Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Czym będziesz jeździł? Wypowiedz się. (https://forum.cdrinfo.pl/f5/czym-bedziesz-jezdzil-wypowiedz-sie-45882/)

ed hunter 24.08.2009 23:56

nimal dobrze napisał, nie ma żadnego pi.erdolenia o podpi.erdalaniu, chwiejący się koleś, co przyjechał jeszcze po wódę, to zabójca, nawet nie potencjalny, tylko realny, bo ten co będzie chciał zabić z premedytacją, nie ma większych szans na skuteczne przeprowadzenie swej akcji. Zadzwonienie na psy to obowiązek każdego myślącego człowieka. Trzeba dzwonić natychmiast i w miarę możliwości zapamiętać jak najwięcej szczegółów.

rosol 25.08.2009 00:04

Jakby ktoś od was z rodziny wsiadł za kółko po alkoholu, też byście zadzwonili żeby go udupić?
Nie piszę że mi się podoba jak ktoś jeździ po alkoholu, ale ten ktoś to też człowiek!! Jak i Wy!! I ja na przykład nigdy bym nie zadzwonił po policję, wyrzuciłbym kluczyki w pole, do wody... ale nie na policje...

Zetoxa 25.08.2009 00:06

z mojej rodziny by nie wsiadł,
bo by dostał w-pier-dol :sciana:

rosol 25.08.2009 00:07

No to tamtemu też sie należało żeby dostał... i to porządnie...
Ale nie od razu od policji...

ed hunter 25.08.2009 00:15

Tak, a pijany koleś nie ma zapasowych kluczyków do swojego samochodu. Jak to jest znajomy, rodzina, widzimy co ma zamiar zrobić, to jak najbardziej zabrać kluczyki, jeśli koleś przyjechał już na stację benzynową, to zapomnij, że będzie chciał na tym poprzestać. Jakby tak na deptaku w środku miasta wyjął spluwę i celował do ludzi, to też byś uważał, że nie trzeba dzwonić po psy? Takie samo zagrożenie.

nimal 25.08.2009 00:20

a jakby Tobie corke/zone/siostre/matke zabil pijany kierowca, to tez bys twierdzil, ze zawiadamianie policji to przesada?
gdybym wyciagnol bron i zaczol sobie strzelac na osiedlu, to bys po policje nie zadzwonil? a czym to sie rozni od prowadzenia po pijaku samochodu?

edit: odpisywalem na dwa tematu na raz i sie okazalo, ze dokladnie to samo porownianie z edem wymyslilismy (jego posta zobaczylem po napisaniu swojego) :D

grzeniu 25.08.2009 01:03

Nie przesadzajcie. Pijany gość za kierownicą, to nie to samo, co szaleniec ze spluwą.
Pamiętajcie też, że pojęcie pijany jest w jakimś tam stopniu wzgledne - u nas próg jest na 0,2 promila, a np w Anglii czy Irlandii była ostatnio wojna jak im chcieli obniżyć próg do 0,7. W większości krajów próg ten jest wyżej niż u nas i tym samym całe policyjne statystyki pijaństwa na dorgach mozna o kant potłuc.

Oczywiście nie bronię gościa, który chwiał się na nogach, bo pewnie miał dużo wiecej niż nawet te 0,7 promila. Czy jednak bym go zglebił policją nie wiem....ja się wychowałem w czasach, kiedy coś takiego nie uchodziło. Tak wiem, że teraz jest inaczej...ale do dzisiejszej policji za grosz większej sympatii ani zaufania nie czuję.
Najważniejsze, że jednak dalej już nie pojechał, bo niebezpieczeństwo ewidentnie by powodował.

ed hunter 25.08.2009 07:23

To że się policji nie kabluje, to stara zaszłość po zaborach, np. w Skandynawii nie mają z tym kłopotu. :]

Żeby się chwiać na nogach, trzeba mieć sporo ponad promil, pewnie nie mniej niż 2,5...

Gdyby gościa nie skasowała policja, to za kilka dni byłby znowu nawalony za kółkiem...

sobrus 25.08.2009 07:33

No własnie zależy czy to jednostkowy wypad czy mu sie wcześniej zdarzało.
Gdyby to było raz, moznaby mu było uniemożliwiść wejscie do auta.
Ale użerać sie z nim codziennie to w koncu trzeba zadzwonić na policje.
Podobnie jeżeli nie mozna go zatrzymać.
Choć dla mnie to nie jest normalne - być moze uratowali mu życie i (komuś innemu też).

icemac 25.08.2009 07:41

Cytat:

Napisany przez nimal (Post 1043390)
pare dni temu widzialme jakiegos Daihatsu, ktory wyglada jak upscalowany mini :D nie powiem, nawet ladne toto

Cytat:

