Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Czym będziesz jeździł? Wypowiedz się. (https://forum.cdrinfo.pl/f5/czym-bedziesz-jezdzil-wypowiedz-sie-45882/)

grzeniu 27.10.2019 11:58

A ja wczoraj zrobiłem przegląd w avenie. Wszystko po bożemu :spoko:

superrrmario 27.10.2019 12:16

Cytat:

Napisany przez - Deckard - (Post 1428682)
To dopiero stwierdzisz za dwa trzy lata - jak nie wypryszczy rudą :P

Jak wypryszczy, to za dwa trzy lata dostaniesz czerwone :haha:

- Deckard - 27.10.2019 19:09

Cytat:

Napisany przez grzeniu (Post 1428683)
A ja wczoraj zrobiłem przegląd w avenie. Wszystko po bożemu :spoko:

No tak to jest z porządnymi dupowozami, silnik coś pije oleju ? Ruda z podłogi nie atakuje ?

Moja Hania w tym roku nawet sworznia do wymiany nie miała :wow: kolejny rok większych kosztów , szkoda zmieniać na coś innego

Opel dał trochę popalić na początku ,wąż z chłodnicy zdechł,hamulce działaja bo działają ,aku zdycha , ale ogólnie jest spokój - nie licząc palącej się od 7 lat kontrolki check engine :rotfl:

opel i tak za miesiąc idzie dalej więc nawet kijem nie tykam .. ja xx rok tym samym dupowozem a moja druga połowa 4te w ciągu 5 lat... ach te baby...

grzeniu 27.10.2019 19:35

Silnik nic nie pije, przez 15kkm trzyma stan jak po wymianie. Rdzy na razie nigdzie nie widać, nawet pytałem diagnostę co tam widział od spodu (sam z nim nie właziłem, bo kazał co rusz kręcić kierownicą itp.). Auto od spodu jest całe fabrycznie zakonserwowane czymś a'la guma i wszystko robi wrażenie oki, na blachach też nic nie ma.
Też mi się włącza check i to wskazuje na katalizator. Analiza spalin wyszła ok, choć chyba tylko CO2 mierzył. Chyba założę emulatory i oleję go, albo będę kasował przed przeglądem :D

joujoujou 28.10.2019 11:11

Kup se tester i odczytaj błędy, bo inaczej to wróżenie z fusów. Jeśli nie masz znajomka z testerem który odczyta za darmo/piwo, to kupno testera jest tańsze niż jedna wizyta w warsztacie na odczytanie błędów.

grzeniu 28.10.2019 13:03

Mam i odczytałem P0420 i P0430 więc sprawa teoretycznie jasna. Muszę jeszcze porządnie obejrzeć cały wydech, ale czy mi się będzie chcieć jak auto jeździ i jeść nie woła? :D

joujoujou 28.10.2019 15:55

Nic nie rób. Kasuj i ciesz się jazdą.

Oba te kody wcale nie wskazują jednoznacznie na katalizator (a w Twoim przypadku któryś z dwóch), może to być któraś z sond lambda odpowiedzialnych za kontrolę jakości spalin, co nie ma żadnego zresztą wpływu na np. spalanie, zużycie silnika itp. Żebyśmy tylko takie problemy z autami mieli. :mruga:

Tak przy okazji - ile km tygodniowo robisz? :pytanie:

grzeniu 28.10.2019 16:20

Sondy są nowe, na starych walił błędy sond, ale były rzeczywiście niesprawne. I no właśnie nic nie robię od dawna, nawet kasować nie muszę bo nie ma to żadnego wpływu na jazdę/silnik. Skasuję przed przeglądem, żeby się gupio nie pytał i tyle. Kat niby nie majątek, bo raptem 9 stówek z uszczelkami...
Dużo nie jeżdżę, więcej busem.

joujoujou 28.10.2019 16:36

Może właśnie dlatego że dużo nie jeździsz to wywala checka. Ale i tak nie ma się czym przejmować. Lać i jeździć. :]

ed hunter 28.10.2019 20:14

650 kilometrów na premium dieslu, w tym trasa do Żyrardowa i abarot, 160 kilometrów, reszta po mieście w korkach, spalanie 6,9. Warto lać droższe. :taktak: :spoko:

czechoj 01.11.2019 18:46

Ilość załączników: 1
a ja czekam na.... "moją" Toyota Corolla TS Hybrid :)
już jedzie.....
Załącznik 145071

grzeniu 01.11.2019 19:35

No proszę, będzie kolejny toyocik :spoko:
Co do tego hybryda, to na razie podchodzę z dystansem :>

Zetoxa 01.11.2019 20:23

Całego elektryka cza było nabyć :spoko:

czechoj 01.11.2019 21:08

Cytat:

Napisany przez grzeniu (Post 1428845)
No proszę, będzie kolejny toyocik :spoko:
Co do tego hybryda, to na razie podchodzę z dystansem :>

a ja jeździłem przez ostatnie 3 lata Aurisem Hybrydowym i nie narzekałem...

KaiQ 11.11.2019 20:50

Cytat:

Napisany przez Zetoxa (Post 1428847)
Całego elektryka cza było nabyć :spoko:

O elektrykach to Ty Panocku nie godoj... ;) im więcej tego ustrojstwa to więcej zachodu. Póki salonówka to może wygodniej (chyba) ale później jak siądzie jedna rzecz to przy spalonej żarówce niektórych samochodów już nie uruchomisz... ale może być coś innego, np. błąd poduszki powietrznej, błąd zapiętego pasa u pasażera choć jedziesz sam.

Ja niedawno odebrałem samochód po naprawie sterownika... blisko 1500 poszło się paść k***a

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:56.