...:>

sobrus 18.08.2009 10:02

W Lublinie raz na rok coś zrobią. Nawet nowy zjazd lub ulicę dołożą. Niestety pewne miejsca (np Łęczyńska) to dziura na dziurze i nikt z tym nic nie robi. Jazda 40km/h i wrażenia jak na Camel Trophy.
Kiedyś była taka ruska gierka gdzie się omijało samochodem przeszkody. Tu jest podobnie, z tym że wymija się studzienki kanalizacyjne.
Dwa lata temu jechałem Fiatem CC w nocy, na szczęście powoli. Wjechałem w taką dziurę że myślałem że mi koło urwało...

Żal po prostu żal jeździć samochodem po takich ulicach! Tu trzeba poduszkowce.
Inna sprawwa to "leżący policjanci" (poprzeczne przeszkodu mające na celu spowolnić ruch na osiedlach). Kładą je na potęge, tak jakby na tych drogach można było sie rozpędzić. Niektóre takie wysokie że trzeba przyhamowywać prawie do zera.

Jak samochód ma spalać mało, jak ulice nie są równe, co 100 metrów trzeba hamować przed "policjantem", sygnalizacja jest ustawiona na chybił trafił a do tego trzeba jeździć na światłach w dzień. Do tego naprawa zawieszenia, wymiany żarówek. A podatki ciągle w góre. Super. To chory kraj.

andrzejj9 18.08.2009 18:31

Cytat:

Napisany przez sobrus (Post 1042376)
W Lublinie raz na rok coś zrobią. Nawet nowy zjazd lub ulicę dołożą. Niestety pewne miejsca (np Łęczyńska) to dziura na dziurze i nikt z tym nic nie robi. Jazda 40km/h i wrażenia jak na Camel Trophy.
Kiedyś była taka ruska gierka gdzie się omijało samochodem przeszkody. Tu jest podobnie, z tym że wymija się studzienki kanalizacyjne.
Dwa lata temu jechałem Fiatem CC w nocy, na szczęście powoli. Wjechałem w taką dziurę że myślałem że mi koło urwało...

Żal po prostu żal jeździć samochodem po takich ulicach! Tu trzeba poduszkowce.
Inna sprawwa to "leżący policjanci" (poprzeczne przeszkodu mające na celu spowolnić ruch na osiedlach). Kładą je na potęge, tak jakby na tych drogach można było sie rozpędzić. Niektóre takie wysokie że trzeba przyhamowywać prawie do zera.

Jak samochód ma spalać mało, jak ulice nie są równe, co 100 metrów trzeba hamować przed "policjantem", sygnalizacja jest ustawiona na chybił trafił a do tego trzeba jeździć na światłach w dzień. Do tego naprawa zawieszenia, wymiany żarówek. A podatki ciągle w góre. Super. To chory kraj.

We wrocławiu tych 'zwalniaczy' też jest pełno i co ciekawe - nowe nie są już w żaden sposób oznaczane. Wydawało mi się, że w kodeksie jest napisane, że takie przeszkody muszą być odpowiednio oznaczone (jest przecież stosowny znak) i do tej pory tak było. Ale teraz co chwilę widzę gdzieś nowe bez żadnych znaków. Pół biedy jeśli są jeszcze widoczne, ale jechałem kilka dni temu jedną uliczką na Wojszycach, gdzie mieszkańcom 'zafundowano' kilka nowych zwalniaczy i tak jak dwa pierwsze były w miarę widoczne, bo wymalowane, tak trzeci był w pobliżu wyjazdu z budowy, gdzie cała ulica była zakurzona i nic nie było widać. Gdyby nie jadąca ze mną osoba, która już się w niego wcześniej wpakowała, byłoby nieprzyjemnie..

A co do świateł.. Czasami bym chciał, żeby we Wrocławiu ustawiano je losowo. Obawiam się jednak, że u nas opracowano patent, aby na każdym kolejnym skrzyżowaniu trzeba było się zatrzymywać (to pewnie w celu poprawy bezpieczeństwa..). Obowiązuje to też oczywiście na obwodnicy śródmiejskiej (a przynajmniej jej istniejącym kawałku). Ostatnio jadąc przez całe miasto z 17 mijanych świateł miałem 14 czerwonych. Ale to żaden rekord..

icemac 19.08.2009 13:25

Cytat:

Napisany przez Holmes (Post 1042338)
BTW - po ile Kofola teraz? 1 euro?

