![]() |
Dupa tam :jezyk: widać że nigdy nie miałeś golfa :> może z tą temperaturą to i prawda :taktak: przydało by się podłączyć pod VAGa , ale wlot powietrza jak piszesz , to w golfie 4 jest po prawej od znaczka VV :fiu:zegarek może i przekłamuje , fakt że mogło by być cieplej , chociaż na moim odcinku do/z pracy jak jest +10*C to też dobrze przy mrozie 10 stopni jak jest obecnie .
|
Dupa(rura ) od dołu ciągnie powietrze ;)
Co do temperatury to i tak auto na zimno jedzie na krótkim obiegu -termostat włącza pełny obieg jak jest temp już dosyć duża Dla 1,9 SDI jest to temperatura początku otwarcia: 85°C temperatura pełnego otwarcia: 105°C http://www.volkswagen-golf.pl/dane-t...olf-iv-19-sdi/ Więc widzisz ile Twoja robota zupełnie bezsensowna jest warta ;) Ale choroba szalonych diesli Tobie nie grozi;) na szczęście bo już pewnie być dawno tego Golfa zamordował;) |
Mówił dziad do obrazu ...:> ta osłona atrapy jak wspomniałem ma też za zadanie , nie nabieranie śniegu :P zawsze miałem go tam pełno , i tak znowu przymarzła mi poduszka tylna , co objawia się takim trzaskiem podczas cofania , rok temu myślałem że to przeguby :D a to w takiej blaszanej ''łapie'' zamarza błoto , chyba dam jakąś blachę na całe podwozie :taktak:
|
Zmień auto na wyższe -ten Twój Golf 4 nie nadaje się do jazdy terenowej;)stąd też większość Twoich problemów:)
|
Na razie mnie nie stać ;) koleś ma starą Audi(beczkę) i ona nie ma tych plastików z przodu jak u mnie , i wydaje się większa :taktak: Jak na razie golf daje radę , może po tej zimie w końcu kupię osłonę pod silnik , gdyż moja jest poszatkowana , to będzie zasłaniała tą poduszkę ? Jak na razie tej zimy już dwa razy do mnie odśnieżyli :spoko: chyba zmieniła się firma , bo w tamtym roku dwa razy odśnieżył PUK który był za to odpowiedzialny i dwa razy nadleśnictwo , przy okazji odśnieżania do wywózki drzewa . Marzy mi się suzuki Jimmy , chociaż jakiś wyższy osobowy też by zdał egzamin. Dziś -11*C zrobiłem sobie wolne :P
|
Opelek już żyje :)
|
Cytat:
|
To ile? :>
|
I co pijemy za zdrowie glowic :piwo:
|
Witam.
Ma ktoś możliwość pełnego sprawdzenia numeru VIN ? |
Mam na iPhone'ie aplikacje VINDecode z czasow gdy ojciec kupowal swojego potwora. Jesli tego oczekujesz to moge pomoc...
|
Dzieki :-)
wszystkie darmowe pokazuja tyko ogólne dane, potrzebowałem szczegółowego info a najlepiej z jakiegoś serwisu ale problem już rozwiązany :-) |
Jakbyś jeszcze poinformował z jakiej marki ten VIN - byłoby dużo prościej. :)
Tak na przyszłość. :> |
Nissan, nawet nie wiedziałem że marka ma jakieś znaczenie,
potrzebowałem zdobyć w/d vinu dokładne wyposażenie i rodzaj /typ silnika Na szczęście fachura już dał rade :-) |
Ilość załączników: 1
Jakby ktoś chciał czymś niecodziennym pojeździć/polatać...
Załącznik 65271 http://www.ebay.co.uk/itm/Jet-turbin...-/171265379016 :D |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:07. |