![]() |
Jakies ogolne porownanie obu silnikow w roczniku 2015 - bo kupic mozna 2.0tdi ale z wysokim przebiegiem ok 100k mil lub 1.6tdi ale <50k mil w tej samej cenie. Czy przebieg 120k mil praktycznie oznacza rozrzad,dwumas i reszte do wymiany, bo nawet nie wiem wiem jaki jest interwal w VW na te rzeczy.
Napisz jak wiesz co sie najczesciej psuje w obu i srednie koszta. |
w zasadzie w tym roczniku to blizniacze konstrukcje obydwa to common-rail , 150tk na silnik 2.0 to nie jest duzo tak jak i 1.6 , auta sa dosc krutko na rynku bo 3 lata to nic i cezko powiedzec co bedzie za xx lat z nimi, 120tk to przebieg na pasek i porzadny serwis , a 2mas to zalezy od jazdy jest na to rozwiazanie bierz automat ;) , zafira tez jest git w tym roczniku z tym silnikem w bezynie , a forda to bym omijal :D
|
Cytat:
|
W tym roczniku nie moge nawet znalezc benzyny:)
|
Cytat:
Cytat:
|
CHhpa do 1.6 chyba brak, a szczerze mowia automatu obawiam sie, bo jak dbasz tak masz.
|
Cytat:
|
kup i sprzedaj po gwarancji albo kolo 200-250tkm
|
Mua? Ale że czemu?
Gwarancję w Fordzie można przedłużać do 10 lat za niewielkie pieniądze rocznie, przebiegu też raczej nie zrobię takiego. Focus ma w tej chwili 8 lat, przebieg 110tkm i przez ten czas nic się w nim nie wydarzyło. Stąd pytanie, czemu takie złe zdanie o Fordzie? |
Miałem fiestę. Ponoć nie każda morda pasuje do forda :)
Moja nie pasowała :) |
Cytat:
Cytat:
|
Nowe oznaczenia paliw, potrzebne to jak świni siodło.
Jak to powiedział Stefan Kisielewski: "Socjalizm jest to ustrój, w którym bohatersko pokonuje się trudności nieznane w żadnym innym ustroju!" Załącznik 122740 |
|
Cytat:
jak stoją to się marnują :ysz: postaram się zostawić sobie TYLKO jednego |
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:58. |