:taktak: na słowacji 1***8364;

icemac 21.08.2009 19:56

Ilość załączników: 2
nowe wipaki ;)

no i niebieskie kierunki boczne :)

rycho 21.08.2009 20:02

Coraz paskudniej...

ed hunter 21.08.2009 20:07

Syrenkę by kupił... ;p

rycho 21.08.2009 20:12

Cytat:

Napisany przez ed hunter (Post 1042842)
Syrenkę by kupił... ;p

Właśnie.
Ale nie.
Miniaka kupił...
Anglijszczańskiego.
A anglijszczanie w 39 roku nas ...
Nie ma już patriotyzmu.
:'(

czary2mary 21.08.2009 20:22

Cytat:

Napisany przez rycho (Post 1042843)
Właśnie.

A anglijszczanie w 39 roku nas ...

:'(

Pamiętam jak Anthony Eden, minister wojny, zapewniał: "Nie porzucimy waszej świętej sprawy i będziemy prowadzić tę wojnę dopóty, dopóki wasza ukochana ojczyzna nie zostanie zwrócona wiernym synom". Churchill przebił go w obiecankach: "Razem zwyciężymy lub razem zginiemy"...

grzeniu 21.08.2009 21:54

się czepiacie
teraz dają nam stare miniaki :sciana:

Oktawian89 22.08.2009 00:58

Jestem w szoku .

Właśnie wróciłem z miasta . Pojechałem po kolegę ...
Wjeżdżam na stację lukoil ... a tam wysiada z samochodu koleś chwieje się jak ... na wietrze .
Myślę upośledzony jakiś czy coś .. różnie bywa . A on na stacji wódkę kupuje .. no to chaps kluczyki ze stacyjki nawet nie wiedział kiedy i jak :D 112 w miarę szybko przyjechali ...
Mina faceta bezcenna jak szukał kluczyków i chciał zepchnąć samochód na bok i kierownica mu się zablokowała . Może komuś życie uratowaliśmy ... :)
Dmuchał 5 razy chyba 1.1 po 8 sek dmuchania ^^

zene_k 22.08.2009 01:16

Cytat:

Napisany przez Oktawian89 (Post 1042860)
Jestem w szoku .

Właśnie wróciłem z miasta . Pojechałem po kolegę ...
Wjeżdżam na stację lukoil ... a tam wysiada z samochodu koleś chwieje się jak ... na wietrze .
Myślę upośledzony jakiś czy coś .. różnie bywa . A on na stacji wódkę kupuje .. no to chaps kluczyki ze stacyjki nawet nie wiedział kiedy i jak :D 112 w miarę szybko przyjechali ...
Mina faceta bezcenna jak szukał kluczyków i chciał zepchnąć samochód na bok i kierownica mu się zablokowała . Może komuś życie uratowaliśmy ... :)
Dmuchał 5 razy chyba 1.1 po 8 sek dmuchania ^^

Może faktycznie komuś życie uratowaliście:spoko:

ed hunter 22.08.2009 06:58

Ja niedawno inną akcję przeprowadziłem - podjechał do sklepiku gość na rowerze, lekko zachmielony, kupił sobie jeszcze browca, więc mu mówię, żeby dalej to już na tym rowerze nie jechał, bo na wiadukcie niebiescy się ustawili. Gość się przeraził, i mówi, że będzie rower prowadził (patrzył z ukosa, czy zadzwonić nie mam zamiaru :D), to ja mu na to, że jak on będzie ten rower prowadził, a nie rower niego, to mogą się przyczepić ||
Gość nie załapał i pyta się co ma zrobić, no to mu doradziłem, żeby ten rower niósł :rotfl:
Gość normalnie pogina drogą bryką, w garniturku, sobota zmienia ludzi. :>
Może życia mu nie uratowałem, bo mocno ścięty nie był, ale prawko pewnie tak. I masę kłopotów sobie oszczędził, bo na wiadukcie faktycznie stali, a on tamtędy jeździ do domu.

Oktawian - dobrze spełniłeś obywatelski obowiązek. :spoko:

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:35.