Napisany przez grzeniu (Post 1043396)
może to był Ajsi po liftingu?
on ostatnio całe auto części zamiennych wymienił w miniaku
a to auto z częściami było większe od miniaka

to takie brzydkie FEJCZORY :zygi:

chińskie podróbki nowego MINI ;)

sobrus 25.08.2009 08:03

http://fakty.interia.pl/polska/news/...e,1357468,2943
Zastanwiam się co z posłami którzy prowadzili po pijanemu ..
----
są jeszcze chińskie Rovery - Roewe. Tyle że w tym przypadku są to prawdziwe Rovery (opracowywane przez byłych pracowników MG Rover).
Prawa do nazwy Rover zabrało BMW (i po cholere im to?)

ed hunter 25.08.2009 08:28

Pijanym posłom nic nie będzie, bo od 20 lat mówią o ograniczeniu immunitetu...

Oktawian89 25.08.2009 12:01

Po pierwsze koleś miał 2.2 promila ! Po drugie ****a jak wie, że się z tego utrzymuje to po jakiego ***** wsiada za kierownicę?! No po co ?! Jest *******onym idiotą i bardzo dobrze ! Bez zastanowienia zrobił bym to jeszcze raz ! Bo jak ktoś raz nie myśli to nie myśli całe życie ! I tak dla Waszej informacji grozi mu do 10 lat więzienia . Więc ja i Wy będziemy go utrzymywać ... spokojnie .

Rosół ?! Przepraszam co miałem do niego podejść :
- Dobry wieczór , przepraszam, że żyję, ale proszę obiecać, jak będzie Pan wracał do domu ~ 20 km międzymiastową (miał 2.2 a kupił jeszcze wódkę !!) to nie zabije Pan więcej jak 4 osoby w jednym samochodzie ?! okey ?! Tutaj ma Pan kluczyki i szerokiej drogi życzę :)

...

Aha i mnie mogą podpierdalać proszę bardzo bo nie ma o co .
Nie jeżdżę na gazie . Nie ćpam nie pale nie kradnę i jeszcze długo mógł bym tak .
A to, że w takim stanie wjechał na stację mówi samo za siebie - Jestem *******onym idiotą i nie mam prawa mieć prawka bo jestem bez mózgiem !

Takie jest moje zdanie . Bo ten kto wsiada na gazie jest dla mnie ścierwem .Nie mówię tutaj o kacu ! Tylko o świadomiej jeździe .
Za dużą mam styczność z transportem i wiem co robi kierowca jak nie odbiera mi tel przez 2 dni w uk ... albo w innym kraju !
I wtedy to ja dostaje po dupie i odpowiadam za takiego kretyna !
I w tym wypadku tylko się to potwierdziło !

nimal 25.08.2009 12:25

Oktawian - zrobiles bardzo dobrze! kazdy powinien postepowac tak samo! basta

Patrix 25.08.2009 12:58

Cytat:

Napisany przez Oktawian89 (Post 1043530)
Po pierwsze koleś miał 2.2 promila ! Po drugie ****a jak wie, że się z tego utrzymuje to po jakiego ***** wsiada za kierownicę?! No po co ?! Jest *******onym idiotą i bardzo dobrze ! Bez zastanowienia zrobił bym to jeszcze raz ! Bo jak ktoś raz nie myśli to nie myśli całe życie ! I tak dla Waszej informacji grozi mu do 10 lat więzienia . Więc ja i Wy będziemy go utrzymywać ... spokojnie .

Rosół ?! Przepraszam co miałem do niego podejść :
- Dobry wieczór , przepraszam, że żyję, ale proszę obiecać, jak będzie Pan wracał do domu ~ 20 km międzymiastową (miał 2.2 a kupił jeszcze wódkę !!) to nie zabije Pan więcej jak 4 osoby w jednym samochodzie ?! okey ?! Tutaj ma Pan kluczyki i szerokiej drogi życzę :)

...

Aha i mnie mogą podpierdalać proszę bardzo bo nie ma o co .
Nie jeżdżę na gazie . Nie ćpam nie pale nie kradnę i jeszcze długo mógł bym tak .
A to, że w takim stanie wjechał na stację mówi samo za siebie - Jestem *******onym idiotą i nie mam prawa mieć prawka bo jestem bez mózgiem !

Takie jest moje zdanie . Bo ten kto wsiada na gazie jest dla mnie ścierwem .Nie mówię tutaj o kacu ! Tylko o świadomiej jeździe .
Za dużą mam styczność z transportem i wiem co robi kierowca jak nie odbiera mi tel przez 2 dni w uk ... albo w innym kraju !
I wtedy to ja dostaje po dupie i odpowiadam za takiego kretyna !
I w tym wypadku tylko się to potwierdziło !

Podpisuję się pod tym obiema rękami !
Szacun, mamy identyczne podejście do sprawy.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 04:57.