Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Czym będziesz jeździł? Wypowiedz się. (https://forum.cdrinfo.pl/f5/czym-bedziesz-jezdzil-wypowiedz-sie-45882/)

- Deckard - 08.04.2018 00:46

GRATULACJE :-)

Jarson 08.04.2018 00:58

Dzięki ;)

misiozol 08.04.2018 15:03

No i bardzo dobrze , trzy z dwoma , dwoja siadaj :D za lenistwo :P

Jarson 09.04.2018 20:27

Protestuję! Trzy z plusem, ale do poprawienia na cztery mniej, jak kupię wtyczkę (już znalazłem) i zamienię moje druciarstwo (bardzo porządne i właściwie to bez druta, ale jednak druciarstwo) na porządną wtyczkę, złączki szczelne samozaciskowe itd. :>

Zamieniłem mojego dwudziestodwuletniego mercedesa, który jest nawet niezły, ale coraz go mniej bo rdza odpada, na prezent - osiemnastoletnie clio od teścia :jupi: Auto tak utrzymane, że działa w nim absolutnie wszystko, a i rdzy jest tyle, co kot napłakał, w dodatku podmalowanej :D

czechoj 09.04.2018 21:23

Zamienił stryjek... niemca na francuza... :wow: pożałujesz jeszcze :>

Jarson 09.04.2018 22:04

Wiesz, mogę przy samochodach robić wszystko, ale nie umiem i nienawidzę użerać się z korozją. A oddawać auto z 96' do blacharza, gdzie ogniska rdzy są małe, ale zwyczajnie wszędzie - bezsens, dwóch tysięcy nie wystarczy żeby to ogarnąć, a wystarczy na dwa, może przy dobrych wiatrach cztery lata. Poza tym auto kochałem miłością szczerą i interesowną - za to, że mnie woziło, w pogodzie i niepogodzie, w susze i słoty, zawsze w komforcie, oddając mi do dyspozycji przecudowne 150 koników (pomniejszone o 415 000 km, czyli pewnie z 10%). Cóż - gdyby to był rocznik 06 i przebieg 200 kkm to łańcuchem bym się do niego przywiązał ;)

ed hunter 10.04.2018 06:45

Dziadek mamrocze, Clio nie jest złe, jak zadbane, to pojeździ jeszcze długo. :taktak:

Jeśli to silnik 1.2... to będzie jechać. :szczerb:

czechoj 10.04.2018 14:41

Jarsonu życzę Tobie dobrze, ale nie znam osoby, która chwaliłaby pełnoletnią renówkę:)

Jarson 10.04.2018 15:09

Cytat:

Napisany przez ed hunter (Post 1403288)
Dziadek mamrocze, Clio nie jest złe, jak zadbane, to pojeździ jeszcze długo. :taktak:

Jeśli to silnik 1.2... to będzie jechać. :szczerb:

Na listwie bocznej napisane 1.2, w rzeczywistości 1149ccm, więc 1.1 :D Ale silnik pracuje ładnie, choć to wiem, że już była robiona uszczelka pod głowicą, a tego baardzo nie lubię bo to się niestety potrafi powtarzać... Ale auto naprawdę zadbane, więc jestem dobrej myśli.

Cytat:

Napisany przez czechoj (Post 1403312)
Jarsonu życzę Tobie dobrze, ale nie znam osoby, która chwaliła by pełnoletnią renówkę:)

Ba, ja znam wiele takich osób, które narzekają na te młodsze i znacznie młodsze :D Ale to to małe jest, łatwo się naprawia, a w dodatku w moim mieście jest tylko dwóch naprawdę dobrych mechaników (plus trochę średnich i masa słabych). Jeden z tych dobrych był nawet nie tak dawno mistrzem Polski w jakimś tam ich branżowym konkursie, ale strasznie się ceni. Drugi jest rozsądniejszy cenowo i specjalizuje się we francuzach, to w razie czemu będę mu głowę zawracał jak sam nie podołam :haha:

misiozol 10.04.2018 15:31

Razem damy rade :spoko: , ta renia jest prosta jak konstrukcja cepa ;)

ed hunter 10.04.2018 20:33

Kurde, zaraz niczym nie będę jeździł, zawiozłem siostrę na zakupy do Biedry, wypiąłem bieg i już zapiąć nie mogłem. W sumie to się wszystkie zapinają, trudno, ale bez zgrzytów, najtrudniej wsteczny, więc chyba nie skrzynia, tylko jakieś cięgiełka, czy inna cholera, nie znam się. Biegi zapinają się bardzo krótko, ale nie wyskakują. Następna inwestycja w grata. :sciana:

misiozol 10.04.2018 21:34

sprzeglo ?

grzeniu 10.04.2018 23:02

Fajnie jakby tam miał jeszcze dwumasę, ale pewnie w tych starych rupciach jeszcze nie było. :D
Jeśli to nie jakieś cegiełka to szykuj tysiaka :szczerb:

ed hunter 11.04.2018 08:37

Sprzęgło działa, dwumasy nie ma, na czuja, to się coś rozkurviło pomiędzy drążkiem a skrzynią, podjadę później, niech się wypowiedzą. :sciana:

misiozol 11.04.2018 09:22

do sprzegla linka czy hydrauliczne ? a jak hydrauliczne to czy jak napompujesz pedal :szczerb: to jest lepiej ?

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:39.